Jump to content

Πείραμα το πιο γερό σπίτι στον κόσμο

seismic

Recommended Posts

Τα πειράματα τα δικά μου δείχνουν πάρα πάνω αντοχές του 50%

Τι άλλο θέλουν?....μπορείτε να μου πείτε εσείς?

Αφού ισχυρίζεσαι ότι δουλεύει και έχεις και αποτελέσματα, στο Μετσόβιο δεν σου είπαν πως πρέπει να κινηθείς μετά;

Πήγαινε στο Υπουργείο, κάνε κάτι. Στείλε επιστολές σε αρμόδιους, βγες στα κανάλια. Τα φόρουμ τι μπορούν να σου προσφέρουν;

• Replies 229
  • Created
  • Last Reply
Εγώ θα ήθελα να μου πεις πως σκοπεύεις να προωθήσεις την εφεύρεση σου

γιατί δυστυχώς με τα video και link , είναι παραστατικά μεν ,

διόλου διεκπεραιωτικά δε :)

Προσπαθώ έτσι ....

Αξιότιμε Κύριε Λυμπέρη καλησπέρα σας,

Ευχαριστούμε θερμά για την εκδήλωση ενδιαφέροντος με τα παρακάτω email σας, τα οποία παρουσιάζουν την ιδέα σας, η οποία κατά Γενική Ομολογία και αρμόδιων Στελεχών από την Διεύθυνση Έρευνας και Τεχνολογίας του Ομίλου μας που την μελέτησαν όλο αυτό το διάστημα , εκτιμάται πάρα πολύ Αξιόλογη και Πρωτοποριακή.

Η Εταιρία μας, ως Παραγωγός Δομικών Υλικών ( Τσιμέντα, Αδρανή, Σκυρόδεμα, Κονιάματα ) επικεντρώνει το Ερευνητικό της ενδιαφέρον και τους εκάστοτε διαθέσιμους πόρους, αποκλειστικά και μόνο σε αυτά τα προϊόντα. Ως εκ τούτου δεν προβλέπονται διαθέσιμοι πόροι και μέσα ,ειδικά την δύσκολη περίοδο που διανύουμε και για άλλα Πεδία Έρευνας και Τεχνολογίας, παρότι αξιοποιούν κάποια από τα δικά μας Προϊόντα.

Ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον σας και σας ευχόμαστε συνέχεια και καλή επιτυχία στο έργο σας.

Με Ιδιαίτερη Εκτίμηση

..........

Διευθυντής Έτοιμου Σκυροδέματος

Την τάση ροπής που παρουσιάζει το μοντέλο, σας την έδειξα σε αυτό το βίντεο.

Αυτή η ροπή είναι καταστρεπτική για το κτήριο, ( σε ένα μη πακτωμένο κτήριο ) διότι μόλις η ταλάντωση σηκώσει το μοντέλο μονόπλευρα, τα φορτία του κτηρίου δημιουργούν μία ροπή σε όλους τους κόμβους, η οποία σπάει τις κολόνες και τα δοκάρια.

Αν το μοντέλο είναι πακτωμένο, τα φορτία του μοντέλου ισορροπούν, διότι αφού δεν σηκώνετε μονόπλευρα, τα φορτία ισορροπούν με την αντίδραση της σεισμικής βάσης, και δεν έχουμε καμία ροπή στους κόμβους.

Για να δούμε τώρα τι είναι καλύτερο για το κτήριο?

α) Η πάκτωση του κτηρίου να γίνει στην βάση του με το έδαφος?

β) Η πάκτωση του κτηρίου να γίνει στο δώμα και στο έδαφος?

γ) ή είναι καλύτερα αντί για πάκτωση του δώματος και του εδάφους να εφαρμόσουμε μία μικρή προένταση μεταξύ βάσης και

δώματος, συγχρόνως και μία πάκτωση με τον ίδιο μηχανισμό μεταξύ βάσης και εδάφους?

α) Για εμένα καλύτερα από το τίποτα είναι η πάκτωση του κτηρίου να γίνει στην βάση του με το έδαφος.

