Jump to content

Πρόβλημα DLNA

demonakos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παιδιά. Εχω το παρακάτω πρόβλημα.

- Έχω το thomson tg 585 v8

- Την SAMSUNG UE40EH6030 40'' 3D LED

ένα home cinema τον υπολογιστή και την TV, ολα συνδεμένα με ethernet στο thomson.

Το πρόβλημα μου είναι ότι όταν κλείνω τον υπολογιστή η TV χάνει τις ρυθμίσεις δικτύου (που το έχω στο αυτόματες) και πρέπει να κλείσω το modem και να το ξανα ανοιξω για να συνδεθεί ξανά.

Επικοινώνησα με την Samsung μου είπαν να κάνω update το λογισμικό της TV το είχα κάνει ήδη, δεν είναι εκεί το πρόβλημα, επίσης άλλαξα και καλώδιο μηπως και...

επίσης στη σελίδα του modem μου δείχνει ότι είναι συνδεδεμένες οι συσκευές αλλα σαν (Unknown) ενω εαν το κλείσω μετα βγάζει TV

:help1:

Οταν λες χανεις τις ρυθμισεις, εννοεις τα ΙΡ,Gateway,DNS ?

Μολις κλεισεις το PC, μπορεις απο ενα κινητο να κανεις ping την ΙΡ της τηλεορασης ?

τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης χάνω. Δηλαδη πατάω κατάσταση δικτύου και μου βγάζει η Τν ότι δεν μπορει να συνδεθεί. Αυτα ΙΡ,Gateway,DNS έχει επιλογή αυτόματα και μη , εγώ το έχω στο αυτόματα.

αυτο γ το κινητό που μου είπες δεν εχω ιδέα πως γίνεται

το uPnP ναι είναι ενεργοποιημένο.

Δοκίμασα μια φορά να το κανω με Μη αυτόματη εισαγωγή αλλα δεν τα κατάφερα, ίσως

έκανα και λάθος εγώ.

- Διεύθυνση IP :βάζω την IP

- Μάσκα υποδικτύου: 255.255.255.0

- Πύλη : 192.168.0.(και απο τη 1~250) νομίζω

και διακοσμητή DNS 8.8.8.8

IP: 192.168.1.x (όπου x διάφορο του 254 και μεγαλύτερο του 64, π.χ. 100 ή 200)

subnet mask: 255.255.255.0

Default gateway: 192.168.1.254

DNS: 192.168.1.254

Ρίξε μια ματιά αν εκτός του Upnp είναι ενεργοποιημένο το parental control στο modem και απενεργοποιησέ το. Επίσης το extended security κάτω από το Upnp ξε-tick-αρέ το.

IP: 192.168.1.x (όπου x διάφορο του 254 και μεγαλύτερο του 64, π.χ. 100 ή 200)

subnet mask: 255.255.255.0

Default gateway: 192.168.1.254

DNS: 192.168.1.254

Ρίξε μια ματιά αν εκτός του Upnp είναι ενεργοποιημένο το parental control στο modem και απενεργοποιησέ το. Επίσης το extended security κάτω από το Upnp ξε-tick-αρέ το.

Σ ευχαριστώ, έτσι πέτυχε η σύνδεση και είναι οκ τώρα.

Δεν ξέρω σε μια πιθανή διακοπή ρεύματος πχ αν κλείσει το μόντεμ πρέπει να αλλάξω κάτι μετά;

Και για πιο λόγο γινόταν αυτό το πρόβλημα; :...:

Και να κλείσει το modem δεν εμπλέκεται πλέον το DHCP ώστε να χρειάζεται να κάνει κάτι το modem. Πιθανολογώ ότι έφταιγε το DNS. Τρώνε κάτι φρίκες οι smart TV με αυτό. Καλύτερα να βαράς το DNS το modem/router και να πέρνει απο modem/router αυτά που βλέπει το mode/router από την σύνδεση ιντερνετ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.