loukas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2013 Καλήσπερα..Θα ήθελα να μου λύσετε μια απορία που μου έχει δημιουργηθεί μεταξύ 2 καρτών..Η πρώτη είναι η παρακάτω:Palit GeForce GTX760 2GB Jetstream | Skroutz.grΗ δεύτερη είναι αυτή:XFX Radeon HD7950 3GB Double Dissipation Black Edition | Skroutz.grΟ επεξεργαστής μου είναι της οικογενείας AMD..Παίζει ρόλο ο επεξεργαστής του Συστήματος με της κάρτας γραφηκών που θα υπαρξει πανω στο συστημα?Ή κανεναν απολυτως ρολο?Επίσης ποια ειναι η διαφορα των:Ταχύτητα Επεξεργαστή (Base Clock) 1072 MHz "με" Ταχύτητα Επεξεργαστή (Base Clock) 900 MHz της δευτερης καρτας και αν συγκριτικα αξιζουνε τα 172Mhz Base clock παραπανω της πρωτης καρτας με τα -172Mhz base clock της δευτερης στην επεξεργαστικη ισχυς της Vram η οποια ειναι Ταχύτητα Μνήμης 6200 MHz στα 256 Bit με Ταχύτητα Μνήμης 5500 MHz στα 384bitΑυτές οι συγκρισεις παντα για GamingΣας ευχαριστω προκαταβολικα:dance3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 18, 2013 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2013 Το να κάτσει κάποιος να σου εξηγήσει τις διαφορές ανάμεσα σε αρχιτεκτονικές, ταχύτητες, data bus, μνήμες, stream processors/shaders κ.τ.λ. δεν γίνεται μέσα σε 10 γραμμές. Εδώ τεστάρουν δύο κάρτες με φαινομενικά διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά παρόμοιες επιδόσεις σε 15 παιχνίδια και ακολουθούν 50 σελίδες με επιχειρήματα επί επιχειρημάτων για το ποια είναι η καλύτερη.Το ότι ο επεξεργαστής είναι της AMD δεν αποκλείει την χρήση Nvidia κάρτας. Το μόνο που θέλεις είναι να είναι αρκετά γρήγορος ώστε να μην φρενάρει τις επιδόσεις της.Από εκεί και πέρα και εφόσον κινήσαι που κινήσαι στα 250 250+ ευρώ άλλαξε το ερωτημά σου σε Nvidia 770 ή AMD R9 280X και ποια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Νοέμβριος 18, 2013 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2013 7950 είναι ανώτερη παντού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
loukas Νοέμβριος 18, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2013 Η ερωτηση μου ήταν ως εξης που μαλλον δεν καταλαβες απο οτι φαινεται...Εφοσον και αν ξερεις επειδη για να μου το αναλυεις ετσι κατι ξερεις..που θα υπηρχε διαφορα σε αυτα τα 172 MHz εναντι της δευτερης η οποια εχει παραπανω ταχυτητα στην μνημη..Οσον αφορα τις αλλες που προτεινεις δεν ειναι στα ιδια οικονομικα πλαισια απο οσο κοιταξα...Εγω θελω να ξεδιαλυνω στο κεφαλι μου,τι παραπανω θα μπορουσε να προσφερει αυτα τα παραπανω Mhz,δεν εχει να κανει τοσο με την αγορα...Διαβασε αν θελεις και κατανοησε αυτο που σε ρωταω γτ η απαντηση σου δεν με καλυψε...Ευχαριστω προκαταβολικαVenom ευχαριστω για την απαντηση σου..αν μπορεις να μου λυσεις και τις αλλες αποριες θα σου ημουν ευγνωμων Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Νοέμβριος 18, 2013 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2013 Οι ερωτήσεις που κάνεις δεν παίρνουν μία απλή απάντηση με ένα ναι ή ένα όχι ούτε με μια πρόταση.Όσον αφορά όμως το αν παιζει ρολο ο cpu στο τι κάρτα θα έχεις πάνω η απάντηση είναι "ναι" από ένα σημείο και μετά.Δλδ μπορεί αν κάποιος έχει μία πολύ καλή κάρτα γραφικών και έναν παλιό επεξεργαστή στο σύστημά του τότε η κάρτα γραφικών να παθαίνει το λεγόμενο "bottleneck".Δλδ να πνίγεται και να μην αποδίδει τα μέγιστά της. Όμως με καλύτερους επεξεργαστές τότε ανάλογα και την κάρτα μπορεί είτε έχεις τον α επεξεργαστή είτε τον β, τότε η κάρτα και πάλι να τερματίζει οπότε ο επεξεργαστής να μη παίζει ιδιαίτερο ρόλο.Όσο για την άλλη ερώτηση και διαφορές συχνοτήτων και μνημών κ.τ.λ. δεν υπάρχει απάντηση απλή αλλά γενική και εκφράζεται σαν δύναμη στο gaming.Δλδ ο συνδιασμός όλων αυτών είναι που δημιουργεί τη διαφορά δύναμης της μιας κάρτας με μια άλλη.Στην προκειμένη περίπτωση, ότι ρολόγια και να βάλεις στην 760, ακόμα και 1400 να την πας η 7950 στα 1000-1100 θα είναι ανώτερη σε ποσοστό 90% των περιπτώσεων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Νοέμβριος 18, 2013 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2013 Η ερωτηση μου ήταν ως εξης που μαλλον δεν καταλαβες απο οτι φαινεται...Εφοσον και αν ξερεις επειδη για να μου το αναλυεις ετσι κατι ξερεις..που θα υπηρχε διαφορα σε αυτα τα 172 MHz εναντι της δευτερης η οποια εχει παραπανω ταχυτητα στην μνημη..Οσον αφορα τις αλλες που προτεινεις δεν ειναι στα ιδια οικονομικα πλαισια απο οσο κοιταξα...Εγω θελω να ξεδιαλυνω στο κεφαλι μου,τι παραπανω θα μπορουσε να προσφερει αυτα τα παραπανω Mhz,δεν εχει να κανει τοσο με την αγορα...Διαβασε αν θελεις και κατανοησε αυτο που σε ρωταω γτ η απαντηση σου δεν με καλυψε...Ευχαριστω προκαταβολικαVenom ευχαριστω για την απαντηση σου..αν μπορεις να μου λυσεις και τις αλλες αποριες θα σου ημουν ευγνωμωνΔεν είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη αυτά μεταξύ τους. Μπορεί η μία κάρτα να τρέχει στα 750ΜΗz ή άλλη στα 1250MHz και πάλι η πρώτη να είναι πιο γρήγορη από τη 2ρη. Άμα θες περισσότερες λεπτομέρειες εξηγώ 1-2 πραγματάκια εδώ.Πάντως σε στοκ καταστάσεις η 760 είναι παρόμοια με αυτή την 7950. Άμα κάνεις o/c η 7950 είναι καλύτερη. Άμα μπορείς να στάξεις ένα ~25ρι ακόμα η R9 280x που λένε τα παλικάρια είναι καλύτερη και από τις 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Νοέμβριος 18, 2013 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2013 Η 280x είναι όντως καλύτερη κατά 10-15% σχεδόν παντού αλλά τη στιγμή που μπορείς να βρεις μεταχειρισμένη 7950 κοντά στο 200άρι με 210άρι τότε είναι δικό σου θέμα αν είναι εντάξει και αν συμφέρει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 18, 2013 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2013 Η ερωτηση μου ήταν ως εξης που μαλλον δεν καταλαβες απο οτι φαινεται...Εφοσον και αν ξερεις επειδη για να μου το αναλυεις ετσι κατι ξερεις..που θα υπηρχε διαφορα σε αυτα τα 172 MHz εναντι της δευτερης η οποια εχει παραπανω ταχυτητα στην μνημη..Οσον αφορα τις αλλες που προτεινεις δεν ειναι στα ιδια οικονομικα πλαισια απο οσο κοιταξα...Εγω θελω να ξεδιαλυνω στο κεφαλι μου,τι παραπανω θα μπορουσε να προσφερει αυτα τα παραπανω Mhz,δεν εχει να κανει τοσο με την αγορα...Διαβασε αν θελεις και κατανοησε αυτο που σε ρωταω γτ η απαντηση σου δεν με καλυψε...Ευχαριστω προκαταβολικαVenom ευχαριστω για την απαντηση σου..αν μπορεις να μου λυσεις και τις αλλες αποριες θα σου ημουν ευγνωμωνΌπως βλέπεις και από τις απαντήσεις των άλλων τα πράγματα είναι πολύ μπερδεμένα και μια απλή απάντηση στις ερωτήσεις σου δεν υπάρχει. Άσε που αν το thread επεκταθεί θα διαβάζεις αντικρουόμενες απόψεις.Αν πάλι νομίζεις ότι δεν καταλαβαίνω και για αυτό δεν σου απαντάω συγκεκριμένα, ε ας πούμε ότι δεν καταλαβαίνω.Εγώ πάντως σου ξανά λέω. Με τόσα λεφτά που δίνεις θα είναι κρίμα να μην πας σε 770 ή αντίστοιχα 280Χ. Και επειδή με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τα πράγματα μπορούν να μπερδευτούν και συμπέρασμα να μην βγάλεις, σου παραθέτω δύο link για να δεις τις αποδόσεις των καρτών μόνος σου και να κρίνεις το αν αξίζει ή όχι να δώσεις 30-60€ παραπάνω για αυτές που σου λέω760 vs 770(δεν έχει την 280Χ οπότε βάζω στο συγκριτικό την 7970 που είναι παρόμοια-re brand)7950 vs 7970και η σύγκριση μεταξύ 7950 και 760 που ζητάς7950 vs 760 Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Νοέμβριος 18, 2013 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2013 http://www.thelab.gr/oi-dikes-sas-parousiaseis/7870tahiti-le-vs-7950-vs-7970-vs-129055.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
