billpeppas Ιούνιος 4, 2015 #1761 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2015 Δεν ειανι θεμα wide...αλλα αποστασης.Το wide , θα χαλουσε την προοπτικη.Οσον αφορα την φωτογραφια για μενα χανει παρα πολυ η επεξεργασια , το καδραρισμα και γενικα ολο το στησιμο. Δεν κανει εντονη αντιθεση το περιστερι με τον ουρανο , αυτο σημαινει οτι δεν ξεχωριζεις το θεμα.Επισης το ραμφος χανεται στο big ben. Βαλε τη λαθος επεξεργασια ,οτι ειναι κεντρο το θεμα και ολο το υπολοιπο καδρο αδειο ,κανει την φωτογραφια αδυναμη.Θα μπορουσες η να απομονωσεις το περιστερι μονο η να ειχες αλλη ληψη σε συνδιασμο με το big ben. Με τον wide θα μπορούσε να "μεταφέρει" το Big Ben πρός τα δεξιά και πάνω, έτσι δεν θα χανότανε το ράμφος στο Big Ben και θα ήταν πιο καλά σαν composition. Από την άλλη, μάλλον καλύτερα θα ήταν με έναν tele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Ιούνιος 4, 2015 #1762 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2015 Δε χρειαζεται wide για αυτο που λες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Ιούνιος 4, 2015 #1763 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2015 Απλά έπρεπε να πάει λίγο πιο δεξιά και κάτω. Το τέλειο κάδρο ήταν εκεί και φώναζε. Το γραφω για να το διαβάζω/ακούω και γω. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ts0gl1s Ιούνιος 4, 2015 #1764 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2015 Απλά έπρεπε να πάει λίγο πιο δεξιά και κάτω. Το τέλειο κάδρο ήταν εκεί και φώναζε. Το γραφω για να το διαβάζω/ακούω και γω. εκτος απο το καδρο φωναζε και η αδερφη μου τελειωνε βρεχομαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Ιούνιος 7, 2015 #1765 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2015 Η αδερφή σου πού κολλάει στη φωτογραφία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Ιούνιος 7, 2015 #1766 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2015 Η αδερφή σου πού κολλάει στη φωτογραφία; Κρατούσε το πουλί από τα πόδια μην φύγει ! :hehe: 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Ιούνιος 7, 2015 #1767 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2015 Λες οι "υγρασίες" να είχαν ύποπτη προέλευση !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PGM Ιούνιος 8, 2015 #1768 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2015 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιούνιος 8, 2015 #1769 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2015 (edited) Aν και ειπα να μην ξανακυλησω, η πρωτη νομιζω μου φωναζε για BW.. (κλικ πανω να μεγαλωσει λιγο,...800pixel εχει πλατος..Ως attachment τη βαζει με μικροτερη αναλυση (και με μαλλον οτι να 'ναι συμπιεση) Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 8, 2015 από ΝTG 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Ιούνιος 9, 2015 #1770 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2015 (edited) εσύ δεν ποστάρεις καθόλου; πειραζεις μόνο των αλλωνονενε; Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 9, 2015 από sstav 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Ιούνιος 9, 2015 #1771 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2015 Οσο και να μου αρεσει η αποψη του Νικου , διαφωνω καθετα με το σκεπτικο να πειραζουμε τις φωτογραφιες των αλλων με το ετσι θελω.Το σωστο ειναι να ζητησει την αδεια απο τον φωτογραφο για το ελευθερο της επεξεργασιας , η αν αυτο δεν εγκριθει απο τον φωτογραφο , τοτε να τυπωθει ελευθερα και ωραια η γνωμη ή η κριτικη πανω στην φωτογραφια τουΩραιο πραγμα να σε μαγευει ενα μερος, να θες να αποθανιτισεις το τοπιο η την σκηνη και να το βγαλεις οπως ΕΣΥ το βλεπεις η το φανταζεσαι και να βλεπει ακριβως το ιδιο πραγμα ο θεατης.