Jump to content

Προβλημα τροφοδοσίας σε laptop Fujitsu

siornionios

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους σας

Είμαι νέο μέλος στην κοινότητα την οποία έχω παρακολουθήσει κατά καιρούς και έχω βοηθηθεί σε αρκετά θέματα.

Τώρα θα προσπαθήσω να σας σας ταλαιπωρίσω με ένα πρόβλημα που απασχολεί και που ίσως κάποιος από εσάς μπορέσει και με βοηθήσει.

Έχω ένα laptop Fujitsu amilo pro v3505 λειτουργούσε κανονικά μέχρι που συνδέθηκε από λάθος ένα άλλο τροφοδοτικό με μικρότερη μεν τάση αλλά λάθος πολικότητα. Αποτέλεσμα, να βγάλει καπνούς στο σημείο σύνδεσης του κονέκτορα. Στη συνέχεια διαπίστωσα ότι η λειτουργία του είναι άψογη με την μπαταρία ενώ φυσικά δεν φόρτιζε πλέον από το δικό του τροφοδοτικό. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι που η μπαταρία εκφορτίστηκε.

Η εταιρεία δεν αναλαμβάνει την επισκευή του και αποφάσισα να πειραματιστώ. Βρήκα λοιπόν τους ακροδέκτες + και - στον κονέκτορα σύνδεσης της μπαταρίας και συνέδεσα μια μπαταρία 12 v (ονομαστική τάση 12.4 / 7000mA) σύνδεσα σε σειρά δύο διόδους για να έχω μια τάση περίπου ίση με την ονομαστική της μπαταρίας του (10.8 / 4400 mA) και την συνέδεσα με το laptop. Πάτησα το κουμπί ενεργοποίησης αλλά το αποτέλεσμα ήταν να ανάψει το λαμπάκι λειτουργίας και τίποτα άλλο (μαύρη οθόνη, δίσκος δεν ακούγεται, ανεμιστηράκι επίσης και κανένα άλλο λαμπάκι δεν αντιδρά).

Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει επειδή ο σκοπός μου είναι να συνδέσω ένα τροφοδοτικό στην θέση της μπαταρίας και να αποφύγω το κόστος αγοράς ενός μηχανήματος που οι μέρες δεν το επιτρέπουν.

Σας ευχαριστώ όλους και ζητώ συγνώμη αν σας κούρασα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.