Jump to content

αγορα νεου gaming PC

funnydad

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα!

Θα ηθελα να με βοηθησετε στην σωστη αγορα ενος καλου σχετικα gaming PC και για επεξεργασια φωτογραφιας κα βιντεο.

Η μονη μου απαιτηση ειναι να μπορω να βγαλω 2 χρονια τουλαχιστον στο full.

θα γραψω εγω μια συνθεση και πανω σε αυτην θα ηθελα να κανουμε τις διορθωσεις:

κουτι: ειμαι αναμεσα σε: Nzxt Phantom 410 και Corsair 500R

CPU: λεω για i7 και βλεπω πχ τον i7 4770 ,τον i7 4770s , τον 4771 και δεν μπορω να καταλαβω τις διαφορες τους (πχ ο ενας ειναι στα 3.4 και ο αλλος στα 3.9 , o ενας γραφει ειναι 65W και ο αλλος 84W. και γιατι ο ι7 4771 3.9GHz ειναι πιο φθηνος απο τον 4770Κ 3.5GHz? ποιος ειναι ο καλυτερος?

Mobo: Εδω δεν ξερω καθολου, να παω για Z77 η Ζ87 ? με τιμη απο (100-140 ευρω) αξιζει να ριξω περισσοτερα χρηματα σε μητρικη?

Ram: για τις G.SKILL F3-2400C10D-8GTX 8GB G.SKILL F3-2400C10D-8GTX 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-19200 2400MHZ TRIDENTX DUAL CHANNEL KIT - RAM - τι λετε?

ΨΥΞΗ: Corsair Η100? αλλα διαβασα κανει πολυ θορυβο. Εναλακτικα ποια ψυκτρα που να μην ειναι τερας σε μεγεθος?

SSD: Εδω εχω ιδη εναν σφραγισμενο samsung 840 EVO αγορασμενο απο προσφορα.

GPU: Εδω παλι δεν ειμαι σιγουρος GTX 780 ? η R9 290X ? Την αγορα της καρτας γραφικων μπορω να την καθυστερισω και κανα μηνα αν μου πειτε οτι αξιζει η αναμενεται καποια καινουρια συντομα. (Δεν θελω να δωσω πανω απο 450 ευρω για καρτα γραφικων)

PSU: θελω ενα καλο τροφοδοτικο με αποσπομενα καλωδια, το CORSAIR TX SERIES TX750 V2 - 80 ειναι καλο? CORSAIR TX SERIES TX750 V2 - 80 PLUS BRONZE CERTIFIED 750W HIGH PERFORMANCE POWER SUPPLY - -

οθονη: θα αγοραστει μαλον η LG 29EA93 (αν περισεψουν χρηματα) αλλιως μια 24 με ips στα FHD

Σας ευχαριστω πολυ!

Καλησπέρα φίλε, για τον επεξεργαστή που ρωτάς εδω θα δείς τις διαφορές τους ARK | Compare Intel� Products ,

ο 4771 είναι στα 3,5 και με turbo boost πάει στα 3.9Ghz. Ο 4770Κ είναι ξεκλείδωτος και μπορείς να τον υπερχρονίσεις (αυτό δηλώνει το ''Κ'' στο τέλος) .

Στις μητρικές γενικά θα κοιτάζεις πρωτα το scoket και όχι το chipset . Για παράδειγμα τη Ζ77 που αναφέρεις είναι s1155 ενώ η Ζ87 s1150, στην s1150 μπορείς να βάλεις τους επεξεργαστές που παρέθεσες παραπάνω.

Τώρα αν θα κάνεις overclock σε επεξεργαστή θα πάς σε i5 4670κ ή i7 4770κ και σε μητρική με Z87 chipset(υπάρχουν και κάποιες Η87 που μπορείς να κάνεις OC).

Αν δεν θα κάνεις OC θα πάς σε μια καλή Η87 μητρική και cpu i5 4570/4670 ή i7 4770/4771.

