Jump to content

Αναβάθμιση κάρτας γραφικών

jester7

Recommended Posts

Λοιπόν για να μην μακρηγορούμε και ξεφεύγουμε όπως είπε και ο NTG ταξινόμησα τις πιθανές επιλογές που έχω (βάση τιμής και απόδοσης) και έχουμε τα εξής:

1)GTX 650 Ti Boost

2)GTX 660

3)RADEON 7870

4)RADEON R9 270X

5)GTX 760

Βάση τιμής τείνω να πάω στη 1η ή 2η επιλογή.

Το ζητούμενο είναι αν αυτή η επιλογή θα με καλύψει για τα επόμενα 2-3 χρόνια σε gaming με medium settings ή θα πρέπει να πάω στην 4η ή 5η επιλογή για να είμαι σίγουρος....

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Tα περισσοτερα μαγαζια κανουν δικη τους εισαγωγη οποτε για μεχρι στιγμης δεν ειναι παραλογες οι τιμες τους.(ακομα δλδ και 280χ στα 290€)

To ξερω οτι σαν καταναλωτες γινομαστε χειροτεροι γυφτοι και τα θελουμε ολα φθηνοτερα ασχετως τι και πως.

Αnyway..back to the ...topic.

650 τι boost ..660 ..r9-270x.

Η 7870 δεν χρειαζεται...μονο μεταχειρω κατω απο 150€...και παλι δλδ απλα για να γλιτωσεις το 20αρικο.

Η 760 ακριβαινει ..και δεν υπαρχει λογος να πας προς τα εκει.

Γενικα μη ψαχνεις καρτα για 3 χρονια..Παρε τη φθηνη και κρατα την τουλαχιστουν 1.5:p

Mετα ξανακανε το ιδιο.

Yποθετω εδωσες κοντα 200€ πριν 5 χρονια για 4870 και τωρα το σκεφτεσαι το οικονομικο.

Να ξαναπω οτι 1-1.5 χρονο πιο μετα η 5770 στα 90-100€ καινουρια ηταν πιο γρηγορη απο την 4870.

Υ.Γ

Οσοι πουλανε ακριβα τα μεταχειρισμενα ..απλα να ευχεστε να εχουν χωρο στα ραφια τους.Δεν ειστε υποχρεωμενοι να τους επιστρεψετε τα λεφτα που ζητανε.

650 τι boost ..660 ..r9-270x.

Η 7870 δεν χρειαζεται...μονο μεταχειρω κατω απο 150€...και παλι δλδ απλα για να γλιτωσεις το 20αρικο.

Η 760 ακριβαινει ..και δεν υπαρχει λογος να πας προς τα εκει.

Γενικα μη ψαχνεις καρτα για 3 χρονια..Παρε τη φθηνη και κρατα την τουλαχιστουν 1.5:p

Mετα ξανακανε το ιδιο.

Yποθετω εδωσες κοντα 200€ πριν 5 χρονια για 4870 και τωρα το σκεφτεσαι το οικονομικο.

Την 4870 την είχα πληρώσει 240 Ευρώ το 2008. Η αλήθεια είναι οτι έβγαλε τα λεφτά της αλλά ελέω directx11 θα χωρίσουν οι δρόμοι μας.Χαμένη δεν θα πάει μιας και έχω βρεί να την δώσω ένα 50αρικο!

Με τους ρυθμούς που τρέχει η τεχνολογία δεν διαθέτω πλέον τέτοια ποσά.Αυτή τη στιγμή μάλλον θα πάω στην 650 ή την 660 μιας και για την R7 270X διάβασα οτι είχε κάποια ψιλοθεματάκια (beta έκδοση είναι αν δεν κάνω λάθος).

Απο benchmark που είδα και οι δύο με καλύπτουν οπότε θα ήθελα αν ήταν δυνατόν να προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο εκ των δύο.

Δεν πιστεύω οτι θα με καλύψουν 5ετια αλλά αν βγάλω απροβλημάτιστα 2-3 χρόνια medium settings gaming είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.Θεωρώ οτι σίγουρα και οι 2 είναι καλύτερες απο την 4870 οπότε ίσως να δω και διαφορά στο video editing.....

