Jump to content

Ποιο το μέλλον του XBOX ONE και PS4 στα επόμενα χρόνια

zantetheo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πλησιάζουμε στην κυκλοφορία της νέας γενιάς κονσολών XBOX ONE και PS4 και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πουλήσουν τρελά μιας και ο κόσμος διψάει για μια καλή ανανέωση μετά από τόσα χρόνια στο τομέα αυτό.

Το τελευταίο διάστημα διαβάζω του τύπου:

Yet another 720p title on the Xbox One: Dead Rising 3 | TweakTown

Oculus Rift inventor says PS4 and Xbox One are "too limited" | TweakTown

...Oculus Rift needs 60 frames per second in 3D and that he sees games are being pushed out at 720p at 60 frames a second.

The problem with consoles in general is that once they come out they're locked to a certain spec for a long, long time. Look at the PCs that existed eight years ago. There have been so many huge advances since then.

Certainly five years from now the experiences and the technology for virtual reality that will be available on PC is going to be be so far beyond anything that a console can provide....

Επίσης άλλες όπως: Στα 1080p το NFS: Rivals στα Xbox One και PS4 αλλά στα 30 frames.

Βλέπουμε ότι αρχίζουν ήδη πριν κυκλοφορήσουν οι κονσόλες να γίνονται παραχωρήσεις στα γραφικά ή στo framerate. Στην αρχή μπορεί να είναι σε λίγα βαριά παιχνίδια αλλά το θέμα είναι: τι θα γίνει σε 1,5 - 2 χρόνια από τώρα? Στο ίδιο διάστημα θα μπαίνουν δυναμικά οι τηλεοράσεις με ανάλυση 4Κ. Επίσης η AMD και Νvidia θα έχουν προχωρήσει σε 20nm Gpus.

Αναρωτιέμαι πως θα τα αντιμετωπίσουν όλα αυτά οι επόμενες κονσόλες μια και θα μείνουν στην αγορά για τουλάχιστον 5 χρόνια? Οι απαιτήσεις μεγαλώνουν αλλά θα είναι ικανές να κυριαρχούν στην gaming αγορά τα επόμενα χρόνια ή θα βγει μια νέα κονσόλα τύπου Steambox και να αλλάξει τα πάντα?

τι και αν γινουν οι τηλεορασεις 4k? ηδη απο το launch των 360 ειχαμε 1080p σε πιο mainstream σταδιο απ'οτι οι 4k σημερα, κι ομως βγηκε ολη η γενια με 720p χωρις γκρινια...

Ε το ιδιο θα γινει και τωρα, θα παιζουν 1080p και κανα indie game κλπ χωρις απαιτησεις θα ειναι 4k...δεν εγινε και τιποτα.

Η συγκριση με το pc hardware ειναι ατοπη. Καταλαβαινω γιατι γινεται, αφου η φετινη φουρνια κονσολων εχει hardware πιο κοντινο-συγκρισιμο με PC απο ποτε...και αυτο διευκολυνει αυτην την συγκριση να γινει. Αλλα παντα οι κονσολες ειχαν inferior hardware ακομα και στο launch day τους....κι ομως δεν ειχαν προβληματα στην πορεια, λογω optimization αλλα και κομμενης αναλυσης που δνε πηρεαζει τοσο.

Κατα τη γνωμη μου υπαρχει ο παραγοντας τηλεοραση που "διορθωνει" πολλα πραγματα λογω μικρου ppi που μπορει να αντιληφθει ο χρηστης λογω αποστασης.

Εχουμε μαθει στο PC με το που ανεβουμε αναλυση στην οθονη να μας φαινονται χρεπι ολα τα προηγουμενα... Θελουμε να βαζουμε το παιχνιδι και να max-αρουμε ολα τα γραφικα και την αναλυση για να νιωσουμε οτι επιασε τοπο η επενδυση στη νεα καρτα γραφικων μας αλλα περισσοτερο ψυχολογικο ειναι απο ενα σημειο και μετα.

