RGR Ιανουάριος 28, 2014 #81 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2014 Εγώ δε καταλαβαίνω Χριστό από πακτώσεις και κτήρια (Να φανταστείς όταν είδα τα βίντεο σου σκέφτηκα ''Και το πλαστικό σπίτι του σκύλου μου να βάλω εκεί πάνω, τίποτα δε θα πάθει αν το βιδώσω'' ) αλλά πραγματικά θαυμάζω το κουράγιο σου στις απαντήσεις που δίνεις και την επιμονή σου στο όλο εγχείρημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nickzzz Ιανουάριος 28, 2014 #82 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2014 Εμένα μου κάνει εντύπωση η επιμονή του να προσπαθεί να πείσει τον κόσμο που το πιο πιθανό είναι να μην γνωρίζει, να μην καταλαβαίνει από αυτά, στα διάφορα φόρουμ γράφοντας σεντόνια και όχι την επιστημονική κοινότητα που είναι πιο κατάλληλη για αυτά τα θέματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seismic Ιανουάριος 28, 2014 Author #83 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2014 Εγώ δε καταλαβαίνω Χριστό από πακτώσεις και κτήρια (Να φανταστείς όταν είδα τα βίντεο σου σκέφτηκα ''Και το πλαστικό σπίτι του σκύλου μου να βάλω εκεί πάνω, τίποτα δε θα πάθει αν το βιδώσω'' ) αλλά πραγματικά θαυμάζω το κουράγιο σου στις απαντήσεις που δίνεις και την επιμονή σου στο όλο εγχείρημα! Έχει παγκόσμιο ερευνητικό ενδιαφέρον ... δες μία αλληλογραφία που έχω μέσω email Αυτός ο καθηγητής που ενδιαφέρετε για την ευρεσιτεχνία είναι ένας από τους μεγαλύτερους καθηγητές παγκοσμίως. Khalid MOSALAM To Me Jan 5 Dear Giannis, Happy new year to you too. I certainly think you have a very good idea and will be happy to work with you. However, at the moment I am very busy with a project in Singapore related to energy-efficient buildings. I am actually writing from Tokyo airport on my way there. I hope to be done with my obligations there soon and focus some time on your work to propose a plan on how to go forward with analysis and experiments. Best regards, Khalid Show message history -- ----------------------------------------------------------------- Khalid M. Mosalam, PhD, PE Professor 733 Davis Hall Structural Engineering, Mechanics and Materials Civil and Environmental Engineering University of California Berkeley, CA 94720-1710 Tel 510-643-4805 Fax 510-643-8928 e-mail: mosalam@berkeley.edu http://www.ce.berkeley.edu/~mosalam Link to comment Share on other sites More sharing options...
seismic Ιανουάριος 28, 2014 Author #84 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2014 Τι λέτε παιδιά μετά τον σεισμό στην Κεφαλονιά?Είναι εγκληματίες οι υπεύθυνοι αυτού του Κράτους που δεν με βοηθάνε να αποδείξω την αξία του αντισεισμικού συστήματός μου, ή εγώ είμαι ψώνιο? Αν τα σπίτια ήταν κατασκευασμένα όπως αυτό στο πείραμα που έκανα, θα είχαν αυτές τις ζημιές? [ame=http://www.youtube.com/watch?v=Q6og4VWFcGA]2012 10 11 08 26 12 - YouTube[/ame]Καταλάβατε γιατί παλεύω....για να σώσω εσάς και την περιουσία σας....και το σκυλόσπιτό σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Ιανουάριος 28, 2014 #85 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2014 Έχοντας διαβάσει αποσπασματικά τις 5 σελίδες, αυτό που μπορώ να πω ΣΙΓΟΥΡΑ είναι πως δεν μπορείς απλά να λες για τους υπεύθυνους έτσι.