Jump to content

Που πρεπει να τοποθετηθουν οι σενσορες της θερμοκρασιας για να εχω σωστη μετρηση??

blade_pan

Recommended Posts

:) Εχω τρεις σενσορες....

Τον ενα θα τον βαλω κατω απο το cpu,κατω απο τον πυρηνα....

Οι αλλοι 2 που θα πανε για να εχω σωστες θερμοκρασιες??

Agp,chipset,mobo??

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

Τον σένσορα για τη θερμοκρασία του κουτιού που τον βάζουμε;

Κάπου στη μέση (μακρυά από fans) αν υπάρχει δυνατότητα.Πάνω και κάτω δεν θα έχεις αξιόπιστες ενδείξεις.

για το chipset το ειχα αναμεσα στα χωρισματα της ψυκτρας

στην δε vga εχει ολοκληρη ψυκτρα και το εχωσα απο κατω

ειναι βεβαια λιγο ασταθη (μπορει και να κουνηθουν)

αλλα δεν παλευω με το pc

Εγώ πάντως για τον επεξεργαστή τον έχω ανάμεσα στα φτερά της ψύκτρας επειδή (δεν ξέρω, μπορεί να είναι και σύμπτωση) όταν είχα βάλει ένα σένσορα από το Aerogate ΙΙ ενός φίλου στον επεξεργαστή του, χάλασε. Όταν πάλι έκανα το ίδιο στα δικά μου πράματα, πάλι χάλασε οπότε λέω μήπως τελικά χαλάνε λόγω πίεσης. Δεν ξέρω, μπορεί να ήταν και ελλατματικοί από τη μάνα τους...

Το δικό μου σένσορα του επεξεργαστή τον έχω κολλήσει δίπλα στο core του cpu. Είναι πιστεύω το καλύτερο σημείο. Το ίδιο θα κάνω και στην κάρτα γραφικών μόλις πάρω ένα καινούργιο γιατί ο παλιός χάλασε στην πρώτη μου απόπειρα να κάνω το παραπάνω πράγμα στη cpu. Το σένσορα της μητρικής τον έχω πάνω στο northbridge σε ένα κομματάκι που δεν καλύπτεται από το μπλοκ (είναι λίγο περίεργα τοποθετημένο το northbridge). Στις μνήμες έχω βάλει το σένσορα ανάμεσα σε 2 chips κάτω από την "κουβέρτα".

Στις περισσότερες περιπτώτεις για cpu μπορεί να μπεί μόνο πάνω στην ψύκτρα εκτός και αν

α) έχεις Athlon XP οπότε μπορείς να τον βάλεις ακριβώς δίπλα απο τον πυρήνα στο κάτω ή πάνω μέρος του.

β) αν τα καλωδιάκια είναι τόσο λεπτά που δεν δημιουργούν πρόβλημα.

* τα καλώδια του thermaltake είναι αρκετά λεπτά και είναι εντάξει

** τα καλώδια του aerogate είναι χοντρά, το ίδιο ισχύει και για το akasa

*** στους P4 & Athlon 64 δεν μπαίνουν πάνω στην cpu (εκτός κι αν είσαι τσαμπουκάς και γουστάρεις να πληρώνεις)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.