Εχει παρατηρησει κανεις οτι max-αροντας ολα τα settings οι απαιτησεις γινονται τεραστιες

και μπορει να κατεβασεις προσεκτικα 2-3 settings με ελαχιστη απωλεια ποιοτητας αλλα δραματικη μειωση της ισχυος που απαιτειται...

Αφενος αυτο κανουν οι κονσολες χωρις να σε ρωτανε...αφετερου ειναι το θεμα της αναλυσης. Οταν παιζεις σε 42" ας πουμε απο 2-3 μετρα δε θα σου κανει διαφορα το 1080p με το 4k... τωρα αμα παρεις καμια 60αρα ή πας σε projector εκει αλλαζει λιγοτο θεμα, αλλα η πλειοψηφια δε θα εχει προβλημα.

Ενω οτνα εισαι στα 30 εκατοστα απο την 27" εκει η αναλυση ειναι αμειλικτη...

τι και αν γινουν οι τηλεορασεις 4k? ηδη απο το launch των 360 ειχαμε 1080p σε πιο mainstream σταδιο απ'οτι οι 4k σημερα, κι ομως βγηκε ολη η γενια με 720p χωρις γκρινια...

Ε το ιδιο θα γινει και τωρα, θα παιζουν 1080p και κανα indie game κλπ χωρις απαιτησεις θα ειναι 4k...δεν εγινε και τιποτα.

Η συγκριση με το pc hardware ειναι ατοπη. Καταλαβαινω γιατι γινεται, αφου η φετινη φουρνια κονσολων εχει hardware πιο κοντινο-συγκρισιμο με PC απο ποτε...και αυτο διευκολυνει αυτην την συγκριση να γινει. Αλλα παντα οι κονσολες ειχαν inferior hardware ακομα και στο launch day τους....κι ομως δεν ειχαν προβληματα στην πορεια, λογω optimization αλλα και κομμενης αναλυσης που δνε πηρεαζει τοσο.

Κατα τη γνωμη μου υπαρχει ο παραγοντας τηλεοραση που "διορθωνει" πολλα πραγματα λογω μικρου ppi που μπορει να αντιληφθει ο χρηστης λογω αποστασης.

Εχουμε μαθει στο PC με το που ανεβουμε αναλυση στην οθονη να μας φαινονται χρεπι ολα τα προηγουμενα... Θελουμε να βαζουμε το παιχνιδι και να max-αρουμε ολα τα γραφικα και την αναλυση για να νιωσουμε οτι επιασε τοπο η επενδυση στη νεα καρτα γραφικων μας αλλα περισσοτερο ψυχολογικο ειναι απο ενα σημειο και μετα.

Εχει παρατηρησει κανεις οτι max-αροντας ολα τα settings οι απαιτησεις γινονται τεραστιες

και μπορει να κατεβασεις προσεκτικα 2-3 settings με ελαχιστη απωλεια ποιοτητας αλλα δραματικη μειωση της ισχυος που απαιτειται...

Αφενος αυτο κανουν οι κονσολες χωρις να σε ρωτανε...αφετερου ειναι το θεμα της αναλυσης. Οταν παιζεις σε 42" ας πουμε απο 2-3 μετρα δε θα σου κανει διαφορα το 1080p με το 4k... τωρα αμα παρεις καμια 60αρα ή πας σε projector εκει αλλαζει λιγοτο θεμα, αλλα η πλειοψηφια δε θα εχει προβλημα.

Ενω οτνα εισαι στα 30 εκατοστα απο την 27" εκει η αναλυση ειναι αμειλικτη...

Δεν έχω ιδία άποψη για το τωρινό επίπεδο των κονσολών μιας και έχω να παίξω χρόνια σε αυτές για να μιλήσω πως φαίνεται η ανάλυση εκτός από τα video συγκρίσεων στο youtoube.

Σίγουρα τα 720p μέχρι πρόσφατα δεν ήταν κάτι το ''κακό'' αλλά μετά από τέτοιο hype για τον ερχομό των next gen ο κόσμος δεν θα ξενερώσει λίγο ή πολύ στο να συνεχίζει στα 720p μετά από 2 χρόνια (και συνολικά περίπου 10) όπου οι next gen θα είναι ακόμα φρέσκιες?

Δεν ξέρω απλά εμένα μου φαίνεται περίεργο στο πως θα αντέξουν στο χρόνο μιας και υποτίθεται ότι ανά 6-7 χρόνια έρχεται μια καινούργια γενιά.

Στην προηγουμενη γεννια το launch ( 2005 - 2006 σε ιαπωνια - αμερικη, εμεις οι ευρω-πεη 2007 ) ητανε 2 φορες πιο απογοητευτικο, quake 4 στα 20fps, condemned με drops οποτε αναβες τον φακο (lolol) motor storm, η μπουρδα το genji και φυσικα riiiiiidge raaaaacerrrrrr ( :p )

Ο κοσμος ή μαλλον πιο συγκεκριμενα ο Average Joe δεν πολυ νοιαζεται για ολα αυτα, θελει να βαζει μεσα το δισκακι και να παιζει.

Εδω δινουν 500 ευρω στους κωλοτουμπες για να παιξουν cod στα 720p, τι να λεμε τωρα?

Δεν ξέρω για το μέλλον, αλλά αυτό είναι το παρόν:

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=Q0h3T_Y9B0Y]Killzone Shadow Fall - Tech Trailer | PS4 - YouTube[/ame]

Εκτός από τα 30 καρέ το game είναι high end σε όλα.

Μονο και μονο που πλεον για να παιζεις Online πρεπει να πληρωνεις ανεξαρτητα του ποια κονσολα θα αγορασεις ειναι μεγαλη κοροιδια προς εμας,και απο την Sony που στο Ps3 το παρειχε δωρεαν ,και απο την Ms που οι μισοι περιπου χρηστες δεν επαιζαν καθολου online παιχνιδια στο 360 γιαυτο το λογο.

Επισης οταν οι τιμες ειναι στα υψη βλεπε Battlefield 4 PC | Skroutz.gr και Battlefield 4 PS4 | Skroutz.gr ή ακομα και σε παιχνιδια που εχουν κυκλοφορησει μερικους μηνες να αργουν να πεσουν οι τιμες http://www.skroutz.gr/s/2359306/The-Last-of-Us-PS3.html,τοτε το console gaming θα παραμενει πολυ πιο πισω απο το Pc gaming.

Ενα Pc που με προσφορες οπως Steam Holiday/Summer Sales,GoG,humblebundle, με υποστηριξη σε πολλα παιχνιδια απο mods αλλα και η δυνατοτητα να μπορεις να παιξεις πιο παλια παιχνιδια κατι που στις κονσολες δεν μπορεις(για να μην αναφερω πως τρεχουν τα παιχνιδια σε σχεση με τις κονσολες)εχει παρει κυριολεκτικα τα πανω του.

Και αυτα τα γραφω σαν πρωην Console gamer απο εποχες Atari,gameboy μεχρι και ps3.Δυστηχως βλεπω οτι το PC ειναι και καλυτερο σε ολες τις λειτουργιες και οικονομικοτερο απο τις κονσολες.

Αν έχεις οικονομικό πρόβλημα τότε αγοράζεις αυθεντικά μόνο τα multi. Και πόσα μπορεί να είναι αυτά κάθε χρόνο; Η όποια διαφορά στο συνολικό κόστος είναι σίγουρα μικρότερη από το κόστος μια νέας κάρτας. Χώρια την απογοήτευση του να έχεις πληρώσει χρυσάφι μια κάρτα και να μην μπορείς να μαξάρεις κακογραμμένα πορτ ή "πληρωμένους" τίτλους που φτιάχτηκαν για το hw του ανταγωνιστή.

