Jump to content

Πείραμα το πιο γερό σπίτι στον κόσμο

seismic

Recommended Posts

Το να φτιαξεις μια start-up το εχεις σκεφτει; Σε συνεργασια με μια εταιρεια συμβουλων που θα σε βοηθησει στην οργανωση ισως πετυχεις να παρεις χρηματοδοτηση. Αλλιως δεν γινεται. Δεν υπαρχει περιπτωση να ερθει ο αλλος στο ξεκαρφωτο και να σου πει, ειδα το βιντεο σου στο youtube , διαβασα και το thread στο lab , παρε 10εκ.

StartupGreece.gov.gr | Kickstarting Greece

Ο τροπος προσεγγισης σου ειναι λαθος και επειδη οτι γραφεται στο internet μενει, μπορει αυριο ενας πιθανος χρηματοδοτης να χτυπησει στο google το username σου και να τον οδηγησει εδω, πραγμα που μαλλον δεν το θες γιατι δεν υπαρχει επαγγελματικη προσεγγιση στα γραφομενα σου.

• Replies 229
  • Created
  • Last Reply
Το να φτιαξεις μια start-up το εχεις σκεφτει; Σε συνεργασια με μια εταιρεια συμβουλων που θα σε βοηθησει στην οργανωση ισως πετυχεις να παρεις χρηματοδοτηση. Αλλιως δεν γινεται. Δεν υπαρχει περιπτωση να ερθει ο αλλος στο ξεκαρφωτο και να σου πει, ειδα το βιντεο σου στο youtube , διαβασα και το thread στο lab , παρε 10εκ.

StartupGreece.gov.gr | Kickstarting Greece

Ο τροπος προσεγγισης σου ειναι λαθος και επειδη οτι γραφεται στο internet μενει, μπορει αυριο ενας πιθανος χρηματοδοτης να χτυπησει στο google το username σου και να τον οδηγησει εδω, πραγμα που μαλλον δεν το θες γιατι δεν υπαρχει επαγγελματικη προσεγγιση στα γραφομενα σου.

Αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι ο χρηματοδότης υπάρχει.

Η εταιρεία θα γίνει.

Πρώτα από όλα όμως πρέπει να γίνουν προσομοιώσεις πειράματα και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές.

Αυτά κάνω τώρα.

Πρώτα από όλα όμως πρέπει να γίνουν προσομοιώσεις πειράματα και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές.

Αυτά κάνω τώρα.

Το λάθος είναι ότι τα πειράματα σου είναι εμπειρικά, στερούνται επιστημονικών μετρήσεων και μεθοδολογίας ώστε να ενδιαφερθεί μια εταιρία σοβαρά. Πως να κρίνει κάποιος ακόμα και αν ενδιαφέρεται όταν δεν υπάρχουν μετρήσεις και αποτελέσματα;

Το λάθος είναι ότι τα πειράματα σου είναι εμπειρικά, στερούνται επιστημονικών μετρήσεων και μεθοδολογίας ώστε να ενδιαφερθεί μια εταιρία σοβαρά. Πως να κρίνει κάποιος ακόμα και αν ενδιαφέρεται όταν δεν υπάρχουν μετρήσεις και αποτελέσματα;

Θα γίνει και αυτό από τον μεγαλύτερο επιστήμονα στην Αμερική.

Εδώ απλός σας ενημερώνω.

Δες εδώ.

Dear Giannis,

Happy new year to you too.

I certainly think you have a very good idea and will be happy to work with you. However, at the moment I am very busy with a project in Singapore related to energy-efficient buildings. I am actually writing from Tokyo airport on my way there. I hope to be done with my obligations there soon and focus some time on your work to propose a plan on how to go forward with analysis and experiments.

Best regards,

Khalid

Show message history

Khalid M. Mosalam, PhD, PE

Professor

1. Davis Hall

Structural Engineering, Mechanics and Materials

Civil and Environmental Engineering

University of California

Berkeley, CA 94720-1710

Tel 510-643-4805

Fax 510-643-8928

e-mail: mosalam@berkeley.edu

http://www.ce.berkeley.edu/~mosalam

Και αν νομίζετε ότι δεν εκτίθεμαι δημόσια παγκοσμίως για αυτά που λέω, δες και εδώ ( είμαι ο Giannhs Lymperis )

the importance of dynamic behavior of structures for a structural engineer. | LinkedIn

Μετρήσεις υπάρχουν δες εδώ απάντηση 117

Aντισεισμικό σύστημα τοποθετημένο σε φρεάτιο του φέροντα - Σελίδα 6

Διπλώματα ευρεσιτεχνίας υπάρχουν

post-14269-1416078157,2286_thumb.jpg

post-14269-1416078157,5808_thumb.jpg

Κάποιος έχει πρόχειρο link πριν πόσους μήνες πρωτοαναφέρθηκε ο μεγάλος και τρανός Khalim από το Αμέρικα που είναι busy;

Καλά ρε παιδιά...τι σας έχω κάνει.

Ούτε like μου κάνετε, και μου απαντάτε λες και σας

παίρνω την μπουκιά από το στόμα.

