Jump to content

Χάνεται το σήμα του Wifi Repeater

Wizard!

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Επειδή στο σπίτι δεν έχω internet (μετά από 6 μήνες) αναγκαστικά χρησιμοποιώ τη σύνδεση της θείας που μένει από πάνω. Η διάταξη στο σπίτι είναι LAN και όλα καταλήγουν σε ένα GBit switch, όπου εκεί έχω συνδέσει ένα Wifi Repeater, τo TpLink-WA701ND, αφού έχω αλλάξει την κεραία με μια 2.4GHz 8dBi. Αυτό συνδέεται σα client με το router, Thomson Speedtouch 585 που δίνει η Forthnet, με αναβαθμισμένο firmware στην έκδοση 7.

Το πρόβλημα που έχω λοιπόν είναι, ότι χάνει τη σύνδεση σε άσχετες φάσεις για 1-2' και μετά επανέρχεται. Δεν είναι θέμα ρεύματος, το έχω ελέγξει, είναι θέμα κεραίας. To TpLink έχει ένα menu που δείχνει την ένταση και ποιότητα του σήματος, όπου ενώ υπό κανονικές συνθήκες έχω 60-80%, στις φάσεις που το χάνει πέφτει στο 7-15%.

Έχω αλλάξει 10 φορές θέση την κεραία και τη θέση του repeater μήπως αλλάξει κάτι.

Έχω δοκιμάσει καρφωτό channel και auto.

Το πρόβλημα παραμένει.

Καμιά ιδέα....; :help:

Πάρε τους μία τηλ να στο αλλάξουν,τα thompson/technicolor έχουν και μια επιλογή,το power reduction.Αυτό πάντα κλειστό,καλή σκέψη που το έβαλαν αλλά δεν δουλεύει σωστά.Το 585 δεν έχει απ`ότι είδα οπότε ας δώσουν ένα 5130.

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε... Το router δεν είναι δικό μου και δεν έχω πρόσβαση, ούτε υπάρχει περίπτωση να μπει η θεία σε ανάλογη διαδικασία... Εδώ μας πήρε 2 μήνες να μας δώσει τον κωδικό... Αν μπορούσα να την πείσω να ασχοληθεί, θα τράβαγα ένα καλώδιο και θα ησύχαζα.

Αν είχα εγώ ένα περίσσευμα, ίσως να μπορούσα να την πείσω να το αλλάξουμε, αλλά να παίρνει τηλέφωνο, να περιμένει αναμονές, κλπ, αποκλείεται... Εδώ μας το δίνει τσάμπα, δε μπορώ να τη βάζω σε μπελάδες... :fie:

δεν έχεις κάποιο άλλο modem-router να κουμπώσεις επάνω (είτε σαν modem/router είτε σαν access point, κλείνοντας το wifi του thompson) ? Είχα ένα αρχαίο sagem (του ΟΤΕ) αλλά νομίζω το χάρισα σε φίλο να το δουλέψει σαν access point.

To μόνο που θα μπορούσα να κάνω είναι να έχω στήσει κάποιο router έτοιμο να παίξει και να πάω επάνω, να βγάλω το 585, να βάλω το άλλο και να φύγω. Να βάλω δεύτερη συσκευή, καλώδια, πολύπριζα, κλπ, δεν υπάρχει περίπτωση. Και αυτό, θα πρέπει να της το πω και να περιμένω πότε θα θυμηθεί να με φωνάξει, ή να το "χαλάσω", να μου πει να το δω και να της βάλω άλλο χωρίς πολλές εξηγήσεις.

Έχουμε στο γραφείο ένα του πΟΤΕ που δε χρησιμοποιούμε. Είναι ZTE ZXHN H10BNS. Είναι καλύτερο από το 585;

*αυτό που έχω στα χέρια μου, φαίνεται παλαιότερο μοντέλο εξωτερικά, αλλά ο κωδικός είναι αυτός.

Το 585 έχει καιρό στην αγορά ασχέτου version.Εφόσον η κατάσταση έχει έτσι,το ΖΤΕ φαίνεται ωραίο άσχετα ποιος πάροχος το δίνει.Για τα ΖΤΕ δεν έχω ακούσει κάτι στο wifi.

Καταλαβαίνεις ότι δε μπορώ να κάνω πειράματα... Αν πάω και της βάλω το ΖΤΕ, μετά δε μπορώ αν δεν παίζει καλά ούτε αυτό, να της το αλλάξω πάλι... :...: Αυτό το πήρα τσάμπα από εδώ, αφού το είχαμε στην αποθήκη και ίσως δε χρειαστεί καν να το επιστρέψω, αλλά θέλω να ξέρω αν είναι γνωστό για προβλήματα όπως πχ είπε ο [MENTION=4796]TifoziF1[/MENTION] για το 585

Edit: Με πρόλαβες :)

Edit2: Από ότι βλέπω στο manual του, το περιβάλλον είναι ίδιο με τα Netgear :hmm:

Δεν μπορείς να ξέρεις όμως σε τι κατάσταση είναι το συγκεκριμένο router. Ούτε πως θα ανταποκριθεί.

Μην κρυβόμαστα στα router που δίνουν οι πάροχοι παίζεις 50-50.

Δεν μπορείς να ξέρεις όμως σε τι κατάσταση είναι το συγκεκριμένο router. Ούτε πως θα ανταποκριθεί.

Μην κρυβόμαστα στα router που δίνουν οι πάροχοι παίζεις 50-50.

Αναφέρεσαι στο ΖΤΕ;

Είναι σφραγισμένο στο κουτί του.

Αναφέρομαι οτι έχω στα χέρια μου ήδη δύο ZTE 931 καινούργια με πρόβλημα.

Και εγω..

Με πετάει από το πουθενά από το wifi και το βλέπω στα 8 μέτρα χωρίς εμπόδια

#mobile

Αναφέρομαι οτι έχω στα χέρια μου ήδη δύο ZTE 931 καινούργια με πρόβλημα.

Thanx for the info. Θα το δοκιμάσω πρώτα εδώ, τουλάχιστον αν παίζει.

Τώρα αν παίζε και το πάω επάνω και μ@κιστεί, τι να κάνω...; Τι είχα, τι έχασα...:unsure:

Βρε δεν ξέρεις ποτέ αυτό είναι το κακό. Κάνε το σταυρό σου και προχώρα. Το πολύ πολύ να σε βρίζει η θεία.

@@ μάντολες... Αυτό που μου έδωσαν από την εταιρία είναι Annex B...

Υπάρχει τρόπος να του περάσω Firmware και να γίνει Annex A ή είναι καθαρά θέμα hardware;

Δεν το είχα κι εχθές να ζήταγα άλλο σήμερα... :wall:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.