1)VGA :: nVidia GeForce GTX 650 Ti Boost DirectCU II 2GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP (Asus) (GTX650TIB-DC2OC-2GD5) - Visionstudio.gr

2)VGA :: nVidia GeForce GTX 660 OC 2GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP (Gigabyte) (GV-N660OC-2GD) - Visionstudio.gr

Τις εβαλα και πρωτο ποστ νομιζω..

υ.γ

Το ξαναγραφω παντως...μη περιμενεις να κρατησεις hw τοσο καιρο.

Συναδουν και αλλοι λογοι για να παντρευτεις HW..αλλα το "καλο" σταματαει μεχρι την επομενη γενια οπου βρισκεις ισαξιο με τα μισα λεφτα(570-480 ,670-580, 770-680 κλπ κλπ)

Oμοιως και σε μικροτερης κατηγοριας..

1)VGA :: nVidia GeForce GTX 650 Ti Boost DirectCU II 2GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP (Asus) (GTX650TIB-DC2OC-2GD5) - Visionstudio.gr

2)VGA :: nVidia GeForce GTX 660 OC 2GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP (Gigabyte) (GV-N660OC-2GD) - Visionstudio.gr

Τις εβαλα και πρωτο ποστ νομιζω..

υ.γ

Το ξαναγραφω παντως...μη περιμενεις να κρατησεις hw τοσο καιρο.

Συναδουν και αλλοι λογοι για να παντρευτεις HW..αλλα το "καλο" σταματαει μεχρι την επομενη γενια οπου βρισκεις ισαξιο με τα μισα λεφτα(570-480 ,670-580, 770-680 κλπ κλπ)

Oμοιως και σε μικροτερης κατηγοριας..

Τα 20 Ευρώ παραπάνω η 660,τα αξίζει???

Αλλιώς να βρώ την πιο συμφερουσα 650 TI BOOST και να τελειώνω....

(beta έκδοση είναι αν δεν κάνω λάθος).

Δεν υπάρχει beta έκδοση. Αυτό ομολογώ ότι ήταν καινούριο, σήμερα το άκουσα για πρώτη φορά και ειλικρινά περιμένω την επόμενη ανοησία που θα γράψει κάποιος για κάρτα της AMD. Έχω περιέργεια να δω τι άλλο θα σκεφτούν.

Δεν υπάρχει beta έκδοση. Αυτό ομολογώ ότι ήταν καινούριο, σήμερα το άκουσα για πρώτη φορά και ειλικρινά περιμένω την επόμενη ανοησία που θα γράψει κάποιος για κάρτα της AMD. Έχω περιέργεια να δω τι άλλο θα σκεφτούν.

Επειδή δεν το κατέχω το άθλημα με τις GPU για αυτό ζήτησα την βοήθεια σας και λέω "ανοησίες".Αν ήξερα δεν θα έμπαινα στο κόπο να ρωτάω.

Συγκεκριμένα για την R9 270X διάβασα και αλλού οτι έχει κάποια θεματάκια με ψυξεις κτλ....

Εγώ άλλωστε φαν της ΑΜD είμαι τόσα χρόνια.Απλά με βλέπω να πηγαίνω σε Nvidia αυτή τη φορά.....

Επειδή δεν το κατέχω το άθλημα με τις GPU για αυτό ζήτησα την βοήθεια σας και λέω "ανοησίες".Αν ήξερα δεν θα έμπαινα στο κόπο να ρωτάω.

Συγκεκριμένα για την R9 270X διάβασα και αλλού οτι έχει κάποια θεματάκια με ψυξεις κτλ....

Εγώ άλλωστε φαν της ΑΜD είμαι τόσα χρόνια.Απλά με βλέπω να πηγαίνω σε Nvidia αυτή τη φορά.....