β) Πάρα πολύ καλύτερα η πάκτωση του κτηρίου να γίνει στο δώμα και στο έδαφος.

γ) Και άριστα όταν εφαρμόσουμε μία μικρή προένταση μεταξύ βάσης και

δώματος, συγχρόνως και μία πάκτωση με τον ίδιο μηχανισμό μεταξύ βάσης και εδάφους

Θα σας πω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε την άποψή μου.

Αν έχουμε μία ξύλινη βέργα και την κουνήσουμε πέρα δώθε με το χέρι μας, θα παρατηρήσουμε ότι το πάνω μέρος της βέργας θα ταλαντώνεται πιο πολύ από το κάτω μέρος.

Η βέργα έχει πάκτωση στο κάτω μέρος της από το χέρι μας, αλλά η ταλάντωση δεν σταματά. Ταλάντωση = παραμόρφωση

παραμόρφωση = ζημιές ή κατάρρευση.

Τώρα αν δεν είχαμε μία βέργα ( μικρής διατομής κολόνα ) αλλά είχαμε στην παλάμη μας ένα πιο χονδρό ξύλο, ( μεγάλης διατομής κολόνα ) τότε δεν θα είχαμε πάλη ταλάντωση. ( και με την απλή πάκτωση εδάφους βάσης. )

Αν τώρα αυτήν την βέργα την κάνουμε τόξο με την βοήθεια ενός σπάγκου ( δένοντας τα άκρατης ) θα παρατηρήσουμε ότι όσο και να κουνάμε το χέρι μας η ταλάντωση της βέργας θα είναι ίδια στην κορυφή της, και στην βάση της.

Δηλαδή μηδέν παραμόρφωση του κάθετου άξονα της βέργας, οπότε και μηδενικές παραμορφώσεις και αστοχίες στις κατασκευές.

Για την τρίτη περίπτωση τώρα.

Αν έχουμε ένα ξύλο και το βάλουμε οριζόντια πάνω σε δύο τούβλα ώστε το ξύλο να στηρίζεται στα άκρα του.

Αν του ρίξουμε μία με το χέρι μας, ( καράτε :wall: ) θα πονέσει λίγο, αλλά τελικά το ξύλο θα σπάσει στα δύο.

Αν τώρα πιέσουμε το ξύλο με μία μεγάλη μέγκενη στα άκρα του, και τού δώσουμε μία,....:wall: θα σπάσουμε το χέρι μας :cry:

Το ίδιο κάνει και η προένταση στις κολόνες ή τα τοιχία...ισχυρές διατομές ως προς τις τέμνουσες.

Έχω δύο μηχανισμούς για να πακτώνω την κατασκευή στο έδαφος ( για αυτό έχω και δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας. )

Ο πρώτος μηχανισμός είναι απλός μηχανισμός. αυτός http://postimg.org/image/15or8eeuc/ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες εργασίες όπως δείχνει το link

http://postimg.org/image/29l3p1xpg/

Τώρα αν έχουμε θεμελίωση πάνω σε βράχο, χρησιμοποιούμε τον απλό ελκυστήρα.

Ο ελκυστήρας εξασκεί μία πίεση περιμετρική στα πρανή της γεώτρησης.

Αν αυτή η πίεση εφαρμοστεί σε μία γεώτρηση ανοιγμένη σε βράχο, δεν υπάρχει ο κίνδυνος να υποχωρήσει ο βράχος και να χαλαρώση η πάκτωση ( διότι όπως ξέρουμε τα στερεά δεν υποχωρούν )

Αν όμως η θεμελίωση και η γεώτρηση είναι πάνω σε χαλαρό έδαφος, τότε χρησιμοποιούμε τον υδραυλικό ελκυστήρα http://postimg.org/image/2mlql3ag4/ ο οποίος έχει υδραυλικό σύστημα ώστε να διορθώνει αυτόματα την υποχώρηση του εδάφους στα πρανή της γεώτρησης, ώστε να μην χαθεί η επιθυμητή συνάφεια ( πάκτωση ) εδάφους και αγκύρωσης.

Αφού ισχυρίζεσαι ότι δουλεύει και έχεις και αποτελέσματα, στο Μετσόβιο δεν σου είπαν πως πρέπει να κινηθείς μετά;

Πήγαινε στο Υπουργείο, κάνε κάτι. Στείλε επιστολές σε αρμόδιους, βγες στα κανάλια. Τα φόρουμ τι μπορούν να σου προσφέρουν;

Μου είπαν άλλα 20000 ευρώ να τελειώσει και η διεξοδική προσομοίωση, και άλλα 30000 ευρώ για πειράματα δίπλα στην σεισμική βάση.

Πολλά χρήματα για μένα....χωρίς συνεργάτη - σπόνσορα δεν γίνετε τίποτα.

Μου είπαν άλλα 20000 ευρώ να τελειώσει και η διεξοδική προσομοίωση, και άλλα 30000 ευρώ για πειράματα δίπλα στην σεισμική βάση.

Άρα δεν έχεις κάνει το full πακέτο/πρόγραμμα μελέτης που απαιτείται για να αξιολογηθεί πλήρως η ευρεσιτεχνία σου, και να προχωρήσει στο στάδιο της υλοποίησης. Οπότε πως λες τα παρακάτω;

Προκαλώ όποιον επιστήμονα στον κόσμο, ( τον μεγαλύτερο ) να αντιπαρατεθεί και να αντικρούσει αυτά που λέω.

Το έχω κάνει και οι μόνοι που μου πάνε κόντρα είναι αυτοί που δεν ξέρουν.

Τους προκαλώ σε δημόσια συζήτηση.

Συγνώμη, δεν είμαι ψώνιο, αλλά πρέπει να συγκρουστώ..τελικά ..για να μαθευτεί η αλήθεια.

Δεν λέω τίποτα άλλο μέχρι να μου απαντήσουν.

Μήπως οι μηχανικοί που σε διαβάζουν σε εξειδικευμένα forum έχουν δικαιολογημένα τις ενστάσεις τους;

Άρα δεν έχεις κάνει το full πακέτο/πρόγραμμα μελέτης που απαιτείται για να αξιολογηθεί πλήρως η ευρεσιτεχνία σου, και να προχωρήσει στο στάδιο της υλοποίησης. Οπότε πως λες τα παρακάτω;

Μήπως οι μηχανικοί που σε διαβάζουν σε εξειδικευμένα forum έχουν δικαιολογημένα τις ενστάσεις τους;

Σίγουρα τα πειράματα πρέπει να γίνουν.

Διαφωνώ με λίγους μηχανικούς οι οποίοι είναι αντίθετοι χωρίς να λένε το γιατί είναι αντίθετη στην θεωρία μου.

Πριν το πείραμα, υπάρχει και η έρευνα της θεωρίας.

Στην θεωρία μπορεί να πεθάνεις και ακόμα να μην έχεις αποδείξει τίποτα, ειδικά σε απτές καταστάσεις όπως αυτές.

Αντί να αναλώνεις 2 ώρες την μέρα να ταΐζεις τα τρολς (εμάς) σε ένα τεχνολογικό φόρουμ που το πιο κοντινό που έχει ζήσει ο καθένας μας σε σεισμό είναι το τράνταγμα μετά απο πυρηνική κλανιά αφού φάγαμε κρύους γίγαντες να τα γράψεις αλλού ή να ψάξεις τον σπόνσορα.

Και το λέω καθαρά για σένα.

Στην θεωρία μπορεί να πεθάνεις και ακόμα να μην έχεις αποδείξει τίποτα, ειδικά σε απτές καταστάσεις όπως αυτές.

Αντί να αναλώνεις 2 ώρες την μέρα να ταΐζεις τα τρολς (εμάς) σε ένα τεχνολογικό φόρουμ που το πιο κοντινό που έχει ζήσει ο καθένας μας σε σεισμό είναι το τράνταγμα μετά απο πυρηνική κλανιά αφού φάγαμε κρύους γίγαντες να τα γράψεις αλλού ή να ψάξεις τον σπόνσορα.

Και το λέω καθαρά για σένα.

Το ξέρω φίλε μου.

Τα δικά μου πειράματα δεν μετράνε επιστημονικά, γιατί δεν έχουν γίνει μετρήσεις

Μετράνε όμως για να βρω σπόνσορα συνεργάτη ( γιατί μία εικόνα χίλιες λέξεις ...ένα βίντεο περισσότερες )

Κάτι έχω βρει τώρα.

Γιατί γράφω σε άσχετα φόρουμ.

Φοβάμαι ότι και πειράματα να γίνουν, τα συμφέροντα θα την θάψουν.

Όταν όμως έχει πάρει την ανάλογη δημοσιότητα, τους είναι πιο δύσκολο.

Και να με φάνε, εσείς θα την ξέρετε την ευρεσιτεχνία.

Είμαι σίγουρος για την αποτελεσματικότητά της και δεν θέλω να την στερήσω από τον κόσμο. ( ας μην βγάλω τίποτα )

Το ξέρω φίλε μου.

Τα δικά μου πειράματα δεν μετράνε επιστημονικά, γιατί δεν έχουν γίνει μετρήσεις

Μετράνε όμως για να βρω σπόνσορα συνεργάτη ( γιατί μία εικόνα χίλιες λέξεις ...ένα βίντεο περισσότερες )

Κάτι έχω βρει τώρα.

Γιατί γράφω σε άσχετα φόρουμ.

Φοβάμαι ότι και πειράματα να γίνουν, τα συμφέροντα θα την θάψουν.

Όταν όμως έχει πάρει την ανάλογη δημοσιότητα, τους είναι πιο δύσκολο.

Και να με φάνε, εσείς θα την ξέρετε την ευρεσιτεχνία.

Είμαι σίγουρος για την αποτελεσματικότητά της και δεν θέλω να την στερήσω από τον κόσμο. ( ας μην βγάλω τίποτα )

Αν το σύστημα σου είναι τόσο καλό όσο λες...

Αν σε νοιάζει μόνο να σώσεις κόσμο ανιδιοτελώς και

Αν υπάρχουν τόσο μεγάλα συμφέροντα που θα σε θάψουν....

Η Λύση είναι απλή.

Πάρε παραμάσχαλα τα βίντεο σου, τις ευρεσιτεχνίες σου, τις e-συζητήσεις με τον Σαλάμ (σόρρυ, δε θυμάμαι πως ακριβώς τον λένε) και πήγαινε σε αυτά τα μεγάλα συμφέροντα. Ζήτα να μιλήσεις με τον προϊστάμενο, πέτα του ότι έχεις και δεν έχεις στο γραφείο και πες του:

Μεγάλε, με αυτά εδώ, ο θάνατος από σεισμό θα είναι σύντομα μία μακρινή ανάμνηση, σαν την πανούκλα ένα πράμα.. Παρ' τα, στα χαρίζω, κάντα ότι θες...

Problem solved!

Εξισώσεις ισορροπίας είναι η μεγαλύτερη ανάγκη των κατασκευών ως προς τις φορτίσεις του σεισμού.

Οι φορτίσεις, εξωτερικές και στατικές πάντα θα υπάρχουν

Δεν μπορούμε να σταματήσουμε ούτε τις φορτίσεις του σεισμού και του αέρα, ούτε τα φορτία τα στατικά.

Μπορούμε όμως να αλλάξουμε την κατεύθυνσή τους, και να τις οδηγήσουμε εκεί που θέλουμε εμείς,

με σκοπό την ισορροπία αυτόν των φορτίσεων, η οποία ισορροπία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τάσεις ( ίσες η μεγαλύτερες των φορτίσεων )οι οποίες θα αντιτίθενται στις φορτίσεις αυτές.

Αυτές τις αντιτιθέμενες τάσεις ισορροπίας προς τις πλάγιες φορτίσεις του σεισμού, εφαρμόζονται από τα κάθετα φέροντα στοιχεία.

Τα κάθετα στοιχεία έχουν δύο διατομές.

