Jump to content

Πότε "καιγεται" ένας υπολογιστής;

Crowderon

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω πότε και πως "καιγεται" ενας υπολογιστής. Το ρωτάω αυτο γιατί δεν γνωρίζω σε περιπτώσεις αυξομείωσης της τάσης του ρεύματος αν υπάρχει περιπτωση να καεί η κάρτα γραφικών. Και θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να μου πει τι καίγεται πρωτα και τι στην συνέχεια σε ενα υπολογιστή είτε με μείωση της τασης είτε με αύξηση αυτής. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δεν υπάρχει κάποια σταθερά. Όλα τα ηλεκτρονικά κομμάτια ενός υπολογιστή έχουν κάποιες ανοχές. Μόλις περαστούν καίγεται το αντίστοιχο κομμάτι.

Φυσικά και υπάρχει περίπτωσει να καεί η κάρτα γραφικών.

Όσον αφορά την σειρά...απλά δέν υπάρχει. Η λογική λέει τροφοδοτικό πρώτα, αλλα και πάλι ενδέχεται να περάσει "κακό" ρεύμα πιο μέσα και να σου καταστρέψει κάτι άλλο ακόμα.

Πως μπορω να προστατευτω χωρις να δωσω πολλα λεφτα;

Και υπο ποιες προυποθεσεις καιγεται η καρτα γραφικων;

Εαν καει το τροφοδοτικο πρωτα, υπαρχει περιπτωση να καει και η καρτα γραφικων;

Ευχαριστω.

Δεν υπάρχει κάποια σταθερά. Όλα τα ηλεκτρονικά κομμάτια ενός υπολογιστή έχουν κάποιες ανοχές. Μόλις περαστούν καίγεται το αντίστοιχο κομμάτι.

Φυσικά και υπάρχει περίπτωσει να καεί η κάρτα γραφικών.

Όσον αφορά την σειρά...απλά δέν υπάρχει. Η λογική λέει τροφοδοτικό πρώτα, αλλα και πάλι ενδέχεται να περάσει "κακό" ρεύμα πιο μέσα και να σου καταστρέψει κάτι άλλο ακόμα.

Μηπως γνωριζεις πως μπορει και υπο ποιες προυποθεσεις περναει το "κακο".

Υπάρχουν αμέτρητες παράμετροι.

Συνήθως ένα καλό τροφοδοτικό και κάποιο UPS είναι καλή λύση για να προστατεύσεις τον υπολογιστή σου.

Τρίτη μεσημέρι κεραυνός κοντά στο σπίτι φίλου τροφοδοτικό μητρική κάρτα γραφικών off.

Με ενα UPS line interactive και με surge master πολυμπριζο, θα εχω προστασία; Ειδα και τα online UPS αλλα ειναι πολυ ακριβα για την εποχη μας. (Για τροφοδοτικο εχω ενα hyper type-M 880watt).

ups αν θελεις 100% προστασια

αλλιως ενα πολυμπριζο με πολλες προστασιες!:dirol:

online UPS δεν χρειάζεσαι. Κοιτάς για line interactive με AVR και δεν χρειάζεσαι ο'υτε το surge protector.

• 3 weeks later...

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις, τελικα θα παρω ενα ups line interactive για να εχω και το κεφαλι μου ησυχο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.