Diamantius Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2013 Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Μπαίνω απευθείας στο ψητό: Το HP Touchpad μου έκλεισε αισίως 2 χρόνια και αν πω ότι έχω παράπονο θα είμαι και αχάριστος. Τρέχει JB 4.2.2 (δεν θυμάμαι τώρα ποια ακριβώς ROM, νομίζω skz). Φέτος έχω αυξημένες ακαδημαϊκές υποχρεώσεις που περιλαμβάνουν άπειρο PDF reading & annotation, κυρίως Journals αλλά και ολόκληρα βιβλία. Το HP αγκομαχάει με τα PDFs, ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται εμένα. Τι μου προτείνετε για ξεκούραστο και smooth PDF experience? Budget μέχρι 200$ και αυστηρό κριτήριο το vfm. Οι "ανησυχίες" μου: 1. Πάω με χίλια τις ποιοτικές κινέζικες λύσεις αλλά δεν θέλω να πέσω σε marketing παγίδες, τύπου Retina (πχ διαβάζω παντού ότι το εξαιρετικό κατά τα άλλα 3188 τα φτύνει προσπαθώντας να "οδηγήσει" τη Retina. Εναλλακτικές; ) 2. Αν και έχω συνηθίσει τις 10 ίντσες του HP, υποψιάζομαι ότι και κάτι μικρότερο θα κάνει τη δουλειά που θέλω. Στα + μικρότερο βάρος και λεπτότερο σασί, ενδεχομένως. Αυτά θυμάμαι προς το παρόν. Προσδοκώ άπειρο input από τους mobile experts! Link to comment Share on other sites More sharing options...
j0maK Νοέμβριος 11, 2013 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2013 Αν σε παίρνει, Google Nexus 7 2013. Ως κάτοχος δηλώνω απόλυτα ευχαριστημένος, πολύ καλή οθόνη και υπεραρκετό performance για αυτό που θες να κάνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diamantius Νοέμβριος 11, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2013 Google Nexus 7 (2013) ή Kindle Fire HDX 7? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Νοέμβριος 11, 2013 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2013 Καλημέρα και καλή εβδομάδα.Μπαίνω απευθείας στο ψητό: Το HP Touchpad μου έκλεισε αισίως 2 χρόνια και αν πω ότι έχω παράπονο θα είμαι και αχάριστος. Τρέχει JB 4.2.2 (δεν θυμάμαι τώρα ποια ακριβώς ROM, νομίζω skz). Φέτος έχω αυξημένες ακαδημαϊκές υποχρεώσεις που περιλαμβάνουν άπειρο PDF reading & annotation, κυρίως Journals αλλά και ολόκληρα βιβλία. Το HP αγκομαχάει με τα PDFs, ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται εμένα. Τι μου προτείνετε για ξεκούραστο και smooth PDF experience? Budget μέχρι 200$ και αυστηρό κριτήριο το vfm. Οι "ανησυχίες" μου: 1. Πάω με χίλια τις ποιοτικές κινέζικες λύσεις αλλά δεν θέλω να πέσω σε marketing παγίδες, τύπου Retina (πχ διαβάζω παντού ότι το εξαιρετικό κατά τα άλλα 3188 τα φτύνει προσπαθώντας να "οδηγήσει" τη Retina. Εναλλακτικές; ) 2. Αν και έχω συνηθίσει τις 10 ίντσες του HP, υποψιάζομαι ότι και κάτι μικρότερο θα κάνει τη δουλειά που θέλω. Στα + μικρότερο βάρος και λεπτότερο σασί, ενδεχομένως. Αυτά θυμάμαι προς το παρόν. Προσδοκώ άπειρο input από τους mobile experts! Δεν απαντάω για να σου αλλάξω άποψη από τα εκάστοτε nexus, asus και λοιπά, παρά μόνο για να σου ξεκαθαρίσω την πραγματικότητα πίσω από τους κινέζους και ειδικά τον RK3188. Έχω το Μ6 με τον 3188, 2γίγα ραμ και ρετινα 9.7 ίντσες οθόνη. Το μηχάνημα δε νιώθει να παίζει 1080π ταινίες, και αρκετά παιχνίδια, λες να κολώνει στα pdf? Στα λέω αυτά γιατί κι εγώ πριν το πάρω διάβαζα την άποψη του κάθε τυχάρπαστου, μέχρι που βρήκα αξιόπιστες πληροφορίες στο myphone.gr Μάλιστα για το συγκεκριμένο έχουμε και Έλληνα developer (Frontier) με τη ΡΟΜ του οποίου έχει γίνει το Μ6 εργαλείο! Προσωπικά, παρόλο που θεωρούσα ότι τα τάμπλετ δεν έχουν λόγω ύπαρξης αν έχεις κινητό καλής απόδοσης και φορητό, αναγκάστικα να το αγοράσω όταν έπρεπε να διαβάζω από αυτό (το κινητό τα κάνει όλα όσα κάνει και το τάμπλετ, αλλά τα