Jump to content

Νέα αγορά pc

KenJiNx

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας!

Υπάρχει ένας υπολογιστής με

Case: Sunbeamtech Trio

Mobo: Gigabyte GA-EP45C-DS3

CPU: Intel core duo Q8200

RAM: Kingston 4GB DDR3 Non ECC CL9 1333MHz (2x2GB)

VGA: ATI Radeon™ HD 4770

SSD: OCZ Vertex 4 128GB SATA3

HDD1: WD Caviar Blue 1TB (θα γίνουν raid οι WD)

HDD2: WD Caviar Blue 1TB

HDD3: Samsung 500GB

PSU: Cooler Master Real Power M620 W

Θέλω να κάνω μια γερή αναβάθμιση..

Χρειάζομαι: Case, cpu, μητρική, ram και κάρτα γραφικών. Θα κρατήσω PSU και δίσκους

Κριτήρια

Case: με 6-8+ θέσεις 3,5 (5,25 δε με νοιάζουν), καλό cable managment και σχετικά αθόρυβο. Design απλό και λιτό.(όχι διαστημόπλοιο)

Μητρική: 6+ θύρες SATA3, 6+ θύρες USB, να υποστηρίζει RAID

CPU: η amd ας είναι η τελευταία μας επιλογή..

Σύντομα θα αγοραστούν Mobo+cpu, στις γιορτές θα πάρω το κουτί, και αργότερα την κάρτα γραφικών+ram(πριν τις απόκριες :jester: )

Budget(με 20€ ελαστικότητα αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη)

CPU: 200 €

MOBO: 120 €

Case: 130 €

RAM: (?)

VGA.. Δε γνωρίζω καθόλου από κάρτες γραφικών. Προτείνετε μου κάτι που να αναλογεί στην αξία των άλλων hardware..

Χρήση υπολογιστή:

Λίγο απ' όλα. Δεν είμαι φανατικός gamer, αλλά αν με εξιτάρει ένα παιχνίδι κολλάω με τις ώρες. Football manager, Skyrim, Battlefield4, NFS Rivals.

Σερφάρω πολύ με πολλά ανοιχτά tabs ταυτόχρονα, βαριές σελίδες, λίγο photoshop, ταινίες. Επίσης μαζεύω ότι δεδομένο βρω, φωτογραφίες, βίντεο, προγράμματα, παιχνίδια, ασχέτως αν τα παίζω ή όχι :rolleyes:

Επίσης θα δοκιμάσω να κάνω και λίγο OC για πρώτη φορά.. Δε θέλω κάτι extreme.

Έχω επιλέξει τα παρακάτω

CASE: CoolerMaster HAF 932 ADV

ή Fractal Design Define R4 (Window)

CPU: Intel I-5 4670K

CPU FAN: Cooler Master Hyper 212 EVO

MOBO: Asrock Z87 Extreme3

RAM: περιμένω προτάσεις αναλόγως mobo+cpu

VGA: περιμένω προτάσεις αναλόγως mobo+cpu

Θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις, γνώμες, απόψεις αλλά και αντιρρήσεις σας!

Ευχαριστώ!

Περι μητρικης, αν θες και oc και πανω απο 6 σατα3.0 ,μη παρεις την extreme3 αλλα την extreme4

Περι μνημων ..δες και αυτες..(μαζι με το τι αλλο υπαρχει στα 2133 και 80-85€)

Mushkin 997015 - 8GB (2x4GB) DDR3 PC3-17000 10-11-10-28 Blackline | Skroutz.gr

Αν θες 16...

http://www.skroutz.gr/s/2294325/G-Skill-RipjawsZ-16GB-2x8GB-DDR3-2133MHz-Dual-Kit.html

http://www.skroutz.gr/s/441187/G-Skill-RipjawsX-16GB-DDR3-2133MHz-Dual-Kit.html

Σαν κουτί, μιας και το έχω, σίγουρα σου προτείνω το Fractal, ιδανικά χωρίς παράθυρο για maximum ηχομόνωση.

Ram θα έβαζα 8GB με option τα 16 στο μέλλον, λόγω των πολύ υψηλών τιμών στις μνήμες αυτή την εποχή. Συγκεκριμένα, θα έβαζα ότι φτηνότερο-επώνυμο-διαθέσιμο-με heatspreader έβρισκα στα 1600, άρα κάτι από αυτά.

Περι μητρικης, αν θες και oc και πανω απο 6 σατα3.0 ,μη παρεις την extreme3 αλλα την extreme4

Περι μνημων ..δες και αυτες..(μαζι με το τι αλλο υπαρχει στα 2133 και 80-85€)

Mushkin 997015 - 8GB (2x4GB) DDR3 PC3-17000 10-11-10-28 Blackline | Skroutz.gr

Αν θες 16...

G.Skill RipjawsZ 16GB (2x8GB) DDR3-2133MHz Dual Kit | Skroutz.gr

G.Skill RipjawsX 16GB DDR3-2133MHz Dual Kit | Skroutz.gr

Σε ευχαριστώ, θα πάω στην Extreme4, κοιτούσα αναλυτικά τις διαφορές των pro3-pro4-extreme3-extreme4 αλλά δε πρόσεξα ότι έχει +2 sata3 η extreme4.

Μια απορία. Η πρακτική διαφορά μιας native sata3 θύρας και μιας απ' τον controller ASMedia ASM1061 ποια είναι? Χάνει σε αξιοπιστία, σε ταχύτητα ? ή απλά μόνο ότι δεν μπορώ να βάλω raid ?

Για RAM νομίζω 8giga μου φτάνουν για τώρα, ας ελπίσουμε στο μέλλον να πέσουν και οι τιμές.

