Jump to content

Αναβάθμιση κάρτας γραφικών

jester7

Recommended Posts

Καλησπέρα,

μετά την έλευση του νέου Call of Duty Ghosts, διαπίστωσα οτι η κάρτα γραφικών μου,πρέπει να αλλαχτεί!

Το σύστημα μου (που είχε αναβαθμιστεί πριν απο 2 χρόνια εκτός GPU που την έχω απο το 2009) αποτελείται από:

Τροφοδοτικό Coolermaster 700 Watt

Intel i7-2600k

Mobo Gigabyte Z68-UD4-B3

8gb ddr3 ram

ATI 4870 HD

Να σημειώσω τα εξής:

1) Το pc το χρησιμοποιώ για video editing (pinnacle studio) και ενίοτε gaming.

2) Δεν έχω απαίτηση να παίζω τα παιχνίδια σε full settings (με την υπαρχουσα κάρτα παίζω το BF4 σε low settings άνετα)

3) To budget μου είναι πλέον πιο χαμηλό απο την τελευταία φορά που αγόρασα καρτα (250 Ευρώ) και δεν θέλω να ξεπεράσω τα 150 Ευρώ(τα οποία είναι το maximum ταβάνι).

4) Με λίγα λόγια ψάχνω μια κάρτα να βγάλω τα επόμενα 2-3 χρόνια σε παιχνίδια και μετά ξαναέχει ο Θεός.

Θα ήθελα τις προτάσεις σας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας.....

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Μελετώντας τις απαντήσεις αντιλαμβάνομαι οτι για να κάνω την τελική επιλογή θα πρέπει να θέσω κάποια standard απαιτήσεων.

Έτσι όπως τα αντιλαμβάνομαι οι προτεραιότητες μου θα πρέπει να είναι οι εξής:

Τύπος Μνήμης GDDR5 (δαγκωτό)

Memory Interface 256 bit και πάνω (εκεί βασίζεται όλο το παιχνίδι)

Χωρητικότητα Μνήμης 2 GB (για άνεση)

Memory Speed >1000 MHz

Θέλω να πιστεύω οτι με τις παραπάνω προυποθέσεις θα είμαι καλυμμένος για 3 χρονάκια gaming άνετα.

Τι λέτε?

Δεν χρειαζεται να θεσεις στανταρ..μονο λεφτα.

(δλδ και αυτα που εθεσες ειναι λαθος).

128bites καρτες ξεπεραρασαν την 4870 1-2 χρονια αργοτερα...ποσο μαλλον σημερα που ειναι κατα πολυ ανωτερες..(χωρια το 192 της 650 ti boost).

Και οι 3 ειναι καλες στα λεφτα τους..και αν δεν παιξει προσφορα ..δυσκολα θα βρεις αλλη.

Αν δεν κανεις oc ..η 650 ti boost ειναι αρκετα κοντα στην 660..Το ιδιο και η τιμη τους βεβαια.

Νοεμβρη του 2013 παντως η 270χ ειναι πολυ καλο δελεαρ στα 190€.

Xονδρικα επιδοσεις 7950 παιρνεις ..

μετά την έλευση του νέου Call of Duty Ghosts, διαπίστωσα οτι η κάρτα γραφικών μου,πρέπει να αλλαχτεί!

.

.

.

.

3) To budget μου είναι πλέον πιο χαμηλό απο την τελευταία φορά που αγόρασα καρτα (250 Ευρώ) και δεν θέλω να ξεπεράσω τα 150 Ευρώ(τα οποία είναι το maximum ταβάνι).

4) Με λίγα λόγια ψάχνω μια κάρτα να βγάλω τα επόμενα 2-3 χρόνια σε παιχνίδια και μετά ξαναέχει ο Θεός.

Περίμενε όσο καιρό χρειαστεί μέχρι να μαζέψεις αντίστοιχο ποσό με την προηγούμενή σου αναβάθμιση (~230€) και πάρε μια GTX 760

Μελετώντας τις απαντήσεις αντιλαμβάνομαι οτι για να κάνω την τελική επιλογή θα πρέπει να θέσω κάποια standard απαιτήσεων.

Έτσι όπως τα αντιλαμβάνομαι οι προτεραιότητες μου θα πρέπει να είναι οι εξής:

Τύπος Μνήμης GDDR5 (δαγκωτό)

Memory Interface 256 bit και πάνω (εκεί βασίζεται όλο το παιχνίδι)

Χωρητικότητα Μνήμης 2 GB (για άνεση)

Memory Speed >1000 MHz

Θέλω να πιστεύω οτι με τις παραπάνω προυποθέσεις θα είμαι καλυμμένος για 3 χρονάκια gaming άνετα.

Τι λέτε?

Τα bold πάνε πακέτο. Σε ενδιαφέρει το συνολικό bandwidth, όχι απλά ο τύπος μνήμης ή το bus ή η ταχύτητα. Αυτά τα 3 ουσιαστικά είναι ένα προαπαιτούμενο που ζητάς από την κάρτα, όχι 3. Επιπλέον η μνήμη από μόνη της δεν λέει τίποτα. Το βασικό προαπαιτούμενο είναι ο αριθμός των shaders/cores/whatever. Αν δεν έχει αρκετή.... ιπποδύναμη η κάρτα, η γρήγορη ή η πολύ μνήμη δεν λέει απολύτως τίποτα. Για παράδειγμα η παρακάτω κάρτα τυρεί όλες τις προϋποθέσεις πλην του bus.

https://www.skroutz.gr/s/2533753/Point-of-View-GeForce-GT630-4GB.html

Και βέβαια είναι χειρότερη από την 4870.

Βέβαια η 4870 δεν ήταν και δεν είναι καμιά κάρτα παίξε γέλασε. Ήταν εξαιρετική κάρτα, παραμένει καλή κάρτα. Όπως σου είπαν αν θέλεις πραγματική αναβάθμιση πήγαινε σε μια 270Χ. Εναλλακτικά πας στην 650 ti boost με όριο τα 150€.

Περίμενε όσο καιρό χρειαστεί μέχρι να μαζέψεις αντίστοιχο ποσό με την προηγούμενή σου αναβάθμιση (~230€) και πάρε μια GTX 760

Η 760 δεν δικαιολογεί τα επιπλέον 50€ έναντι της 270Χ σε επιδόσεις.

Η 760 δεν δικαιολογεί τα επιπλέον 50€ έναντι της 270Χ σε επιδόσεις.

1. Η διαφορά είναι λιγότερο από 40€. Βρίσκεις 760 με 226€

2. Η 760 είναι έως και 20% πιο γρήγορη σε διάφορα games (και στο ghosts, που αναφέρει ο OP).

3. Οι R9 xxx είναι beta προϊόν (βλ. ψύξη, retail εκδόσεις με χαμηλότερες επιδόσεις από τα δείγματα της AMD προς reviewers.). Be my guest και ακούμπα τα στην AMD. Όταν η R10 γενιά θα τα λύνει όλα τα προβλήματα και θα είναι σωστό προϊόν...

Να θυμισω οτι και η 5770 που βγηκε λιγο αργοτερα ξεπερνουσε την 4870.

Απλα για πεταμα ειναι η 4870 την σημερον ημερα για οποιον παιζει παιχνιδια.

Τελος, για μενα η 760 αξιζει αν βρεθει κατω απο 200€.Αλλιως "beta" με την 270χ στα 190Ε

760 vs "7950" ~ r9-270x (η 650 ti boost πρεπει να πεφτει καπου στην 480-570 +-1-2 frames)

http--www.gamegpu.ru-images-stories-Test_GPU-Action-Call_of_Duty_Ghosts-test-ghost_1920.jpg

@NTG

υπάρχουν άλλα benchmarks που δείχνουν διαφορές σε σχέση με αυτά που ποστάρεις...

index.php?ct=articles&action=file&id=7573

Αν υποθέσουμε ότι 1600x1200 2xAA = 1920x1200 no AA , βλέπουμε ένα 20% διαφορά ανάμεσα σε R9 270x και GTX 760, το οποίο δικαιολογεί τη διαφορά τιμής τους.

Σε πιο χρήσιμα συμπεράσματα θα καταλήξουμε μόλις δούμε και τους βελτιστοποιημένους (για το ghosts) drivers των εταιρειών.

1. Η διαφορά είναι λιγότερο από 40€. Βρίσκεις 760 με 226€

2. Η 760 είναι έως και 20% πιο γρήγορη σε διάφορα games (και στο ghosts, που αναφέρει ο OP).

3. Οι R9 xxx είναι beta προϊόν (βλ. ψύξη, retail εκδόσεις με χαμηλότερες επιδόσεις από τα δείγματα της AMD προς reviewers.). Be my guest και ακούμπα τα στην AMD. Όταν η R10 γενιά θα τα λύνει όλα τα προβλήματα και θα είναι σωστό προϊόν...

1) Και 7870 με 169€

2) Καλά αν είναι να μιλάμε για 2-3 πράσινους τίτλους χαιρετίσματα. Αν μάλιστα υιοθετηθεί το Mantle μπορεί η 270Χ "σε διάφορα games" να ξεπεράσει την 760.

3) Beta προϊόν. Κάπου εδώ θα κάνω ένα μεγαλοπρεπέστατο facepalm. Αν σε αυτό προσθέσω το "Be my guest" θα ρίξω και ένα γέλιο. Το 3 βασικά περιμένω να το διαβάσω από ένα παιδί 14 χρονών που μόλις πήρε τον πρώτο του υπολογιστή με Nvidia και εισέρχεται φρέσκο φρέσκο στον κόσμο τον vga flame wars. Από εσένα περιμένω κάτι περισσότερο.

Αν και θα ηθελα να δω και αλλα benches απο αλλα sites μαλλον nvidioφερνει το συγκεκριμενο παιχνιδι.

Πανω απο 200€ ειναι ψυχολογικο οριο που η 760 δε το δικαιολογει για μενα τουλαχιστον...(ακομα και για το 20% στο συγκεκριμενο παιχνιδι, αν ισχυει).

Βρισκεις και μτχ 7950-7970 στα λεφτα της ..και κοντα στα 200€

Σχεδον 100€ κατω ειναι η 650 ti boost ειναι απο τη 760..που οκ..ειναι υποδεεστερη..αλλα η διαφορα στα λεφτα ειναι καλη στα (λεφτα) για casual gamer.

(μη ξεχναμε τη μεχρι πρωτινος 4870 που κρατουσε ακομα οντας "ακριβη" γιατι καλη επαψε να ειναι 3-4 χρονια πριν)

Δεν είμαι οπαδός καμίας εταιρείας. Η αίσθησή μου (από αυτά που έχω διαβάσει) είναι ότι οι R9 έχουν τα θέματά τους. Ομοίως και η Nvidia έχει βγάλει "μούφες" σειρές και ερχόταν η επόμενη να λύσει όλα τα προβλήματα.

Προσωπικά, μεταξύ R9 270X vs GTX 760, προτιμώ τη δεύτερη ακόμα και με τη διαφορά τιμής που τις χωρίζει. Δεν έχω δουλέψει καμία από τις δύο. Σύμφωνα με τα όσα έχω διαβάσει θεωρώ ότι η GTX 760 είναι πιο "αξιόπιστο" και πιο γρήγορο προϊόν.

Επίσης είναι λίγο άτοπο να μιλάμε με υπαινιγμούς για πράσινους και κόκκινους τίτλους. Η πραγματικότητα είναι αυτή! Επιλέγει ο καθένας λοιπόν με βάση το ποια παιχνίδια παίζει και σε τι ανάλυση και με ποια settings. Εγώ θέλω να παίζω 1920x1200 όλα full, χωρίς AA. Με ενδιαφέρει το SC2 και το Ghosts. Η επιλογή που θα κάνω είναι ενδεχομένως διαφορετική από κάποιον άλλο που τον ενδιαφέρει να παίζει με Low settings, άλλα games.

Πλέον δεν μπορείς να πεις με σιγουριά ποια κάρτα (ίδιας κατηγορίας τιμής) είναι πιο γρήγορη. Πρέπει να βάλεις στην εξίσωση την ανάλυση που παίζεις, τα settings και φυσικά το game!

Εγώ θα έλεγα πως με την νέα τάξη πραγμάτων και την 290 pro έστω και αρχικά στο εξωτερικό να φιγουράρει στα 333€ !!! http://www.mindfactory.de/product_info.php/4096MB-Sapphire-Radeon-R9-290-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_939408.html κάρτα που αγγίζει κατηγορία ΤΙΤΑΝ.

όλες οι κάρτες της κατηγορίας των 200+ θα έπρεπε να πωλούνται κάτω από 170€ και την θέση τους να έχουν πάρει οι 280X και GTX 770 !

Συμπερασματικά δεν δικαιολογούνται τα 200€ παρά κάτι για 270 ούτε τα 230-240€ για 760 ....

Εγώ ή θα περίμενα μια μείωση τιμής ή θα αγόραζα από εξωτερικό !

http://www.mindfactory.de/product_info.php/3072MB-HIS-Radeon-R9-280X-IceQ-X2-Turbo-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_936552.html

http://www.mindfactory.de/product_info.php/3072MB-HIS-Radeon-R9-280X-IceQ-X-sup2--Boost-Clock-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Re_940345.html

http://www.mindfactory.de/product_info.php/3072MB-PowerColor-Radeon-R9-280X-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_935874.html

http://www.mindfactory.de/product_info.php/2048MB-VTX3D-Radeon-R9-270X-X-Edition-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_937009.html

http://www.mindfactory.de/product_info.php/2048MB-HIS-Radeon-R9-270X-270X-IceQ-Boost-Clock-Passiv-PCIe-3-0-x16--Reta_940344.html

[MENTION=1066]gdp77[/MENTION]

Παίρνεις κάτι που εμφανίστηκε στις 290 και το οποίο το Tom's Hardware από "τόσο" το έκανε "τοοοοοοοοόσο" και το γενικεύεις σε όλες τις κάρτες της AMD. Κατά τα άλλα δεν παίρνεις το μέρος κάποιας εταιρίας

καλα ..το οτι ξεφυγαμε απο καρτες στα 150Ε και πηγαμε στα 300 φευγα το πηρε χαμπαρι κανεις??

Σαν mod πλεον ..αμα δω εκτροπα οπως στα αλλα 4-5 thread..εχει ban..ουτε καν thread ban

(μεχρι στιγμη ολα βαινουν καλως ..απλα επειδη το εχω το εργο 2-3 φορες ακομα.)

τι λέτε ρε παίδες...οι τιμές στα μεταχείρο είναι εκτος πραγματικότητας τις περισσότερες φορές...7970 στα 300 ευρω ζητάνε και σε στέλνουν και αδιάβαστο αν τους πεις κάτι...

http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/210780-7970/

ψάχνω δύο εβδομάδες και η λογική κατ΄εμέ τιμή συμβαδίζει με τις απόψεις του ntg και του adpanos

τι λέτε ρε παίδες...οι τιμές στα μεταχείρο είναι εκτος πραγματικότητας τις περισσότερες φορές...7970 στα 300 ευρω ζητάνε και σε στέλνουν και αδιάβαστο αν τους πεις κάτι...

7970 - Insomnia.gr

ψάχνω δύο εβδομάδες και η λογική κατ΄εμέ τιμή συμβαδίζει με τις απόψεις του ntg και του adpanos

θέλουν δεν θέλουν θα πέσουν οι τιμές άντε γιατί πολύ κράτησε το πανηγύρι (κλασικοί greekz πρέπει να βγάλω κέρδος και να πάρω την νέα μου gpu δίνοντας 100 ευρώ από την τσέπη μου)

οπότε σταματήστε να αγοράζετε για να πέσουν οι τιμές

εδιτ

τώρα χάζευα και στο λινκ , δεν την παλεύουν δεν υπάρχει άλλη εξήγηση μας ψεκάζουν

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.