Jump to content

Προβλημα στον φορτιστη ή στην πριζα?

LowInertia

Recommended Posts

Καλησπερα, ή μαλλον καλημερα.

Συνεχιζοντας τις περιπετειες μου με το αγαπημενο μου Laptop, εχω ενα προβλημα και θελω τη βοηθεια σας γιατι σε αυτα τα θεματα, πραγματικα ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ.

Εδω και κανα μηνα ο φορτιστης του λαπτοπ μου τον τρωει κλαρινο. Το συνδεω και μετα απο 10 δευτερολεπτα μου λεει οτι κοπηκε η τροφοδοσια οποτε πρεπει να βγαλω και να ξαναβαλω το καλωδιο στο λαπτοπ και μετα απο λιγα δευτερολπετα ξανα τα ιδια. Στην αρχη νομιζα οτι δεν εκανε καλη επαφη ο φορτιστης με το laptop οποτε και το πηγα για να το γυμνωσουν και να το ξανακολλησουν. 15 ευρω μετα ξανα τα ιδια. Αποψε παρατηρησα οτι στις πριζες του δωματιου, οταν συνδεω το φορτιστη ο μετασχηματιστης του, δηλαδη το χοντρο κομματι του φορτιστη, κανει κατι θορυβους, που τους ακουγα και παλια, μονο που τωρα, τους κανει διακεκομμενα. Δηλαδη σταματαει ξεκιναει. Και οταν σταματαει, το λαπτοπ δειχνει οτι δε φορτιζει και μετα πρεπει να του ξανακανω τη μανουρα βγαλε-βαλε. Πιστευω οτι φταινε οι πριζες του δωματιου μιας και στο σαλονι τα πραγματα ειναι ΠΟΛΥ καλυτερα αν και μου εχει κανει 1-2 κουνηματακια και εδω, ειδικοτερα οταν το συνδεω μεσω πολυπριζου.

Το ερωτημα μου λοιπον ειναι: Υπαρχει κανας τροπος να δω αν οι πριζες εχουν θεματα και προκαλουν ολη αυτη τη μανουρα ή πρεπει να το παρω αποφαση και να μετακομισω στο σαλονι? Ο συγκατοικος μου ειπε οτι το σπιτι ειναι καπως παλιο οποτε ειναι πολυ λογικο να εχουν θεματα οι πριζες.

Υπάρχει περίπτωση να έχουν χαλαρώσει οι ακροδέκτες των πριζών με αποτέλεσμα να μην υφίστανται επαφή του καλωδίου. Συμβαίνει συνήθως σε πολυχρησιμοποιημένες πρίζες αλλά και όταν το καλώδιο δεν έχει ακροδέκτη σούκο (δεν είναι δηλαδή η γκουμούτσα που έχουν τα πολύπριζα). Δύο οι λύσεις: είτε αλλάζεις την πρίζα είτε σφίγγεις τους ακροδέκτες με πενσάκι. Σε κάθε περίπτωση μην ξεχάσεις να κατεβάσεις την ασφάλεια στον πίνακα πριν την οποιαδήποτε εργασία.

Στάλθηκε από το κινητό μου.

Ακομα δεν εχω τσεκαρει αλλες συσκευες περαν του φορτιστη του Ipod και του κινητου στα οποια ειδα σημαντικη μειωση στο χρονο ζωης της μπαταριας οταν τα φορτιζα στην πριζα. Συγκεκριμενα, εδω στο σπιτι οταν φορτιζα το κινητο εβγαζε μερα με το ζορι ενω οταν το φορτισα σε σπιτι φιλου, και με μεγαλυτερη χρηση, αντεξε 2 μερες.

Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να ελεγξω τις πριζες γιατι δεν ξερω πως. Υπαρχει καποιος τροπος ή καποιο εργαλειο για να τις ελεγξω?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.