Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ #2 (photolab 2)

Recommended Posts

[MENTION=15018]Seafalco[/MENTION] η μοναδικη που μαρεσει ειναι αυτη με το καθισμα...και ο λογος ; το ρηχο βαθος πεδιου.Αν ειχε μεγαλυτερο βαθος , θα μπερδευε παραπανω και θα εχανε ολη την αξια της.

τωρα εχεις ξεκαθαρο ΕΝΑ πραγμα και ολα τα αλλα σβηνουν ομαλα..

[MENTION=15018]Seafalco[/MENTION] η μοναδικη που μαρεσει ειναι αυτη με το καθισμα...και ο λογος ; το ρηχο βαθος πεδιου.Αν ειχε μεγαλυτερο βαθος , θα μπερδευε παραπανω και θα εχανε ολη την αξια της.

τωρα εχεις ξεκαθαρο ΕΝΑ πραγμα και ολα τα αλλα σβηνουν ομαλα..

Στο ένα πράγμα που θα είναι dead sharp συμφωνώ, αυτό που πιστεύω ότι θα το αναδείκνυε περισσότερο είναι να υπήρχε μια λίγο πιο βαθμιαία κλιμάκωση του out of focus που θα δημιουργούσε πιο έντονα την αίσθηση της προοπτικής.

Το όλο θέμα θα τελείωνε στο τρίτο χερούλι ας πούμε, όπου από εκεί και πέρα πλέον οι λεπτομέρειες θα "χάνονταν" πολύ αισθητά.

Εντάξει το ξέρω είναι ζήτημα προσωπικού γούστου, αλλά για σκέψου το λίγο. :D

10291217_869302116419994_1864397218884154450_n.png

Aν και κλασσική, δεν με μαγνήτισε αγόρι.

Βασικά αν και η ώρα της μέρας είναι οκ, νομίζω πως ήθελα 4 λεπτά μετά για καλύτερα χρώματα στον ουρανό και ας έχανες τον ήλιο που δύει.

Επίσης νομίζω θα ήθελα να είναι ΟΛΟΣ ο ίσκιος της βάρκας στο κάδρο και να μην τον είχες κόψει, αυτο με χαλάει γιατί μου κάνει σφιχτό ένα κάδρο που δεν θα ήθελα.

Η τοποθεσία μου αρέσει, απλά νομίζω πως είναι λάθος η ώρα που την τράβηξες.

[MENTION=15018]Seafalco[/MENTION]

οχι...

αλλιως θα ηταν νετ το 3ο χερουλι και αλλιως το 1ο..

οπως ειναι η εικονα τωρα ειναι σωστη.μεγαλυτερο βαθος πεδιου θα χαλαγε το feeling που δινει.

η ροη του βαθους ειναι οση χρειαζεται για να καταλαβεις οτι και τα υπολοιπα που θολωνουν ειναι καρεκλες και χερουλια..

[MENTION=1446]Dolly[/MENTION] Έχεις δίκιο για το σφιχτό κάδρο, είναι πολύ μπροστά η βάρκα

και χάνω και την μιση αντανάκλαση στην θάλασσα Αλλά δεν μπορούσα

να κάνω αλλιώς γιατί είχα τον τσιμεντένιο μόλο πιο μπροστά και θα ήταν

άσχημο να φαινόταν , για τα 4-5 λεπτά μετά δεν το σκέφτηκα αλλα είχα

στο μυαλό μου να αποτυπώσω χρώμα και ακτίνες ηλίου !

:T:

Βασικά για αυτά τα 5 λεπτά πρωί / απόγευμα λέει, αν σε βγάλει ο δρόμος εκεί σε κάποια φάση δες τα ;)

[MENTION=5513]GoMaR[/MENTION] δεν θέλω κάτι απλά να σε βρίσω. :kiss3:

[MENTION=15018]Seafalco[/MENTION]

οχι...

αλλιως θα ηταν νετ το 3ο χερουλι και αλλιως το 1ο..

οπως ειναι η εικονα τωρα ειναι σωστη.μεγαλυτερο βαθος πεδιου θα χαλαγε το feeling που δινει.

η ροη του βαθους ειναι οση χρειαζεται για να καταλαβεις οτι και τα υπολοιπα που θολωνουν ειναι καρεκλες και χερουλια..

LOL !!! :D

Για το ίδιο ΕΝΑ μιλάμε ..... αλλά......

Χαθήκαμε στην "μετάφραση"! :)

Λοιπόν αυτό που σκέφτομαι είναι το πρώτο χερούλι πολύ καλά εστιασμένο το δεύτερο λίγο πιο θολό το τρίτο περισσότερο θολό και από εκεί και πέρα ακόμα πιο θολά!

Στην εικόνα τώρα πάει από το καλά νεταρισμένο πρώτο, σε ένα πολύ θολό δεύτερο, φαντάσου ότι αυτό (το δεύτερο ) να ήταν το τρίτο και ανάμεσά τους να υπήρχε ένα με ενδιάμεση καθαρότητα.

