Jump to content

Πρόβλημα μετά από RMA

vagsk

Recommended Posts

Σχετικά παλιό σύστημα με socket 1156 (MSI P55-GD55) και 16GB Corsair vegeance σε διάταξη 4x4GB λειτουργούσε άψογα. Σε κάποια φάση μετά από ξαφνικές BSOD ανακάλυψα ότι το πρώτο ζευγάρι και συγκεκριμένα η μια από τις 2 μνήμες είχε θέμα. Με ένα γρήγορο memtest βγήκαν αρκετές χιλίαδες λάθη στην μία μνήμη. Επεστράφησαν σε infoquest και προχώρησε η αντικατάσταση. Οι νέες με τις οποίες αντικαταστάθηκαν όμως παρουσιάζουν προβλήματα συμβατότητας με την μητρική.

Έγινε δοκιμή μόνο με τις 2 νέες της αντικατάστασης και το PC δεν κάνει POST. Έγινε δοκιμή με το παλιότερο ζευγάρι και κάνει boot κανονικά. Έγινε δοκιμή παλιό και νέο ζευγάρι και άλλες φορές δεν ξεκινάει ενώ άλλες φορτώνουν τα windows και πετάνε BSOD. Βρέθηκαν δανεικές μνήμες ακριβώς ίδιες με τις 2 παλιές και μπήκαν 2 ζευγάρια(16GB) και το PC δουλεύει απροβλημάτιστα.

Οι καινούριες 2 επίσης δοκιμάστηκαν σε άλλο PC και επίσης δουλέυουν απροβλημάτιστα. Οι σειριακοί αριθμοί και οι κωδικοί προίόντων στη συσκευασία είναι ακριβώς ίδιοι με την μόνη διαφορά να είναι στο version που αναφέρει δίπλα στο σειριακό αριθμό. Έριξα και μια γρήγορη ματιά στις νέες μνήμες και έχουν διαφορετικά timings από τις παλιές στην μέγιστη συχνότητα, διαφορετικές εγγραφές SPD και σίγουρα διαφορετικά timings σε XMP.

Πέρα από την διαφορετική συσκευασία και το version που αναφέρεται πάνω στις μνήμες δεν υπάρχει άλλη διαφορά. οι παλιές ήταν αγορασμένες πέρυσι αρχές του χρόνου. Κωδικοί προΙόντος ίδιοι. Υπάρχει περίπτωση με επιστροφή στην αντιπροσωοπεία να γίνει αντικατάσταση εκ νέου με νέες που να έχουν το σωστό version (διαφορετική συσκευασία εμφανισιακά);

msi με 1156 socket = θάνατος...

είχα και 'γω προβλήματα με μνήμες (memtest errors ενώ με αλλή μητρική/άλλο socket έπαιζαν απροβλημάτιστα) τελικά πήρε π@λο η μητρική και ο επεξεργαστής και αντικαταστήθηκαν με 1155

Ακριβως το ιδιο και με τις ιδιες μνημες εχω παθει εγω.

Προσπαθω τωρα στο πλαισιο να τους εξηγησω τι γινεται γιατι, δεν μπορω να κουβαλαω ολοκληρο pc.

Αν βρεις κατι πες μου γιατι ειναι κουλο...

Να πω οτι εγω εχω GB+1155 socket

msi με 1156 socket = θάνατος...

είχα και 'γω προβλήματα με μνήμες (memtest errors ενώ με αλλή μητρική/άλλο socket έπαιζαν απροβλημάτιστα) τελικά πήρε π@λο η μητρική και ο επεξεργαστής και αντικαταστήθηκαν με 1155

Οι πρώτες μνήμες βγήκαν προβληματικές αφού δοκιμάστηκαν σε άλλο PC με 1155 socket. Το σύστημα με 1156 δεν πρόκειται να το παροπλίσω σύντομα. Είναι με i3 στα 3.5Ghz και αποδίδει αρκετά καλά. Γενικά ποτέ του δεν είχε θέματα με μνήμες. Είναι η πρώτη δοκιμή με μνήμη που τρώει φρίκες. Αλλά βέβαια ήταν σύστημα εποχής DDR3-1333 ενώ τώρα τα 1600 θεωρούνται λίγα και όλο και ανεβαίνουμε.

Κάτι πρέπει να παίζει με τo XMP πάντως γιατί το δεύτερο ζευγάρι έχει και λιγότερα profile στο SPD αποθηκευμένα και ελαφρώς χειρότερα timings με λίγο καλύτερο ένα από τα latencies. Τάση είναι σε όλες στα 1.5V.

ΠΑΛΙΑ-ΝΕΑ

Speed 800 800

tCL 9 9

tRCD 9 9

tRP 9 9

tRAS 24 24

tRC 41 33

tRFC 128 208

tFAW 30 24

tWR 12 12

tWTR 6 6

tRRD 6 5

tRTP 6 6

Καλά αυτή είναι η λύση της απελπισίας. Υπάρχει ένα πρόγραμμα προσομοίωσης που τρέχει σε αυτόν τον υπολογιστή και τρώει τα άντερα του από μνήμη για αυτό την πήγαμε και στα 16. Αλλά και αυτό δεν είναι λύση. Αν πάθει κάτι και το άλλο ζευγάρι μνήμης θα είμαστε πάλι όμηροι της Corsair; Κάτι έχει κάνει με τις νέες παρτίδες. Μου φαίνονται σαν πουσαρισμένες 1333άρες μνήμες παρά ποιοτική μνήμη για enthusiasts/overclockers που την πούλαγε αρχικά. Και οι τιμές των μνημών έχουν ανέβει δεν εχουν πέσει από τότε που έγινε η αγορά.

Ακριβως το ιδιο και με τις ιδιες μνημες εχω παθει εγω.

Προσπαθω τωρα στο πλαισιο να τους εξηγησω τι γινεται γιατι, δεν μπορω να κουβαλαω ολοκληρο pc.

Αν βρεις κατι πες μου γιατι ειναι κουλο...

Να πω οτι εγω εχω GB+1155 socket

Μετά από λίγο ψάξιμο βρήκα ότι οι παλιές είναι double sided ενώ οι νέες single sided, πέραν τον υπολοίπων διαφορών σε SPD και XMP.

imho μίλα με infoquest και στην ανάγκη με Corsair. Κατά προτίμηση δες στη λίστα συμβατότητας του κατασκευαστή αν υπάρχουν παρόμοιες της Corsair και ζήτα αν γίνεται αλλαγή με αυτές.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.