Jump to content

Ποτέ την Κυριακή;

wrong method

Ποια είναι η γνώμη σας;  

58 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

για να δούμε τις απόψεις του λαού για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

σφαχτείτε ελεύθερα-πάντα σε φιλικά πλαίσια όμως αλλιώς θα μας φάει ο Joseph :p

πρώτος εγώ: κατά γιατί δεν προσφέρει απολύτως τίποτα παρά μόνο εξτρά απλήρωτες ώρες στις μικρές επιχειρήσεις

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Ποτέ, η Κυριακή υπάρχει μόνο για να τιμούμε τον Κύριο.

Πέρα απο την πλάκα θεωρώ ότι δε θα ωφελήσει σε καμία περίπτωση τις πιο μικρές επιχειρήσεις, ίσα ίσα που θα ανταπεξέλθουν πιο δύσκολα απέναντι στον ανταγωνισμό των μεγάλων (που έχουν τη δυνατότητα να "πληρώνουν" και τις εργατοώρες της Κυριακής)

Υπερ, αλλα φυσικα με σωστες κ δικαιες απολαβες. Εδω δουλευουν ζαχαροπλαστεια,περιπτερα,ταβερνες-εστιατορια-κλπ, προποτζιδικα τοσο καιρο !

Εννοειται ανοιχτα την κυριακη. Κ καθε κυριακη. Ας κλεινουν τη Δευτερα, ολη μερα.

Αυτη η εθιμοτυπια του ελληνα μας εχει πεθανει. Επειδη μας ειπε ο αγραμματος παππους πως η κυριακη ειναι αργια, ετσι κ μεις δε ξεκολλαμε να δουμε λιγο πιο περα. ΟΟοοοοοχι. Να μεινουμε εκει στο 1356 με την κυριακη κλειστα επειδη ....δε ξερουμε γιατι. Επειδη ετσι μας ειπανΕ.

Περα απο ολα τα καλα της κυριακης, ξεκολλαει κ λιγο ο κοσμος απο την εγκληματικη οργανωση της εκκλησιας. Ειναι θαυμα που η ΝΔ περασε τετοιο μετρο, τη στιγμη που ειναι κ@λος κ σωβρακο με τους ρασοφορους μασωνους.

:flower:

Όσοι υποστηρίζουν το άνοιγμα τις Κυριακές, ας αναρωτηθούν αν θα ήθελαν οι ίδιοι να δουλεύουν 31 ημέρες το μήνα.

Εδώ στα ξένα δεν παραπονιέται κανείς. Πόσο μάλλον όταν δουλεύουν σαν σκυλιά όλη τη βδομάδα και θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους με την ησυχία τους τα ΣΚ. Εμένα προσωπικά με έχει βολέψει αφάνταστα.

Βλέπουμε το τυρί, την φάκα όμως όχι!

Δεν φταίει η αργία της Κυριακής που ο κόσμος δεν ψωνίζει πλέον! Η έλλειψη ρευστού είναι ο κυριότερος παράγοντας.

Με το μέτρο θα συμφωνούσα αν και μόνο αν αυτό θα μεταφραζόταν σε άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας.

Δυστηχώς όμως κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις τους! Οι ίδιοι (μην πω και λιγότεροι) υπάλληλοι, για να δουλεύουν παραπάνω εργατοώρες!!!!!!

Όσο γι αυτούς που λένε ότι μόνο την Κυριακή έχουν χρόνο να κάνουν τα ψώνια τους, έχω να τους πω ότι όταν αυτό το μέτρο 'επεκταθεί' και στον δικό τους χώρο, τότε δεν θα έχουν διαθέσιμη ούτε αυτή.

Άρα κατηγοριματικά ΠΟΤΕΕΕΕ!!!!!!!!!

ΥΓ. Παρατειρώ ότι τα ΜΜΕ μόνο ύμνους δεν έχουν ψάλει, για το μέτρο αυτό ή είναι η ιδέα μου;

Προσωπικά θελω να βγαίνω Κυριακη να μην εχει κόσμο εξω...

(ακούγεται λιγο χαζο αλλα απο τη στιγμη που δεν γινεται τιποτα για το καλο της χωρας [απλήρωτα ημερομίσθια για τις επιπλέον αυτες μέρες κλπ] ..κατα σε αυτο )

Κατα.-

Σαν καταναλωτης μου αρεσει να ειναι ανοικτα και Κυριακες και 24h/24ωρο και τα παντα ολα και τα κοαλα τιποτα.

Σαν εργαζομενος σε αυτα (που ευτυχως δεν ειμαι, αλλα εχω νιωσει -και νιωθω ακομα αν και απο το σπιτι- το 7ημερο δουλειας) δεν χρειαζεται να απαντησω πιστευω.

Σε τελειως προσωπικο επιπεδο, εμενα μου αρεσει που 1 μερα την εβδομαδα μπορω να βγω για καφε ή να παω καπου και να παρω το αμαξι χωρις να σκεφτομαι που θα παρκαρω γιατι θα γινεται της $%!#. Δεν θα το ανταλλαζα το συγκεκριμενο για μια μερα παραπανω σε... πιθανα ψωνια.

Για μενα αρμοδιοι να απαντησουν ειναι οι καταστηματαρχες και οι υπαλληλοι τους (και δεν εννοω τον Κωτσο και τα Jumbo της "εθελοντικης εργασιας"). Αν αυτοι πιστευουν οτι τους οφελει, μαζι τους.

Δυστυχως ομως δεν εχω τετοιες ενδειξεις αλλα στο συγκεκριμενο θα ηθελα να βγω λαθος.

Αν οχι, παλι μαζι τους. Καλυτερα απο μενα ξερουν.

Να το πάρουμε από την αρχή καλύτερα;

Ο νόμος τι λέει; Να δουλεύει ο υπάλληλος παραπάνω από το εβδομαδιαίο 40ωρο του και χωρίς λεφτά ή απλά το κατάστημα να μπορεί να είναι ανοιχτό και την Κυριακή; (με έξτρα υπάλληλο ΦΥΣΙΚΑ)

Το δεύτερο ερώτημα είναι: Αν πάω εγώ σε ένα κατάστημα και μου πει ο εργοδότης "Θα δουλεύεις παραπάνω ώρες από 40ωρο και θα σε πληρώνω και όποτε γουστάρω και όσα γουστάρω χωρίς ασφάλιση" και εγώ δεχτώ, ποιος φταίει; Το ότι η κυβέρνηση έχει δώσει και την Κυριακή ως εργάσιμη ημέρα;

Εγώ λοιπόν είμαι από τους έξτρα, ας το πούμε, υπαλλήλους. Δουλεύω Τετάρτη-Σάββατο (10ωρο) και κάθομαι Κυριακή-Τρίτη. Παλιά δούλευα Πέμπτη-Κυριακή και αργίες αντίστοιχα. Παίρνω τα έξτρα του Σ/Κ, παίρνω τα έξτρα βραδινά, ψωνίζω στο σούπερ μάρκετ μέχρι τις 9 ή 11 το βράδυ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ*, πηγαίνω στις τράπεζες και στις υπηρεσίες μέχρι στις 6 το απόγευμα**. Επίσης πολλοί Έλληνες που έρχονται εξωτερικό "παρακαλάνε" για βάρδια ΣΚ και βράδυ (ο ουμπερ κουλ συνδιασμός) για τα έξτρα λεφτά.

Μήπως λοιπόν να δούμε ότι καραβολεύει αυτό το σύστημα και αυτό που μας φταίει είναι ότι δεχόμαστε ότι δουλειά υπάρχει; Μήνυση μπορείς να κάνεις. Επίσης μπορείς να αρνηθείς μία δουλειά. Τώρα το "στήνομαι γιατί έχω ανάγκη, αλλά κράζω το κράτος, καθώς με την αλλαγή που κάνει, θα στηθώ ακόμη πιο πολύ" είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Αν δεν υπήρχε κανείς ευκολοσκύφτης οι εργοδότες ή θα άλλαζαν ή θα έπαιρναν κανέναν λαθρομετανάστη.

*όχι δεν βλέπω κάθε μέρα, πρωί βράδυ τον ίδιο υπάλληλο

**άλλο πάλι αυτό με την Ελλάδα - Οι υπηρεσίες/τράπεζες κλείνουν την ώρα που σχολάνε οι πιο πολλοί από τις δουλειές τους

Όποιον ενόχλησαν οι επικύψεις...και εγώ έχω δουλέψει ανασφάλιστος, χωρίς συμβόλαιο, λεφτά όσα να 'ναι, όποτε να 'ναι, αλλά δεν μου έφταιγε το κράτος.

Αλήθεια, τα Σάββατα που έχουμε μέχρι τώρα, δεν ενόχλησαν κανέναν;

[MENTION=5186]GFFermari[/MENTION] Οι παπάδες δουλεύουν Κυριακή εδώ και αιώνες. ;)

Ως καταναλωτής αδιάφορο.Δεν υπάρχουν λεφτά για ψώνια.Άντε κάνα Supermarket και πολύ μας είναι.

Ως εργαζόμενος κατά.Έχουμε καταντήσει να δουλεύουμε 12ωρα και βάλε.Μια Κυριακή έμεινε.Τελικά δουλεύουμε για να ζούμε ή ζούμε για να δουλεύουμε?

Ο νόμος τι λέει;

blah, blah, blah

Αλήθεια, τα Σάββατα που έχουμε μέχρι τώρα, δεν ενόχλησαν κανέναν;

Στη θεωρία μια χαρά όλα αυτά, στην πράξη όμως και στη συγκεκριμένη εποχή στην Ελληνική πραγματικότητα, πάνε περίπατο.

Τα Σάββατα, οι Κυριακές και οι αργίες, πληρώνονται εξτρά βάσει νόμου κάτι που καταργήσανε τώρα.

Εγώ παλαιότερα εργαζόμουν Κυριακή και έπαιρνα 75% παραπάνω εκείνη τη μέρα. Τώρα τους δίνει 25% στη θεωρία.

Και λέω θεωρία γιατί αν γνωρίζεις κόσμο που εργάζεται σε πολυκαταστήματα, μεγάλες επιχειρήσεις, Jumbo, Mambo, κλπ, θα διαπιστώσεις ότι τους προσλαμβάνουν για 4ωρο με 300€, εργάζονται 5-7-8 ώρες χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες και φυσικά πατάνε στο παραθυράκι του ρεπό για να δουλεύουν Κυριακές χωρίς να πληρώνονται παραπάνω. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση το γνωρίζει, οπότε το να δίνει δικαίωμα για μεγαλύτερη εκμετάλλευση στις εταιρίες είναι έγκλημα. Τα περί "ευκολοσκύφτη" πες τα σε κάποιον άλλον που δε χρωστάει σε τράπεζες, εφορίες, ΔΕΗ, κλπ και δεν είναι αναγκασμένος να σκύβει για να μη χάσει το σπίτι του ή να πάει φυλακή. Αν πιστεύεις ότι στους περισσότερους αρέσει η δουλεία, μάλλον ζεις σε κάποιο παράλληλο σύμπαν.

Το μέτρο αυτό, όπως και ΟΛΑ τα μέτρα που έχουν επιβάλει εδώ και 3 χρόνια έχουν μοναδικό σκοπό να εξαφανίσουν τους μεσαίους και να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι πλούσιοι. Ακούγεται κουμουνιστικό, αλλά έτσι είναι. Κανένας άλλος στόχος δεν υπάρχει και το λέω χρόνια τώρα.

Όσον αφορά στην Κυριακή καθαυτή, όταν αύριο θα έχεις γυναίκα και παιδιά και τη μία Κυριακή θα δουλεύεις εσύ, την άλλη η γυναίκα σου και θα βλέπεστε μια φορά το μήνα που θα τύχει να συμπέσουν τα "ρεπό" σας, έλα να το συζητήσουμε πάλι. Οποιαδήποτε σύγκριση με δουλειές που ανέκαθεν εργαζόντουσαν 24/7 (διασκέδαση, ΜΜΕ, ΜΜΜ, τουρισμός, κλπ) είναι άτοπη και ανούσια.

Ο αδερφός μου έχει ένα κατάστημα ρούχων στου Ζωγράφου το οποίο το δουλεύει μόνος του.

Αυτό συμβαίνει επειδή αν βάλει υπάλληλο δε θα του μείνει τίποτα στη τσέπη αλλά ούτως η άλλως δεν έχει τόση δουλειά ώστε να χρειάζεται και υπάλληλο.

Μέσα στη βδομάδα έχει να πάει τράπεζες εφορίες και όλα τα συναφή (τα οποία τα κάνει πριν πάει στο μαγαζί) τα μεσημέρια πολλές φορές να πάει για δειγματισμούς etc. Άρα μιλάμε για δουλειά που το ωράριο είναι 43.5 ώρες τη βδομάδα + όλα αυτά τα "τριγύρω".

Δεν έχει άδειες, δουλεύει αργίες, συνεχώμενα εορταστικά ωράρια etc και η "άδεια" που πέρνει μιά βδομάδα τον 15άγουστο είναι άνευ αποδοχών.

ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο ΑΛΗΤΗΣ!!! ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ.

PS Tην Κυριακή ο αδερφός μου έκανε 85% μικρότερο ταμείο από το Σάββατο και δούλεψε και 1 ώρα παραπάνω! (Η ανάποδα, το σάββατο είχε 7πλάσιο ταμείο από την Κυριακή.)

PS2 Ο ανταγωνιστής του αδερφού μου στο κέντρο (το οποίο είχε πολύ δουλειά) είναι το Attica.

Για να γίνει πράξη το μέτρο αυτό χρειάζονται υποδομές και νόμοι που να εφαρμόζονται στο ακέραιο, κάτι που δεν συμβαίνει και δεν πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα του 2013 με 30-35% ανεργία.

Τα παραδείγματα με τα επαγγέλματα που ανέκαθεν εφάρμοζαν αυτά τα ωράρια λειτουργίας είναι "άκυρα".

Υπάρχουν επαγγέλματα που στηρίζονται αποκλειστικά στην ημιαργία του Σαββάτου και στην αργία της Κυριακής (ταβέρνες,καφετέριες,ζαχαροπλαστεία,κάβες κ.α) ποιος θα στηρίξει αυτά τα μαγαζιά ο άνεργος που μετράει και το μισό ευρώ;

Και μη μου πει κανείς ότι αντί για Κυριακή θα πας στη ταβέρνα τη Δευτέρα που θα έχεις το ρεπό, γιατί εγώ θα το έχω τη Δευτέρα το ρεπό μου, η γυναίκα μου θα το έχει την Τετάρτη, οι φίλοι και οι γνωστοί μας άλλες μέρες της εβδομάδας και πάει λέγοντας.

Πιστεύω περισσότερο θα βοηθήσει να υπάρχουν ανοικτά τα απογεύματα τράπεζες-εφορίες-δημόσιες υπηρεσίες κτλ, παρά να μπορείς να ψωνίσεις τις Κυριακές, για να ψωνίσεις πρέπει να υπάρχει χρήμα και πλέον στους περισσότερους είναι μετρημένα τα κουκιά.

Τα μικρομάγαζα με κανέναν ή 1-2 υπαλλήλους θα καταλήξουν να δουλεύουν 365 μέρες το χρόνο και δεν ξέρω αν θα βγάζουν τουλάχιστον το ρεύμα τους κάποιες μέρες.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η εγχώρια παραγωγή, ν΄ανοίγουν τις Κυριακές τα εμπορικά για να πουλήσουν εισαγόμενα στον Έλληνα σε τι μπορεί να βοηθήσει έστω και μακροπρόθεσμα;

Εγω μιας και εχω μαγαζι εδω στο χωριο , οπου το ωραριο δεν ειναι οπως στις πολεις (7-2 το μεσημερι και 5-9 το απογευμα καθε μερα - και το σαββατο)

Θα πω ενα πραγμα.

Προτιμω να πεθανω εναν αργο οδυνηρο και επωδυνο θανατο , παρα να δουλεψω και κυριακη.

PS2 Ο ανταγωνιστής του αδερφού μου στο κέντρο (το οποίο είχε πολύ δουλειά) είναι το Attica.

Spot on. Πάλι εδώ στα ξένα, κοντεύει να εκλείψει το συνοικιακό μαγαζί. Φουλ του mall από το flop. Και δυστυχώς/ευτυχώς (δεν θα το κρίνω εγώ αν και το συνοικιακό μαγαζάκι προσωπικά μου αρέσει) αυτό πάει να γίνει και Ελλάδα.

οι μαύροι στις βαμβακοφυτείες του νότου της αμερικής είχαν ελεύθερη την κυριακή να πάνε εκκλησία και να δουν την φαμίλια.

Ανοιχτά για όποιον θέλει. Αν η δυσαρέσκεια προέρχεται από την υποψία ότι θα δουλεύεις χωρίς να πληρωθείς κανονικά, τότε το πρόβλημά σου είναι αλλού και όχι στην Κυριακή.

Στην πρώτη μου δουλειά σε εταιρεία Η/Υ (/μπακάλικο) της Θεσσαλονίκης, το αφεντικό είχε το θράσος να απαιτήσει να δουλέψουμε 2-3 νύχτες για να ετοιμάσουμε το stand της εταιρείας εν όψη Infosystem και αυτός θα κερνούσε πίτσες (σ.σ. η πληρωμή μας, αν δεν το πιάσατε).

Με τσάντισε αφάνταστα αλλά και πήγα και δεν παραιτήθηκα την άλλη μέρα, για προσωπικούς λόγους μεν (ναι, πρώτη δουλειά, μηδέν προϋπηρεσία, ανάγκη κλπ), αλλά δική μου η απόφαση να μην παραιτηθώ.

Το να αντιτίθεμαι λόγω της παραπάνω φοβίας στο να βάλει το σούπερ μάρκετ έξτρα προσωπικό για να είναι ανοικτό και τις Κυριακές, το βρίσκω εξίσου παράλογο κι εξωπραγματικό με το να πήγαινα εγώ στην διεύθυνση της Helexpo για να διαμαρτυρηθώ που θα κάνουν και φέτος Infosystem στην Θεσσαλονίκη και θα με ξαναπηδήξει το αφεντικό.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.