Jump to content

για τους ηλεκτρολόγους/ηλεκτρονικούς, εκλυόμενη θερμότητα αγωγού

Constandinos

Recommended Posts

καλησπέρα,

στα γρήγορα, υπάρχει κάποιος τύπος, για να υπολογιστεί η εκλυόμενη θερμότητα

από έναν αγωγό που διαρρέεται με ρεύμα, σε συνάρτηση με το είδος του μετάλλου,

και την τάση και ένταση του ρεύματος; Επίσης, τι άλλο παίζει ρόλο; ένα είναι σε λάθος κατηγορία,

κάποιος από τους administrators ας το μετακινήσει στην σωστή. Ευχαριστώ.

Aν έχεις Android κινητό είναι πολύ χρήσιμη εφαρμογή, έχει και έτοιμη πλατφόρμα για αυτό που ζητάς περίπου.

Για την ακρίβεια σου βγάζει την πτώση τάσης λόγο του καλωδίου, και πολλαπλασιάζοντας την με την ένταση σου μπορείς να υπολογίσεις τις απώλειες που είναι μόνο θερμικές στην περίπτωση αυτή αν δεν απατώμαι.

https://play.google.com/store/apps/details?id=it.android.demi.elettronica&hl=el

Αλλιώς πρέπει να ξέρεις την αντίσταση του καλωδίου και να το υπολογίσεις όπως λέει ο φίλος εδώ.

Heat loss = I ^2 * R

Αρχικά, ευχαριστώ για την απάντηση, αυτά που ξέρω σχετικά με αντιστάσεις και ρεύματα, είναι πολύ περιορισμένα. Την αντίσταση, την ξέρω, από την στιγμή που εγώ επιλέγω το υλικό. Αυτό που θέλω να κάνω, είναι να υπολογίσω ένα θερμαντικό στοιχείο, την θερμότητα που εκρέει από αυτό, που λογικά θα είναι ίση με τις απώλειες που αναφέρεις, που στην περίπτωσή μου είναι και το ζητούμενο.

Για αυτο που σκοπεύω να κάνω, κάποιο με αυξημένη αντοχή σε επαναλαμβανόμενη φόρτιση, αλλά δεν έχει σχέση, ας υπολογίσω πρώτα πόση θερμότητα εκλύει όταν διαρρέεται από ρεύμα, και μετά τα βρίσκω τα υπόλοιπα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.