Jump to content

Τρόποι μέγιστης οικονομίας

artyom

Recommended Posts

Μιας και οι μέρες κάθε μέρα ειναι και χειρότερες, λέω εδώ να γράφουμε κάποιες ιδέες για οικονομία στα είδη 1ης ανάγκης οπως τροφή,νερο,ρεύμα,πετρελαιο-αέριο, βενζινη κτλ.

Εμείς αυτά που έχουμε κάνει είναι τα εξείς.

1ον)ψωμι δεν αγοράζουμε, μονο φτιάχνουμε, δεν ξέρω αν ειναι οικονομικότερο αλλά ειναι πιο ωραίο. 431745542.gif

2ον)νυχτερινο ρεύμα & αλλαγή σε άλλο πάροχο(βεβαια εμείς δεν έχουμε μετακομίσει και δεν ξέρω καν αν θα παμε, γιατί όσοι ήταν στην energa που τώρα έκλεισε έχουν μπλέξει γιατί τους έρχεται λογαριασμος με το χαράτσι, ψάχνουν τις εγγυησεις της δεη και ψιλομπέρδεμα.Πλέον δεν γνωρίζω καν αν υπάρχουν άλλοι πάροχοι) αλλά το νυχτερινο ρεύμα μιας και νομίζω ολοι μπορούν να βάλουν ας το κάνουν κυρίως για να δουλεύουν τα πλυντηρια πιάτων-ρούχων τις συμφέρουσες ώρες.

3ον)για νερό η οικονομία που μπορεί να γίνει εξαρτάται απο μας πχ αμα θέλουμε δε κάνουμε μπάνιο και τσούπ γλιτώσαμε 5 λίτρα νερό. :p

οχι πέρα απτη πλάκα το μόνο που έχουμε κάνει για το νερό είναι στο καζανάκι έχουμε βάλει αντί για 1 κουμπί, 2 κουμπιά που στο κατούρημα πατάμε το μικρό και αδειάζει πολύ λίγο το καζανάκι(ούτε λίτρο) και όταν χέζουμε και βλέπουμε οτι η κουράδα είναι μεγάλη τότε αδείαζει ολο το καζανάκι για να μη βουλώσει. :p

Ε τώρα δε λέει να κατουράς και να σπατάλας 5-6 λίτρα νερό.

4ον) Λάμπες ''οικονομίας''

Αυτά μέχρι στιγμής.

μένω μακρυά απο το σπίτι μου (φοιτητης), θα σας πω τι ψιλοέκανα εγώ:

-κομμένα τα double play, σκέτο ιντερνετ χωρίς τζάμπα λεπτα και λοιπα.

-4 ευρώ 1000 λεπτα φοιτητικο

-λάμπα οικονομίας αυτή που αναβει πιο συχνα σπιτι

-κομμένα τα delivery (όσο γίνεται δλδ)

-έβγαλα κάρτα AB και μαζεύω πόντους:hehe::hehe::hehe:

Επισης στο καζανακι μεσα, μπορειτε να βαλετε 1-2 τουβλα. Θα μειωθει ο ογκος του νερου λιγο παραπανω. Τωρα αν αυτο με τον συνδυασμο με τα κουμπια καταφερει να διωξει τα κακα δεν ξερω... :hehe:

ένας ακόμα τρόπος για περαιτέρω μείωση είναι να χρησιμοποιείτε φύλλα δένδρων-κατά προτίμηση πλατύφυλλα,μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιείτε τουαλέτες άλλων

όπως και μπάνιο στα ντουζ της παράλιας.δεν έχετε παραλία;μόνο το καλοκαίρι τότε

ανάπτυξη :hehe:

Επικό!! Χαχαχα!

Στο εξωτερικό κάτι που έχω δει και θα ήθελα να το κάνω είναι αντί για κανονικό ντουζ, να ξεπλένομαι με μια υγρή πετσέτα, τώρα το χειμώνα που δεν ιδρώνω. Οπότε να κάνω τις μισές φορές ντουζ και τις υπόλοιπες με την πετσέτα. π.χ. όποτε πάω για τρέξιμο στο γήπεδο, ντουζ, την επόμενη ή μεθεπόμενη μέρα που δε θα πάω, πετσέτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.