Jump to content

Eπιλογη μνημης για x58 mobo

argi

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια,χρειαζομαι λιγο τη βοηθεια σας καθως θελω να κανω μια μικρη αναβαθμιση στη ram.

Λοιπον οπως βλεπετε στην υπογραφη μου εχω 6gb ram και θελω να παω στα 12 gb,η μνημη που εχω τωρα ειναι αυτη

CORSAIR TR3X6G1600C8D DHX DDR3 6GB (3X2GB) PC3-12800 (1600MHZ) TRIPLE CHANNEL KIT - RAM -

Απλα επειδη δεν μπορω να βρω απο Ελλαδα τις ιδιες ακριβως,βρηκα αυτες εδω που εχουν ακριβως τα ιδια specs αλλα με διαφορετικο τυπο part number Simm DDR3 PC1600 6GB CL8 Corsair Dom k( CMP6GX3M3A1600C8 ), 6GB DDR3, DDR3, Μνήμες RAM, HardWare, Ηλεκτρονικό Κατάστημα Ψηφιακής Τεχνολογίας

Πιστευεται οτι θα εχω προβλημα ασυμβατοτητας με την μητρικη μου?Απλα δεν θελω να ξεφυγω πανω απο τα 100 ευρω.

Η να παρω καλυτερα ενα σετακι στα 8 gb?Η μητρικη μου υποστηριζει και triple channel και dual channel.

Ακουω γνωμες.

Καλημέρα. Έχω πλατφόρμα X58 με μια Gigabyte EX58-UD5, μα ο Integrated Memory Controller του Xeon μου δεν τα πήγαινε καλά με δύο διαφορετικά batches απο OCZ Gold 1600MHz 3X2GB. Χρειάστηκαν 3 bios updates και 1.5 έτος αναμονής για να παίξουν σταθερά. Το πιο πιθανό είναι πως στη δική σου μητρική θα παίξουν όλα μια χαρά, μα τα SPDs θα διαφέρουν σίγουρα ως προς τα timings. Προσωπικά θα πήγαινα στα 8GB με δυνατότητα επέκτασης στα 24GB. Πουλάς το σετ των 6GB και παίρνεις ενα καλό σετ 2Χ4GB. Θα σου βγεί πολύ πιο οικονομικά και έχεις και την επεκτασιμότητα. Επίσης πέρα απο τα μετροπρογράμματα η διαφορά απο triple channel 12GB σε dual channel 8GB δεν θα φανεί ούτε σε παιχνίδια ούτε σε επαγγελματικά προγράμματα.

κατ' αρχήν ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.

Απλα ψαχνω για τις συγκεκριμενες μνημες λογω οτι ειναι παρα πολυ σταθερες και εχουν χαμηλο cas latency το οποιο παιζει σταθερα και κατω απο απο τα 8.

SPDs εννοεις το τυπο της μνημης?Γιατι το cas latency και η ταση ειναι ακριβως ιδια και στα δυο μοντελα.

SPD - Serial Presence Detect, ενα EEPROM chip πάνω στην PCB της μνήμης που περιέχει πληροφορίες για τα timings, τη συχνότητα, τον τύπο των μνημών, την τάση τους και άλλα στοιχεία που χρησιμοποιεί το BIOS για αυτόματη παραμετροποίησή τους. Πέρα απο την CAS Latency και την τάση που αναφέρεις, υπάρχουν πολλά επιπλέον timings εξίσου σημαντικά για τη σταθερότητα των μνημών. Καλό είναι τα modules των μνημών να έχουν ίδιες πληροφορίες στα SPD chips τους. Οι συγκεκριμένες μνήμες είναι όντως πολύ καλές αλλά δεν έγινε και κάτι εαν βρείς άλλες με CL9 κι ας είναι 2Χ4GB. Αν δείς μετρήσεις και reviews η διαφορά φαίνεται στη συχνότητα κι οχι στα timings. Για 1 clock παραπάνω στο CAS ούτε που φαίνεται η διαφορά.

Μαλιστα,πολυ ωραια οποτε λες για 8gb.Eπειδη βλεπω τις τιμες στα 8 gb η διαφορα ειναι μικρη στις συχνονητες αναμεσα σε 1600mhz και 1866mhz,πιστευεις αξιζει να ανεβω λιγο ?

Απο αυτα που διαβαζω οι διαφορες ειναι ελαχιστες,αν θες μπορεις να προτεινεις καποιο σετ.

Εγω βρηκα αυτο αν τελικα επιλεξω τα 8 gb G.SKILL F3-14900CL8D-8GBXM 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-14900 1866MHZ RIPJAWSX DUAL CHANNEL KIT - RAM -

Εξαιρετικές μνήμες με πολύ καλά timings και μόνο 1.5V στα 1866. Χωρίς να ζορίσεις και τον IMC (Integrated Memory Controller) του επεξεργαστή ιδιαίτερα. Θεωρώ πως είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή. Και στο μέλλον αγοράζεις αν θέλεις κι άλλα δύο σετ. :devil:

Μην τα μπερδευεις τα πραγματα!!

Παρε τις μνημουλες που ποσταρες στην αρχη και ασε τα πειραματα, με dual channel μνημες.

Αυτες ειναι για τα επομενα chipset για εμας με X58 ειναι αυτα που εβαλες.

Τωρα αν θες ν αλλαξεις σοκετ συντομα παρε τις αλλες που εδειξε ο φιλος Ardov για να σου μεινουν στην αναβαθμιση σου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.