Άλλωστε κονσόλα αγοράζεις κυρίως για τους χαβαλεδιάρικους(arcade) τίτλους. Στο pc δεν υπάρχει σχεδόν τίποτε άλλο πέρα από fps, rpg, rts που πρέπει να πάρεις διδακτορικό πριν παίξεις.

Συμπλήρωμα είναι οι κονσόλες και γι'αυτό θα μείνουν.

Με ενα 50ρικο παιρνεις 12 μηνες psn plus.

Στις περισσοτερες περιπτωσεις αμα δεν εχεις plus 2 πραγματα παιζουν, ή εχεις πολυ σφιχτο budget ή εισαι απλα χαζος :p

Τα free to play παντως, ( οπως η παιχνιδαρα το planetside 2 ) παιζουν ΧΩΡΙΣ plus !

Δεν ξέρω για το μέλλον, αλλά αυτό είναι το παρόν:

Εκτός από τα 30 καρέ το game είναι high end σε όλα.

Δεν ξέρω Πέτρο μου φαίνονται πολλοί οι συμβιβασμοί ήδη για τα 1080p του PS4

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=UfP81kOrI28]Assassin's Creed 4 Black Flag - Next Gen Vs PC 1080p - YouTube[/ame]

[MENTION=2162]GruntGR[/MENTION] ειχε και kameo το 360 στο launch.

killzone & knack ψιλοπατωσαν στα reviews

Playstation 4 Game Reviews, Articles, Trailers and more at Metacritic - Metacritic

Αλλά όπως και να εχει θα ξερεις οτι σε 6 χρόνια οτι θα παιζεις σε κονσολα θα σου φαίνεται eye candy.Βλ πχ τώρα metro last light στο 360.

8 Χρονων κονσολα και σου πεφτει το σαγονι μολις τα βλεπεις.

Δεν ξέρω Πέτρο μου φαίνονται πολλοί οι συμβιβασμοί ήδη για τα 1080p του PS4

Πολύ ύποπτο το βίντεο που ανέβασες και μάλιστα χωρίς δυνατότητα σχολιασμού. Έχω πέσει σε παρόμοια από μεγάλα σάιτ και υπήρχε έντονο κράξιμο. Δεν είναι στη θολούρα οι διαφορές. Κάποιο πρόβλημα με την σύνδεση; Σκοπιμότητα;

Πολύ ύποπτο το βίντεο που ανέβασες και μάλιστα χωρίς δυνατότητα σχολιασμού. Έχω πέσει σε παρόμοια από μεγάλα σάιτ και υπήρχε έντονο κράξιμο. Δεν είναι στη θολούρα οι διαφορές. Κάποιο πρόβλημα με την σύνδεση; Σκοπιμότητα;

Assassin's Creed 4: Graphics Comparison (PS3, PS4, Xbox 360, Wii U) - IGN Video

μου φαινεται την καλυτερη οπτικη αποδοση μετα το ps4 εχει το xbox 360 wii u και τελοσ το ps3, στο συγγεκριμενο παιχνιδι, βαση του παραπανω βιντεο..

αλλα και παλι οι διαφορεσ δεν ειναι τεραστιεσ του ps4 σε σχεση με τισ υπολοιπεσ κονσολεσ.

μπορει τα μελοντικα παιχνιδια οι dev.. να ξεζουμισουν τισ δυνατοτητεσ των μελλοντικων κονσολων!

Μια πολύ ωραία απάντηση σε ένα από τα ερωτήματα μου:

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=f3UQ6vC6oYI]PC vs. PS4 vs. Xbox One Hardware Comparison - YouTube[/ame]

Σε 2 περίπου χρόνια από τώρα αν ξοδέψει κάποιος 500 δολάρια σε ένα gaming pc θα ξεπεράσει την απόδοση του PS4 και XBOX ONE (13:40 στο video)

Για την ώρα χρειάζονται 680 δολάρια για να φτιάξει κάποιος ένα gaming pc όπου θα ξεπερνάει τις νέες κονσόλες.