Για την μνήμη πήγαινε σε 1χ8gb για παράδειγμα αυτήν KINGSTON KHX16C9/8 8GB DDR3 1600MHZ HYPERX GENESIS SERIES - RAM - ωστε αργότερα να βάλεις άλλη 1 και να πας 16gb αν χρειαστείς. Τώρα αν θές

να είναι χρονισμένη στα 2400mhz πήγαινε σε low profile μνήμη για να μήν έχεις θέμα με την ψήκτρα του επεξεργαστή (σε περίπτωση που αγοράσεις ψήκτρα)

G.SKILL F3-2400C11D-8GAB 8GB (2X4GB) DDR3 2400MHZ CL11 ARES DUAL CHANNEL KIT - RAM -.

*Αν θα κάνεις επξεργασία βίντεο και φωτογραφίες και δείς ότι δεν σου φτάνει η μνήμη κουμπώνεις άλλη μια 8gb μνήμη και δεν θα έχεις πιάσει όλα τα slot της μνήμης στην μητρική.

Για το τροφοδοτικό πήγαινε σε κάποιο xfx XFX ProSeries 750W XXX Edition Semi-Modular (Bronze) | Skroutz.gr

XFX ProSeries 850W XXX Edition Semi-Modular (Bronze) | Skroutz.gr

Για την κάρτα γραφικών αν δεν βιάζεσαι περίμενε να βγούν και οι 290χ/290 σε custom υλοποιήσεις και να δείς που θα σταθεροποιηθούν οι τιμές.

Όσον αφορά τις μνήμες, καλύτερα να πας σε 2x4GB αν θες 8GB συνολικά, να έχεις και τα benefits του dual channel.

To Corsair τροφοδοτικό που έχεις επιλέξει δεν έχει αποσπώμενα (modular) καλώδια. Σε λίγα παραπάνω χρήματα με αυτό το configuration, θα πρότεινα το Coolermaster V700.

Κουτί προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από το Fractal Design Define R4. Με έναν επιπλέον ίδιο ανεμιστήρα μπροστά, έχω on demand extra cooling με τον ενσωματωμένο fan controller, και φοβερή ησυχία.

Στις GPU τώρα, οι απόψεις διίστανται, ας μιλήσουν οι πιο ειδικοί :)

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.

Θα ηθελα λιγη παραπανω βοηθεια.

για επεξεργαστη να το θεσω λιγο αλιως, ποιος ειναι ο καλυτερος που μπορω να αγορασω μεχρι τα 300 ευρω? ΟC δεν εχω κανει ποτε και δεν ξερω κατα ποσο ειναι ευκολο να το κανω απο την στιγμη που δεν εχω ξανα ασχοληθει, και αν αξιζει το ρισκο για τις λιγο παραπανω επιδωσεις.

Για μητρικη και εδω με περιπου τα 120-130 ευρω πια να επερνα? εχω ακουσει οτι οι asus ειναι πολυ καλες , αλλα ειναι ακριβες, μετα πιες ακολουθουν ? η gygabyte?

Ram ειναι καλυτερα τα 2 χ 4? η 1 χ 8 ? αν βαλω 16gb το οφελος θα ειναι μονο για την επεξεργασια βιντεο?

τροφοδοτικο θα ψαξω για ενα απο αυτα που μου ειπατε...

Το κουτι αναμεσα απο αυτα τα 2 που εγραψα ξερετε αν εχουν ιδη led φωτισμο στα φανακια τους τα συγκεκριμενα? η πρεπει να τα παρω εξτρα?

Επεξεργαστής μέχρι 300€ χωρίς overclock, πας σε i7-4770, η στον αντίστοιχο Κ με δυνατότητα overclocking. Το αν αξίζει να κάνεις overclock δεν μπορώ να στο απαντήσω με σιγουριά για την περίπτωσή σου, αν και εδώ οι περισσότεροι έχουν overclocked μηχανήματα, συμπεριλαμβανομένου και εμένα.

RAM αν σε παίρνει βάλε 2x8 για future-proofing, αλλά και με 2x4 θα είσαι μια χαρά. Σίγουρα 2 dimms όμως. Είναι και ακριβές οι μνήμες αυτή την περίοδο, οπότε μπαίνει και το οικονομικό στη μέση.

