Jump to content

280x ή 290 (οχι x) ή ..?

vbatsigr

Recommended Posts

Καλησπερα. Καταρχας διαβασα και τα υπολοιπα threads για -βοηθεια επιλογης καρτας γραφικων- αλλα στην πλειοψηφια τους αναφεροντε σε "μικροτερες" καρτες οποτε δε βρηκα κατι να με βοηθησει..

Ειμαι στην επιλογη καρτας.. το ποσο ειναι γυρω στα 300 αντε 350.. shoot ideas!

με μια μικρη ερευνα η sapphire 280x toxic δειχνει τουμπανακι αλλα τι γινεται με τις απλες 290? βλεπω ειναι ελαχιστα πιο ακριβες αλλα απο επιδοσεις αξιζει?

OC στην καρτα χλωμο να γινει οποτε δε με πειραζει που η toxic φαινεται να μην παιρνει πολυ OC. Ειναι εξαλλου αρκετα ψηλα χρονισμενη ηδη. Αν υπαρχει κατι αλλο στην κατηγορια να αντιπαραθεσετε ειμαι ολος αυτια! (εσεις ειστε οι γκουρου εξαλλου :p)

Επισης σε προηγουμενο thread ειδα να αναφερεται πολυ το mindfactory.de και ειδα οτι εχει πολυ καλες τιμες. Εχει παραγγειλει κανεις απο εκει? Στελνει ελλαδα? εξοδα? after market support?

Ευχαριστω εκ των προτερων!

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Θα σου πω απλά τη γνώμη μου μια και είμαι κι εγώ στο ψάξιμο.

Αν ο μόνος περιορισμός είναι τα χρήματα, βάζεις ένα ταβάνι και απλά διαλέγεις.

Χωρίς να ξέρω σε τι ανάλυση παίζεις (1080p υποθέτω), αν δεν σε ενδιαφέρουν τα απόλυτα νούμερα (2-3 fps πάνω-κάτω), τότε κοιτάς όχι στο πιο γρήγορο, μα και στο πιο plug n play. Τι εννοώ;

Μια 280x θα την βάλεις και θα παίξει. Τέλος. Ειδικά μια καλή υλοποίηση θα σηκώσει κ πολύ καλό o/c. Η 290 που λες είναι κάρτα πολύ καλή μεν, αλλά που δεν παλεύεται να την έχεις σκέτη στο κουτί σου. Ο θόρυβος θεωρώ πως δεν θα αντέχεται. Είχα 6990 και 7970 "μαμά" κάποτε και δεν γινόταν να τις κρατήσω στο σύστημά μου. Άρα μιλάμε για 290 συν ψύκτρα ή νερά. Δηλαδή γύρω στα 350€ σύν 50€ για aftermarket ψύκτρα ή ~100€ για waterblock αν έχεις ήδη νερά στο σύστημα. Πάει παραπάνω λοιπόν. Εκτός αν θες να περιμένεις τις custom 290.

Στα ίδια λεφτά μπορείς να κοιτάξεις και μια 770 αλλά είναι στα ίδια πάνω κάτω. Παίρνεις ότι εσύ προτιμάς ή ότι βρεις πιο φθηνό. Ειδικά αν κοιτάς κ μεταχειρισμένες.

Αμέσως επόμενο σκαλί είναι τα 400€. Το αναφέρω γιατί εκεί θα πάνε λογικά οι "φτιαγμένες" 290. Εκεί γύρω θα βρεις μεταχειρισμένες 780 και ζευγάρι 760. Με το δεύτερο να είναι καλύτερο σε απόλυτα νούμερα. Ίσως να έβρισκες κ ζευγάρι 7950, αλλά φήμες λένε πως το sli στα ίδια λεφτά είναι λίγο καλύτερο στο scaling.

R9-290-REVIEW-2-10.jpg

Το παραπάνω νομίζω απαντά σε όλα τα ερωτήματά σου !

http://www.mindfactory.de/product_info.php/4096MB-Sapphire-Radeon-R9-290-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_939408.html

333 € και τα υπόλοιπα 20€ για μεταφορικά. Σε αυτή την τιμή ο συντελεστής απόδοσης κόστους είναι ακόμα υψηλότερος από τον παραπάνω.

Αργότερα και αν σε ενοχλεί ο θόρυβος ρίχνεις και μια aftermarket ψύκτρα.

Eγώ θα σου έλεγα να περιμένεις λίγο και να στρέψεις το βλέμμα σου προς 290 non X custom. Aν λυθούν τα προβλήματα με τις reference ενδέχεται να είναι top VFM αγορά. Ενδεχομένως να δώσεις λίγα παραπάνω από 350 αλλά μπορεί να το αξίζει.

Η αληθεια ειναι ενταξει δε θελω να κανει και σαν αεροπλανο (δεν ειχα ποτε reference ψυξη - δε ξερω τι θορυβο βγαζει), υδροψυξη εχω στον επεξεργαστη μονο μια corsair H60 οποτε στην καρτα δε θα μπει νερο.. Aftermarket ψυξη μπορει..

[MENTION=7477]adpanos[/MENTION] το πινακακι σου πιο πολυ με μπερδεψε να πω την αληθεια :p

Ναι μεν η 290 ειναι πιο "value for money" οσον αφορα τα fps/$ αλλα αξιζει πραγματικα ετσι οπως ειναι (stock cooler), επισδοσεις σε games (γιατι για gaming κυριως προοριζεται) versus μια "καλη" 280x? Πχ την toxic(ναι μου κολλησε το ξερω :p) ή την asus matrix

Η αληθεια ειναι ενταξει δε θελω να κανει και σαν αεροπλανο (δεν ειχα ποτε reference ψυξη - δε ξερω τι θορυβο βγαζει), υδροψυξη εχω στον επεξεργαστη μονο μια corsair H60 οποτε στην καρτα δε θα μπει νερο.. Aftermarket ψυξη μπορει..

@adpanos το πινακακι σου πιο πολυ με μπερδεψε να πω την αληθεια :p

Ναι μεν η 290 ειναι πιο "value for money" οσον αφορα τα fps/$ αλλα αξιζει πραγματικα ετσι οπως ειναι (stock cooler), επισδοσεις σε games (γιατι για gaming κυριως προοριζεται) versus μια "καλη" 280x? Πχ την toxic(ναι μου κολλησε το ξερω :p) ή την asus matrix

Αξίζει .... εκτός και αν τα FPS τα βγάζουν τα coolers ... δηλαδή αν αξίζει για εσένα να δώσεις +8€ για κάθε FPS στο cooler ...

Μολις διαβασα ενα review στο tomshardware το οποιο δινει σε πολυ καλο σημειο την 290 σε σχεση με 290x και 780 ακομα. Με την 280x ουτε λογος πολυ πιο κατω..

Το review ειναι αυτο

AMD Radeon R9 290 Review: Fast And $400, But Is It Consistent? - Digging Deeper Into Hawaii’s Behavior

Δε ξερω, αρχιζω να γερνω προς 290 με μεγαλη θυσια στο θεμα reference cooler μιας και δεν εχω κουτι καν οποτε περισσοτερος θορυβος ακομα αλλα και αν θα υπαρχει προβλημα θερμοκρασιων (δε ξερω) μετα απο κανα δυωρο gaming.

Οπως και να εχει θα ηθελα να ακουσω και αλλες γνωμες επι του θεματος. Η 290 εχει το σαφες προβαδισμα παντως :p

Ε άμα δεν έχεις κουτί, πολύ απλά βάλε ένα τέτοιο από πάνω και δεν θα ακούς τίποτα :fun:

%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%B2%CF%8E%CF%84%CE%B9%CE%BF.JPG

:hehe:

Για τις θερμοκρασίες απορώ γιατί φοβάσαι. Είναι φτιαγμένη να μένει ζεστή. Με το ζόρι. Αν δεν βάλεις custon cooler, θα μένει ζεστή. Της αρέσει. Πρόβλημα ΔΕΝ θα έχει.

Fan noise at 47% is negligible, we heard the fan, but it was nowhere near annoying or loud while gaming.

HARDOCP - Power and Temp - AMD Radeon R9 290 Video Card Review

Αυτό το διάβασα και σε ένα ακόμα review. Δεν ξέρεις τι να πιστέψεις πλέον. Από τη μία κάποιοι reviewers λένε ότι κάνει τρελό θόρυβο στο 47%, ενώ κάποιοι άλλοι ότι ο θόρυβος είναι ασήμαντος...

Kαλά αν περιμένετε να βγάλετε συμπεράσματα απο την υποκειμενική εντύπωση μερικών και μάλιστα reviewers κλάφτα Χαράλαμπε. Έχουμε διαφορετικά αυτιά και αντοχές παιδιά.

Καλησπερα. Καταρχας διαβασα και τα υπολοιπα threads για -βοηθεια επιλογης καρτας γραφικων- αλλα στην πλειοψηφια τους αναφεροντε σε "μικροτερες" καρτες οποτε δε βρηκα κατι να με βοηθησει..

Ειμαι στην επιλογη καρτας.. το ποσο ειναι γυρω στα 300 αντε 350.. shoot ideas!

με μια μικρη ερευνα η sapphire 280x toxic δειχνει τουμπανακι αλλα τι γινεται με τις απλες 290? βλεπω ειναι ελαχιστα πιο ακριβες αλλα απο επιδοσεις αξιζει?

OC στην καρτα χλωμο να γινει οποτε δε με πειραζει που η toxic φαινεται να μην παιρνει πολυ OC. Ειναι εξαλλου αρκετα ψηλα χρονισμενη ηδη. Αν υπαρχει κατι αλλο στην κατηγορια να αντιπαραθεσετε ειμαι ολος αυτια! (εσεις ειστε οι γκουρου εξαλλου :p)

Επισης σε προηγουμενο thread ειδα να αναφερεται πολυ το mindfactory.de και ειδα οτι εχει πολυ καλες τιμες. Εχει παραγγειλει κανεις απο εκει? Στελνει ελλαδα? εξοδα? after market support?

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Στα ίδια και εδώ.

Πραγματικά μετά το launch των 280x και 290 από τα 250€ σκάρτα για τις GTX760/270x/7950 που κοίταζα αρχικά, το (υποθετικό) budget όλο και ανεβαίνει, άντε στα 300 παρά λίγο για 280X , λίγο ακόμα στα 320 για την toxic, λες να φτάσω 400 για 290; Ή να περιμένω για custom 290 στα 400 βάλε;

Ο Delijohn έχει δίκαιο πάντως έχεις ένα ταβάνι στο budget και διαλέγεις αυτό που πιστεύεις ότι είναι το καλύτερο.

Εγώ μάααλλον κατέληξα στην HIS R9 280X όχι πολύ χαμηλότερα από την Toxic, αλλά στα 240+30 μεταφορικά.

Εμπιστευεστε τους οδηγους της κοκκινης γενικα; Παλια ειχα αρκετα ζητηματα επιεποχες 6990 και πισω. Αν εχουν φτιαξει γενικα εγω ισως παω σε 290 σκετη custom καθως πιστευω οτι εχει αρκετο vfm. Αλλιως θα παω σε 780 σκετη.

Αν θες κάρτα τώρα πάρε μια custom 280X, DCUII/Toxic.

290 MONO custom θα πρότεινα, αλλά λογικά θα παίξει στο 400άρι.

Μεταφορικά από mindfactory είναι 30€, αργεί πολύ να έρθει από όσο ξέρω (κοντά στον μήνα) και δεν είναι ιδιαίτερα συνεννοήσιμοι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.