sped25 Νοέμβριος 19, 2013 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2013 1 cpu. ποιος amd athlon phenom fx x2x3x4x6 ????? 2.monitor .το σημαντικοτερο από όλα.1440x900 1680x1050 1080p 1440p 4k? αν δεν τα γνωριζουμε αυτα εδω 10000% θα εχεις (bottleneck) οτι εγραψε πολυ αναλυτικα ο venom7 Μην κάνεις βιαστικές αγορές δυνατής VGA θα καταλήξεις να δόσεις άλλα τόσα €€€ σε cpu mobo ram για να την σηκώσεις να παίζει 100% 3:) Ζούμε σε έναν κόσμο ψηφιακό τον οποιο όμως δεν πρόκειται να καταλάβουμε ποτέ!!!... αν δεν εισαι πιο αναλυτικος και λεπτομερείς εδο περα δεν προκειτε να σε καταλάβει κανείς. κανε λιγακι υπομονη σε λιγο εχουμε εκπτωσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
loukas Νοέμβριος 19, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2013 Καταιγιδα τα μηνυματα..!!Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας..!!Η φαση του υπολογιστη ειναι υπο κατασκευη οποτε θα σας πω αυτα που εχω παρει μεχρι τωρα:Gigabyte GA-990FXA-UD5 | Skroutz.gr AMD FX-8350 Box | Skroutz.grΦιλε venom σε ευχαριστω παρα πολυ που ασχοληθηκες..Δν εννουσα κατι υποτιμητικο εν αντιθεση μου αρεσε ο τροπος που μου απαντησες και ζητησα λιγες παραπανω απαντησεις..Σε ευχαριστω παραυτα :-)Φιλε sped ελπιζω να σου εδωσα λιγο φως..Εχω και τα υπολοιπα εξαρτηματα υπο σκεπτικισμο προς το παρον..Οσον αφορα το κοστος της συγκεκριμενης 7950 τη βρηκα εν τελη σε τιμη κατω των 240€(κουτα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Νοέμβριος 19, 2013 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2013 Aν ειναι απο μαγαζι και με εγγυση ..ψιλοκαλη περιπτωση.Αλλιως απο ιδιωτη ψιλοχαρη θα του κανεις.Εκτος αν σου λειπει το 40€ ..που δε νομιζω απο οτι εχεις αγορασει μεχρι τωρα.Aυτη παιζει περιπου οπως η 7970 GE(gigahertz edition)Kαι σε σχεση με την 7950 φοραει πιο γρηγορες μνημες ωστε να ξεφυγεις ακομα περισσοτερο απο τις οποιες επιδοσεις μπορει να σου προσφερει η 7950.(και με 10€ παραπανω ακομα παιρνεις καποια εκδοση με hynix μνημες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
loukas Νοέμβριος 19, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2013 Η μητρική και ο επεξεργαστης είναι καλή περίπτωση από αυτά που είδες..;;;Απο μαγαζί είναι και σχετικά στα 10 λεπτά απόσταση από το σπίτι μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
loukas Νοέμβριος 19, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2013 Μόλις διάβασα και τα ποστς σας,πραγματικά παρά πολύ καλά..venom φίλε μου έπρεπε να με παροτρύνεις να δω όλα τα παραπάνω.. ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Νοέμβριος 19, 2013 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2013 Στα λεφτα που εδωσες θα πηγαινα σε intel..but that's just me ! Aν ηθελα κατι οικονομικοτερο σε amd ..θα πηγαινα σε 8320 και μια καλη μητρικουλα των 100-120€ ΠΧ Gigabyte GA-990FXA-UD3 | Skroutz.gr και ακομα πιο φθηνα Gigabyte GA-990XA-UD3 | Skroutz.gr Περα απο την συνολικη οικονομικη διαφορα..το πιο πιθανο αν επαιζα παιχνιδια να την εδινα για να παω σε 280x με hynix ..αντι για elpida. (απλα για την ευχαριστηση του oc ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
loukas Νοέμβριος 19, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2013 Εχεις να προτείνεις κανά καλό τροφοτικο!;!; 850 watt Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Νοέμβριος 19, 2013 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2013 Lol 850w? Τι να το κανεις με τετοιο μηχανημα...500-600 θελεις 80+ καλη μαρκα απλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
akylla9 Νοέμβριος 19, 2013 #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2013 Συγκριση ειναι οχι συγκρηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
j0maK Νοέμβριος 19, 2013 #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2013 Συγκριση ειναι οχι συγκρησηΣύγκριση είναι, όχι συγκριση. Μπορούν κι άλλοι να κάνουν τον Grammar Nazi.:OT: Link to comment Share on other sites More sharing options...
loukas Νοέμβριος 19, 2013 Author #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2013 Lol 850w? Τι να το κανεις με τετοιο μηχανημα...500-600 θελεις 80+ καλη μαρκα απλα...Τι μάρκες προτείνεις να κοιτάξω;!; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.