μάτια δεν την παλεύουν!!!:confused:) Θεωρώ ότι για διάβασμα η αναλογία που έχει το Μ6 είναι λίγο καλύτερη από τα 10ιντσα Για το μέγεθος, εγώ που κουβαλάω κινητό 4.5 ίντσες , δε θα πήγαινα σε 7ιντσο τάμπλετ. Καλές αγορές ό,τι και να κάνεις:hi: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diamantius Νοέμβριος 12, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2013 Δεν απαντάω για να σου αλλάξω άποψη από τα εκάστοτε nexus, asus και λοιπά, παρά μόνο για να σου ξεκαθαρίσω την πραγματικότητα πίσω από τους κινέζους και ειδικά τον RK3188.Έχω το Μ6 με τον 3188, 2γίγα ραμ και ρετινα 9.7 ίντσες οθόνη. Το μηχάνημα δε νιώθει να παίζει 1080π ταινίες, και αρκετά παιχνίδια, λες να κολώνει στα pdf? Στα λέω αυτά γιατί κι εγώ πριν το πάρω διάβαζα την άποψη του κάθε τυχάρπαστου, μέχρι που βρήκα αξιόπιστες πληροφορίες στο myphone.gr Μάλιστα για το συγκεκριμένο έχουμε και Έλληνα developer (Frontier) με τη ΡΟΜ του οποίου έχει γίνει το Μ6 εργαλείο! Προσωπικά, παρόλο που θεωρούσα ότι τα τάμπλετ δεν έχουν λόγω ύπαρξης αν έχεις κινητό καλής απόδοσης και φορητό, αναγκάστικα να το αγοράσω όταν έπρεπε να διαβάζω από αυτό (το κινητό τα κάνει όλα όσα κάνει και το τάμπλετ, αλλά τα μάτια δεν την παλεύουν!!!:confused:) Θεωρώ ότι για διάβασμα η αναλογία που έχει το Μ6 είναι λίγο καλύτερη από τα 10ιντσα Για το μέγεθος, εγώ που κουβαλάω κινητό 4.5 ίντσες , δε θα πήγαινα σε 7ιντσο τάμπλετ. Καλές αγορές ό,τι και να κάνεις:hi: Σ' ευχαριστώ. Με ιντρίγκαρες και βρήκα το thread στο myphone που γράφει ο Frontier. Φαίνεται καλή περίπτωση το Pipo, αν και λίγο τεράστιο (βαρύ και παχύ). Χμμμ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Νοέμβριος 12, 2013 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2013 Αυτό είναι το κόστος που πληρώνεις για τη μπαταρία 10.000 mAh.Με είχε λίγο προβληματίσει κι εμένα στην αρχή αλλά όταν το τάμπλετ άντεχε πάνω από 10 ώρες σε διάβασμα και wifi (δεν έχω το 3g) ήμουν ικανοποιημένος Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Νοέμβριος 17, 2013 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2013 Κι εγώ θα πρότεινα τις 9.7 ίντσες για διάβασμα pdf και γενικά ήδη μορφοποιημενων αρχείων κειμένου που δεν προσαρμόζονται αυτόματα στην οθόνη (αλλάζοντας αριθμό σειρών, μέγεθος γραμματοσειράς κτλ)...το επιπλέον πλάτος είναι πολύ χρήσιμο...Τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα έβγαλα παίζοντας καμιά-δυο ώρες με τις ταμπλέτες του Πλαισίου...οι 10.1 ίντσες μου φάνηκαν καλύτερες σε όλα τ' άλλα...ακόμη και σε απόδοση ιστοσελίδων, αν αυτές είναι flexible σχεδίασης...Για όλα πλην pdf..εκεί ο λόγος πλευρών 4:3 έχει πλεονέκτημα.Επίσης για ανάγνωση οτιδήποτε κάτω από τις 9 ίντσες δεν νομίζω ότι βολεύει...ίσως μόνο για λιγότερο σοβαρό διάβασμα..για τις παρατεταμένες ώρες ακαδημαϊκής μελέτης, το μέγεθος μετράει θετικά...Λίγο πιο οικονομικό από Pipo, αλλά όχι με τόσο μεγάλη βάση χρηστών, είναι και το Vido/Yuandao FHDRK.Να πω εδώ ότι η ύπαρξη κολλήματος στα pdf εξαρτάται και από το είδος του pdf...άλλη συμπεριφορά να περιμένεις αν είναι σκέτο κείμενο, αλλη αν είναι πχ pdf περιοδικού, με εικόνες, υψηλή ανάλυση σάρωσης κτλ...Οι αναφορές που βγαίνουν δεν είναι ψεύτικες ούτε λάθος των χρηστών...αφορούν μάλλον πιο δύσκολα αρχεία, με παλαιότερες ROM...ενιοτε και νεώτερες με θεματάκια...Στα δύσκολα αρχεία μικρο-καθυστερήσεις παρατηρώ και στον σταθερό μου υπολογιστή στην απόδοση της εικόνας...Αν έχετε να προτείνετε και καλό πρόγραμμα annotate για Android που οι αλλαγές του να είναι συμβατές και με πρόγραμμα windows σε desktop, πείτε το... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.