Δεν ειναι ωραιο ομως να δειχνεις αυτο που νιωθεις μεσα απο την φωτογραφια και ο θεατης να βλεπει κατι αλλο.Σε αυτη τη περιπτωση μπορει ο θεατης να απογειωσει την φωτογραφια με 2-3 κλικς αλλα αμεσα υποτιμαει την προσπαθεια του φωτογραφου.Για αυτο λοιπον μη το κανεις , πεστου το σα γνωμη και ασε τον φωτογραφο να εκφραστει ελευθερα.Εκτος αν ζητησει το αντιθετοΦωτογραφος δεν γινεσαι κανοντας επεξεγασια μονο.Δε ξερω ,εμαι πολυ αυστηρος σε αυτο το θεμα και ποσο μαλλον για τις φωτογραφιες μου.Οχι δε μου εχει τυχει με το ετσι θελω να τις πειραζουν , αλλα με πειραζει πολυ να βλεπω να το κανουν στους αλλους. Και οχι δε το παιζω μεγας και τρανος φωτογραφος , ουτε κανας κουλτουριαρης καλλιτεχνης.Απλα αγαπαω την φωτογραφια και δε θα παψει ποτε αυτο. Σορρυ Νικολα αλλα επειδη βλεπω να γινεται συχνα και παντου, με αφορμη το ποστ σου , τα ειπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιούνιος 9, 2015 #1772 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2015 (edited) Το ξερω και δεν διαφωνω κσθολου.Το ειχα πει και παλιοτερα εξαλλου σε αλλη αφορμη. Απλα ενεκα οτι ειμαι εγω (γνωριμος συνηθης υποπτος) ,ενεκα οτι σε μερικους χρηστες εχω μια α ελευθερια, δεν ηθελε και πολυ ....η ρημαδα η ζωη ... Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 9, 2015 από ΝTG 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PGM Ιούνιος 9, 2015 #1773 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2015 Παντως θα ηθελα καποια κριτικη για τις φωτο - καδρο - επεξεργασιας κλπ κλπ. Τι θα μπορουσα να ειχα κανει καλυτερα για να μπορεσω να το βελτιωσω στα επομενα κλικ ... Ειμαι τελειως αρχαριος οποτε καθε γνωμη ειναι ευπροσδεκτη θενκς 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Ιούνιος 9, 2015 #1774 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2015 (edited) ^^ Οκ λοιπον.Στραβη.Επισης,.ειναι ΠΟΛΥ ασχημο η κατω μερια των σανιδων.(αποβαθρας ; ) Κοψιμο(αν προτιμας το εγχρωμο) Ειδικα το κοκκινο αυτο χρωμα με το πορτοκαλι δεν ειναι ωραιος συνδιασμος με το εντονο μπλε που εχεις σε ολη την φωτογραφια.Τι θα εκανα ; Ασπρομαυρη σαν του Νικου χωρις κροπ γιατι το μαυρο παει ωραια , η αν επεμενα για εχρωμη , Οχι τοσο εντονο ουρανο σε χρωμα και σε contrast.Γενικα η εντονη επεξεργασια που εχεις δωσει , χαλαει αρκετα την δυναμικη της φωτογραφιας.Τα δενδρα δεξια , εχουν αλλο βαθος - τονο απο τα υπολοιπα..Το καδρο οπως σου ειπα θα ηταν πιο στενο ωστε να επικεντροθω στην λιτοτητα της φωτογραφιας. Αποβαθρα - ηρεμη θαλασα και τα βουνα πισω.Αλλα οχι τοσο ουρανο και κατω μερος. Η θα τραβαγα 2 να δω ποια μου καθεται. Ωραια επεξεργασια , ωραιοι τονοι , σωστο καδραρισμα αλλα σα φωτογραφια δεν λεει κατι.Χιλιες φορες η παραπανω. Το λαθος εδω ειναι οι αναλογιες και τα ποσοστα σου. Εχεις 60% ουρανο με εντονα συννεφα και το "θεμα" σου που ειναι ο φαρος κρυβεται στο υπολοιπο 30-40% Το οτι ειναι στραβη δε το αναλυω.Ειανι το τελευταιο που μας ενδιαφερει οπως και στην αλλη,Αλλα σε τοπιου φωτογραφια ειναι το ΠΡΩΤΟ πραγμα που θα φτιαχνεις Δε μπορω να διαλεξω ποια απο τις δυο γιατι και οι δυο εχουν βασικα λαθη..Εντονα χρωματα , χτυπαει αλλου το ματι και στην ασπρομαυρη υπαρχει το "αλο" γυρω απο τον φαρο.Πστευω φωτισες τοπικα αλλα σου εφυγε.Ειναι τελειως δυσαναλογη τονικα με το υπολοιπο καδρο. Η φωτογραφια ηθελε πολυ λιγοτερο ουρανο.Οχι παλι τοσο εντονη επεξεργασια.