Από αλλού το διάβασες το "beta έκδοση" και προφανώς δεν έχω απαιτήσεις από εσένα να γνωρίζεις, ώστε να σε προσβάλω. Από άλλους όμως που κόβουν βόλτα στα forum και ξέρουν τις κάρτες γραφικών πολύ καλύτερα από εσένα, παραπληροφόρηση του στυλ "beta έκδοση" θα την ονομάσω ανοησίες και θα είμαι και επιεικής. Οπότε το ανοησίες δεν αναφερόταν σε σένα.

Για την 270Χ προσωπικά δεν έχω διαβάσει κάτι διότι πάνω κάτω μιλάμε για την 7870 με άλλο όνομα. Η 7870 είναι στην αγορά 2 χρόνια. 2 χρονών κάρτα δεν είναι beta. Οπότε και εκεί που διάβασες για την 270Χ ενδεχομένως αυτός που το έγραψε ή δεν ήξερε τι έγραφε ή μία περίπτωση της έκανε γενικό πρόβλημα ή απλά είναι λάτρης της Nvidia και ήθελε να γράψει κάποια αρνητικά για την AMD.

Τέλος να σου πω απλά ότι στο πρώτο μου post που σου έγραψα κάποια πράγματα που αν σε θεωρούσα ανόητο δεν θα αφιέρωνα χρόνο να στα γράψω, οπότε σε παρακαλώ μην με κάνεις και μένα να μετανιώσω που σπατάλησα χρόνο για δικά σου ερωτήματα, σου πρότεινα μέχρι τα 150€ την 650 ti boost. Οπότε το αν θα πας σε Nvidia εμένα ποσώς με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει να σου γράψω κάποια πράγματα που ΙΣΧΥΟΥΝ και θα σε βοηθήσουν.

Oποτε καταληγουμε στο συμπερασμα οτι στα 150ευρο ταβανι η καλυτερη επιλογη ειναι η GTX 650 Ti Boost απο θεμα αποδοσης?Μιλαμε για αναλυση 1080 παντα!Σε περιπτωση που βρουμε καποια 7870 ή καποια 270χ μεταχειρισμενη σε αυτα τα χρηματα?Να περιμενουμε καμια πτωση τιμων στις 7870?Μιας και οι GTX650 ειναι σε καλη τιμουλα.

270x που να τη βρεις μεταχειρισμενη?Μολις ξεπροβαλλε.(δε ψαχνω και αγγελιες βεβαια)

Aμα βρεις καμμια καλη εκδοση 7870 στα ~150-160€ με εγγυση ψιλοτρωγεται.

Σε πιο πανω λεφτα απλα πας στην 270x.

270x που να τη βρεις μεταχειρισμενη?Μολις ξεπροβαλλε.(δε ψαχνω και αγγελιες βεβαια)

Kαλα δεν μιλαμε για τωρα 270x μεταχειρισμενη αν και υπαρχουν και αυτοι που αγοραζουν και μετα στην πλασαρουν 20ευρο παρα κατω για αγνωστους λογους!Τωρα οταν εννοεις καλη εκδοση μιας 7870 ποιες εννοεις?

Λολ..μη το γυρισουμε στο τελειως θεωρητικο ..Δεν εχει νοημα να μπλεξουμε με καρτες που υποθετικα μπορεις να βρεις σε μια υποθετικη τιμη.

Ουτως η αλλως κατι μου λεει οτι για το επομενο 6μηνο θα κανουν παρεα σε καποιο ραφι ειτε σε δευτερο pc .

270X και 7870 ίδιες δεν είναι; Επιπλέον αν δεν κάνω λάθος οι 7870 συνοδεύονται ακόμα με το game bundle, οπότε αν βρει κάποιος καινούρια μια 7870 15-30€ ποιο φτηνά από την 270Χ, ποιος ο λόγος να μην την προτιμήσει;

Kαποιος που δεν ασχολειτε και ιδιαιτερα με το οc θα παρει επιδοσεις "7950" με την 270χ συν το καινουριο της υποθεσης και την εγγυση 2-3 ετων.

Και ολα αυτα για 15-20€ ...και χωρις να ξερω τι εχει "τραβηξει" η μεταχειρισμενη??Θα πρεπει να μου λειπει αρκετα το 20αρικο..για να το δωσω στη 7870.

Και η 660 περιπου παιζει οπως η 7870(αναλογα και το παιχνιδι) αν δεν απατωμαι που κυμαινεται στα ιδια λεφτα καινουρια ομως και αυτη.

Oποτε γενικα η 7870 ειναι ...ψιλογκριζα περιοχη :p

Kαποιος που δεν ασχολειτε και ιδιαιτερα με το οc θα παρει επιδοσεις "7950" με την 270χ συν το καινουριο της υποθεσης και την εγγυση 2-3 ετων.

Και ολα αυτα για 15-20€ ...και χωρις να ξερω τι εχει "τραβηξει" η μεταχειρισμενη??Θα πρεπει να μου λειπει αρκετα το 20αρικο..για να το δωσω στη 7870.

Και η 660 περιπου παιζει οπως η 7870(αναλογα και το παιχνιδι) αν δεν απατωμαι που κυμαινεται στα ιδια λεφτα καινουρια ομως και αυτη.

Oποτε γενικα η 7870 ειναι ...ψιλογκριζα περιοχη :p

Όχι βρε συ. Για καινούρια 7870 μιλάω.

Οι 7870 ξεκινάνε από τα 170, άντε 180 ευρώ για να έχουμε πάνω από ένα μαγαζιά ως δείγμα.

https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=7870

Οι 270Χ από 190, 195 αντίστοιχα αν και πάλι θέλουμε τουλάχιστον δύο μαγαζιά ως δείγμα

https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=r9+270

Όσον αφορά την 660 είναι κάπως χειρότερη από την 7870. Γενικά και μέχρι τα 200€ όλες οι κάρτες δικαιολογούν την minimum τιμή +5 έως 10€, που έχουν στο skroutz, μιας και σε κάθε περίπτωση τα επιπλέον ευρώ μεταφράζονται σε επιπλέον επιδόσεις.

Όσον αφορά την 270Χ και την 7950, η 7950 είναι άλλο επίπεδο. Αν κυκλοφορούσε 7950 στα 200€ την έπαιρνες με κλειστά τα μάτια. Το Public είχε βάλει μια 7950 στα 230€ κάποια στιγμή, αν την είχε ρίξει στα 200€ για να ξεστοκάρει την είχα βουτήξει χαλαρά. Είναι άλλος πυρήνας και οι μόνες 7870 που μπορούσαν να τον πλησιάσουν ήταν αυτές που είχαν βγει με κομμένο Tahiti πυρήνα και μνήμες στα 6GHz.

αργησα ..αλλα το ειδα οτι καπου εκει παιζουν σε τιμη και οι 7870 καινουριες.

Αλλος πυρηνας σιγουρα..δεν αντιλεγω ..ως προς τις επιδοσεις αναφερομουν.

Δεν ειναι πλεον μονο προνομιο της 7870 xt το πλησιασμα της 7950..

Νομιζω ολες οι 270χ μπορουν να παιξουν κατελαχιστον στα 6ghz.(στις μνημες, για οποιον δυσκολευεται)

(δες 660/7870/270x/7950.Σε αρκετα η διαφορα ειναι 1-2 φραμες στα 60-80fps.Σε λιγα, αναλογα το παιχνιδι καποια ξεφευγει της αλλης.)

AMD Radeon R9 270X 2 GB Review | techPowerUp

Μαλλον αναλογα το παιχνιδι που προτιμαει να παιζει ο καθενας θα "παει" λογικα.

Λοιπόν ιδού τα τελευταία ερωτήματα πριν την τελική επιλογή εκ των τριώ παρακάτω:

1)GTX 650 Ti Boost

2)GTX 660

3)RADEON R9 270X

Πρώτον, ανεξαρτήτως επιλογής, η διάρκεια που θα με καλύψει η κάθε μια απο αυτές είναι πάνω κάτω τα ίδια?

Δεύτερον, στην οθονούλα μου (20 Flatron LG) θα υπάρχει καμία σημαντική διαφορά στα παιχνίδια?

Τρίτον και τελευταίο, στο video editing (pinnacle studio) θα υπάρξουν αισθητές διαφορές μεταξύ τους?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.