Και τα 2 κουτιά που διάλεξες έχουν ενσωματωμένα LED.

Στο θέμα της μητρικής, υπάρχουν αρκετές ASUS στα χρήματα που διαθέτεις, μπορείς να δεις παραπάνω εδώ. Προσωπικά θα έδινα 143 και θα έπαιρνα την Gryphon, αν και εδώ επίσης οι απόψεις διίστανται.

Και για ψύκτρα, με overclock capability που να μην είναι τεράστια (απλώς μεγάλη), προτείνω την Thermalright True Spirit 140.

θα δω μεγαλη διαφορα επιδωσεων αν βαλω μνημες με χρονισμο 2400 απο 1600 ???

Αν δεν ειναι low profile υπαρχει κυνδινος να μην χωρανε μεσα στο κουτι?

Για μητρικη εκτος της asus gryphon πιες αλλες καλες επιλογες υπαρχουν? αν καταλαβα καλα η μονη διαφορα του Z87 απο το Η87 ειναι οτι το πρωτο ειναι μονο για οποιον θελει να κανει OC?

Στο μάτι δεν θα δείς διαφορές . Οι τιμές στις μνήμες είναι μεγάλες αυτήν την περίοδο, αν τις βρείς σε κάποια προσφορά κοντα στα 80e αγόρασε τες άποψη μου (δεν μπορώ να γνωρίζω τι αντέχει η τσέπη σου).

Οι low profile δεν έχουν να κάνουν με το κουτί αλλά με την ψήκτρα του επεξεργαστή δηλαδή θα μπορείς να βάλεις/βγάλεις πιο εύκολα τις μνήμες, και ειδικά σε περίπτωση που αργότερα βάλεις άλλο ένα ζεύγος μνημών

δηλαδή χρειαστεί να καλύψεις και τα 4 slot της μητρικής. Αν πάρεις ψήκτρα θα πρέπει να το ψάξεις καλύτερα για ευκολία δικιά σου σε περίπτωση που δεν πας σε low profile μνήμες.

Αν δεν κάνεις overclock και πας σε 4570/4670/4770 ψήκτρα πιστεύω δεν θα χρειαστείς ( για την αρχή τουλάχιστον για κανένα χρόνο κάνεις μια χαρά την δουλειά σου, αργότερα βλέπεις αν χρειάζεσαι και του βάζεις μια)

και τα λεφτά της ψήκτρας τα βάζεις αλλόυ. Αν πιστεύεις οτι θα σου χρειαστεί δεν χρειάζεται να πας σε ακριβή, με μια ψήκτρα 30-50e κάνεις μια χαρά την δουλειά σου και αυτή που σου πρότεινε ο φίλος μια χαρά είναι.

Για την μητρική ναι η διαφορά τους είναι στο oc κυρίως.

Σε h87 έχω να σου προτείνω αυτές

Asus H87-Pro (C2) Asus H87-Pro (C2) | Skroutz.gr

Asrock H87 Pro4 Asrock H87 Pro4 | Skroutz.gr

και με 4570 για gaming είσαι μια χαρά και το 100e περίπου τα ρίχνεις στην κάρτα γραφικών

*αν ασχοληθείς σοβαρά επεξεργασία φωτογραφίας και βίντεο βάζεις 4770/4771

«θα δω μεγαλη διαφορα επιδωσεων αν βαλω μνημες με χρονισμο 2400 απο 1600 ???»

δεν αξίζει αν είναι να τις πληρώσεις πολύ ακριβότερα. Μνήμη εφόσον μιλάς για επεξεργασίες εικόνας κ.λ.π. θα ήταν καλύτερο να πας στα 16 από τώρα.

«Αν δεν ειναι low profile υπαρχει κυνδινος να μην χωρανε μεσα στο κουτι?»

