Crowderon Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2013 Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω πότε και πως "καιγεται" ενας υπολογιστής. Το ρωτάω αυτο γιατί δεν γνωρίζω σε περιπτώσεις αυξομείωσης της τάσης του ρεύματος αν υπάρχει περιπτωση να καεί η κάρτα γραφικών. Και θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να μου πει τι καίγεται πρωτα και τι στην συνέχεια σε ενα υπολογιστή είτε με μείωση της τασης είτε με αύξηση αυτής. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
YDinopoulos Νοέμβριος 16, 2013 #2 Νοέμβριος 16, 2013 Δεν υπάρχει κάποια σταθερά. Όλα τα ηλεκτρονικά κομμάτια ενός υπολογιστή έχουν κάποιες ανοχές. Μόλις περαστούν καίγεται το αντίστοιχο κομμάτι. Φυσικά και υπάρχει περίπτωσει να καεί η κάρτα γραφικών. Όσον αφορά την σειρά...απλά δέν υπάρχει. Η λογική λέει τροφοδοτικό πρώτα, αλλα και πάλι ενδέχεται να περάσει "κακό" ρεύμα πιο μέσα και να σου καταστρέψει κάτι άλλο ακόμα.
Crowderon Νοέμβριος 16, 2013 Author #3 Νοέμβριος 16, 2013 Πως μπορω να προστατευτω χωρις να δωσω πολλα λεφτα;Και υπο ποιες προυποθεσεις καιγεται η καρτα γραφικων; Εαν καει το τροφοδοτικο πρωτα, υπαρχει περιπτωση να καει και η καρτα γραφικων; Ευχαριστω.Δεν υπάρχει κάποια σταθερά. Όλα τα ηλεκτρονικά κομμάτια ενός υπολογιστή έχουν κάποιες ανοχές. Μόλις περαστούν καίγεται το αντίστοιχο κομμάτι. Φυσικά και υπάρχει περίπτωσει να καεί η κάρτα γραφικών. Όσον αφορά την σειρά...απλά δέν υπάρχει. Η λογική λέει τροφοδοτικό πρώτα, αλλα και πάλι ενδέχεται να περάσει "κακό" ρεύμα πιο μέσα και να σου καταστρέψει κάτι άλλο ακόμα.Μηπως γνωριζεις πως μπορει και υπο ποιες προυποθεσεις περναει το "κακο".
vagsk Νοέμβριος 16, 2013 #4 Νοέμβριος 16, 2013 Υπάρχουν αμέτρητες παράμετροι.Συνήθως ένα καλό τροφοδοτικό και κάποιο UPS είναι καλή λύση για να προστατεύσεις τον υπολογιστή σου.
fatalara Νοέμβριος 16, 2013 #5 Νοέμβριος 16, 2013 Τρίτη μεσημέρι κεραυνός κοντά στο σπίτι φίλου τροφοδοτικό μητρική κάρτα γραφικών off.
Crowderon Νοέμβριος 16, 2013 Author #6 Νοέμβριος 16, 2013 Με ενα UPS line interactive και με surge master πολυμπριζο, θα εχω προστασία; Ειδα και τα online UPS αλλα ειναι πολυ ακριβα για την εποχη μας. (Για τροφοδοτικο εχω ενα hyper type-M 880watt).
sakinor Νοέμβριος 16, 2013 #7 Νοέμβριος 16, 2013 ups αν θελεις 100% προστασια αλλιως ενα πολυμπριζο με πολλες προστασιες!
vagsk Νοέμβριος 16, 2013 #8 Νοέμβριος 16, 2013 online UPS δεν χρειάζεσαι. Κοιτάς για line interactive με AVR και δεν χρειάζεσαι ο'υτε το surge protector.
Crowderon Δεκέμβριος 2, 2013 Author #9 Δεκέμβριος 2, 2013 Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις, τελικα θα παρω ενα ups line interactive για να εχω και το κεφαλι μου ησυχο.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.