Jump to content

dell inspiron 5737 ή special edition 7720?

jason1976

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλη την παρέα!

Μετα από πολύ ψάξιμο για την αγορά laptop κατέληψα στο παρακάτω δίλλημα DELL NB INSPIRON 5737 (17R) Core i7-4500 και Dell Inspiron 7720 (i7-3630QM, 8GB, 1TB+32GB msata , nVidia GT 650Μ 2GB,3yrs) | Dell laptops στο e-laptops.gr στο e-laptops.gr . Το budget μου είναι 1000€ και η χρήση κυρίως autocad και κατά δεύτερο λόγο photoshop και premiere . Το 5737 μου προξενεί εντύπωση πως από θέμα χαρακτηριστικών παρόλο που είναι πιο καινούργιο μοντέλο υστερεί πολύ σε επεξεργαστή και ότι δεν παίρνει ssd πράγμα που θεωρώ σημαντικό. Σίγουρα θα πάρω dell οπότε δεν θέλω προτάσεις από άλλες εταιρείες . Λοιπόν πιο από τα 2??? :mobile1:

Έχω το 7720 (1080 win8) και είμαι απόλυτα ικανοποιημενος (δυναμη, θορύβος, θερμοκρασιες, ειδικα σε load είμαι έκπληκτος )

υπ όψη,

το e laptops άλλαξε το 7720 και δεν δίνει αυτό με την 1080 ματ οθόνη πλεον αλλά με την

1600x900 και δεν ξερω αν ειναι και ματ. win7 + 32GB msata

στο λέω γιατί μάλλον

στο μπάτζετ που είσαι και για αυτά που κάνεις θα ήθελες 1080 και σιγουρα ματ.

οποτε προβαδισμα για μενα εχει η 1η επιλογή.

απο εκεί και πέρα ο 3630QM ναι είναι πιο τουμπανος απο τον 4500U

αλλα διαφορες θα αρχισουν να γινονται αντιληπτές απο την στιγμή που θα κανεις βαριες

εργασιες με autocad photoshop premiere, οχι με απλo cad 2d και λιγότερο εξειδικευμενα

πράγματα σε photoshop. O 4500u ειναι ηδη πολυ δυνατος.

σε αρκετα μοντελα της ιδιας περιπου τιμης/κατηγοριας η Dell μειωνει το παχος του case αρχισε απο

περσι να βαζει U μοντέλα αντι M ή QM για να διατηρήσει τις θερμοκρασίες σε καλά επίπεδα στοχευοντας

και στην καλυτερη αυτονομια ριχνοντας τις επιδόσεις αλλα και το βαρος.

(βεβαια οπως και το 5721, το 5737 και σε αλλα δεν εχει γριλιες κατω απο το cpu fan οπως πχ το 7720,

με U δεν θα εχεις προβλημα, δεν πολυκαταλαβαινω το λογο που το κανουν, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα)

το 7720 εχει 3 θεσεις 2 hdd/ssd και μια msata και στο 5737 μπορεις να αλλαξεις το hdd με ssd

στο μπατζετ που εισαι θα μπορουσες να δεις και αλλες επιλογες ειτε απο dell

ειτε απο αλλου με 3630QM ή 4700MQ αν κρινεις οτι τον χρειαζεσαι και σιγουρα 1080 ματ πανελ.

edit (αν και απο Ελλαδα σε 17αρι βλεπω μονο Lenovo Ideapad Z710 στα 1100 με MQ cpu :/)

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html

post-4508-1416077926,6144_thumb.jpg

Διάβασα πως στο συγκεκριμένο 7720 είναι με antiglare ενώ σε 5721,βέβαια, που έχω δει δεν είχε antiglare. Επίσης έχω δει πως δεν έχει backlit keyboard 5737 και γενικά σαν κατασκευή είναι πολύ καλύτερο το 7720 μπορείς να το επιβεβαιώσεις? Χίλα ευχαριστώ για τον χρόνο σου!

για την οθόνη πάρε τηλέφωνο στο e laptops που τα έχει και τα 2 να ζητήσεις πληροφορίες για το αν είναι ματ (άσχετα με το anti glare ) για να είσαι σίγουρος

όταν έψαχνα εγώ για το 7720 έβλεπα επιλογές

17.3" High Definition+ (900p) LED Display with Truelife

17.3" Full High Definition (1080p) LED Display with Anti-Glare

17.3" 3D Full High Definition (1080p) LED Display with Truelife

οι 2 τελευταίες ήταν ματ σίγουρα.

Ανάλογα με τις χώρες και τις ορέξεις του εισαγωγέα αλλάζουν οι παραλλαγές και οι διαθεσιμοτητες

μια χαρά μου φάνηκε και η ποιότητα του 5721/5737 έχουν πάρει το 15αρι

αρκετοι και δεν έχουν κάποιο θέμα, πάντως σε σχέση με το 5721 δεν κατέληξα στο 7720 (1080p) λόγο καλύτερης ποιότητας.

Εχω το 5721 1080p και εχει mat πανελ.

Στο 5721 antiglare panel εχει μονο η 1920χ1080 εκδοση.Αν παρεις οθονη με μικροτερη αναλυση θα ειναι glossy.Δεν ξερω αν ισχυει το ιδιο και για το 5737.

Η οθονη απο το δικο μου ειναι παρα πολυ καλη αλλα θελει καλιμπραστηρι (Spyder4elite) αλλιως ειναι ολα μπλε.

Φτσικά και με καλώδιο μπορείς μέχρι 100 Mbps , αν ποτε χρειαστείς LAN 1000 mbps βάζεις usb adapter (40-50e).

Σ εμένα εξαιρετικά απίθανη εώς αδύνατη η πιθανότητα να μου χρειαστει.

• 3 weeks later...

Τελικά πήρα το 7720 και οι εντυπώσεις μου είναι εξαιρετικές και από επιδόσεις και από ποιότητα κατασκεύης. Πιστεύετε πως αξίζει τον κόπο να βάλω ssd ή δεν θα υπάρχει και τόσο μεγάλη διαφορά και θα είναι πεταμένα λεφτά ?

Τελικά πήρα το 7720 και οι εντυπώσεις μου είναι εξαιρετικές και από επιδόσεις και από ποιότητα κατασκεύης. Πιστεύετε πως αξίζει τον κόπο να βάλω ssd ή δεν θα υπάρχει και τόσο μεγάλη διαφορά και θα είναι πεταμένα λεφτά ?

Η οθονη του ειναι ματ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.