Jump to content

ΣΟΣ: Παει ο Seagate..Τι κανω τωρα ???

anix_gr

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ειχα ενα δισκο Seagate σε ενα εξωτερικο USB κουτι και σημερα ενω δουλευε καταλαθος τον εριξα απο το γραφειο.Δεν επεσε στο πατωμα αλλα κρεμαστηκε απο το καλωδιο τροφοδοσιας το οποιο και εβγαλα στν συνεχεια.Οταν λοιπον ξαναεδωσα ρευμα στο κουτι ο δισκος αρχισε να κανει ενα επαναλαμβανομενο ηχο σαν να μαρσαρει αμαξι !! και φυσικα τα windowsXP δεν εβλεπαν καθολου σαν συσκευη το κουτι.Δεν τον εβαλα σε IDE σε Desktop box γιατι ο δισκοσ δεν ηταν δικος μου και το παληκαρι που του ανηκει δεν θελει για να μην τον κανουμε χειροτερα.Η εγγυηση απο οτι μου ειπε το παληκαρι εχει ληξει.Στην Ελλαδα υπαρχει καποιος αντιπροσωπος της SEAGATE(γιατι αντιπροσωπεια δεν υπαρχει) να τον στειλω να δουμε τι εχει??? μηπως και δεν γρατσουνιστικε αλλα χαλασε το μοτερακι του...

οποια βοηθεια ευπροσδεκτη :o

Πιο πολυ ξενερωσα που ο δισκος δεν ειναι δικος μου ρε γαμωτο...

Αφού έχει λήξει η εγγύση γιατί να μην βγεί από το κουτί και να μπεί σε ένα desktop?Μου φαίνεται κουφό να έπαθε κάτι εφόσον απλά "κρεμάστηκε" απο το καλώδιο..μήπως χάλασε το case? η γνώμη μου είναι να τον βγάλετε από το κουτί του και να μπεί σ ένα IDE

Μάλλον τα έπαιξε ο δίσκος και δεν νομίζω να φτιάχνεται, αφού κατα 99% πήρε και η κεφαλή πάνω στον δίσκο...

Αρχική απάντηση από Pc-Corner [Σήμερα, στις 16:58]

Αφού έχει λήξει η εγγύση γιατί να μην βγεί από το κουτί και να μπεί σε ένα desktop?Μου φαίνεται κουφό να έπαθε κάτι εφόσον απλά "κρεμάστηκε" απο το καλώδιο..μήπως χάλασε το case? η γνώμη μου είναι να τον βγάλετε από το κουτί του και να μπεί σ ένα IDE

τι πιο λογικο?

Ο δισκος φτιαχνεται. Πως βγαλατε το συμπερασμα αμεσως οτι ειναι η κεφαλη? Επειδη ακουγεται ο θορυβος? 99,99% ειναι προβλημα με την πλακετα του. Απο την στιγμη που δεν επεσε στο πατωμα και δεν τρανταχτηκε το ολο μηχανικο συστημα του δισκου(κεφαλες, δισκοι περιστροφης) αυτοματως καταλαβαινεις οτι ο δισκος εχει αλλου το προβλημα. Που σημαινει οτι αν βρεις ιδιο δισκο με ιδια πλακετα κανεις την τραμπα, σωζεις τα δεδομενα(τουλαχιστον) και βαζεις παλι την χαλασμενη.

’μα έπεσε απότομα ενώ δούλευε, του έβγαλες απότομα το ρεύμα και κάνει και το γνωστό ήχο του θανάτου τότε πιθανότατα...:bye: :rip: :rip: :rip:

Αρχική απάντηση από jax7480 [Χθες, στις 18:22]

Ο δισκος φτιαχνεται. Πως βγαλατε το συμπερασμα αμεσως οτι ειναι η κεφαλη? Επειδη ακουγεται ο θορυβος? 99,99% ειναι προβλημα με την πλακετα του. Απο την στιγμη που δεν επεσε στο πατωμα και δεν τρανταχτηκε το ολο μηχανικο συστημα του δισκου(κεφαλες, δισκοι περιστροφης) αυτοματως καταλαβαινεις οτι ο δισκος εχει αλλου το προβλημα. Που σημαινει οτι αν βρεις ιδιο δισκο με ιδια πλακετα κανεις την τραμπα, σωζεις τα δεδομενα(τουλαχιστον) και βαζεις παλι την χαλασμενη.

αυτο περι πλακετας μου ειπε και ενα παληκαρι που εκαψε 2-3 δισκους.

το κουτι που τον ειχα δουλευει κανονικα γιατι το δοκιμασαμε με αλλο δισκο.

1) το θεμα ειναι που να τον στειλω για να δουνε τι εχει ?? το καταστημα απο οπου το πηρε ο φιλος μου ειναι παρακμημιακο και ειναι στην επαρχια.

θα δοκιμασω το τηλεφωνο που εδωσε το παληκαρι παραπανω και στον πουλιαδη ισως.

2)Οσον αφορα το θεμα πλακετας αυτο στο κανουν σε καποιο καταστημα ???απο οτι ξερω πρεπει το μοντελο του δισκου να ειναι το ιδιο ακριβως..

ειναι το μονο που αν συμβαινει αντεχω οικονομικα πιστευω, γιατι να τον στειλω εξωτερικο για ανακτηση δεδομενων κτλ..δεν νομιζω οτι θα ανταπεξελθω :(

• 2 months later...

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με έναν MAXTOR 80 GB! Μόνο που εμένα δεν μου έπεσε κάτω, αλλά ξαφνικά σταμάτησε να εργάζεται και έρχισε να κάνει θόρυβο!! Τι μπορώ να κάνω και ποιά ειναι η αντιπροσωπία του MAXTOR στην Ελλάδα? Ο δίσκος έχει ακόμα εγγύηση, αλλά δεν θέλω να αντικατασταθεί, θέλω να επισκευαστεί! Πόσο πιθανό είναι αυτό τελικα???

Πού πιστεύεις οτι οφείλεται αυτό φίλε μου? τι ακριβώς φταίει?? Υπάρχει τρόπος επισκευής του δίσκου με αλλαγή κάποιων εξαρτημάτων του?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.