csaris Νοέμβριος 9, 2013 #41 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2013 Ωραία πες μου τι πυκνωτές φορούσε η κάρτα σου.Τσιν τσον τσαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Νοέμβριος 9, 2013 #42 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2013 Τσιν τσον τσαν.Εντάξει συνεννοηθήκαμε ...Θα σε λαμβάνω υπόψη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Νοέμβριος 9, 2013 #43 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2013 Ενταξει εγω βλεπω οτι μαλλον ο csaris μαλλον δεν την γουσταρε απο την αρχη την ολη φαση με την κοκκινη και χαλαστηκε ακομα περισσοτερο οταν του ετυχαν ελατωματικα προιοντα. Και εγω ειμαι λιγο επιφυλακτικος με την κοκκινη να πω την αληθεια αλλα δεν νομιζω οτι οταν βγουν τα non reference μοντελα θα ειναι ετσι τα πραγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Νοέμβριος 9, 2013 #44 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2013 Ενταξει εγω βλεπω οτι μαλλον ο csaris μαλλον δεν την γουσταρε απο την αρχη την ολη φαση με την κοκκινη και χαλαστηκε ακομα περισσοτερο οταν του ετυχαν ελατωματικα προιοντα. Και εγω ειμαι λιγο επιφυλακτικος με την κοκκινη να πω την αληθεια αλλα δεν νομιζω οτι οταν βγουν τα non reference μοντελα θα ειναι ετσι τα πραγματα.Εγώ έχω δει ίδια ακριβώς προϊόντα της ίδια εταιρίας το ένα να έχει θέμα και το άλλο όχι ... Και τα δυο όμως να έχουν ποιοτικά υλικά. Αυτό που θέλω να πω είναι πως προβληματικό προϊόν χαρακτηρίζεται κάποιο το οποίο έχει ΔΕΔΟΜΕΝΑ και ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ μη ποιοτικά προβληματικά υλικά. Άλλο λοιπόν το προβληματικό προϊόν που θα πάει για RMA από μια αστοχία υλικού, και άλλο το κακοκατασκευασμένο με υλικά χαμηλής ποιότητας ! Εκεί είναι και όλη η απόρία μου . Αφού λοιπόν δεν μπορεί να μου καθορίσει τα μη ποιοτικά υλικά, πέρα του μη επαρκούς cooler ωστε να έχεις ήσυχο σύστημα, τότε .... πως θα λάβω υπόψη αυτή την αποτροπή ?Όποιος κατάλαβε τι θέλω να πω κατάλαβε και όποιος δεν κατάλαβε μάλλον δεν θέλει .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Νοέμβριος 9, 2013 #45 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2013 Ενταξει εγω βλεπω οτι μαλλον ο csaris μαλλον δεν την γουσταρε απο την αρχη την ολη φαση με την κοκκινη και χαλαστηκε ακομα περισσοτερο οταν του ετυχαν ελατωματικα προιοντα. Και εγω ειμαι λιγο επιφυλακτικος με την κοκκινη να πω την αληθεια αλλα δεν νομιζω οτι οταν βγουν τα non reference μοντελα θα ειναι ετσι τα πραγματα.Αρχηγε μου η καρτα περαν του coil whine που ακουγεται στα 3 μετρα απο το PC εχει καποια χουγια τα οποια καλο θα ειναι εμεις που τα σκαμε και αναβαθμιζουμε καθε 5 μηνες και οχι καθε 5 χρονια να βγαινουμε και να τα κραζουμε. Τα ιδια λεγαμε και με το θροτλ των Τατιανων... Tο λεω αυτο γιατι φετος ειδικα εχει περασει απο τα χερια μου οτι καρτα κυκλοφορει και μπορω να συγκρινω το τοπ πρασινο προιον με το τοπ κοκκινο.