ΠΟΛΥ μεγαλυτερο ποσοστο του φαρου με τα βραχια και να δινεις στο βαθος την αισθηση του ηλιουβασιλεματος και λιγο απο την αγριαδα των συννεφων. Δε μπορω να σου φτιαξω κροπ απο δω γιατι ειναι απο λαθος σημειο τραβηγμενη. Επισης , εχεις ανεβασει 4 φωτογραφιες που μας δειχνεις δυο ιδια μερη. Θα διαλεγεις παντα μια.Απο τις 2 πρωτες ποια σου αρεσει περισσοτερο ; Η πρωτη ; αυτην θα ανεβασεις ! Το ιδιο και για τις τελευταιες.Και γενικα ετσι θα σκεφτεσαι για το προσωπικο σου αλμπουμ. Το να ανεβαζεις πολλες απο το ενα θεμα , αφενος οτι κουραζει τον θεατη , αφετερου δειχνει και αναποφασιστο φωτογραφο Δεν λεω οτι μας κουρασες.lol , απλα επειδη εισαι αρχαριος οπως λες, σου δινω συμβουλες που εχω ακουσει και εγω απο πιο εμπειρους. Παντως δε ξερω τι μηχανη/φακο εχεις , αλλα ποιοτικα δε μου αρεσουν καθολου.Μπορει να ευθυνεται η επεξεργασια. Αν ακουστηκα αυστηρος , συγχωρα με Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 9, 2015 από GoMaR 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PGM Ιούνιος 9, 2015 #1775 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2015 Samsung nx300 18-55...θενκς για τα σχόλια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Ιούνιος 12, 2015 #1776 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2015 Επρεπε να παω για ενα απογευμα στην Λακωνικη Μανη και ειπα να βγαλω καμμια φωτογραφια.Επιτελους μετα απο μηνες.Τα μερη δεν τα γνωριζα..Οποτε εκανα μια μικρη βολτουλα για 2 ωρες.JSN_6395a by Jason Raptopoulos, on FlickrJSN_6384a by Jason Raptopoulos, on FlickrJSN_6381a by Jason Raptopoulos, on Flickr JSN_6386a by Jason Raptopoulos, on Flickr JSN_6409a by Jason Raptopoulos, on Flickr 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Ιούνιος 12, 2015 #1777 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2015 Η τελευταία μ αρέσει πολύ. [EXIF PATROL] Αλλά γιατί χωρίς exif? [EXIF PATROL] 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Ιούνιος 12, 2015 #1778 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2015 Σε ευχαριστω.Δεν εχω ιδεα για ποιο λογο δεν εμφανιζονται τα exif.το exif της τελευταιαςFile Info 1File: JSN_6409.NEFDate Created: 6/9/2015 8:33:42 PMDate Modified: 6/9/2015 8:33:42 PMFile Size: 26.0 MBImage Size: L (6016 x 4016), FXFile Info 2Date Shot: 6/9/2015 20:33:42.20Time Zone and Date: UTC+2, DST:ONImage Quality: Lossless Compressed RAW (14-bit)Artist: Jason Rap Camera InfoDevice: Nikon D600Lens: 14mm f/2.8-1.4DFocal Length: 14mmFocus Mode: ManualAF-Area Mode: SingleVR:AF Fine Tune: OFFExposureAperture: f/7.1Shutter Speed: 1/50sExposure Mode: Aperture PriorityExposure Comp.: -1.0EVExposure Tuning: -2/6Metering: MatrixISO Sensitivity: 1EV under 100FlashDevice:Image SettingsWhite Balance: Color Temp. (5880K), 0, 0Color Space: sRGBHigh ISO NR: OFFLong Exposure NR: OFFActive D-Lighting: OFFImage Authentication:Vignette Control: OFFAuto Distortion Control: OFFPicture ControlPicture Control: [NL] NEUTRALBase: [NL] NEUTRALQuick Adjust: -Sharpening: 2Contrast: 0Brightness: 0Saturation: 0Hue: 0Filter Effects:Toning:Location InfoLatitude:Longitude:Altitude:Altitude Reference:Heading:UTC:Map Datum: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Ιούνιος 12, 2015 #1779 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2015 XM1, xf18@f/2.2, 1/50, ISO6400 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιούνιος 12, 2015 #1780 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2015 ΔΕ έχεις από αλλή γωνία να φανταστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts