Jump to content

Corsair H100i ή Noctua NH-D14 ή NH-U14S

Topdim2

Recommended Posts

Καλημέρα όπως λέει και το θέμα μου, ενδιαφέρομαι να ψύξω έναν 4770K (overclocking δεν ξέρω αν θα του κάνω στην παρούσα φάση, παίζει αργότερα) και θέλω να ακούσω γνώμες.

Watercooling δεν είχα πότε, γιατί φοβόμουνα τις τυχόν διαρροές, βέβαια σε αυτήν την περίπτωση είναι κλειστό σύστημα. Οπότε ο μόνος ενδοιασμός μου για την συγκεκριμένη λύση, είναι ότι είδα αρκετά βίντεο στο ιντερνέτ, που λένε ότι πρέπει οπωσδήποτε να αλλαχτούν τα ανεμιστήρια του radiator, με το οποίο δεν έχω πρόβλημα, αλλά το ζήτημα μου είναι τι κανείς σε περίπτωση που η αντλία κάνει τον θόρυβο?

Από την άλλη, η λύση με τον έναν ή τον άλλο Noctua, είναι πιο ασφαλή, τουλάχιστον από την άποψη, ότι δεν παίζει το παραπάνω πρόβλημα που αναφέρω, γιατί εδώ αν κάνει θόρυβο το ανεμιστηρί, βάζεις άλλο και τελειώνεις! Το μόνο κακό που βρίσκω είναι το θέμα ότι πρέπει κατά πάσα πιθανότητα να πάρω πολύ συγκεκριμένο είδος RAM, με χαμηλού προφίλ ψύξη, γιατί θα βρίσκουν στην ψύχτρα.

Οπότε από καθαρά άποψη απόδοσης είναι πάνω κάτω ίδιες λύσεις, όπως και από άποψη τιμής, το θέμα μου είναι από άποψη θορύβου που βρισκόμαστε, γιατί θέλω το νέο μου υπολογιστή να τον κάνω τελείως αθόρυβο και το μόνο που ακούω, να είναι οι θόρυβοι των μηχανικών σκληρών όταν γυρνάνε!!!

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply

απο θέμα θορύβου η Noctua δεν συγκρίνεται με τα θορυβώδη Fans της H100i. Αν πάρεις την H100i και καλύτερα fans θα είναι το ιδανικό αλλά θα ξεπεράσει το budget σου. Επίσης με την Noctua U14S δεν θα έχεις θέμα με της RAM, έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορείς να βάλεις high profile μνήμες (σε σχέση με την D14). Η απόδοση στις θερμοκρασίες είναι παρόμοια (ίσως και καλύτερη) απο την D14 σε κανονικό o/c. Απλά είναι λίγο ψηλή και σε μικρά κουτιά ίσως έχει πρόβλημα.

Εγώ θα έπαιρνα την D14 ή την Silver Arrow SB-E αν είχα low profile μνήμες και την U14S αν είχα high profile μνήμες. Η Η100i θέλει οπωσδήποτε καλύτερα Fans, αυτά που έχει out of the box είναι για τα ανάθεμα απο θέμα θορύβου. Και δεν θα έχεις και τρελές διαφορές στις θερμοκρασίες σε σχέση με τις καλές λύσεις αερόψυξης όπως οι παραπάνω.

Ανάλογα και με τη μητρική,

Εγω εχω βάλει noctua d 14 σε mobo z77 sabertooth και πήρε κανονικά ψηλές μνήμες ,αν θυμάμαι καλα ειχα βάλει g skill ripjaws ,νομίζω ειχα βάλει απλά τον ενα ανεμιστήρα λιγο πιο πάνω στα πτερύγιά της ψυχτρας.

Βέβαια ηταν stacker κουτι ,και υπηρχε χώρος γενικώς...

Το κουτί μου είναι το Cosmos S και ναι έχει θέμα με το ύψος των Noctua (πρέπει να βγεί το πλαϊνό 200αρι ανεμιστήρι), αλλά μάλλον θα πάρω το Cosmos 2, που δεν έχει τέτοιο θέμα.

Το θέμα με το H100i, οπώς λέω είναι με το τι γίνεται αν η αντλία κάνει θόρυβο, γιατί τα ανεμιστήρια του, το έχω δεδομένο οτι θα τα αλλάξω.

Έχω την d14 σε ένα μηχάνημα και μία από τις καινούριες H60 σε ένα άλλο. Η d14 δεν ακούγεται ακόμα και στα 12V (έχει και 7V adaptor). Η αντλία της H60 δεν ακούγεται καθόλου αλλά το fan είναι ΕΛΕΙΝΟ από άποψη θορύβου. Φαντάζομαι 2 τέτοια...

Το κουτί μου είναι το Cosmos S και ναι έχει θέμα με το ύψος των Noctua (πρέπει να βγεί το πλαϊνό 200αρι ανεμιστήρι), αλλά μάλλον θα πάρω το Cosmos 2, που δεν έχει τέτοιο θέμα.

Το θέμα με το H100i, οπώς λέω είναι με το τι γίνεται αν η αντλία κάνει θόρυβο, γιατί τα ανεμιστήρια του, το έχω δεδομένο οτι θα τα αλλάξω.

εγώ που την είχα δεν άκουγα κανέναν θόρυβο απο την αντλία.

Νομίζω ότι μεταξύ των δύο και με βάση την ησυχία που σε ενδιαφέρει, το ερώτημα που θέτεις , είναι"ρητορικό"! ! !

Δες εδώ -αν δεν το έχεις δει- :

http://www.thelab.gr/heatsinks-coolers-watercooling-reviews/noctua-nh-u14s-nh-u12s-epistrofi-kai-122165.html?garpg=8#content_start

Μιλώντας για την σύνθεση με δύο ανεμιστήρες:

1,4 βαθμοί διαφορά μεν, αλλά το "τίμημα" είναι σχεδόν 17 dBA διαφορά ! ! ! ! (54,3dBA ! ! ! )

Νομίζω ότι η αερόψυκτρα είναι μια πολύ καλή επιλογή! :)

Κι εγω cosmos s εχω ,εχω την εντύπωση πως ο πλαϊνός ανεμιστήρας ,μονο ζημιά στη ροη έκανε...

Το cosmos 2το εχει ο κολλητός μου,και δεν ξέρω αν αξίζειβτα λεφτα του...

ειχα παλιοτερα το h100, το αλλαξα, μετα ειχα D14 και τωρα ξανα εχω το h100...

Αυτο που θα σου πω ειναι το εξης, σαν αποδοση ειναι σχεδον τα ιδια στις τασεις που θα παιξουν οι πιο πολλοι. Δηλαδη σε 2600k μεχρι 1.4v απεδιδαν το ιδιο, και η πλειοψηφια δεν θα πηγαινε παραπανω ουτως η αλλως. Ομως τωρα πχ μου ετυχε ενα κομματι που "ακουει" και με 1.45 παει 4900 και με 1.5 παει 5000 linpack stable. Εκει σε τετοιες τασεις η D14 δε θα μπορουσε να παιξει επουδενει... ενω το H100 με 1.5v και ανεμιστηρες 2 gentle typhoon εβγαλε 100 runs linpack AVX και ας εφτανε τους 94 βαθμους...παντως αντεξε. Η D14 με 1.5V αν αφηνε ο επεξεργαστης θα ειχε φτασει 120 βαθμους πιστευω...

Αυτα οσον αφορα την αποδοση. Στο θεμα θορυβου, και εγω πιστευα οτι η αντλια σε αυτα τα sealed συστηματακια δεν κανει καθολου θορυβο. Μεγιστο λαθος. Οταν εκανα καποιες κινησεις για να γινει το PC πραγματικα πιο αθορυβο ειδα οτι κανει, και μαλλιστα δημιουργει και αρκετες δονησεις. Ομως γενικα "κρυβεται" ευκολα ο θορυβος της απο εναν ανεμιστηρα στις ~1500 στροφες οποτε αν δεν εχεις πολυ αθορυβο συστημα δε θα σε ενοχλησει...

Τελος, για την περιπτωση σου, απο τη στιγμη που το overclock δεν ειναι καν στα χαρτια για αρχη, θα προτεινα ξεκαθαρα τη Noctua και μαλλον την U14 και ας μην την εχω χρησιμοποιησει, αφου αν πιστεψω τα reviews αποδισει εξισου καλα με την D14 και ειναι πιο μαζεμενη... Απο τη στιγμη που σου ειπα οτι στην αποδοση η H100i (που δεν εχει σοβαρες διαφορες με την H100) θα ξεμακρυνει σε πολυ πιο σκληρες συνθηκες, για ενα stock συστημα και ισως αν αυριο παιξεις λιγακι δε νομιζω οτι αξιζει να μπλεξεις με την αντλια της την τοποθετηση του ψυγειου, αλλαγη ανεμιστηρων κλπ κλπ

ειχα παλιοτερα το h100, το αλλαξα, μετα ειχα D14 και τωρα ξανα εχω το h100...

Αυτο που θα σου πω ειναι το εξης, σαν αποδοση ειναι σχεδον τα ιδια στις τασεις που θα παιξουν οι πιο πολλοι. Δηλαδη σε 2600k μεχρι 1.4v απεδιδαν το ιδιο, και η πλειοψηφια δεν θα πηγαινε παραπανω ουτως η αλλως. Ομως τωρα πχ μου ετυχε ενα κομματι που "ακουει" και με 1.45 παει 4900 και με 1.5 παει 5000 linpack stable. Εκει σε τετοιες τασεις η D14 δε θα μπορουσε να παιξει επουδενει... ενω το H100 με 1.5v και ανεμιστηρες 2 gentle typhoon εβγαλε 100 runs linpack AVX και ας εφτανε τους 94 βαθμους...παντως αντεξε. Η D14 με 1.5V αν αφηνε ο επεξεργαστης θα ειχε φτασει 120 βαθμους πιστευω...

Αυτα οσον αφορα την αποδοση. Στο θεμα θορυβου, και εγω πιστευα οτι η αντλια σε αυτα τα sealed συστηματακια δεν κανει καθολου θορυβο. Μεγιστο λαθος. Οταν εκανα καποιες κινησεις για να γινει το PC πραγματικα πιο αθορυβο ειδα οτι κανει, και μαλλιστα δημιουργει και αρκετες δονησεις. Ομως γενικα "κρυβεται" ευκολα ο θορυβος της απο εναν ανεμιστηρα στις ~1500 στροφες οποτε αν δεν εχεις πολυ αθορυβο συστημα δε θα σε ενοχλησει...

Τελος, για την περιπτωση σου, απο τη στιγμη που το overclock δεν ειναι καν στα χαρτια για αρχη, θα προτεινα ξεκαθαρα τη Noctua και μαλλον την U14 και ας μην την εχω χρησιμοποιησει, αφου αν πιστεψω τα reviews αποδισει εξισου καλα με την D14 και ειναι πιο μαζεμενη... Απο τη στιγμη που σου ειπα οτι στην αποδοση η H100i (που δεν εχει σοβαρες διαφορες με την H100) θα ξεμακρυνει σε πολυ πιο σκληρες συνθηκες, για ενα stock συστημα και ισως αν αυριο παιξεις λιγακι δε νομιζω οτι αξιζει να μπλεξεις με την αντλια της την τοποθετηση του ψυγειου, αλλαγη ανεμιστηρων κλπ κλπ

Αυτά είναι υποθέσεις όμως.

Πως ξέρεις ότι δε θα πήγαινε η noctua παραπάνω,εφόσον οσο την πήγες ,πήγε στα ισα την υδροψυξη άνετα;

Πως ξέρεις ότι δε θα πήγαινε η noctua παραπάνω,εφόσον οσο την πήγες ,πήγε στα ισα την υδροψυξη άνετα;

Απο την προσωπική μου εμπειρία δεν θα πήγαινε, plain and simple.

Η πραγματική διαφορά φαίνεται σε πραγματικά μεγάλα φορτία και δεν θα σου κάνω υποθέσεις γιατι πολύ απλά το έχω μετρήσει μιας και είμαι κάτοχος και της D14 και της Η100i.

Την D14 την ειχα επανω στον 2600Κ για 1.5 χρονο. Οταν η ATX μητρική πήγε στο ουράνιο βασιλειο του hardware και πηγα σε m-ATX είδα οτι ειναι δυσκολο και επικινδυνο να μπαινοβγαζω "κανονικές" VGA (ουσιαστικά δεν μπαινει δάχτυλο στο κλιπάκι του PCI-E για να απασφαλίσει) οποτε πηγα σε Η100i.

Φυσικά πριν γίνει η τράμπα πήρα μετρήσεις γιατι ήθελα να δώ που και τί διαφορές υπάρχουν. Μαμά καμια απο τις 2 δεν ηταν, η D14 φοραγε τρείς P14, η Η100i δοκιμαστηκε τόσο με δύο P12 pull όσο και με 4 F12 push/pull με τον 2600K στα 3.4Ghz και 1.056V και 5Ghz με 1.456V, ιδια θερμοαγώγιμη και επίσης και στις Min και Max στροφές για όλες τις περιπτώσεις..

Στα 3.4Ghz οι διαφορές ήταν απο τίποτα έως και 1.5C υπερ της Η100i δηλαδή τρίχες. Στα 5Ghz με 1.456V η διαφορά μινιμουμ 8C και μάξιμουμ 9C υπέρ της H100i πάντα με Prime95 8K (3 P14 vs 4 F12).

Μην τα ρίξει κάποιος σε "κακο mounting" γιατι πολυ απλά πρώτον η D14 έχει το πιο fool-proof mounting που έχω δεί σε ψυκτρα επεξεργαστή και δευτερον το έχω κάνει τουλαχιστον 30 φορές.

Ο Original Poster θα πρεπει να σκεφτεί το budget του (άλλο 100+ ευρω συν τα κερατιάτικα για αλλους ανεμιστήρες και άλλο 75 ευρω και τελος) και το ποιος ακριβως ειναι ο σκοπος του τελικα.

Για όχι ακραια πραγματα και ησυχία πάντα θα προτείνω μια καλή αερόψυξη και πάπαλα (και ειδικα Noctua που τις γουστάρω).

ΥΓ: για την ιστορια η D14 πλεον εκτελει τα χρέη της επάνω σε εναν G530 τον οποιο ψυχει "παθητικά" (δεν υπαρχουν ανεμιστήρες που να λειτουργουν επανω στην ψύκτρα) και σε κουτι που ουσιαστικα δεν έχει air flow (2 case fans στις 800rpms, CM690 Adv).

Απο την προσωπική μου εμπειρία δεν θα πήγαινε, plain and simple.

Στα 3.4Ghz οι διαφορές ήταν απο τίποτα έως και 1.5C υπερ της Η100i δηλαδή τρίχες. Στα 5Ghz με 1.456V η διαφορά μινιμουμ 8C και μάξιμουμ 9C υπέρ της H100i πάντα με Prime95 8K (3 P14 vs 4 F12).

.

Δηλαδή η απολυτως μεγιστοτατη διαφορά ηταν 9 βαθμοί στα 5 mghz με 1.456v σε stress καταστάσεις.

Με 1.456 ξαναλέω :p

Σε stress ματαλεω.

Και μου λες δεν πήγαινε.

Δηλαδή η απολυτως μεγιστοτατη διαφορά ηταν 9 βαθμοί στα 5 mghz με 1.456v σε stress καταστάσεις.

Με 1.456 ξαναλέω :p

Σε stress ματαλεω.

Και μου λες δεν πήγαινε.

Ελα σορυ, εγινε μπερδεμα (δεν πηρα και την πρωινη ενδοφλέβια καφεινη)... ;)

Μην ξεχναμε οτι το 9C μονο του δεν λεει τιποτα. Αλλο το +9C στους 90C αλλο το +9C στους 50C και εδώ μιλαμε για το range των 80-90C (και αυτο ακομα ειναι μπουρδα με DELTA θα επρεπε να ασχολουμαστε οχι με στατικες αλλα τελος παντων).

Μοιραία αν κάποιος ενδιαφέρεται για OC θα σπαταλήσει καποιο χρόνο σε stress progs οποτε το headroom χρειάζεται. Αλλιως κανενα θέμα, οι διαφορες κάλλιστα θα υπηρχαν μεταξυ των 2 setup αν ετρεχαν 4-5 ωρες power director κλπ κλπ

Παιδες τα νουμερα μην τα παιρνετε ως σταθερα σημεια αναφορας, για να μην παρεξηγηθουμε...μιλάμε για μετρήσεις σε συγκεκριμενο προγραμα με συγκεκριμενες ρυθμισεις κοκ. Αλλου οι διαφορές περιμενω να ηταν μεγαλυτερες (π.χ. linx avx) άλλου μικρότερες.

ΥΓ: για οποιον σκεφτεται για push-pull, οι εξτρα ανεμιστηρες στην συνολικη αποδοση θα δώσουν τρίχες ΑΛΛΑ μειώνοντας σημαντικότατα τις στροφες των ανεμιστηρων (αρα και λιγοτερος θορυβος) θα εχουν λιγο πολυ την ιδια αποδοση ή παραπλησια με το setup των 2 ανεμιστήρων στην τσίτα.

[MENTION=58]Freedom[/MENTION]

Και ας μην ξεχνάμε -όπως είπες- ότι για χαλαρές (και όχι μόνον ;)) καταστάσεις αερόψυκτρα!

Και όσο αφορά στην απόδοσή τους, σε αρκετές από αυτές υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης που ίσως ξεφεύγουν από αυτό που έρχεται με πρώτη σκέψη στο μυαλό!

Ειδικά στην Noctua NH D14 , το είχα ψάξει :

http://www.thelab.gr/oi-dikes-sas-parousiaseis/noctua-nh-d14-cpu-cooler-optimization-77947.html

Όπου με δυο κομμάτια χαρτοταινία πέτυχα αύξηση ροής του αέρα περίπου 18%

Ε όσο κι αν αυτό δεν περάσει ατόφιο στην απόδοσή της, ένα μέρος του θα περάσει!:)

Μήπως το είχες πειραματιστεί αυτό ;

Και ας μην ξεχνάμε -όπως είπες- ότι για χαλαρές (και όχι μόνον ;)) καταστάσεις αερόψυκτρα!

Εννοειται και δεν θα σταματήσω να το "φωναζω". Εδω και χρόνια υπάρχουν απιστευτες αεροψυκτρες οι οποιες σε στοκ καταστασεις κανουν απιστευτη δουλεια όσον αφορά τόσο την αποδοση όσο και την ησυχία και απο εκει και περα αναλόγως με τον όγκο, την "τεχνολογία", αριθμο ανεμιστήρων, στροφες κοκ μπορουν να ανταπεξέλθουν θαυμάσια και σε OC με "αξιώσεις".

Αν δεν είχα το θέμα με το την m-atx/vga ουτε καν θα σκεφτομουν να αλλαζα την D14 για θέματα "αποδοσης" και σίγουρα οχι για θέματα ησυχίας. ;)

Επειδή ειμαι fan των προιοντων της Noctua (ΟΧΙ fanboy) και δεδομένου οτι θεωρώ οτι ειναι overpriced (και αναφέρομαι στον OP) υπάρχουν και αλλου πορτοκαλιές αρκει να ξέρεις απο την αρχή τι θέλεις ουτως ώστε να μην πληρώσει κάποιος το overkill.

Ειδικά στην Noctua NH D14 , το είχα ψάξει :

http://www.thelab.gr/oi-dikes-sas-parousiaseis/noctua-nh-d14-cpu-cooler-optimization-77947.html

Όπου με δυο κομμάτια χαρτοταινία πέτυχα αύξηση ροής του αέρα περίπου 18%

Ε όσο κι αν αυτό δεν περάσει ατόφιο στην απόδοσή της, ένα μέρος του θα περάσει!:)

Μήπως το είχες πειραματιστεί αυτό ;

Χαχαχαχαχα, μου αρέσεις, εισαι ψυχάκιας (=θετική εννοια) και μετρησάκιας... :T:

Τολμώ να πω πως όχι, δεν έχω πειραματιστει με την Noctua με τιποτα περισσοτερο απο αριθμο ανεμιστήρων, διαφορετικα setups ανεμιστήρων και θερμοαγώγιμες.

Ρε γμτ, ειναι ήδη πολυ καλη ψυκτρουλα, ησυχη by default, φιλική για τον χρήστη (το mounting μπορει να γινει και απο νεογεννητη μαϊμου) και έρχεται και με φανταστική TIM και τα πειραματα που έκανα μην νομιζεις οτι την βελτίωσαν ιδιαιτερα (οκ, κατα παρα πολυ λιγο ο 3ος P14 και αυτο σε μεγαλα φορτια).

Αν κάποιος δεν έχει προβλημα με τα 75 ευρώ, τον όγκο (clearance μνημων, m-atx/vga, υψος ψυκτρας σε σχεση με το κουτι) και θέλει πολυ καλό λογο αποδοση/ησυχία τότε δεν βρίσκω κανεναν λόγο να μην την τσιμπήσει.

Φιλε μου μπορει οταν ειχα τη D14 να μην ειδα το σημερινο κομματι, αλλα παλι 2600k ειχα, και προσπαθωντας να τον σταθεροποιησω στα 4800 ειχα φτασει να δωσω 1.4v και λιγο παραπανω....ε εκει πλεον σε περιοριζαν οι θερμοκρασιες. Δηλαδη και να ηθελε το κομματι να παιξει με 1.42v πχ, οταν πλεον η θερμοκρασια ηταν στους 97 θα εβγαζε error...

Στην θεμοκρασια ενος επεξεργαστη παιζει ρολο η ταση με 90% βαρυτητα και η συχνοτητα με 10%.(δικα μου τα ποσοστα, αλλα αντικατοπτριζουν αυτο που εχω βιωσει εμπειρικα) Δηλαδη αν πχ παρουμε σαν βαση οτι με 1.2v και 3.9ghz (stock κατασταση) εισαι με την Α ψυκτρα στους 60 σε AVX load, τοτε αν δωσεις 1.4V ακομα και χωρις αυξηση συχνοτητας θα πας ας πουμε στους 90...αν αυξησεις και τη συχνοτητα στα 4800 θα πας στους 93 ας πουμε...

Συνεπως οταν στα 4800 με 1.42v εφτανα 97 βαθμους στην noctua καταλαβαινεις οτι το ταβανι της ηταν πιο πριν. Στους 97 sooner or later θα εβγαζε error στο linpack και μπορει να αγγιζε και 98-99 και να εκανε throttling...

Αρα τοτε εμεινα στα 4.7ghz που ηθελε 1.37v και επαιζε μεχρι 85c...

Αν τοτε ειχα το σημερινο κομματι, τοτε θα επαιζε με την D14 και στα 4800 με 1.4v και θα χτυπαγε 90-92 βαθμους πχ... Αλλα για 4900 που θελει 1.45v ή για 5000 που θελει 1.49v εκει ουτε λογος...αφου ηδη απο τα 1.42v θα ειχε πιασει ταβανι η ψυκτρα

ΚΑλησπερα ,επειδη και εγω μολις τελειωνω το συστημα μου με εναν 4770κ και μια msi d65 μητρικη...ειχα ακριβως το ιδιο διλλημα...!Ομως τι γινεται εαν 1ον εχεις ενα κοκκινο-μαυρο κουτι με παρομοια sleeves? αυτη η noctua χαλαει ολο το "γλυκο" ..!καποια παρομοια προταση? ή κατευθειαν h100? :S ευχαριστω

Φιλε μου μπορει οταν ειχα τη D14 να μην ειδα το σημερινο κομματι, αλλα παλι 2600k ειχα, και προσπαθωντας να τον σταθεροποιησω στα 4800 ειχα φτασει να δωσω 1.4v και λιγο παραπανω....ε εκει πλεον σε περιοριζαν οι θερμοκρασιες. Δηλαδη και να ηθελε το κομματι να παιξει με 1.42v πχ, οταν πλεον η θερμοκρασια ηταν στους 97 θα εβγαζε error...

Στην θεμοκρασια ενος επεξεργαστη παιζει ρολο η ταση με 90% βαρυτητα και η συχνοτητα με 10%.(δικα μου τα ποσοστα, αλλα αντικατοπτριζουν αυτο που εχω βιωσει εμπειρικα) Δηλαδη αν πχ παρουμε σαν βαση οτι με 1.2v και 3.9ghz (stock κατασταση) εισαι με την Α ψυκτρα στους 60 σε AVX load, τοτε αν δωσεις 1.4V ακομα και χωρις αυξηση συχνοτητας θα πας ας πουμε στους 90...αν αυξησεις και τη συχνοτητα στα 4800 θα πας στους 93 ας πουμε...

Συνεπως οταν στα 4800 με 1.42v εφτανα 97 βαθμους στην noctua καταλαβαινεις οτι το ταβανι της ηταν πιο πριν. Στους 97 sooner or later θα εβγαζε error στο linpack και μπορει να αγγιζε και 98-99 και να εκανε throttling...

Αρα τοτε εμεινα στα 4.7ghz που ηθελε 1.37v και επαιζε μεχρι 85c...

Αν τοτε ειχα το σημερινο κομματι, τοτε θα επαιζε με την D14 και στα 4800 με 1.4v και θα χτυπαγε 90-92 βαθμους πχ... Αλλα για 4900 που θελει 1.45v ή για 5000 που θελει 1.49v εκει ουτε λογος...αφου ηδη απο τα 1.42v θα ειχε πιασει ταβανι η ψυκτρα

Δεν εχω λόγος να μην πιστέψω τα λεγόμενά σου,αλλα για να αιτιολογήσεις την υπόθεση που έκανες ,μου μιλάς πάλι δυο φορές υποθετικά .

Μαλλον ,ΘΑ έβγαζε error,

ΘΑ περιοριζόταν λόγω θερμοκρασίας.

ΘΑ χτύπαγε θερμοκρασίες.

ΘΑ είχε πιάσει ταβάνι.

Όπως καταλαβαίνεις δε γινεται να πούμε εμπεριστατωμένη γνώμη με ενδείξεις για το τι ΘΑ γινόταν.

Οπότε μέχρις στιγμής δεν υπάρχει κάτι που να μας λεει με γεγονότα ότι δε θα τα έβγαζε περα μια πολυ καλη αεροψυκτρα ακομα και σε extreme καταστάσεις .

Εκτος αν το δοκίμασε κάποιος καιβτου βρήκε αυτο το ερμο το ταβάνι της d14.

Δεν εχω λόγος να μην πιστέψω τα λεγόμενά σου,αλλα για να αιτιολογήσεις την υπόθεση που έκανες ,μου μιλάς πάλι δυο φορές υποθετικά .

Μαλλον ,ΘΑ έβγαζε error,

ΘΑ περιοριζόταν λόγω θερμοκρασίας.

ΘΑ χτύπαγε θερμοκρασίες.

ΘΑ είχε πιάσει ταβάνι.

Όπως καταλαβαίνεις δε γινεται να πούμε εμπεριστατωμένη γνώμη με ενδείξεις για το τι ΘΑ γινόταν.

Οπότε μέχρις στιγμής δεν υπάρχει κάτι που να μας λεει με γεγονότα ότι δε θα τα έβγαζε περα μια πολυ καλη αεροψυκτρα ακομα και σε extreme καταστάσεις .

Εκτος αν το δοκίμασε κάποιος καιβτου βρήκε αυτο το ερμο το ταβάνι της d14.

κοιταξε να δεις, αφου δεν χρησιμοποιησα και τις 2 ψυκτρες σε ακριβως το ιδιο συστημα με την ιδια θερμοκρασια δωματιου και τον ιδιο επεξεργαστη (φαινομενικα καποιος 2600k μπορει να ειναι λιγο πιο "κρυος" απο καποιον αλλον)

τοτε ισχυει αυτο που λες, τα δεδομενα δεν ειναι συγκρισιμα και δε μπορει να βγει 100% ασφαλες συμπερασμα...

Ομως μπορω να σου πω με 98% ασφαλεια οτι η D14 δεν θα αντεχε με 1.5v στα 5Ghz...

Μπορει να μη δοκιμαστηκε, αλλα ειναι βεβαιο οτι αν με 1.42v 4800mhz εφτανε τους 97 βαθμους και το οριο στο οποιο γινεται αυτοματο throttling σε αυτον τον επεξεργαστη ειναι οι 98, τοτε με 1.5v θα ειχε γινει σιγουρα throttling και ετσι πλεον δε θα μιλουσαμε καν για error κλπ...

Μπορει να μη δοκιμαστηκε, αλλα ειναι βεβαιο....το να πας απο το 1.42 στο 1.5 θα αυξησει τη θερμοκρασια γυρω στους 10 βαθμους, και εδω συζηταμε οτι και με εστω 2 βαθμους πανω θα εκανε throttling....οπως καταλαβαινεις ειναι φυσει αδυνατον να αντεχε η D14 ακομα και αν δε μπορω να το αποδειξω με δοκιμη...

Ακομα και στα 4900 με 1.45v δε θα αντεχε, και εκει θα ειχε +5-6 βαθμους λογικα αρα θα ειχε γινει throttline προ πολλου, αλλα για τα 1.5v μπορω να το πω με 99.9% σιγουρια!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.