Σαν κουτί, μιας και το έχω, σίγουρα σου προτείνω το Fractal, ιδανικά χωρίς παράθυρο για maximum ηχομόνωση.

Ram θα έβαζα 8GB με option τα 16 στο μέλλον, λόγω των πολύ υψηλών τιμών στις μνήμες αυτή την εποχή. Συγκεκριμένα, θα έβαζα ότι φτηνότερο-επώνυμο-διαθέσιμο-με heatspreader έβρισκα στα 1600, άρα κάτι από αυτά.

Πιστεύεις χάνει πολύ απ την ηχομόνωση αν υπάρχει παράθυρο ? Δε θα με ενοχλεί τόσο ο θόρυβος αλλά δε θέλω να κάνει και σαν τρακτέρ!

Επίσης, υπάρχει περίπτωση να βρίσκει η EVO212 πάνω στις ψύκτρες των RAM? πως μπορώ να το διπλοτσεκάρω πριν κάνω την αγορά?

Είναι γενικά δύσκολο τεχνολογικά και θέλει μεγάλη εμπειρία να κάνεις OC τις μνήμες να τρέχουν στα 2133 (γενικά 1600++ )

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Τίποτα ακόμα δεν είναι βέβαιο εκτός του κουτιού και της mobo..

Εκτός κι αν υπάρχουν ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ περιπτώσεις σε θέμα απόδοσης με λιγότερα χρήματα..

Αν δοκιμάσεις OC καλό θα ήταν να πάρεις και μια λίγο καλύτερη ψύκτρα, οι Haswell καίνε. Θα σου πρότεινα την Thermalright True Spirit 120M, αλλά δε τη βλέπω διαθέσιμη στην Ελλάδα, και δεν έχω ψάξει αν χωράει η 140 στο R4.

Το Fractal σίγουρα δεν θα κάνει σαν τρακτέρ, με ή χωρίς πλαϊνό παράθυρο. Επίσης έχει 2 140mm ανεμιστήρες (έναν μπροστά και έναν πίσω), ο ενσωματωμένος fan controller του έχει υποδοχή για 3 ανεμιστήρες, και μπροστά έχει υποδοχή για άλλον έναν 140mm χωρίς να πειράξεις τα ηχομονωτικά. Καταλαβαίνεις που το πάω έτσι; :) Ο Fractal Design R2 140mm που συμπλήρωσα δεν υπάρχει επίσης διαθέσιμος στην Ελλάδα (υπήρχε μέχρι πριν μια εβδομάδα στο OKComputers), αλλα στον συνιστώ, είναι ο ίδιος με αυτούς που έχει μέσα.

Όσον αφορά το OC στις μνήμες, προσωπικά δεν θα ασχολιόμουν. Πολύ μικρά gains.

Αν δοκιμάσεις OC καλό θα ήταν να πάρεις και μια λίγο καλύτερη ψύκτρα, οι Haswell καίνε. Θα σου πρότεινα την Thermalright True Spirit 120M, αλλά δε τη βλέπω διαθέσιμη στην Ελλάδα, και δεν έχω ψάξει αν χωράει η 140 στο R4.

Το Fractal σίγουρα δεν θα κάνει σαν τρακτέρ, με ή χωρίς πλαϊνό παράθυρο. Επίσης έχει 2 140mm ανεμιστήρες (έναν μπροστά και έναν πίσω), ο ενσωματωμένος fan controller του έχει υποδοχή για 3 ανεμιστήρες, και μπροστά έχει υποδοχή για άλλον έναν 140mm χωρίς να πειράξεις τα ηχομονωτικά. Καταλαβαίνεις που το πάω έτσι; :) Ο Fractal Design R2 140mm που συμπλήρωσα δεν υπάρχει επίσης διαθέσιμος στην Ελλάδα (υπήρχε μέχρι πριν μια εβδομάδα στο OKComputers), αλλα στον συνιστώ, είναι ο ίδιος με αυτούς που έχει μέσα.

Όσον αφορά το OC στις μνήμες, προσωπικά δεν θα ασχολιόμουν. Πολύ μικρά gains.

Το σίγουρο είναι ότι δεν καταλαβαίνω που το πας :p

Γενικά επειδή στο δωμάτιο έχω και ένα ενυδρείο με αρκετή φασαρία και αυτό, δε τρελαίνομαι για τον ήχο ρε παιδί μου.. Αν και το βράδυ ακούγεται το τωρινό case αρκετά..

Για την ψύκτρα θα το ψάξω λίγο παραπάνω. Εξάλλου διάλεξα την evo 212 μόνο απ' τις συνθέσεις που κάνουν αρκετά παιδιά σε πολλά φόρουμς, αλλά και από το rating που είχε η συγκεκριμένη στο PCPartPicker.com.

Σχετικά με τις RAM έχω μπερδευτεί.. Στις προδιαγραφές των Mobo αναφέρουν, - Supports DDR3 2933+(OC)/2800(OC)/2400(OC)/2133(OC)/1866(OC)/1600/1333/1066 non-ECC, un-buffered memory

Αν βάλω modules που λένε ότι τρέχουν στα 2133, θα χρειαστεί να κάνω OC (στην mobo η στην RAM), για να πιάσουν τα 2133? Αλλιώς θα τρέχουν στα 1600 που αναφέρει η mobo ότι υποστηρίζει χωρίς OC ?

Σε ευχαριστώ και πάλι!

Παιδες, επειδη κοντευουν οι μερες της παραγγελιας για mobo + cpu εχετε καποια αντιρρηση για i5 4670k + asrock z87 extreme4. Μετεπειτα θα αγοραστουν μια 270-280Χ και το define R4

Στάλθηκε από το GT-S7562 μου

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.