vgiozo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2013 Θέλω να πάρω ένα δωράκι για τις γιορτές για τον πατέρα και την οικογένεια και το μάτι μου έπεσε σε κάτι κινέζικα ραδιόφωνα/mp3 player/bluetooth handsfree που τροφοδοτούνται από τον αναπτήρα του αυτοκινήτου...έχουν θύρες usb/sd και συνδέονται και με το τηλέφωνο ασύρματα για να παίζουν μουσική κι από εκεί, ενώ έχουν και θύρα line-out, καθώς και τηλεχειριστήριο στο τιμόνι κι ένα δεύτερο...Προορίζεται για χρήση σε ένα παλιό Opel Vectra του '93-4 του οποίου το ηχοσύστημα τα βλέπει λίγο κωλυόμενα.Ποιό θα διαλέγατε; Βλέπετε κάποια ουσιώδη διαφορά μεταξύ των παρακάτω;Bluetooth Handsfree Car Kit FM Transmitter MP3 Player Steering Wheel USB SD Card Free Shipping! - US$23.71XN-398 Bluetooth Car Handsfree MP3 Player with LCD Display, FM Radio and RF Remote Control | US$ 25.59Και μετά είναι κι ένα σκέτο mp3,wma player λίγο πιο όμορφοMP29 FM transmitter SD USB MMC Slot card car MP3 player with remote control Free Shipping! - US$10.99Δεν έχω καταλάβει ακριβώς αν προκειμένου να λειτουργήσουν χρειάζονται εξωτερική σύνδεση μέσω καλωδίου με το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου ή γίνεται "αυτόματα" μέσω της σύνδεσης με τη τροφοδοσία, κάπως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Νοέμβριος 16, 2013 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2013 αγορασε απο dx.com εχει μεγαλη ποικιλία και reviews.Απλα παραγγειλε το γιατι αργουν 3 βδομαδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Νοέμβριος 16, 2013 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2013 για το 3ο λινκ που έχεις βάλει υπάρχει και στο ebay στα 6~ ευρώ αλλα και πιο φτηνές λύσεις 1ftransmitter 2fmtransmitter 3fmtransmitter ο τρόπος που δουλεύουν αυτά είναι μέσω του fm, δηλαδή βάζεισ με usb ή sd το τραγούδι στο transmitter και αυτό βγάζει μια συχνότητα fm που επιλέγεις απο πάνω. στέλνει δηλαδή το σήμα του τραγουδιού με fm όπως λειτουργεί και ο σταθμός fm , έπειτα στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου επιλέγεις την συχνότητα που έχεις βάλει στο transmitter και είσαι κομπλέ. άν έχεις κανένα αμάξι κοντά σου και ψάξει για συχνότητες στο ραδιόφωνο του μπορεί να πιάσει και απο εσένα (κάτι σαν πειρατικό σταθμό δηλαδή ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Νοέμβριος 16, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2013 για το 3ο λινκ που έχεις βάλει υπάρχει και στο ebay στα 6~ ευρώ αλλα και πιο φτηνές λύσεις 1ftransmitter 2fmtransmitter 3fmtransmitter ο τρόπος που δουλεύουν αυτά είναι μέσω του fm, δηλαδή βάζεισ με usb ή sd το τραγούδι στο transmitter και αυτό βγάζει μια συχνότητα fm που επιλέγεις απο πάνω. στέλνει δηλαδή το σήμα του τραγουδιού με fm όπως λειτουργεί και ο σταθμός fm , έπειτα στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου επιλέγεις την συχνότητα που έχεις βάλει στο transmitter και είσαι κομπλέ. άν έχεις κανένα αμάξι κοντά σου και ψάξει για συχνότητες στο ραδιόφωνο του μπορεί να πιάσει και απο εσένα (κάτι σαν πειρατικό σταθμό δηλαδή ) Α μάλιστα, ευχαριστώ πολύ...έλεγα κι εγώ τί "wireless transmitter" μου λέει... χμ... Το ίδιο συμβαίνει και με τις κλήσεις από το κινητό; Δηλαδή δουλεύει μόνο αν είναι σε λειτουργία επίσης το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου κι είναι συντονισμένο στην ορισμένη συχνότητα; Καλό θα ήταν να περιλάμβαναν αυτές οι αγγελίες και κανά σύνδεσμο σε user guide... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Νοέμβριος 16, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2013 Μετά τις επεξηγήσεις του φίλου LeoNaXe αποφάσισα να αγοράσω κάτι τέτοιο, που δεν χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένο το στερεοφωνικό για να δουλέψειSolar Panel Bluetooth Handsfree Car Kit FM MP3 Player Speaker for Cell Phone | eBay Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Νοέμβριος 16, 2013 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2013 Γιατί δεν παίρνεις ένα κανονικό χωρίς να κάνεις πατέντες με ένα 20αρικο; http://www.ebay.com/itm/400557400078?redirect=mobileSent from my GT-I9100 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Νοέμβριος 16, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2013 Γιατί δεν παίρνεις ένα κανονικό χωρίς να κάνεις πατέντες με ένα 20αρικο; New Audio CD MP3 Am USB SD Aux in Dash Car MP3 Player FM Receiver Stereo Radio | eBayΤο θέμα είναι να έχει και hands-free bluetooth......