Παίζεις σε κλίμακα τόσο μικρή που αν δεν το δείς σε μεγάλη και με διάφορους συνδιασμούς ότι και να λες δεν μετράει και τόσο χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω. Είναι σαν να πάρω ένα αυτοκινητάκι να το ρίξω στο τοίχο, και να πω πως επειδή είναι ατσάλινο δεν έχει παραμόρφωση και να κάνουμε και του δρόμου έτσι. ΔΕΝ δουλεύει τόσο απλά. Μακάρι να σώσεις ζωές κάποια μέρα, αλλά περίμενε για proper testing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seismic Ιανουάριος 28, 2014 Author #86 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2014 Έχοντας διαβάσει αποσπασματικά τις 5 σελίδες, αυτό που μπορώ να πω ΣΙΓΟΥΡΑ είναι πως δεν μπορείς απλά να λες για τους υπεύθυνους έτσι.Παίζεις σε κλίμακα τόσο μικρή που αν δεν το δείς σε μεγάλη και με διάφορους συνδιασμούς ότι και να λες δεν μετράει και τόσο χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω. Είναι σαν να πάρω ένα αυτοκινητάκι να το ρίξω στο τοίχο, και να πω πως επειδή είναι ατσάλινο δεν έχει παραμόρφωση και να κάνουμε και του δρόμου έτσι. ΔΕΝ δουλεύει τόσο απλά. Μακάρι να σώσεις ζωές κάποια μέρα, αλλά περίμενε για proper testing.Το proper testing στην ισχυρότερη σεισμική βάση, δεν ξεπερνά το 1,2 g Εγώ το δοκίμασα αυτό το μοντέλο σε 7,5 gΑν νομίζει κάποιος μηχανικός ότι μπορεί να μου δώσει ένα μοντέλο δικό του που να μπορεί να σταθεί πάνω στην δική μου σεισμική βάση, όπως στάθηκε το δικό μου μοντέλο,εγώ θα σταματήσω.Οι άλλες σεισμικές βάσεις είναι σαν παιχνιδάκια μπροστά στην δική μου.Μπορώ να μιλάω για τους υπεύθυνους, γιατί τους συνάντησα, μιλήσαμε, με άκουσαν, συμφώνησαν με αυτά που τους είπα, αλλά μου είπαν ότι πρέπει να πληρώσω από την τσέπη μου τα πάντα για να αποδείξω αυτά που λέω.Δεν έχω την οικονομική δύναμη για αυτό το πείραμα.Το αποτέλεσμα για την Ελλάδα είναι ότι ....επειδή δεν έχω χρήματα για πειράματα εσείς πρέπει να σκοτώνεστε και να χάνετε την περιουσία σας.Αφήστε εμένα...εγώ θα την βρω την άκρη στο εξωτερικό..Για φέρτε μου κάποιον από τον ΟΑΣΠ....τολμάει κάποιος από αυτούς να μιλήσει μαζί μου επώνυμα και δημόσια..? τους προκαλώ να το κάνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos Ιανουάριος 28, 2014 #87 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2014 Το αποτέλεσμα για την Ελλάδα είναι ότι ....επειδή δεν έχω χρήματα για πειράματα εσείς πρέπει να σκοτώνεστε και να χάνετε την περιουσία σας.Να υποθεσω οτι για να μιλας σε αυτο το προσωπο στο δικο σου σπιτι το εχεις εγκαταστησει; Αν ναι γινεται να δουμε μερικες φωτο απο τον μηχανισμο; Αν καταλαβαινω σωστα δεν γινεται να εγκατασταθει εκ των υστερων, οποτε οσοι εχουμε ηδη σπιτι θα σκοτωθουμε και θα χασουμε την περιουσια μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seismic Ιανουάριος 28, 2014 Author #88 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2014 Να υποθεσω οτι για να μιλας σε αυτο το προσωπο στο δικο σου σπιτι το εχεις εγκαταστησει; Αν ναι γινεται να δουμε μερικες φωτο απο τον μηχανισμο; Αν καταλαβαινω σωστα δεν γινεται να εγκατασταθει εκ των υστερων, οποτε οσοι εχουμε ηδη σπιτι θα σκοτωθουμε και θα χασουμε την περιουσια μας. Μπορεί να εγκατασταθεί και σε υφιστάμενες κατασκευές....