Θα δημιουργούσε λίγο πιο έντονα την αίσθηση της προοπτικής, τώρα όπως κοιτάς την εικόνα η αίσθηση του γκρο πλαν (ένα καλά νεταρισμένο και όλα τα άλλα θολά) βγαίνει πιο έντονα και σε βάρος της προοπτικής.

Το ζήτημα είναι ένας συμβιβασμός ανάμεσα σε δυο παραπλήσια πράγματα ως προς την εστίαση του σε πρώτο πλάνο αντικειμένου, αλλά διαφορετικά στο τι γίνεται με το υπόλοιπο πίσω σκηνικό.

Στο θέμα της προοπτικής δε είναι λάθος να είναι "καθαρό" και το background, μιας και η αίσθηση της προοπτικής αποδίδεται κυρίως από την βαθμιαία μείωση των "οπτικών" διαστάσεων, ταυτόσημων αντικειμένων, στο θέμα του.

Από την άλλη μεριά, στην οπτική του"πορτραίτου", το background πρέπει να να μην αποσπά την προσοχή από το σε πρώτο πλάνο θέμα, οπότε ένας πολύ βολικός και εύκολα "διαθέσιμος" τρόπος, είναι η θολή αποτύπωση του background.

Εδώ λοιπόν σε αυτό το "συμβιβασμό" νομίζω ότι η "οπτική του πορτραίτου" είναι λίγο περισσότερο "παρούσα" _πάντα όσον αφορά στο background_ από ότι θα βοήθαγε τον βασικό στόχο της φωτο που είναι η "πορτραιτική" αποτύπωση της προοπτικής του σκηνικού!

Δεν ξέρω αν αυτό που λέω θα δημιουργούσε θέμα στο πως "γράφουνε" τα φώτα που πολύ μου αρέσουν όπως είναι!

Όπως και να έχει, η συζήτηση είναι για την λεπτομέρεια και η "συνταγή" είναι θέμα προσωπικής αίσθησης, απλά πιστεύω _έστω και με τους -συγχωρητέους θέλω να ελπίζω- φωτογραφικούς νεολογισμούς μου :) να μπόρεσα τώρα να αποδώσω - αυτό το κάτι που μου έλειψε για να είναι τέλεια έτσι όπως το βλέπω εγώ! :)

[MENTION=1446]Dolly[/MENTION] τώρα μαθαίνω :D, ααα ξέχασα να σου πω, έχω sigma 24-70 , να στον στείλω να τον κανεις βόλτα σε τίποτα βράχια ? :hehe:

Edit: Μου κάνετε πλακα έτσι, συζητάτε ακόμα για το χερούλι :hehe:

Έγινε επεξεργασία από Jason

Aν και κλασσική, δεν με μαγνήτισε αγόρι.

Βασικά αν και η ώρα της μέρας είναι οκ, νομίζω πως ήθελα 4 λεπτά μετά για καλύτερα χρώματα στον ουρανό και ας έχανες τον ήλιο που δύει.

Επίσης νομίζω θα ήθελα να είναι ΟΛΟΣ ο ίσκιος της βάρκας στο κάδρο και να μην τον είχες κόψει, αυτο με χαλάει γιατί μου κάνει σφιχτό ένα κάδρο που δεν θα ήθελα.

Η τοποθεσία μου αρέσει, απλά νομίζω πως είναι λάθος η ώρα που την τράβηξες.

εμενα το μονο που δε μου παει καλα ειναι οι μαυρες σκιες διπλα απο τον ηλιο δε ξερω αυτο καπως με χαλαει

[MENTION=8745]Jason[/MENTION] Να ξαναπας να ισιωσεις τις δεξιες και να βγαλεις 2-3 με το χερουλι να'χουμε να συγκρινουμε :bigsmile:

Παντως εμενα μου αρεσει πιο πολυ η 1η, λιγο πολυ αυτην με το χερουλι την εχω ξαναδει και αλλου αλλα η 1η ειναι πιο ατμοσφαιρικη.

εμενα το μονο που δε μου παει καλα ειναι οι μαυρες σκιες διπλα απο τον ηλιο δε ξερω αυτο καπως με χαλαει

την επομενη φορα [MENTION=8745]Jason[/MENTION] βαλε φλας για να φωτισεις τον ηλιο

Για πείτε κάμμια άποψη.

Επειδή με τις δικές μου φώτο δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός και αυστηρός πρίν περάσει κανάς μήνας και βάλε αφού την έβγαλα, αξίζει τίποτα το shot ? τι crop θα κάνατε ?

crop_dsc04372yd0q.jpg

Βασίλη , δε πρέπει να έχεις πολλές ανά είδος.κουράζει και δείχνει μη αποφασιστικότητα.οπότε πιασε τις 5 καλύτερες σου και διάλεξε ΜΙΑ..Έτσι θα βγάλεις και προσωπικότητα στις φωτογραφίες σου

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk