TheHacker Νοέμβριος 12, 2013 #21 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2013 exω 3 ιδεες ....Akasa Venom Medusa | Skroutz.gr ξερει κανεις κτ για αυτη τη medusa ? Phanteks- PH-TC14PE kati gia αυτο το θηριακι ισως? kai telos gia http://www.skroutz.gr/s/2113451/Thermalright-Silver-Arrow-SB-E-Extreme.html??? ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Νοέμβριος 12, 2013 #22 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2013 Το πείραμα είναι αναντικατάστατο σαν μέσο εξαγωγής συμπερασμάτων αλλά.... Υπάρχει και η παρέκταση! Όταν έχεις δει ότι η διαφοροποίηση της τάσης π.χ. κατά χ φέρνει την αύξηση ψ στην θερμοκρασία, και το έχεις τσεκάρει σαν ρυθμό ανόδου, ε τότε δεν είναι ανάγκη να τα μπουρλοτιάσεις όλα ( ) για να το δεις ότι πράγματι θα μπει στα κόκκινα ! Μπορείς με αρκετή ασφάλεια να κάνεις μια πρόβλεψη! Βέβαια για να είναι ασφαλής η παρέκταση, θέλει και αυτή την δουλειά της για να μην είναι απλά μια αυθαίρετη τιμή, αλλά υποθέτω ότι αυτό -βοηθούντος του "πυροβολισμού" που έχουμε όλοι μας :whistling- έρχεται σαν αποκρυστάλλωση της πείρας στο θέμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHacker Νοέμβριος 12, 2013 #23 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2013 any help? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Νοέμβριος 12, 2013 #24 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2013 exω 3 ιδεες ....Akasa Venom Medusa | Skroutz.gr ξερει κανεις κτ για αυτη τη medusa ?Phanteks- PH-TC14PE kati gia αυτο το θηριακι ισως? kai telos gia Thermalright Silver Arrow SB-E Extreme | Skroutz.gr ευχαριστω η thermaltake ειναι μαλλον η δυνατοτερη, αλλα γενικα ειναι ολες top of the top για αεροψυκτρες. Στην akasa δε θα πηγαινα γιατι δε την ξερω τοσο καλα (αν και νομιζω παιζει review εδω στο thelab). Η phantecs εχει μαλλον το καλυτερο σχεδιο και την καλυτερη αποδοση αναλογικα με τις διαστασεις της (οχι οτι ειναι μικρη....αλλα) . Η thermalright ειναι απλα ΤΕΡΑΣ. Δεν εχω δει μεγαλυτερη ψυκτρα...φαντασου καταργει το πρωτο pci-express (και σε m-atx μητρικη υπαρχει θεμα που το πρωτο ειναι και η καρτα γραφικων). Αν σε νοιαζει μονο τιμη και αποδοση πας στη thermalright. Η phantecs ειναι και δυσευρετη και ακριβη νομιζω, αν παντως αυτα τα 2 θεματα δεν παιζουν ρολο ή λυθουν, τοτε ειναι και αυτη πολυ καλη...εχει και πιο ποιοτικους stock ανεμιστηρες νομιζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Νοέμβριος 12, 2013 #25 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2013 Ολα αυτα ειαι μια χαρα, αλλα αφου λες οτι δε θες oc τοτε τι δε σε βολευει στην μαμισια ψυκτρουλα?Η γνωμη μου ειναι ΟΤΑΝ αποφασισεις να τον κλοκαρεις κανονικα (γιατι το ζηταει κι ο ιδιος) τοτε βαλτου και την αναλογη ψυξη αναλογα ποσο υπολογισεις οτι θα φτασεις. (το καθε τσιπ βεβαια εχει τους δικους του περιορισμους) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topdim2 Νοέμβριος 12, 2013 Author #26 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2013 Φίλε Nick74, έχω θέμα με το θόρυβο δυστυχώς!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Νοέμβριος 12, 2013 #27 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2013 Φίλε Nick74, έχω θέμα με το θόρυβο δυστυχώς!!!εχμ... μα η ψυκτρα που δινει η intel ειναι αθορυβη, (οκ δε λεει και πολλα, αλλα αν δεν κανεις oc δεν εχει θεμα) κι απο κει και περα αυτες που βαζουμε για να δωσουμε κανα γκαζι ειναι πολυ πιο θορυβωδεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHacker Νοέμβριος 12, 2013 #28 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2013 Κατι μου λεει απο πολλα reviews kai γνωμες που ειδα στο utube και ακουσα η Phantek ειναι καλυτερη απο την Noctua (εστω στα σημεια) ...τι εχετε να πειτε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Νοέμβριος 12, 2013 #29 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2013 Φίλε Nick74, έχω θέμα με το θόρυβο δυστυχώς!!!Η λύση είναι απλή!Πας σε μια από τις αερόψυκτρες που ήδη συζητήθηκαν, και βάζεις "τελείως" αθόρυβους ανεμιστήρες, τους κατεβάζεις και από τάση και είσαι ΟΚ!Τώρα αν και αυτό σου φαίνεται θορυβώδες, πήγαινε σε παθητική ψύξη, αερόψυκτρα "τούβλο" έως "τσιμεντόλιθος" χωρίς ανεμιστήρα, να παίζει μόνο με την ροή αέρα του κουτιού!Έτσι στο πόδι δύο :passive cooling | PC PerspectiveSilverStone Heligon SST-HE02 Passive CPU Cooler Review - The Test System and Thermal Results | TweakTownΘα είσαι oversised και ήσυχος!!! :dance3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHacker Νοέμβριος 12, 2013 #30 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2013 Η λύση είναι απλή!Πας σε μια από τις αερόψυκτρες που ήδη συζητήθηκαν, και βάζεις "τελείως" αθόρυβους ανεμιστήρες, τους κατεβάζεις και από τάση και είσαι ΟΚ! Τώρα αν και αυτό σου φαίνεται θορυβώδες, πήγαινε σε παθητική ψύξη, αερόψυκτρα "τούβλο" έως "τσιμεντόλιθος" χωρίς ανεμιστήρα, να παίζει μόνο με την ροή αέρα του κουτιού! Έτσι στο πόδι δύο : passive cooling | PC Perspective SilverStone Heligon SST-HE02 Passive CPU Cooler Review - The Test System and Thermal Results | TweakTown Θα είσαι oversised και ήσυχος!!! :dance3: Μια ερωτηση επειδη δν ειμαι και μεγαλος γνωστης στης ψυκτρες...Το "τουβλο" που εδειξες οταν δν εχει ανεμιστηρες απο που ψυχεται ωστε με την σειρα του να ψυξει τον επεξεργαστη ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Νοέμβριος 12, 2013 #31 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2013 Το είπα αλλά δεν το πρόσεξες! Από την ροή αέρα που υπάρχει στο κουτί απ΄τους ανεμιστήρες εισαγωγής εξαγωγής αέρα! Η Ψύκτρα δεν έχει ανεμιστήρα ,αλλά βρίσκεται μέσα σε ρεύμα αέρα , έστω και ασθενές! Ας μην ξεχνάμε ότι στα "κλασικά" ηλεκτρονικά, οι ψύκτρες είναι κατά κανόνα παθητικές και δουλεύουν μια χαρά, και εκείνες δεν έχουν καν ρεύμα αέρα , το δημιουργούν μόνες τους, με τον κατάλληλο προσανατολισμό και την φυσική τάση του ζεστού αέρα να ανεβαίνει! Βέβαια δεν αντιμετωπίζουν την ίδια "θερμική πυκνότητα" (καλά μην σταθήτε στον νεολογισμό μου ! ), αλλά και η προσέγγιση της oversized ψύκτρας, δεν θα έχει μεγάλη θερμική επιβάρυνση! Βασική προϋπόθεση: Τα πτερύγια της ψύκτρας θα πρέπει να είναι κατακόρυφα, έτσι ώστε η φυσική ανοδική πορεία του ζεστού αέρα ν α είναι ανεμπόδιστη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHacker Νοέμβριος 12, 2013 #32 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2013 πολυ ωραια αυτα π λες ...ευχαριστω για την βοηθεια.. ! οντως ομως λειτουργει με μια τετοι ψυκτρα? μου φαινεται πως θα μπει και απλα θα κατεβασει 10c xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Νοέμβριος 12, 2013 #33 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2013 Το καλό είναι ότι άμα δεν σου πάει τόσο καλά όσο θέλεις , μπορείς πάντα να βάλεις έναν ήσυχο ανεμιστήρα και όλα θα έρθουν μια χαρά!Και πάντα έχε υπόψιν ότι για να έχεις ΗΣΥΧΙΑ θα το "πληρώσεις " με κάπως αυξημένη θερμοκρασία!! (πάντα σε σχέση με αυτό που μπορείς να πετύχεις με ένα αξιοπρεπώς ισχυρό ρεύμα αέρα!Γι αυτό διαλέγεις μεγάλη ψύκτρα, έτσι ώστε να έχει μεγάλη ικανότητα θερμοαπαγωγής, οπότε ακόμα και χωρίς ανεμιστήρες να έχει δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Νοέμβριος 12, 2013 #34 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2013 Εγω ειχα για καιρό ,τον 2600k μου στα 4000 χωρις ανεμιστηρα.με τη magahalems και πήγαινε πολυ κομπλέ.Αντε σε κανα encoding να πήγαινε μεχρι 75° νταλα καλοκαιρι χωρις a.c.Τις υπόλοιπες ώρες ότι και να εκανα πήγαινε κανα 45αρι την ιδια εποχή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHacker Νοέμβριος 12, 2013 #35 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2013 δεν εχω καποιο ιδιαιτερο θεμα με τον θορυβο προσωπικα Παντως .... εχω κανει απειρες πατεντες ωστε να τρεξουν τα pcia αυτο π θελω.. να φανταστεις μια εποχη στις αρχες της ενασχολησης μου με το "αθλημα" ειχα δεσει με ταινια εναν ανεμιστηρα στο πλαινο του desktop ωστε να τρεχει κτ games της τοτε εποχης και αλλες χαζαμαρες ... αρα με τον θορυβο δν παιζει θεμα ..(δεν μιλαω για 120db ετσι ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Νοέμβριος 12, 2013 #36 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2013 δεν εχω καποιο ιδιαιτερο θεμα με τον θορυβο προσωπικα Παντως .... εχω κανει απειρες πατεντες ωστε να τρεξουν τα pcia αυτο π θελω.. να φανταστεις μια εποχη στις αρχες της ενασχολησης μου με το "αθλημα" ειχα δεσει με ταινια εναν ανεμιστηρα στο πλαινο του desktop ωστε να τρεχει κτ games της τοτε εποχης και αλλες χαζαμαρες ... αρα με τον θορυβο δν παιζει θεμα ..(δεν μιλαω για 120db ετσι ) Σαματι να έχεις δίκιο Χαθήκαμε στην "μετάφραση"!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHacker Νοέμβριος 12, 2013 #37 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2013 τελος παντων ... η αποψη μ ειναι πως μια πολυ καλη αεροψυξη καλυπτει τον καθενα ακομα κ σε oc ....εκτος αν εισαι "τρελαρας" και θες να πας 5 ghz που δν το βρισκω κ πολυ απαραιτητο ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topdim2 Νοέμβριος 13, 2013 Author #38 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2013 Seafalco έγραψες με την παθητική αερόψυξη!!!Τελικά με κόβω για μια από τις Noctua, γιατί κυρίως δεν θέλω να μπλέξω αν έχει πρόβλημα η αντλία και κάνει θόρυβο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHacker Νοέμβριος 14, 2013 #39 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2013 Zalman CNPS12X | Skroutz.gr Ξερει κανεις τιποτα για αυτην εδω? βλεπω καλα reviews Και πολυ καλη ψυξη σε κτ videa xD:yu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freedom Νοέμβριος 14, 2013 #40 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2013 ΥΓ: για την ιστορια η D14 πλεον εκτελει τα χρέη της επάνω σε εναν G530 τον οποιο ψυχει "παθητικά" (δεν υπαρχουν ανεμιστήρες που να λειτουργουν επανω στην ψύκτρα) και σε κουτι που ουσιαστικα δεν έχει air flow (2 case fans στις 800rpms, CM690 Adv). Εεεεεεεχμ, scrap that...ακριβως στο ιδιο σεταπ με την D14 χωρις να δουλευει ουτε μισος ανεμιστήρας (τελειως passive) βάλτε στην θέση του G530 εναν i3-3240. Μολις τελείωσα με το linx AVX, μετα απο 20 runs χτυπησε μαξιμουμ 47 ολοκληρους βαθμους (λολ) με ambient 19-20C... Αυτη η ψυκτρα έχει να μου χαρισει πολλα χαμόγελα ακομα, λολ... Reco-φακιν-mmended... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.