άδεια να το κάνω δεν μου δίνουν. Πρέπει να ακολουθούμε τον Ελληνικό Αντισεισμικό Κανονισμό τον οποίο τον έχω κάνει σμπαράλια.. Δες αυτό το βίντεο, να δεις τον μηχανισμό Μικρό πείραμα. Θα σας πω απλά την ιδέα μου. Mια μέρα έβλεπα τηλεόραση με θέμα εκπομπής ...γιατί οι παγόδες στην Κίνα δεν πέφτουν κατά την διάρκεια του σεισμού.Ένας μηχανικός παρατήρησε ότι ο κύριος λόγος που οι τρις τέσσερις ξύλινοι όροφοι δεν έπεφταν, ήταν ένας τοποθετημένος κορμός δένδρου που διαπερνούσε στο κέντρο τοις ασύνδετες κατά τα άλλα παγόδες. Την ώρα αυτή την προσοχή μου τράβηξε μια επιτραπέζια σιντιέρα (αυτές με το κεντρικό στέλεχος) Η σκέψη μου εκείνη την στιγμή πήγε στην βίδα και το ούπα. Αν βίδωνα το στέλεχος της σιντιέρας (ανελκυστήρα ή σταυροειδή κολόνα) με ένα μηχανισμό με το έδαφος ,και δημιουργούσα δύο ραντιεφ βάσεις με ελαστικά μεταξύ των , είχα λύση το πρόβλημα,της συμπεριφοράς των δυνάμεων του σεισμού ,στον υφιστάμενο σκελετό τού κτιρίου,ως πρός τον οριζόντιο και κάθετο άξονά του. Και έκανα αυτό. [ame= ]anti earthquake system, Αντισεισμικά συστήματα - YouTube[/ame]Έχω κάνει και μόνος μου ένα μικρό πείραμα. [ame= ]αντισεισμικα συστήματα - YouTube[/ame]Δες αυτό το βίντεο. Δείχνει τρεις διαφορετικούς σκελετούς οικοδομής. α) Ο πρώτος σκελετός οικοδομής είναι ελαφρύς, και για τον λόγο αυτό όταν κουνώ το τραπεζάκι αυτός ναι μεν ταλαντεύεται αλλά δεν παραμορφώνετε. ( γιατί οι γωνίες του αντέχουν το βάρος του σκελετού, με αποτέλεσμα οι δεξιές κολόνες να σηκώνουν τις αριστερές, και εναλλάξ οι αριστερές τις δεξιές) β) Ο δεύτερος φέροντας σκελετός οικοδομής είναι πιο βαρύς, διότι του τοποθέτησα δύο τούβλα, για να έχει το βάρος μιας πραγματικής οικοδομής υπό κλίμακα. Όταν κούνησα πάλη το τραπεζάκι, η συμπεριφορά του σκελετού ήταν άλλη. Οι δεξιές κολόνες δεν σήκωναν πια τις αριστερές. Αυτό που έγινε, ήταν οι γωνίες από 90 μοίρες που ήταν αρχικά, να παραμορφώνονται και να γίνονται πότε 80 μοίρες, πότε 100 μοίρες. Αυτό γίνεται διότι κατά την ταλάντωση η κολόνες από κάθετες που είναι αρχικός, αλλάζουν μερικές μοίρες. Αφού οι κολόνες αλλάζουν την κλίση τους, και συγχρόνως είναι ενωμένες στην γωνία με την δοκό, σπρώχνουν την δοκό προς τα πάνω. Η δοκός όμως δεν μπορεί να πάει προς τα πάνω, διότι το βάρος των τούβλων την σπρώχνει προς τα κάτω και σπάνε οι γωνίες της οικοδομής ( διότι δημιουργούνται ροπές στις γωνίες, οι οποίες με την σειρά τους δημιουργούν τέμνουσες στις κολόνες και στους δοκούς και σπάνε ) Αυτό συμβαίνει σήμερα στις κατασκευές. Τι προτείνω εγώ. γ) Κατασκεύασα έναν σταυρό, ( είναι τα χωρίσματα των διαμερισμάτων ) και τον βίδωσα με την ξύλινη βάση που είναι το έδαφός θεμελίωσης Πέρασα κολάρο τον σκελετό στον ξύλινο σταυρό. Του έβαλα επάνω και τα τούβλα, με πολύ ψιλό κέντρο βάρους. Κούνησα πάλη το τραπεζάκι, και παρατήρησα ότι οι γωνίες δεν παραμορφώνονται καθόλου. Η παραμόρφωση είναι αυτή που ρίχνει το σπίτι στον σεισμό. Εγώ αυτήν την παραμόρφωση σταμάτησα στον σκελετό. Δες τις γωνίες πως αντιδρούν όταν έχουμε σεισμό, με την μέθοδο που προτείνω. Καμία παραμόρφωση, 0 επισκευές μετά τον σεισμό. 