αυτο που παρέθεσα παραπάνω φορτίζεται ηλιακά, συνδέεται μέχρι και με δύο τηλέφωνα (και θα συνδέεται αυτόματα κάθε φορά), έχει δικό του ηχείο και μικρόφωνο και έχει και το καλό της μουσικής.....με οδηγό το hands-free βρήκα τις παραπάνω λύσεις (εκτός από μία όπου απλώς μου άρεσε ο σχεδιασμός) που ενσωμάτωναν και τις καλοδεχούμενες επιπλέον λειτουργίες.Το θέλω για τον πατέρα μου που τον τρελαίνουν στα τηλέφωνα, αλλά δεν είναι της τεχνολογίας γι αυτό θέλω την αυτόματη σύνδεση bluetooth Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Νοέμβριος 16, 2013 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2013 Πρέπει να συνδέει 2 κινητά; αν ναι τότε πάω πάσο, εκεί θα σου έλεγα να πάρεις ένα bluetooth hands free όπου θα το έχει και έξω. Για το αμάξι που λες το τελευταίο που σου έστειλα έχει είσοδο aux. Όπου θα βάζει το κινητό με ένα καλώδιο male To male Jack, θα είναι σαν το bluetooth απλά με καλώδιο (δεν τον χαλάει στο αμάξι να φανταστώ) (επίσης να πω ότι το player δεν παίρνει cd. Παίρνει aux, USB, sd) Sent from my GT-I9100 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Νοέμβριος 16, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2013 Όχι δεν χρειάζεται να συνδέεται με δύο κινητά ταυτόχρονα...με ένα αρκεί......αλλά θέλω να γινεται αυτόματα, γιατί αν πρέπει ο πατέρας μου να κάνει κάτι όταν μπαίνει στο αμάξι (να βγάλει το κινητό από το τσαντάκι, να το συνδέσει σε καλώδιο και μετά στο στερεοφωνικό), απλά δεν θα το κάνει, γιατί πάντα βιάζεται......και εγώ το θέλω για να ενισχύσω διακριτικά αλλά αποτελεσματικά την ασφάλειά του κατά την οδήγηση......για τον τρόπο σύνδεσης που λες, μέσω AUX, δεν ξέρω αν η "εντοιχισμένη" αυτή συσκευή θα μπορεί να αναγνωρίζει εισερχόμενη κλήση και να αλλάξει λειτουργία αν είναι σε ράδιο πχ...λογικά θα μπορεί να κάνει μόνο αυτό που επιτρέπει η λειτουργία στην οποία είναι ορισμένη...και πάλι, όμως, θα πρέπει κάποιος να την ανοίγει κι αυτή κάθε φορά......το ηλιακώς φορτιζόμενο θα είναι πάντα διαθέσιμο, χωρίς την ανάγκη παρέμβασης...οπότε ξέρω ότι και να το ξεχάσει ο πατέρας μου, αυτό θα κάνει τη δουλειά του (ευελπιστώ μάλλον)...Για εκτός του αυτοκινήτου ξέρω ότι ο πατέρας μου δεν πρόκειται να φορέσει ποτέ στο αυτί bluetooth, του είναι πολύ ξένο, κι ακόμη κι αν τον έπειθα, θα το έχανε σε μια βδομάδα...Είναι απ' αυτούς που μονίμως βιάζονται και συνεχώς είναι πνιγμένοι στις δουλειές...και η τεχνολογία δεν είναι καθόλου το φόρτε του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Νοέμβριος 17, 2013 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2013 Τότε φίλε για μένα η καλύτερη λύση είναι αυτό εδώ, τα επαναφορτιζόμενα και τέτοια δεν τα πολυ πάω. πές ότι τυχαίνει να είναι συνεφιά το χειμόνα τότε τη γίνεται, μην ξεχνάς τα κινέζικα solar δεν είναι και τόσο αποδοτικά. βγαίνει στα 35 ευρώ αλλα ξέρεις ότι τα έχεις όλα σε ένα χωρίς να κάνεις 3 συνδέσεις για να φτάσει ο ήχος μέχρι τα ηχεία.Stereo Car Audio In Dash Bluetooth Fm Receiver Mp3 Player & USB SD Input AUX Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Νοέμβριος 17, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2013 Τότε φίλε για μένα η καλύτερη λύση είναι αυτό εδώ, τα επαναφορτιζόμενα και τέτοια δεν τα πολυ πάω. πές ότι τυχαίνει να είναι συνεφιά το χειμόνα τότε τη γίνεται, μην ξεχνάς τα κινέζικα solar δεν είναι και τόσο αποδοτικά. βγαίνει στα 35 ευρώ αλλα ξέρεις ότι τα έχεις όλα σε ένα χωρίς να κάνεις 3 συνδέσεις για να φτάσει ο ήχος μέχρι τα ηχεία.Stereo Car Audio In Dash Bluetooth Fm Receiver Mp3 Player & USB SD Input AUXΕυχαριστώ, φαίνεται ενδιαφέρον...το μόνο "κακό" είναι ότι τηλέφωνο θα πρέπει να είναι σε τέτοια θέση ώστε να λειτουργεί καλά το μικρόφωνο...είναι πάντως πιο ουσιαστική και γενική λύση...βέβαια ίσως θα θέλει και κάποιον που ξέρει να το εγκαταστήσει...αν είναι απλώς σύνδεση βυσμάτων το κάνω κι εγώ...Πάντως και το άλλο φορτίζεται και μέσω καλωδίου στη θήκη του αναπτήρα, οπότε και σε παρατεταμένη περίοδο συννεφιάς τα βγάζει πέρα...επίσης έχει δικό του ηχείο και μικρόφωνο και μπορεί να μπει σε σημείο κατάλληλο/ευνοϊκό ως προς την μετάδοση του ήχου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Νοέμβριος 17, 2013 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2013 Αυτό το συγκεκριμένο από ότι βλέπω έχει fix σύνδεση καιεείναι από τα κλασικά, μερικάεέχουν διαφορετικά. Αυτό για το μικρόφωνο δεν ξέρω ααν έχει πάνω του τα player.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.