Την οριζόντια διατομή, και την κάθετη.

Η οριζόντια διατομή των κάθετων φερόντων στοιχείων, είναι πολύ πιο αδύναμη από ότι είναι η κάθετη διατομή των κάθετων φερόντων στοιχείων.

Οπότε λογικό είναι αν θέλουμε μία ισχυρή διατομή η οποία θα αντιταχθεί στις πλάγιες φορτίσεις του σεισμού ώστε να τις ισορροπήσει, αυτή είναι η κάθετη διατομή των φερόντων στοιχείων.

Σε αυτή την κάθετη διατομή πρέπει να οδηγήσουμε τις πλάγιες φορτίσεις του σεισμού για να ισορροπήσουν.

Με τον σημερινό σχεδιασμό, αυτές οι τάσεις ισορροπίας εφαρμόζονται από τις μικρές διατομές κάθετων και οριζόντιων φερόντων στοιχείων, οι οποίες διατομές αδυνατούν να αντιπαραθέσουν τάσεις ισορροπίας στις πλάγιες φορτίσεις ενός μεγάλης επιτάχυνσης σεισμού.

Αποτέλεσμα είναι η αστοχία αυτών των διατομών.

Η πάκτωση δώματος εδάφους ( όλων των φερόντων κάθετων στοιχείων ) εκτρέπει τις πλάγιες φορτίσεις του σεισμού και τις κατευθύνει στις κάθετες διατομές των κάθετων φερόντων στοιχείων, οι οποίες είναι ποιο ισχυρές από τις οριζόντιες, και έχουν την ικανότητα να αντιπαραθέσουν τάσεις ισορροπίας ίσες και μεγαλύτερες αυτών των πλάγιων φορτίσεων του σεισμού.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να επιτευχθεί η ζητούμενη εξίσωση ισορροπίας.

Αυτό είναι το ΝΕΟΝ στον αντισεισμικό σχεδιασμό, και είναι η λύση προς τις καταστροφικές συνέπειες που επιφέρουν οι σεισμοί στις δομικές κατασκευές.

Αυτή είναι μία έχτρα τάση ισορροπίας, διότι δεν καταργεί τις τάσεις ισορροπίας των μικρών διατομών, αλλά μόνο προσθέτει μεγαλύτερη απόκριση.

Η μη πάκτωση όλων των φερόντων κάθετων στοιχείων με το έδαφος, δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις, βάζοντας και τα στατικά φορτία των κατασκευών να συνεργασθούν με τα φορτία του σεισμού, μεγαλώνοντας το καταστρεπτικό του έργο.

Αυτό συμβαίνει διότι η μη πάκτωση δώματος εδάφους των φερόντων κάθετων στοιχείων, αλλάζει μερικές μοίρες τον κάθετο άξονά τους, λόγο της υφιστάμενης ταλάντωσης του κτιρίου.

Διότι τα φέροντα κάθετα στοιχεία είναι ενωμένα με τα οριζόντια στον κόμβο, η κίνηση των μεν, επηρεάζει τα δε, με αποτέλεσμα οι κολόνες όταν ταλαντώνονται να προσπαθούν να πάνε τα δοκάρια πάνω - κάτω.

Αυτή η κίνηση ανόδου της δοκού έρχεται σε αντίθεση με τα στατικά φορτία του κτιρίου που έχουν κάθετη πάντα κατεύθυνση.

Αυτή η αντίθεση των φορτίων έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία ροπών οι οποίες μεταλλάσσονται σε τέμνουσες, και είναι μία πρόσθετη καταπόνηση των μικρών διατομών, η οποία συμπληρώνει τις πλάγιες φορτίσεις του σεισμού, οι οποίες καταλήγουν και αυτές σε τέμνουσες στις μικρές διατομές.

Αυτή η πρόσθετη καταπόνηση των φορτίων του κτιρίου, σταματά όταν σταματά και η κάθετη παραμόρφωση των φερόντων κάθετων στοιχείων. ( ταλάντωση )

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την πάκτωση ή προένταση δώματος εδάφους.

Και αυτό είναι ένα άλλο ΝΕΟΝ στον αντισεισμικό σχεδιασμό που προσφέρει η ευρεσιτεχνία.

Και πολλά άλλα....

Να κάνω άλλη μια ερώτηση...

Οι ταλαντώσεις και οι παραμορφώσεις στα υπάρχοντα κτήρια αποροφούν όμως και την ενέργεια του σεισμού έτσι δεν είναι? Αν η κατασκευή είναι άκαμπτη τότε όλη η ενέργεια το σεισμού θα εκτονώνεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο... Μήπως πρέπει πέρα από την άγκυρα, η κατασκευή να πατήσει σε αμορτισέρ?

Ακόμα και αν η κατασκευή ήτανε σουπερ ντουπερ άκαμπτη, και ακολοθούσε πλήρως τα σεισμικά κύματα τι θα γινόταν με το περιεχόμενο (έπιπλα, ανθρώπους)? θα βρισκόντουσαν μέσα σε έναν αναδευτήρα?

Επιμένω πάντως να κάνεις ένα μοντέλο με finite elements πριν προχωρήσεις σε σε σεισμική βάση.

Η μόνη συμβουλή που μπορείς να πάρεις σε αυτό το φόρουμ :p

Να κάνω άλλη μια ερώτηση...

Οι ταλαντώσεις και οι παραμορφώσεις στα υπάρχοντα κτήρια αποροφούν όμως και την ενέργεια του σεισμού έτσι δεν είναι? Αν η κατασκευή είναι άκαμπτη τότε όλη η ενέργεια το σεισμού θα εκτονώνεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο... Μήπως πρέπει πέρα από την άγκυρα, η κατασκευή να πατήσει σε αμορτισέρ?

Ακόμα και αν η κατασκευή ήτανε σουπερ ντουπερ άκαμπτη, και ακολοθούσε πλήρως τα σεισμικά κύματα τι θα γινόταν με το περιεχόμενο (έπιπλα, ανθρώπους)? θα βρισκόντουσαν μέσα σε έναν αναδευτήρα?

Επιμένω πάντως να κάνεις ένα μοντέλο με finite elements πριν προχωρήσεις σε σε σεισμική βάση.

Η μόνη συμβουλή που μπορείς να πάρεις σε αυτό το φόρουμ :p

Οι ταλαντώσεις και οι παραμορφώσεις στα υπάρχοντα κτήρια απορροφούν την ενέργεια του σεισμού, αλλά παραμόρφωση = επισκευές ή κατάρρευση.

Οι δυνάμεις υπάρχουν αλλά δεν φαίνονται, παρά μόνο αν δεν ισορροπούν.

Μία θέση αεροπλάνου είναι άκαμπτη. Δεν απορροφά ενέργεια,...απλά υπακούει στην ενέργεια διότι είναι βιδωμένη.

Αν δεν ήταν βιδωμένη θα έμενε στον αεροδιάδρομο κατά την απογείωση....θα απορροφούσε ενέργεια...

Το μοντέλο που λες υπάρχει και μάλιστα καλύτερο από το άλλα.

Αυτό

Δικό μου μοντέλο είναι και αυτό.....διαθέτει..

Και οριζόντια, και κάθετη μόνωση.

Συγκρίνεται την τελική επιτάχυνση της δικής μου σεισμικής βάσης, που είναι πάνω από 10 g

με πλάτος ταλάντωσης 0,22 μ

με τις άλλες σεισμικές βάσεις που σας παραθέτω από κάτω, με όσα στοιχεία για επιτάχυνση και πλάτος ταλάντωσης μπόρεσα να βρω.

Δέστε και τι παθαίνουν τα μοντέλα, ....το δικό μου πάνω από 10 g δεν έπαθε ακόμα τίποτα.

Έχει δοκιμαστεί σε διάφορες επιταχύνσεις πάνω από 10 λεπτά.

Και όμως στην σεισμική βάση στο Μετσόβιο αρνήθηκαν να μου κάνουν το πείραμα ????????????

Δεν τους αρέσουν τα χρήματά μου,? ή κάτι άλλο συμβαίνει?

ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ

Άλλα μοντέλα σεισμικών βάσεων

Μέχρι 1,3 g

15 g υπό κλίμακα

n the video, three relay modules undergo seismic testing, with a peak acceleration of 15g. The units are later functionally tested, as part of a full nuclear qualification procedure.

Seismic Shake Table:

A device for shaking structural models or components with a wide range of simulated ground motions. Used in the nuclear industry for seismic qualification of safety related components.

Features of Table: * 3ft x 3ft tri-axial t-slotted shaker with 10,000 lb capacity * 10-inch stroke actuators * Capacity to operate with ZPA of up to 18 g * Frequencies of up to 200Hz * Extendable table for larger items

See: Nuclear Power Services Inc. - Engineering Services...

Nuclear Power Services Inc. - Engineering Services

Άλλες σεισμικές βάσεις.

0,32 g

πλάτος ταλάντωσης 0,05 μ

0,83 g

πλάτος ταλάντωσης 0,05 μ

https://www.youtube.com/watch?v=-cFJKXKr9H0

1,0 g https://www.youtube.com/watch?v=Hx1GxZrFX6A πλάτος ταλάντωσης 0,20 μ

0,8 και 0,9 g

πλάτος ταλάντωσης 0,15 μ

πλάτος ταλάντωσης 0,30 μ

Αφιερώνω τα πειράματά μου σε αυτούς τους λίγους που μου έκαναν Like

Συγκρίνεται την τελική επιτάχυνση της δικής μου σεισμικής βάσης, που είναι πάνω από 10 g

με πλάτος ταλάντωσης 0,22 μ

με τις άλλες σεισμικές βάσεις που σας παραθέτω από κάτω, με όσα στοιχεία για επιτάχυνση και πλάτος ταλάντωσης μπόρεσα να βρω.

Δέστε και τι παθαίνουν τα μοντέλα, ....το δικό μου πάνω από 10 g δεν έπαθε ακόμα τίποτα.

Έχει δοκιμαστεί σε διάφορες επιταχύνσεις πάνω από 10 λεπτά.

Και όμως στην σεισμική βάση στο Μετσόβιο αρνήθηκαν να μου κάνουν το πείραμα ????????????

Δεν τους αρέσουν τα χρήματά μου,? ή κάτι άλλο συμβαίνει?

ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ

Άλλα μοντέλα σεισμικών βάσεων

Μέχρι 1,3 g

15 g υπό κλίμακα

n the video, three relay modules undergo seismic testing, with a peak acceleration of 15g. The units are later functionally tested, as part of a full nuclear qualification procedure.

Seismic Shake Table:

A device for shaking structural models or components with a wide range of simulated ground motions. Used in the nuclear industry for seismic qualification of safety related components.

Features of Table: * 3ft x 3ft tri-axial t-slotted shaker with 10,000 lb capacity * 10-inch stroke actuators * Capacity to operate with ZPA of up to 18 g * Frequencies of up to 200Hz * Extendable table for larger items

See: Nuclear Power Services Inc. - Engineering Services...

Nuclear Power Services Inc. - Engineering Services

Άλλες σεισμικές βάσεις.

0,32 g

πλάτος ταλάντωσης 0,05 μ

0,83 g

πλάτος ταλάντωσης 0,05 μ

https://www.youtube.com/watch?v=-cFJKXKr9H0

1,0 g https://www.youtube.com/watch?v=Hx1GxZrFX6A πλάτος ταλάντωσης 0,20 μ

0,8 και 0,9 g

πλάτος ταλάντωσης 0,15 μ

πλάτος ταλάντωσης 0,30 μ

Αφιερώνω τα πειράματά μου σε αυτούς τους λίγους που μου έκαναν Like

η δικια σου είναι παιδικό παιχνιδάκι στο μέγεθος και οι άλλες χωράει άνθρωπος μέσα.

οποτε πολύ ότι και να λες, ισχύει αυτό εδώ.

Eμενα παντως η ολη φαση μου θυμιζει αυτο

Απο το 1,40 και μετα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.