Καλός ....

seismic μην απογοητεύεσαι, ούτε ο fuller είχε κάνει μετρήσεις... πολλές φορές το ένστικτο είναι απείρως σωστότερο από μετρήσεις και αποτελέσματα... Ειδικά όταν έχουμε να αντιπαλέψουμε δυναμικά συστήματα οι μετρήσεις είναι παντελώς άχρηστες.

Από simulation σε υπολογιστή τι έχεις κάνει; σορυ αν έχεις ήδη απαντήσει αλλά tldr

Για μένα αδύνατον να το μετατρέψω...πάντως ..

Ευχαριστώ

άν απλά στο συγκεκριμένο παράδειγμα αυξήσουμε την μάζα της πλάκας της ταράτσας θά είμαστε κοντά στο μοντέλο σου; αν ναί πόσο να την αυξήσω;

Ή αν μπορείς/γίνεται να περιγράψεις το μοντέλο σου αλλάζοντας τους πίνακες μάζας και ακαμψίας του παραδείγματος.

άν απλά στο συγκεκριμένο παράδειγμα αυξήσουμε την μάζα της πλάκας της ταράτσας θά είμαστε κοντά στο μοντέλο σου; αν ναί πόσο να την αυξήσω;

Ή αν μπορείς/γίνεται να περιγράψεις το μοντέλο σου αλλάζοντας τους πίνακες μάζας και ακαμψίας του παραδείγματος.

Μπορώ να σου πω πόσα κιλά είναι η κάθε πλάκα, κολόνα, και όλο το μοντέλο μαζί.

Για την ακαμψία δεν ξέρω...εγώ το βλέπω τελείως άκαμπτο.

Άκου φίλε μου... το σύστημά μου έχει δοκιμαστεί.

Αν πάτε στην ανάρτηση 117 αυτού του link http://www.emichanikos.gr/showthread.php?880-A%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CE%B5-%CF%86%CF%81%CE%B5%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1/page6

Θα διαβάσετε αποτελέσματα εφαρμοσμένης έρευνας της ευρεσιτεχνίας του ( Μανόλης Παπαδρακάκης Εργαστήριο Στατικής και Αντισεισμικώ Ερευνών

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Ένας που έχει λίγες γνώσεις θα παρατηρήσει εκεί μέσα τα εξής.

α) Δοκιμάζουν ένα μοντέλο τριών ορόφων με εννέα κολόνες,με και χωρίς το σύστημά μου.

Δηλαδή τον σημερινό αντισεισμικό σχεδιασμό, και τον δικό μου αντισεισμικό σχεδιασμό, για να κάνουν σύγκριση των δύο μεθόδων αντισεισμικού σχεδιασμού.

β) Αυτό το κτίριο που δοκιμάζουν έχει εννέα κολόνες.

Όταν τοποθέτησαν το σύστημά μου στην κεντρική μόνο κολόνα, η βελτίωση της φέρουσας ικανότητας του κτιρίου ήταν μικρή 5%

Όταν τοποθέτησαν το σύστημά μου στις οκτώ εξωτερικές κολόνες η φέρουσα ικανότητα του κτιρίου αυξήθηκε 25%

Και όταν τοποθέτησαν το σύστημά μου σε όλες της εννέα κολόνες, η φέρουσα ικανότητα του κτιρίου αυξήθηκε κατά 31% εν σχέση με τον σημερινό αντισεισμικό σχεδιασμό.

Ακόμα παρατήρησαν ότι όσο έβαζαν μεγαλύτερα θλιπτικά φορτία στις κολόνες, τόσο πιο πολύ μεγάλωνε η αντοχή του κτηρίου στον σεισμό.

Εφθασαν να βάλουν φορτία τα οποία ήταν στο 50% της αντοχής της κολόνας.

Εδώ τι παρατηρούμε...?

Παρατηρούμε ότι αν έβαζαν περισσότερα φορτία π.χ 75% της αντοχής της κολόνας, θα αυξανόταν η φέρουσα ικανότητα στον σεισμό, πέραν του 31%

Αν μεγάλωναν τα φορτία και την διάσταση της διατομής κάτοψης της κολόνας, θα είχαμε ακόμα μεγαλύτερη αντοχή.

Δηλαδή θα φθάσουμε το 50% και πάρα πάνω, από τον σημερινό αντισεισμικό σχεδιασμό.

Αυτά όλα δεν είναι εφαρμοσμένη έρευνα?

Τα πειράματα τα δικά μου δείχνουν πάρα πάνω αντοχές του 50%

Τι άλλο θέλουν?....μπορείτε να μου πείτε εσείς?

Αν δείτε στο βίντεο

προς το τέλος, αν και έχω δέσει τα μεγάλα δοκάρια που πατάει η σεισμική βάση με χοντρή αλυσίδα, αυτά έχουν τάση να ανέβουν προς τα πάνω, από την ροπή του μοντέλου.

Ας μου πούνε οι μηχανικοί ....πως αντιμετωπίζουν αυτή την ροπή?

ΈΤΣΙ

Εγώ θα ήθελα να μου πεις πως σκοπεύεις να προωθήσεις την εφεύρεση σου

γιατί δυστυχώς με τα video και link , είναι παραστατικά μεν ,

διόλου διεκπεραιωτικά δε :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.