*Αφαίρεσα το OS για τους γνωστούς λόγους.

o2f1.jpg

Για την ώρα το και για 2 το πολύ χρόνια ακόμη οι νέες κονσόλες θα είναι κατά πολύ φτηνότερες σε τιμή προς απόδοση σε σχέση pc.

Και το πλήρες άρθρο:

PC vs. PS4 vs. Xbox One Hardware Comparison: Building a Competing Gaming PC | PC Perspective

Στην ελληνικη αγορα το παραπανω Pc γινεται

Case CoolerMaster K350 (Window) | Skroutz.gr 35ευρο

Cpu AMD FX-6300 Box | Skroutz.gr 105ευρο

Μητρικη Asus M5A97 R2.0 | Skroutz.gr 79ευρο

Ram Crucial Ballistix Sport 8GB DDR3-1600MHz (BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU) | Skroutz.gr 69ευρο

Gpu Gigabyte Radeon R9 270X 2GB WindForce 3X OC | Skroutz.gr 183ευρο

Psu Thermaltake Hamburg 530W | Skroutz.gr 47ευρο

Hdd Hitachi Travelstar Z5K500 500GB | Skroutz.gr 44ευρο

Συνολο 562ευρο.

Οταν το XboxOne κοστιζει 510+50/60ευρο η ετησια συνδρομη για Online. Και οτι χρηματα γλυτωνει καποιος μονο απο την συνδρομη τα βαζει μετα απο 3χρονια και αγοραζει νεα καρτα γραφικων(υπολογιζουμε να πουλησει και την 270x). Ενα μεγαλο :slap::slap:στην M$.

Στην ελληνικη αγορα το παραπανω Pc γινεται

Case CoolerMaster K350 (Window) | Skroutz.gr 35ευρο

Cpu AMD FX-6300 Box | Skroutz.gr 105ευρο

Μητρικη Asus M5A97 R2.0 | Skroutz.gr 79ευρο

Ram Crucial Ballistix Sport 8GB DDR3-1600MHz (BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU) | Skroutz.gr 69ευρο

Gpu Gigabyte Radeon R9 270X 2GB WindForce 3X OC | Skroutz.gr 183ευρο

Psu Thermaltake Hamburg 530W | Skroutz.gr 47ευρο

Hdd Hitachi Travelstar Z5K500 500GB | Skroutz.gr 44ευρο

Συνολο 562ευρο.

Οταν το XboxOne κοστιζει 510+50/60ευρο η ετησια συνδρομη για Online. Και οτι χρηματα γλυτωνει καποιος μονο απο την συνδρομη τα βαζει μετα απο 3χρονια και αγοραζει νεα καρτα γραφικων(υπολογιζουμε να πουλησει και την 270x). Ενα μεγαλο :slap::slap:στην M$.

Και το καλυτερο ολων οτι τα παραπανω εχουν τα περισσοτερα 3χρονια εγγυηση,ενω οι κονσολες εχουν μολις 1 χρονο:o.

Θα το πω για χιλιοστη φορα μπας και το χωνεψουν μερικοι που την εχουν δει PC master(bator) race

" ΟΙ ΚΟΝΣΟΛΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ PC"

capito ?

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κονσόλες είναι οι τιμές των τίτλων στο PC.

Αγόρασα το Deus Ex αυθεντικό με λιγότερα από 3 ευρώ. Το witcher 2 με 5 ευρώ.

Τεράστιες διαφορές.

Θα το πω για χιλιοστη φορα μπας και το χωνεψουν μερικοι που την εχουν δει PC master(bator) race

" ΟΙ ΚΟΝΣΟΛΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ PC"

capito ?

φανταζομαι ειναι διακριτικο τρολλαρισμα ετσι;:p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.