1) Μοντέλο απόκρισης πλαισιωτής κατασκευής με απορρόφηση ενέργειας στην βάση, στο δώμα, και στα διαφράγματα των πλακών. Είναι αυτό το μοντέλο κατασκευής [ame] [/ame]2) Κάτοψη μοντέλου ασύμμετρου πολυώροφου κτιρίου με απορρόφηση ενέργειας στην βάση, στο δώμα, και στα διαφράγματα των πλακών. Είναι αυτό το μοντέλο http://postimage.org/image/tg1lzxv05/ 3) Μοντέλο απόκρισης με απορρόφηση ενέργειας στο δώμα Είναι αυτό το μοντέλο κατασκευής [ame] [/ame]και αυτό σε κάτοψη http://postimage.org/image/r1aadhj8/ 4) Μοντέλο απόκρισης με απορρόφηση ενέργειας σε υφιστάμενες κατασκευές. Ένα από τα πολλά σχεδιαστικά μοντέλα μετασκευασμένων τοιχίων από Ο.Σ ή μετασκευασμένων σιδηροκατασκευών http://postimage.org/image/k51vo9k15/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superior_Mind Ιανουάριος 28, 2014 #89 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2014 Εγώ να σε ρωτήσω κάτι πολύ απλό. Σε όσα μας δείχνεις μέχρι τώρα η κατασκευή σου ταλαντώνεται τόσο βίαια με τα 7.5g όπως λες αλλά δεν παθαίνει τίποτα. Πολύ ωραία και δέχομαι οτι δουλεύει και δε πέφτει το κτήριο. Μπορείς να μου εξηγήσεις όμως που θα εκτονώσει την ταλάντωση του το κάθε αντικείμενο που θα υπάρχει εντός του σπιτιού; Και δε μιλάω απλά για ένα ποτήρι που απλά θα φύγει από το ντουλάπι και θα πέσει στο πάτωμα. Μιλάω για όλη τη βιβλιοθήκη η οποία π.χ. ΔΕΝ θα είναι βιδωμένη πάνω στον τοίχο αντίστοιχα με τον τοίχο που θα είναι βιδωμένος με το έδαφος. Φυσικό επακόλουθο δεν είναι να εκτονωθεί οποιοδήποτε βαρύ αντικείμενο σαν μπαλάκι του ping pong με καταστροφικές συνέπειες για όποιον βρίσκεται εντός των τοιχών και κοντά σε αυτά τα αντικείμενα; Αδυνατώ να αντιληφθώ δηλαδή με ποιο τρόπο μπορεί να απορροφηθεί η κινητική ενέργεια από τη μετακίνηση αν απλά στερεώσεις κάτι πιο σταθερά στο έδαφος εφόσον το ίδιο το έδαφος ταλαντώνεται. Με το σύστημά σου δηλαδή απλά μεταφέρεις αλλού την εκτόνωση. Τι να το κάνω να μείνει το σπίτι όρθιο αν είναι να έρθει και να με πλακώσει το σύνθετο ή η τραπεζαρία και να με κάνει χαλκομανία επάνω στον τοίχο που δε θα πέσει. Είμαι πεπεισμένος οτι το ασφαλέστερο σαν μέθοδος δεν είναι να στερεώσεις πιο δυνατά κάτι. Αλλά να βρεις τον ιδανικότερο μηχανισμό της μέγιστης απορρόφησης της ενέργειας. π.χ. μια σκέψη μου είναι τοίχοι sandwich περιμετρικά του κτιρίου με κάποιο ελαστικό υλικό ενδιάμεσα που να επιτρέπει την μετακίνηση μερικών εκατοστών της εξωτερικής πλάκας που θα δεχθεί το σεισμό με την εσωτερική πλάκα που θα είναι βιδωμένη εσωτερικά σε διαφορετικό σταθερό σημείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Ιανουάριος 28, 2014 #90 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2014 Τι λέτε παιδιά μετά τον σεισμό στην Κεφαλονιά;Κουνάει ακόμα, αλλά τα καινούρια σπίτια είναι μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seismic Ιανουάριος 29, 2014 Author #91 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2014 [MENTION=30461]Superior_Mind[/MENTION] Εγώ να σε ρωτήσω κάτι πολύ απλό. Σε όσα μας δείχνεις μέχρι τώρα η κατασκευή σου ταλαντώνεται τόσο βίαια με τα 7.5g όπως λες αλλά δεν παθαίνει τίποτα. Πολύ ωραία και δέχομαι οτι δουλεύει και δε πέφτει το κτήριο. Μπορείς να μου εξηγήσεις όμως που θα εκτονώσει την ταλάντωση του το κάθε αντικείμενο που θα υπάρχει εντός του σπιτιού; Και δε μιλάω απλά για ένα ποτήρι που απλά θα φύγει από το ντουλάπι και θα πέσει στο πάτωμα. Μιλάω για όλη τη βιβλιοθήκη η οποία π.χ. ΔΕΝ θα είναι βιδωμένη πάνω στον τοίχο αντίστοιχα με τον τοίχο που θα είναι βιδωμένος με το έδαφος. Φυσικό επακόλουθο δεν είναι να εκτονωθεί οποιοδήποτε βαρύ αντικείμενο σαν μπαλάκι του ping pong με καταστροφικές συνέπειες για όποιον βρίσκεται εντός των τοιχών και κοντά σε αυτά τα αντικείμενα; seismic Την βιβλιοθήκη φίλε μου μπορείς να την βιδώσεις στον τοίχο όπως λες, αλλιώς θα την φας στο κεφάλι. Πάντως εγώ προτιμώ να φάω την βιβλιοθήκη στο κεφάλι, παρά να φάω το νταβάνι στο κεφάλι. Προτιμώ να αγοράσω μια νέα βιβλιοθήκη, από το να αγοράσω ένα νέο σπίτι. Η βιβλιοθήκη θα τραυματίσει ή θα σκοτώσει έναν, αν πέσει το σπίτι όλους. [MENTION=30461]Superior_Mind[/MENTION] Αδυνατώ να αντιληφθώ δηλαδή με ποιο τρόπο μπορεί να απορροφηθεί η κινητική ενέργεια από τη μετακίνηση αν απλά στερεώσεις κάτι πιο σταθερά στο έδαφος εφόσον το ίδιο το έδαφος ταλαντώνεται. Με το σύστημά σου δηλαδή απλά μεταφέρεις αλλού την εκτόνωση. Τι να το κάνω να μείνει το σπίτι όρθιο αν είναι να έρθει και να με πλακώσει το σύνθετο ή η τραπεζαρία και να με κάνει χαλκομανία επάνω στον τοίχο που δε θα πέσει. Είμαι πεπεισμένος οτι το ασφαλέστερο σαν μέθοδος δεν είναι να στερεώσεις πιο δυνατά κάτι. Αλλά να βρεις τον ιδανικότερο μηχανισμό της μέγιστης απορρόφησης της ενέργειας. π.χ. μια σκέψη μου είναι τοίχοι sandwich περιμετρικά του κτιρίου με κάποιο ελαστικό υλικό ενδιάμεσα που να επιτρέπει την μετακίνηση μερικών εκατοστών της εξωτερικής πλάκας που θα δεχθεί το σεισμό με την εσωτερική πλάκα που θα είναι βιδωμένη εσωτερικά σε διαφορετικό σταθερό σημείο. seismic Όλα τα έχει προβλέψει ο seismic. Η σεισμική απόσβεση επιτυγχάνετε με την οριζόντια σεισμική μόνωση. Αυτή υπάρχει στο εμπόριο και στις κατασκευές εδώ και 60 χρόνια. Γιατί δεν την χρησιμοποιούν στην Ελλάδα? Για δύο λόγους. α) Είναι το κόστος μεγάλο β) Δεν είναι κατάλληλη για όλες τις κατασκευές. Το κόστος είναι μεγάλο διότι χρειάζεται διπλή βάση για να τοποθετηθεί ανάμεσα σε αυτές το εφέδρανο. Αυτό το καλούπωμα της δεύτερης επάνω μονοκόμματης βάσης, είναι αδύνατον να ξεκαλουπωθεί όταν έχεις μεγάλη επιφάνεια με πολύ μικρό ύψος. ( πως θα μπει ο άνθρωπος από κάτω να ξεκαλουπώσει ?) Για τον λόγο αυτόν χρησιμοποιείται μόνο σε μεγάλες και σπουδαίες κατασκευές. Ο β) λόγος είναι ότι δεν είναι κατάλληλη για όλες τις κατασκευές, διότι μπορεί να κάνουν σεισμική μόνωση, αλλά στα πολύ ψιλά κτήρια τα οποία έχουν υψηλό κέντρο βάρους και τα επηρεάζει ο αέρας πια πολύ από τον σεισμό, εκεί υπάρχει πρόβλημα, διότι τα εφέδρανα μεγαλώνουν την ταλάντωση η οποία προέρχεται από τον αέρα. Σε ένα ψιλό κτήριο με εφέδρανα, αισθάνεσαι σαν να περνάς τον κάβο ντόρο με 9 μποφόρ. Αυτό που λες εσύ για διπλό τοίχωμα, αυτό έκανα και εγώ. Δες καλύτερα την δεύτερη μέθοδο της ευρεσιτεχνίας. Είναι σαν τον διπλό τοίχο που λες, μόνο που αυτή την απόσβεση που θα έκανε ο διπλός τοίχος με το ελαστικό, εγώ κάνω αυτήν την απόσβεση μεταξύ πλάκας και φρεατίου χωρίς να αυξάνω το κόστος κατασκευής. Και δες και μία άλλη μέθοδο ή οποία δεν έχει καλουπώματα και ξεκαλουπώματα αυτή. Με αυτήν την οριζόντια σεισμική μόνωση που προτείνω, το κόστος κατασκευής ( αν θέλουμε οριζόντια σεισμική μόνωση, ) είναι πολύ φθηνό διότι .... 1) δεν χρειάζεται μεγάλος και δύσκολος ξυλότυπος ( ο οποίος με άλλη μέθοδο σεισμικής μόνωσης χρειάζεται, για την τοποθέτηση του εφέδρανου. ) Διότι απλώς σκάβουμε, τοποθετούμε αδρανή υλικά, και κατασκευάζουμε την κοιτόστρωση. 2) Τα αδρανή υλικά, δεν χρειάζονται επισκευές και αντικατάσταση, όπως χρειάζονται τα εφέδρανα. 3) Διπλή οριζόντια σεισμική μόνωση + κάθετη σεισμική μόνωση των κοιτοστρώσεων με μικρό κοστολόγιο. 4) Καλύτερη πάκτωση των άκαμπτων κάθετων στοιχείων, από τον σχεδιασμό του ΕΑΚ. 5) Ανεξαρτητοποίηση των πλάστιμων και των άκαμπτων κάθετων στοιχείων, για ευνόητους λόγους. 6) Οι κόμβοι μεταξύ διαφράγματος και άκαμπτου στοιχείου, μπορούν να πραγματοποιήσουν πανταχόθεν ελεύθερες μετακινήσεις. 7) Έλεγχος των παραμορφώσεων του κάθετου άξονα της πλαισιακής κατασκευής, για την αποφυγή του μηχανισμού ορόφου. 8) ισομετρικός καταμερισμός των οριζόντιων σεισμικών φορτίσεων στην πλαισιακή πλάστιμη κατασκευή. 9) Ελαχιστοποίηση των ροπών στους κόμβους. 10) Ισχυρότερη θεμελίωση. 11) Δυνατότητα εφαρμογής μεγάλης προέντασης στα άκαμπτα κάθετα στοιχεία ( διότι δεν έχουν κανένα στατικό φορτίο ) ώστε να έχουν μεγαλύτερες αντοχές στις τέμνουσες που δημιουργούνται από τις κρούσεις των πλακών. 12) Μηχανισμός σεισμικής απόσβεσης στα μέρη.. α) του πλάστιμου πλαισίου β) στο δώμα, ( στα υδραυλικά υγρά ) γ) στα διαφράγματα των πλακών δ) στην θεμελίωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superior_Mind Ιανουάριος 29, 2014 #92 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2014 Λυπάμαι αλλά τα αντεπιχειρήματά σου στο ερώτημα που σου έθεσα δεν καλύφθηκαν ούτε στο ελάχιστο. Νομίζω οτι η όλη σου προσπάθεια ακυρώνεται ακριβώς γιατί αναμασάς ορισμένα που έχεις γράψει ξανά και ξανά χωρίς να μπαίνεις σε λεπτομέρειες, και απεναντίας μας κάνεις κύκλους γύρω από τα όσα έχουμε ήδη διαβάσει. Είναι μπακαλίστικες εξηγήσεις και δεν υπάρχει περίπτωση κανένα ερευνητικό ίδρυμα ή επενδυτής να σε πάρει στα σοβαρά. Αν θες πραγματικά να γίνει κάτι οφείλεις να αλλάξεις τις μεθόδους έκφρασης και προσέγγισης του project, και γιατί όχι να παίξεις και λίγο με τους κανόνες του παιχνιδιού όπως κάνουν αυτοί που βρίζεις. Αυτά από μένα. Καλή συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seismic Ιανουάριος 29, 2014 Author #93 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2014 Κουνάει ακόμα, αλλά τα καινούρια σπίτια είναι μια χαρά.Θα ήταν μια χαρά αν ήταν 9 Ρίχτερ ο σεισμός?Δεν έπεσαν, αλλά η τοιχοποιία θέλει επισκευές και αυτό είναι κόστος.Δεν θα ήταν καλύτερα να μην είχαν ούτε καν επισκευές? Link to comment Share on other sites More sharing options...
seismic Ιανουάριος 29, 2014 Author #94 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2014 Λυπάμαι αλλά τα αντεπιχειρήματά σου στο ερώτημα που σου έθεσα δεν καλύφθηκαν ούτε στο ελάχιστο. Νομίζω οτι η όλη σου προσπάθεια ακυρώνεται ακριβώς γιατί αναμασάς ορισμένα που έχεις γράψει ξανά και ξανά χωρίς να μπαίνεις σε λεπτομέρειες, και απεναντίας μας κάνεις κύκλους γύρω από τα όσα έχουμε ήδη διαβάσει. Είναι μπακαλίστικες εξηγήσεις και δεν υπάρχει περίπτωση κανένα ερευνητικό ίδρυμα ή επενδυτής να σε πάρει στα σοβαρά.Αν θες πραγματικά να γίνει κάτι οφείλεις να αλλάξεις τις μεθόδους έκφρασης και προσέγγισης του project, και γιατί όχι να παίξεις και λίγο με τους κανόνες του παιχνιδιού όπως κάνουν αυτοί που βρίζεις. Αυτά από μένα. Καλή συνέχεια. Εγώ σε κάλυψα πλήρως Αν δεν σε κάλυψα, πες μου που δεν σε κάλυψα...όχι αερολογίες για να μιλάμε απλά... Ένας εφευρέτης που έχει μελετήσει τα πάντα,....τα ίδια θα λέει πάντα αν τον ρωτούν. Δεν θα αλλάζω την εφεύρεση σε κάθε ερώτηση που μου γίνετε μόνο και μόνο για να λέω διαφορετικά πράγματα.. Αν θέλεις πιο εξειδικευμένες εξηγήσεις διάβασε αυτό το άρθρο Αρθρο http://www.green-e.gr/m/listing/view/-Antiseismiko-systhma Αν θέλετε ακόμα πιο πολλές εξηγήσεις ( εξειδικευμένες εξηγήσεις ) ελάτε να υπογράψουμε ένα σύμφωνο εμπιστευτικότητας, βγάλτε μου έναν μισθό να μπορώ να ζήσω την οικογένειά μου, και τοποθετήστε εμένα μέσα σε ένα εργαστήριο αντισεισμικών ερευνών. Μόνο τότε θα σας πω καλύτερους μηχανισμούς, καλύτερες μεθόδους και πως τοποθετούμε την ευρεσιτεχνία σε κάθε διαφορετική υφιστάμενη κατασκευή. Έτσι κάνουν τα ελεύθερα κράτη που θέλουν ανάπτυξη. Αλλά πιστεύω δεν θα το κάνετε αυτό διότι, αν η Ελλάδα βγάλει ένα προιόν σαν αυτό, τότε θα ξεχρεώσει το χρέος της στους δανειστές, ( από τις εξαγωγές που θα κάνει ) και αυτό δεν το θέλει η Γερμανία. Οι άνθρωποι κάνουν ότι μπορούν για να κλείσουν τις Ελληνικές επιχειρήσεις που υπάρχουν....και θα βοηθήσουν εμένα να ανοίξω έναν βιομηχανικό κολοσσό? Ο άλλος ανακάλυψε ένα κομπιούτερ και είναι ο πιο πλούσιος στον κόσμο. Εγώ που ανακάλυψα πως να μην έχουν αστοχίες οι υφιστάμενες και οι υπό κατασκευή δομικές κατασκευές σε όλο τον κόσμο, τι πρέπει να γίνω? Κανόνες βάζω εγώ στον εαυτό μου ...όχι οι άλλοι. Αυτούς που βρίζω όπως λες εσύ, είναι διότι αυτοί είναι στην πρίζα όπως τα τηλεκατευθυνόμενα παιχνιδάκια. Εγώ έχω αυτόνομο σύστημα μετάδοσης. Για τον λόγο αυτό μπορώ να λέω την αλήθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Ιανουάριος 29, 2014 #95 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2014 Θα ήταν μια χαρά αν ήταν 9 Ρίχτερ ο σεισμός?Δεν έπεσαν, αλλά η τοιχοποιία θέλει επισκευές και αυτό είναι κόστος.Δεν θα ήταν καλύτερα να μην είχαν ούτε καν επισκευές?Αν είναι να πάω από 9 ρίχτερ, ας είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seismic Ιανουάριος 29, 2014 Author #96 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2014 Αν είναι να πάω από 9 ρίχτερ, ας είναι.Μην στεναχωριέσαι....εμείς θα πάμε πιο γρήγορα από την πείνα.Με αυτήν την ανάπτυξη που έχουμε, το success Story του Σαμαρά. :help1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
seismic Φεβρουάριος 3, 2014 Author #97 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2014 Αν τα σπίτια ήταν τελείως άκαμπτα και προτεταμένα μεταξύ δώματος και εδάφους τότε κανένας σεισμός δεν θα ήταν ικανός να τα πλήξει. Αυτό νομίζω ότι το απέδειξα με το βίντεο ( πείραμα ) Αν τώρα η ευρεσιτεχνία μου τοποθετηθεί σε πιο πλάστιμη κατασκευή Π.Χ σε κατασκευή με τέσσερα γωνιακά φέροντα τοιχία θα είναι πιο ισχυρή από την ίδια κατασκευή χωρίς το σύστημά μου...Ναι ή Όχι ? Περιμένω γνώμες,... γιατί αυτό θα είναι το επόμενο πείραμα φορέα που θα κάνω σύντομα. ( αύριο ή μεθαύριο ) http://postimg.org/image/m1a64burz/ http://postimg.org/image/4b6s0w47t/ http://postimg.org/image/6ppe6g2zr/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Φεβρουάριος 3, 2014 #98 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2014 E sorry, αλλά αφού ακόμα κουνάει, πάνε στην Κεφαλλονιά, χτίσε ένα "μοντέλο" όπου βρεις, και περίμενε 1-2 βδομάδες να δεις τι θα κάνει σε πραγματικές συνθήκες..Κατά προτίμηση κοντά σε ένα από τα ρίγματα του δρόμου που δείχνει η τηλεόραση.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seismic Φεβρουάριος 4, 2014 Author #99 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2014 E sorry, αλλά αφού ακόμα κουνάει, πάνε στην Κεφαλλονιά, χτίσε ένα "μοντέλο" όπου βρεις, και περίμενε 1-2 βδομάδες να δεις τι θα κάνει σε πραγματικές συνθήκες..Κατά προτίμηση κοντά σε ένα από τα ρίγματα του δρόμου που δείχνει η τηλεόραση..Φίλε μου καλέ ας σοβαρευτούμε λίγο.Ο Ελληνικός αντισεισμικός κανονισμός προβλέπει ζώνες μεγάλης ή μικρής σεισμικότητας.Η πιο μεγάλη σεισμικότητα στην Ελλάδα είναι στην Κεφαλλονιά.Ο συντελεστής επιτάχυνσης g στην Κεφαλλονιά είναι 0.36 g και όλες οι νέες κατασκευές είναι σχεδιασμένες για επιτάχυνση 0,36 g.Η επιτάχυνση του πρόσφατου σεισμού στην Κεφαλλονιά έφθασε τα 0,75 g.H επιτάχυνση που δοκιμάζω τα μοντέλα μου στην δική μου σεισμική βάση φτάνει τα 7,5 gΣε αυτήν την επιτάχυνση δεν έχει δοκιμαστεί κανένα μοντέλο παγκοσμίως...και όμως το δικό μου μοντέλο άντεξε χωρίς καμία απολύτως ζημιά.Είναι χαζό να λέμε για μοντέλο δοκιμής στην Κεφαλλονιά, όταν υπάρχει τέτοιο πειραματικό εργαλείο σαν αυτό που διαθέτω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Φεβρουάριος 4, 2014 #100 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2014 Φίλε μου καλέ ας σοβαρευτούμε λίγο.Ο Ελληνικός αντισεισμικός κανονισμός προβλέπει ζώνες μεγάλης ή μικρής σεισμικότητας.Η πιο μεγάλη σεισμικότητα στην Ελλάδα είναι στην Κεφαλλονιά.Ο συντελεστής επιτάχυνσης g στην Κεφαλλονιά είναι 0.36 g και όλες οι νέες κατασκευές είναι σχεδιασμένες για επιτάχυνση 0,36 g.Η επιτάχυνση του πρόσφατου σεισμού στην Κεφαλλονιά έφθασε τα 0,75 g.H επιτάχυνση που δοκιμάζω τα μοντέλα μου στην δική μου σεισμική βάση φτάνει τα 7,5 gΣε αυτήν την επιτάχυνση δεν έχει δοκιμαστεί κανένα μοντέλο παγκοσμίως...και όμως το δικό μου μοντέλο άντεξε χωρίς καμία απολύτως ζημιά.Είναι χαζό να λέμε για μοντέλο δοκιμής στην Κεφαλλονιά, όταν υπάρχει τέτοιο πειραματικό εργαλείο σαν αυτό που διαθέτω.Μα αυτό σου λέω, άσε τα πειραματικά εργαλεία (από σκαπτικό μηχάνημα), πάνε στήσε το μοντέλο και περίμενε τον σεισμό. Ποιος δεν θα σε πιστέψει μετά ?Ποτέ τα πειράματα δεν ειναι 100% σαν την πραγματικότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.