Τα δεδομενα ειναι τα εξης:1. Η 290Χ παιζει μια η αλλη με 780.2. Η 290Χ βαρια 1150mhz core με 100% φαν. Για 24/7 πανω απο 1050mhz χλωμο.3. Ποιοτητα φαν τραγικη, στο 60% ακουγεται σαν το 100% της 780.4. 93-94c σε uber mode με ambient temp 20c.5. Πολλες περιπτωσεις 290Χ με coil whine ανεξαρτητου μαρκας.Αν ερθει τωρα καποιος και μου πει "εχω 500ε στη τσεπη, τι να παρω?" το τελευταιο που θα του προτεινω ειναι η 290Χ γιατι τα σκασα και ειδα τι προσφερει η AMD.Οποιος θελει ας παρει οτι θελει, εμενα καρφι δεν μου καιγεται.:fun: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Νοέμβριος 9, 2013 #46 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2013 Η 290-απλη ειναι καλη....ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ. Και μας φαινεται τρελη αγορα επειδη παιρνεις επιδοσεις πολυ κοντα στην κορυφη με κατω απο 400 ευρω...αρα σου φαινεται super deal. Σε αυτο ομως δεν εχει συνυπολογιστει η αναντιστοιχα ακριβη τιμη της κορυφης..Γενικα με γνωμονα το VFM η καλυτερη καρτα ειναι η 280Χ σε απλη υλοποιηση με 2 fans (πχ powercolor, sapphire dual-x). Εκει στα 240ε δε μπορει να χτυπηθει απο τιποτα στο θεμα του VFM... τι και αν βρεις 290 με 350? ειναι +50% κοστος για +25% shaders (και πιθανοτατα χειροτερο OC)...το μονο που μενει ειναι το 4gb ram και το true-audio πραγματα που δε θα χρειαστεις σημερα.Ακομα καλυτερα, προσωπικα που ημουνα στο ιδιο μονοπατι επειδη δε γουσταρα να δωσω τα λεφτα της 290, εν τελει κατεληξα και σε 7950 μεταχειρο με 1.5 χρονο εγγυηση με 180ε....ακομα καλυτερο deal πιστευω γιατι ειναι και ελληνικη η εγγυηση...Σε καινουριες παντως, πιστευω best buy ειναι η απλη 280Χ και μετα για αυτον που θελει κατι πιο βαρβατο (και ενδεχομενως εχει μεγαλυτερες αναλυσεις) η 290-απλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Νοέμβριος 9, 2013 #47 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2013 Ενταξει εγω βλεπω οτι μαλλον ο csaris μαλλον δεν την γουσταρε απο την αρχη την ολη φαση με την κοκκινη και χαλαστηκε ακομα περισσοτερο οταν του ετυχαν ελατωματικα προιοντα. Και εγω ειμαι λιγο επιφυλακτικος με την κοκκινη να πω την αληθεια αλλα δεν νομιζω οτι οταν βγουν τα non reference μοντελα θα ειναι ετσι τα πραγματα. Ο Χρηστος εχει δηλωσει οτι αν δεν ειχε πεσει σε 2ο κατα σειρα προβληματικο κομματι σημερα δεν θα κοιταγε προς Ti πλευρα. Αρχηγε μου η καρτα περαν του coil whine που ακουγεται στα 3 μετρα απο το PC εχει καποια χουγια τα οποια καλο θα ειναι εμεις που τα σκαμε και αναβαθμιζουμε καθε 5 μηνες και οχι καθε 5 χρονια να βγαινουμε και να τα κραζουμε. Τα ιδια λεγαμε και με το θροτλ των Τατιανων... Tο λεω αυτο γιατι φετος ειδικα εχει περασει απο τα χερια μου οτι καρτα κυκλοφορει και μπορω να συγκρινω το τοπ πρασινο προιον με το τοπ κοκκινο. Τα δεδομενα ειναι τα εξης: 1. Η 290Χ παιζει μια η αλλη με 780. 2. Η 290Χ βαρια 1150mhz core με 100% φαν. Για 24/7 πανω απο 1050mhz χλωμο. 3. Ποιοτητα φαν τραγικη, στο 60% ακουγεται σαν το 100% της 780. 4. 93-94c σε uber mode με ambient temp 20c. 5. Πολλες περιπτωσεις 290Χ με coil whine ανεξαρτητου μαρκας. Αν ερθει τωρα καποιος και μου πει "εχω 500ε στη τσεπη, τι να παρω?" το τελευταιο που θα του προτεινω ειναι η 290Χ γιατι τα σκασα και ειδα τι προσφερει η AMD. Οποιος θελει ας παρει οτι θελει, εμενα καρφι δεν μου καιγεται.:fun: Χρηστο την τεταρτη ελα απο το σπιτι για να ακουσεις την κουτση non X κοκκινη να παιζει μια η αλλη με την 780 μου. Και σου λεω μια η αλλη γιατι θα περιμενω απο σενα μετα να γραψεις οτι ειναι και λιγο καλυτερη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akylla9 Νοέμβριος 9, 2013 #48 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2013 ΜΗΠΩΣ λεω μηπως, ηταν ιδιες οι καρτες αρα απο την ιδια παρτιδα και reference board?εχει δικιο ο csaris να κραζει για το coil whine απλα ηταν ατυχος γιατι επεσε σε ελαττωματικη gigabyte παρτιδα που συνεχιζει να πουλαει το καταστημα που την αγορασε στον νεο κοσμοΗ δικια μου asus R9 290X ειναι κλοκαρισμενη στα 1150 πυρηνας - 1400 μνημες (core full load temps 67-68 βαθμους) με accelero xtreme III δεν υπαρχει throttling ελαχιστο coil whine απλα ειμαι υπερ ευχαριστημενος με την καρτα αλλα ας μην το γενικευουμε οτι ολες οι AMD ειναι ετσι απλα ο csarisηταν ατυχος γιατι επεσε σε ελαττωματικη gigabyte παρτιδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Νοέμβριος 9, 2013 #49 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2013 Ο Χρηστος εχει δηλωσει οτι αν δεν ειχε πεσει σε 2ο κατα σειρα προβληματικο κομματι σημερα δεν θα κοιταγε προς Ti πλευρα.Χρηστο την τεταρτη ελα απο το σπιτι για να ακουσεις την κουτση non X κοκκινη να παιζει μια η αλλη με την 780 μου. Και σου λεω μια η αλλη γιατι θα περιμενω απο σενα μετα να γραψεις οτι ειναι και λιγο καλυτερη. Γιαννη ησουν που ησουν κουτσος πηρες και την κουτση την κοκκινη... Περιμενω τα νουμερακια της κουτσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Νοέμβριος 10, 2013 #50 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2013 Εγώ έχω δει ίδια ακριβώς προϊόντα της ίδια εταιρίας το ένα να έχει θέμα και το άλλο όχι ... Και τα δυο όμως να έχουν ποιοτικά υλικά. Αυτό που θέλω να πω είναι πως προβληματικό προϊόν χαρακτηρίζεται κάποιο το οποίο έχει ΔΕΔΟΜΕΝΑ και ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ μη ποιοτικά προβληματικά υλικά. Άλλο λοιπόν το προβληματικό προϊόν που θα πάει για RMA από μια αστοχία υλικού, και άλλο το κακοκατασκευασμένο με υλικά χαμηλής ποιότητας ! Εκεί είναι και όλη η απόρία μου . Αφού λοιπόν δεν μπορεί να μου καθορίσει τα μη ποιοτικά υλικά, πέρα του μη επαρκούς cooler ωστε να έχεις ήσυχο σύστημα, τότε .... πως θα λάβω υπόψη αυτή την αποτροπή ?Όποιος κατάλαβε τι θέλω να πω κατάλαβε και όποιος δεν κατάλαβε μάλλον δεν θέλει ....εχει δικιο ο csaris να κραζει για το coil whine απλα ηταν ατυχος γιατι επεσε σε ελαττωματικη gigabyte παρτιδα που συνεχιζει να πουλαει το καταστημα που την αγορασε στον νεο κοσμοΗ δικια μου asus R9 290X ειναι κλοκαρισμενη στα 1150 πυρηνας - 1400 μνημες (core full load temps 67-68 βαθμους) με accelero xtreme III δεν υπαρχει throttling ελαχιστο coil whine απλα ειμαι υπερ ευχαριστημενος με την καρτα αλλα ας μην το γενικευουμε οτι ολες οι AMD ειναι ετσι απλα ο csarisηταν ατυχος γιατι επεσε σε ελαττωματικη gigabyte παρτιδα.Εγω παλι εχω να πω οτι γενικα στην Ελλαδα εχουμε γεμισει σκαρταδουρα και αυτο δε αφορα μονο τις καρτες γραφικων.Εχω την εντυπωση οτι τα RMA τα τελευταια 2-3 χρονια πρεπει να εχουν ανεβει κατακορυφα και δυστυχως θα υπαρχει και αδαεις κοσμος που θα εχει προβληματικα προιοντα και θα τα λειτουργει νομιζοντας οτι ειναι και μια χαρα.Αισχος απλα και εγω στην θεση του [MENTION=10015]csaris[/MENTION] δε θα σκεφτομουν καν AMD.Το παθα με δυο συνεχομενα "καλα" corsair ταλαιπωρηθηκα 1 μηνα στο τελος εγραψα την Corsair εκει που της αρμοζει και απλα πηρα τροφοδοτικο αλλης εταιριας.Το ιδιο παει και για την Amd πολλα απο τα nvidia-intel fanboys δυστυχως ειναι "σπασμενοι" πρωην χρηστες AMD ειτε γιατι σπαστηκαν με τους drivers τον θορυβο των fan η τις ψηλες θερμοκρασιες κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilahed Νοέμβριος 10, 2013 #51 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2013 Κανε λίγο υπομονή για non reference αφου απο το ερωτημα σου καταλαβαίνω πως κοιτάς προς amd.Καρτα που Νοέμβρη μήνα βαράει 95αρια εγω δεν θα αγόραζα με τιποτα.Τώρα για τα πολλά RMA της 290 κρατάω μικρο καλάθι και για τις custom... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyr.. Νοέμβριος 10, 2013 #52 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2013 Κανε λίγο υπομονή για non reference αφου απο το ερωτημα σου καταλαβαίνω πως κοιτάς προς amd.Καρτα που Νοέμβρη μήνα βαράει 95αρια εγω δεν θα αγόραζα με τιποτα.Τώρα για τα πολλά RMA της 290 κρατάω μικρο καλάθι και για τις custom... υπαρχει κι αλλη λυση σου λενε τα παιδια αν εισαι πορωμενος και βαμμενος την ξυλωνεις και βαζεις aftermarket ψυκτρα τι πιο φυσιολογικο για μια καινουρια καρτα? ασχετα που με τα σουξου μουξου φτανεις σε αυτες! 780 gtx - Κάρτες Γραφικών | Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
vbatsigr Νοέμβριος 10, 2013 Author #53 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2013 WOW χθες ημουν στη δουλεια και δε μπορεσα να απαντησω.. Σημερα μπαινω και εχω 3 σελιδες για μελετη!! :D Ομολογω με μπερδεψατε λιγο.. Καταρχας να πω οτι γυρω στα ~350 ειναι το ταβανι μου. Επισης -δεν- ειμαι ατομο που αλλαζει καρτες και γενικα hardware ανα 3-4-5-6 μηνες.. οι 2 προηγουμενες καρτες μου που για καποιο λογο ΚΑΙ οι δυο παρεδωσαν πνευμα πανω στην commando, ηταν μια 8800 GTS και μια radeon 5770.. Οποτε κατι που θα παρω τωρα, εκτος του να βγαζει πολυ καλες επιδοσεις -τωρα- (battlefield 4 εν προκειμενω ), να εχει και ενα βαθος χρονου... κανα χρονο ας πουμε? εναμιση? Δε ξερω μπερδευτηκα Αυτο που δε μπορω να κανω πολυ ακομα ειναι υπομονη για νεες υλοποιησεις (ποτε ερχονται by the way?) γιατι ειμαι ηδη 1 μηνα με το "νεο" μου Pc, χωρις καρτα και τραβαω γραμμουλες στην επιφανεια εργασιας Link to comment Share on other sites More sharing options...
denz Νοέμβριος 10, 2013 #54 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2013 WOW χθες ημουν στη δουλεια και δε μπορεσα να απαντησω.. Σημερα μπαινω και εχω 3 σελιδες για μελετη!! :DΟμολογω με μπερδεψατε λιγο.. Καταρχας να πω οτι γυρω στα ~350 ειναι το ταβανι μου. Επισης -δεν- ειμαι ατομο που αλλαζει καρτες και γενικα hardware ανα 3-4-5-6 μηνες.. οι 2 προηγουμενες καρτες μου που για καποιο λογο ΚΑΙ οι δυο παρεδωσαν πνευμα πανω στην commando, ηταν μια 8800 GTS και μια radeon 5770.. Οποτε κατι που θα παρω τωρα, εκτος του να βγαζει πολυ καλες επιδοσεις -τωρα- (battlefield 4 εν προκειμενω ), να εχει και ενα βαθος χρονου... κανα χρονο ας πουμε? εναμιση? Δε ξερω μπερδευτηκα Αυτο που δε μπορω να κανω πολυ ακομα ειναι υπομονη για νεες υλοποιησεις (ποτε ερχονται by the way?) γιατι ειμαι ηδη 1 μηνα με το "νεο" μου Pc, χωρις καρτα και τραβαω γραμμουλες στην επιφανεια εργασιας R9 280Χ GTX770 Ψάξε και έξω και δες που σε συμφέρει καλύτερα! Τα μεταφορικά όπως είπα πιο πριν είναι γύρω στο 30άρι. Θα σου μείνει και κάτι στην τσέπη για το BF4! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vbatsigr Νοέμβριος 11, 2013 Author #55 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2013 Τελικα τσιμπησα την sapphire r9 290 (οχι x) apo e-shop στα 393. Ημουν ετοιμος να την παρω απο mindfactory με 337+30 εξοδα = 367, 370 πες χονδρικα αλλα την ειδα την ειχε στο crazy sundays στα 393 και λεω ενταξει για 25 ευρω κλαιν.. Ουτε θα περιμενω πααρα πολυ (ακουσα για 1 μηνα απο Mindfactory) και ααααν τυχον παθει κατι δε θα χρειαζεται να εχω παρε δωσε με γερμανικα καταστηματα (χρονοβορο, μπερδεμα κλπ). Ευχαριστω για τις αποψεις σας περι του θεματος! Με βοηθησαν αρκετα να καταληξω. [MENTION=17903]denz[/MENTION] Το BF4 το εχω απο την πρωτη (επισημη) μερα κυκλοφοριας του και.... το κοιταω Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Νοέμβριος 12, 2013 #56 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2013 Περιμενουμε νεοτερα (τι λεει απο θερμοκρασιες, εχει coil whine η οχι κτλ...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
imjp Νοέμβριος 20, 2013 #57 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2013 Καλησπερα παιδια..1 συντομη ερωτηση..Γνωριζουμε ποτε θα ερθουν στα καταστηματα τα custom μοντελα της R9 290???OXI της X Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Νοέμβριος 20, 2013 #58 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2013 Τελος του χρονου μαλλον η αρχες του 14 το βλεπω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
imjp Νοέμβριος 20, 2013 #59 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2013 Καποιο λινκ?Εως τωρα οτι εχω κοιταξει στο ιντερνετ,αναφορα γινεται για τελη νοεμβρη-2η εβδομαδα του δεκεμβρη 2013..Τωρα οπου ναναι δηλαδη....Εδω το λινκ για την 2η βδομαδα του δεκεμβρηR9 290/X AIB Cards - [H]ard|Forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.