δεν είναι το κουτί το πρόβλημα αλλά η μητρική σε συνδυασμό με την ψύκτρα: οι θέσεις των μνημών είναι κοντά στον επεξεργαστή. Πάνω από τον επεξεργαστή μπαίνει η ψύκτρα κι ο ανεμιστήρας της τα οποία «βγαίνουν» καλύπτοντας περισσότερο χώρο. Αναλόγως των συνολικών διαστάσεων μπορεί το κάτω μέρος της πλευράς που είναι προς τις μνήμες να εμποδίζει ένα ή περισσότερα slot των μνημών ώστε να μη χωράνε RAM κανονικού ύψους απο κάτω τους. Όταν αποφασίσεις ποια μητρική θα αγοράσεις τσέκαρε το σχεδιάγραμμά της στο site του κατασκευαστή, δες και τις διαστάσεις ψύκτρας και ανεμιστήρα που σε ενδιαφέρουν, ρώτα πάλι κι εδώ ώστε να είσαι σίγουρος πριν αγοράσεις τι χωράει και πώς.

Χωρίς overclock μάλλον μπορείς να μείνεις και με την stock ψύξη της Intel.

Ανάμεσα σε Ζ77 και Ζ87 η απάντηση είναι ξεκάθαρη υπέρ του πιο καινούργιου Ζ87. Μπορείς να δεις και την νέα έκδοση του Χ79 αλλά εκεί θα ανέβεις κάμποσο σε χρήμα.

Επειδή η οθόνη που κοιτάς είναι μεγαλύτερης ανάλυσης από 1920*1080, θα σε διευκολύνει στην επιλογή κάρτας γραφικών αν έχεις ξεκαθαρίσει αυτό το σκέλος.

Καλή μάρκα τροφοδοτικών είναι και η Seasonic αλλά θα ξεφύγεις σε χρήματα αν θες οπωσδήποτε και modular.

αν αποφασίσεις για κάρτα γραφικών της AMD καλύτερα να περιμένεις λιγάκι να βγουν οι εκδόσεις με custom συστήματα ψύξης για να γλυτώσεις κάτι από θερμοκρασίες και θόρυβο.

Στη μητρική εκτός από τις διάφορες δυνατότητες στα μοντέλα που εξετάζεις, δες και το θέμα της εγγύησης ως τελευταίο κριτήριο για να αποφασίσεις ανάμεσα στις τελικές επιλογές σου. Κάποιες έχουν 2 χρόνια κάποιες παραπάνω. Μην κολλάς πολύ με τις μάρκες δες και ASUS και ASROCK, Gigabyte, MSI ακόμη και της Intel. Αν δεν πρόκειται να βάλεις επάνω τους δεύτερες κάρτες γραφικών, πολλούς σκληρούς κλπ μην πληρώσεις για δυνατότητες που δεν θα χρησιμοποιήσεις. Ανάλογα με το κουτί σου πρόσεξε τις διαστάσεις της μητρικής (full ATX, micro ATX).

αυτες οι μνημες που ειναι σε προσφορα απο τπ eshop πισυετε οτι αξιζουν?

CRUCIAL BLS2CP8G3D1609DS1S00CEU BALLISTIX SPORT 16GB (2X8GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ DUAL CHANNEL KI - RAM -

αλλα ειναι 1600 , και εγω ελεγα να παρω στα 2400 βεβαια εχουν και 60 ευρω διαφορα , αλλα λετε οτι δεν θα καταλαβω διαφορες στην πραξη σωστα?

μια χαρά αν δε βρεις κάτι καλύτερο. Διαφορές μικρές ή μεγαλύτερες αναλόγως της χρήσης μπορεί να υπάρχουν αλλά το 50% ακριβότερο είναι ακόμη πιο αντιληπτό. Καλύτερα να δώσεις τα 60€ σε μια καλύτερη κάρτα, ένα καλύτερο τροφοδοτικό, έναν SSD κλπ. Απλώς πρόσεχε αν τις αγοράζεις πριν ξέρεις ποιο τελικά θα είναι το όλο σύστημα για το θέμα ύψους.

αυτες ειναι low profile οποτε νομιζω μπαινουν παντου....

Αν και ακομα αμφιβαλω αν αξιζει σε ενα νεο τουμπανο συστημα που παω να φτιαξω με ι7 4770κ και GTX 780 , να βαλω αυτες τις μνημες.... ελπιζω να μην κανω λαθος

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.