LazyGreek Σεπτέμβριος 8, 2015 #1921 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2015 η πρώτη με την 70D και η πρώτη πανοραμική.. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Σεπτέμβριος 8, 2015 #1922 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2015 Η δεύτερη θα ήταν πολύ ωραία! Ο φωτισμός της (είναι τυχαίος από ότι καταλαβάινω από την έκφραση του προσώπου) είναι πολύ καλός! Αλλά....το καδραρισμα έχει κάτι από "Προκρούστη" ! Αυτό που έχει σημασία και δεν το λέω σαν ειδικός -δεν είμαι ! - είναι να μη "μασάς" αλλά και ούτεν να νομίζεις ότι όλα εξαρτώνται από την μηχανή σου ! ΌΠως σου είπαν και άλλα πολύ πιο έμπειρα παιδιά, θέλει λίγο ψαξιμο και προσοχή έτσι ακόμα και όταν σου "κάτσει" ένα ξαφνικό θέμα θα είσαι πιο έτοιμος. Και όσο αφορά την επεξεργασία, μπορεί να σώσει καταστάσεις! Αλλά δεν έιναι αποκούμπι ! Όπως και να έχει αρχισε να ψάχνεις λίγο περισσότερο, ιδιαίτερα τις φωτό που δεν σου αρέσουν μπορείς στην προσπάθεια να τις σώσεις να μάθεις αρκετά πραματα! Στην φωτό αυτή αν ανεβάσεις λίγο το κοντραστ θα πάψει να φαίνεται σαν ξεπλυμένη, και είναι "κρίμα" που την "πελέκησες" στο κροπ! Κάνε δοκιμές και πειράματα και κράτα αντίγραφα και κυρίως κράτα αυτό που σου αρέσει. πρίν ακούστηκε μια "μεγάλη κουβέντα" , τραβάς κατ' αρχήν γιασ σένα !!! Για να σου δώσω ένα παράδειγμα : Και φυσικά δεν λέω ότι η δεύτερη που πήρα το θάρρος να "σκαλίσω" λίγο. ότι είναι καλή, κι εγώ έχω πολύ δρόμο ακόμα για αισθανθώ "άνετα" με το φωτοσάπουνο, αλλά παίζοντας, σιγά σιγά , μαθαίνεις ! (χαχα! Ήδη βλέπω μερικά πράματα που τά έκανα λάθος, το έρμο το μόνιτορ δεν βοηθάει, για να μη μιλήσω για το μάτι ! Καλή συνέχεια ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Σεπτέμβριος 8, 2015 #1923 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2015 Παρατήρησα ότι το έχουν γενικά λίγο - πολύ αυτό οι φωτογραφίες το @LazyGreek. Ίσως του αρέσει, αλλά προσωπικά μου φαίνεται ότι χάνουν πολύ οι φωτογραφίες του έχοντας από πάνω αυτό το λευκό πέπλο (δε ξέρω πως να το περιγράψω). Πάντως τα θέματα που φωτογραφίζει και το που τοποθετεί την κάμερα, μου φαίνεται ότι δεν έχουν πρόβλημα και αυτό είναι τι παν. Τα άλλα σώζονται λίγο - πολύ στην επεξεργασία.Μου αρέσει που δίνω συμβουλές και παίζει να έχω τραβήξει τις λιγότερες φωτογραφίες απ όλους Τόσες ώρες βλέποντας φωτογραφίες έχει μάθει το μάτι μου να βλέπει τις φωτογραφίες του flickr για νορμαλ. Θα αρχίσω να τραβάω εγώ κάποια στιγμή και θα "πετάω" τις μισές 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Σεπτέμβριος 8, 2015 #1924 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2015 Μου αρέσει που δίνω συμβουλές και παίζει να έχω τραβήξει τις λιγότερες φωτογραφίες απ όλους Εγώ να δείς ! Αλλά οι συμβουλές για τις φωτογραφίες θα έρθουν από άλλους που έχουνε λιώσει και πέντε μηχανές που λέει ο λόγος ! Το θέμα όμως είναι και η στάση που έχουμε απέναντι σε αυτό που κάνουμε, το πως το σκεφτόμαστε, ε και εδώ, μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Σεπτέμβριος 8, 2015 #1925 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2015 Mια απο instagram. Θελει ακόμα δουλειά για να γίνει κατι αξιόλογο, αλλά νομίζω το χω πιάσει το νοημα. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Σεπτέμβριος 8, 2015 #1926 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2015 (edited) Mια απο instagram. Θελει ακόμα δουλειά για να γίνει κατι αξιόλογο, αλλά νομίζω το χω πιάσει το νοημα. Tags να βάζεις! #Canon #70D #Sky #MilkyWay #Instamood #instagood #instalike #instaphoto #Photooftheday #Photography #Stars #Love #Happy #Moodoftheday etc . etc μέχρι 30 πέρνει να το ξερεις Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 8, 2015 από LazyGreek 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Σεπτέμβριος 8, 2015 #1927 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2015 Φοβερές και των δύο. Στη πρώτη μόνο του @LazyGreek θα ήθελα να άρχιζε η φωτογραφία από την αποβάθρα (από εκεί που αρχίζει η γλάστρα με το δεντράκι) και να έδινες λίγο παραπάνω χώρο στα υπέροχα χρώματα του ουρανού στα δεξιά.Βέβαια αυτά νομίζω απαιτούν πείρα ώστε να κεντράρεις απ την αρχή στο σωστό σημείο και να μην το βλέπεις αργότερα σπίτι για παράδειγμα; Σωστά παλιοί του χώρου; PS: LazyGreek, απλά να τονίσω ότι είναι φοβερές φωτογραφίες γιατί σε έχουμε πάρει μονότερμα για κάποιο λόγο στα σχόλια. Ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα, ούτως ή άλλως μέσα απ τις κριτικές γινόμαστε καλύτεροι Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Σεπτέμβριος 8, 2015 #1928 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2015 UltraB όχι ρε κλαιν..Για αυτό βάζω.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Σεπτέμβριος 9, 2015 #1929 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2015 Καλημέρα! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Σεπτέμβριος 9, 2015 #1930 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2015 @Seafalco, Λιγες ειναι οι φωτογραφιες πορτρετων που θελουν εντονο σκαλισμα.Στις παραπανω εννοειται οτι προτιμω την πρωτη εκδοση.Ανεξαρτητα με το crop η φωτισμο(δε κρινω αν ειναι σωστη η λαθος) της ταιριαζει πολυ το πιο φυσικο πορτρετο.Ευχαρος ανθρωπος,νεος , χαμογελαει.Δεν υπαρχει λογος να "σκαλιζεις" , να δυναμωσεις τα χαρακτηριστικα και να τον κανεις πιο "αγριανθρωπο"Το οτι τονιζεις καποια χαρακτηριστικα και τα κανεις να φαινονται παραπανω , δεν ειναι απαραιτητα παντα καλο αυτο.ενα παραδειγμα σωστης επεξεργασιαςhttp://dj9frc12kq0lk.cloudfront.net/sites/default/files/story-images/2009/summer/rafiqui-01-thumbnail.jpg (εικονα απο τον γοογλη) @LazyGreek, Εσυ εισαι που ρωταγες για το περιεργο feeling στις φωτογραφιες ; Πολυ ωραιες ολες (ειδικα η δευτερη με κερδισε περισσοτερο)Θα την δοκιμαζα με λιγοτερο ουρανο ,ασπρομαυρη και με λιγο παραπανω contrast για να δωσεις εμφαση στα αντικειμενα της του τοπιου.Φυσαλιδες , ξυλα , σιδερα.Θα κανουν ωραια αντιθεση πανω στο ηρεμο νερο. Και θα διορθωνα λιγο το crop της.(δε γνωριζω αν την εκοψες η ειναι η αρχικη) Παντως απο τις 3 ταβλες ξυλων στη δεξια μερια εχει περισσοτερο κενο με το καθετο καδρο απο οτι τα "σιδερα" στα αριστερα.Μου δινει την αισθηση οτι ολη η φωτογραφια ειναι ενα κλικ αριστερα.Η δινεις αερα απο τα αριστερα(ελαχιστο-οσο και στα δεξια) η κοβεις λιγο απο τα δεξια.Την τριτη ισιωσε την (ξερω , περιεργος )μπραβο παντως.! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Σεπτέμβριος 9, 2015 #1931 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2015 Εμ το είπα εγώ ! Τη "θολούρα" προσπάθησα να βγάλω, τα άλλα προέκυψαν ... "καλλιτεχνική" αδεία ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Σεπτέμβριος 9, 2015 #1932 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2015 (edited) Πάμε Φάληρο να φωτογραφίσουμε αεροπλάνα, όσοι πιστοί, 5μιση στο άγαλμα. http://www.vimaonline.gr/20/article/19384/palaio-faliro-to-agalma-tou-palaiologou-adikeimeno-kritikis-apo-ton-g-bitsika Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 9, 2015 από PetrosD Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Σεπτέμβριος 9, 2015 #1933 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2015 Με τέτοια συννεφιά ?Δεν το κοιτάς για άλλη μέρα καλύτερα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Σεπτέμβριος 9, 2015 #1934 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2015 Την τριτη ισιωσε την (ξερω , περιεργος ) [ jk ]Nαι. Ρε παιδια αφού έχετε αλφάδ στο VF ναούμ, γιατί έχετε θεματα με ορίζοντα? [ /jk ] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση billpeppas Σεπτέμβριος 9, 2015 Δημοφιλής Δημοσίευση #1935 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2015 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Σεπτέμβριος 9, 2015 #1936 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2015 Με τέτοια συννεφιά ?Δεν το κοιτάς για άλλη μέρα καλύτερα ? Ναι, δίκιο έχεις, θα πάω αύριο... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Σεπτέμβριος 9, 2015 #1937 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2015 Street...car photography ( μέσα από το αμάξι εν κινήση, καλά την έπιασα και frame-αρα πιστεύω για 280mm και σε κοντινή απόσταση από το παραθύρι μου ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση PetrosD Σεπτέμβριος 9, 2015 Δημοφιλής Δημοσίευση #1938 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2015 (edited) ^Σου βγάζω το καπέλο! Από το σημερινό show. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 9, 2015 από PetrosD 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Σεπτέμβριος 9, 2015 #1939 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2015 Δεν ήταν και τόσο χάλια ο ουρανός τελικά εκεί.Θα μπορούσε να σου έδινε πολύ καλύτερο ουρανό σίγουρα, αλλά αν δεν θέλει ο μπάσταρδος...Θα πας και αύριο ?Τι ώρες ?Είδες πρόβλεψη καιρού ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Σεπτέμβριος 9, 2015 #1940 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2015 (edited) Το χειρότερο ήταν ότι το φως ήταν πίσω μας. Αν δεις τον προσανατολισμό του Φαλήρου στο σημείο του αγάλματος που έβαλα στο λινκ της προηγούμενης σελίδας θα καταλάβεις.Εντάξει μέχρι κάποια στιγμή είχε φως. Όταν κούμπωσα πάνω το TC-16A πίσω από τον 300άρη, τότε είχα πρόβλημα. Το έβγαλα μετά από 20 φωτό.Δεν έχει αύριο. Το Σ/Κ στο Τατόι η συνέχεια αλλά θα είμαι εκτός Αθηνών.Δεν ήρθε κανείς ε; Τσάμπα στήθηκα κάτω από το άγαλμα να περιμένω... Έχω και μια φωτογραφία για το @GoMaR, έναν πιλότο να ξύνει τη μύτη του. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 9, 2015 από PetrosD 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts