Jump to content

Sata εγκατασταση πως???

tsompanos

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από blacK_iCe

βαλε το cd ton XP και την στιγμη που θα ζητηση αν θελεις να εγκαταστησης καποια αλλη συσκευη raid κλπ πατα F6 ...το cd της mobo θα εχει ντραιβερς για εγκατασταση SATA HD φκιαξε μια δισκετα και εισαι ετοιμος για να δουνε τα windows την συσκευη

Το έχω δοκιμάσει και αυτό.έβγαλα όλους τους δίσκους και άφησα μόνο τον ΣΑΤΑ. αλλά δεν βρείκε τίποτα

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply

Όταν έκανα την δισκέτα και την έδινα για να βρει από εκεί τους drivers μου έλεγε πως το τάδε αρχείο της δισκέτας προκάλεσε ένα σφαλμα και ζητούσε επανεκίνηση

Αρχική απάντηση από Snips

TI RAID βρε παιδιά?

Και γώ θέλω να βάλω έναν SATA στην CHAINTECH VNF3-250 (έχει ήδη SATA υποδοχές πάνω)

ΘΑ πρέπει να κάνω και ρυθμίσεις για RAID από το BIOS? Η μόνο να δώσω "SATA enabled"???

στο nf3 δεν έχεις πρόβλημα γιατί δουλεύει και σε απλό sata (όχι αναγκαστικά raid) mode

Αρχική απάντηση από tsompanos

spc καμια ιδέα??????????????:hmm: :hmm: :confused: :confused: :confused::blink: :blink: :blink:

o promise όμως δουλεύει μόνο σε raid (στην συγκεκριμένη έκδοση) και θέλει να δηλώσεις array.

λοιπόν επειδή θα με τρελάνεις :D το έψαξα και είναι control+F ΟΤΑΝ ΔΕΙΣ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ PROMISE ΚΛΠ

αν καταφέρεις να μπεις στο bios του Promise και δεν έχεις δει το post του, πες μου να σου στείλω ένα ζευγάρι γυαλιά του παπού μου :p :p :p

Δεν αρχίζεις να λες την διαδικασία από την αρχή γιατί όσο ctrl +f και να πατήσω δεν βλέπω να γίνεται τίποτα. Και οποιοσδήποτε άλλος νομίζει κάτι ας το πει αυτήν την στιγμή δέχομαι όλες τις προτάσεις

Λοιπόν πριν από λίγο ήρθε ο σκληρός δίσκος που τον έιχα δώσει σε ένα φίλο μου για να τον δοκιμάσει στο δικό του σύστημα. ο δίσκος είναι οκ από ότι μου λέει. Η μητρική του (asus κατι 1100κάτι ακόμα) σαν συσκευή τον αναγνώρισε με την μία. Μήπως ο controller της μητρικής μου δεν δουλεύει ?? Αλλά πάλη πως μου ζητά drivers??????

φιλε τσομπανε, εκανες fdisk και format μετα στο σκληρο? αν δεν τα κανεις αυτα δεν τα βλεπουν τα windows . Αν οχι τοτε πανε

My computer, πατα Manage , πατα εκει που λεει Disk management και εκει περα κανε οτι σου πει για το καινουριο δισκο. Θα τον φορμαρει κανα μισαωρο και μετα ειναι ετοιμος για χρηση

Αρχική απάντηση από chroma

Μαζί με την επιλογή enabled/disabled του controller στο bios υπάρχει μήπως και επιλογή boot rom enabled/disabled για τον ίδιο τον controller; Αν υπάρχει, βεβαιώσου πως είναι στο enabled.

στη συγκεκριμένη μητρική αν θυμάμαι καλά δεν υπάρχει

Αρχική απάντηση από ea6gka

φιλε τσομπανε, εκανες fdisk και format μετα στο σκληρο? αν δεν τα κανεις αυτα δεν τα βλεπουν τα windows . Αν οχι τοτε πανε

My computer, πατα Manage , πατα εκει που λεει Disk management και εκει περα κανε οτι σου πει για το καινουριο δισκο. Θα τον φορμαρει κανα μισαωρο και μετα ειναι ετοιμος για χρηση

αν δεν φτιάξει πρώτα array δεν πρόκειται να κάνει τίποτα

το πρόβλημά του είναι πως δεν βλέπει το post του controller ??????

Λοιπόν είμαι τελικά πολύ μάστορας και δεν το ήξερα. :cool: :cool: :cool: (τσομπανομαστορας δηλαδή)

Με ένα απλό update του BIOS από 7,5 σε 7,8 το είδα και το promise hit ctrl +f (και δεν χρειάζομαι τα γυαλια του παπού του spc :p :p :p :p :p ).

Τώρα πατώντας το ctrl +f βγάζει menu

1 auto setup (πατώντας 1)

optimize array for performance

Mode stripe

space Drive 0

Drive use in array 1

Array Disk Capacity 200.049

2 Drive mode

πληροφορίες για τον δίσκο

3,4,5

Αrray No Raid Mode Total DRV Capacity Status

--------------------------------------------------------------------------------

array1 - - - -

array2 - - - -

array3 - - - -

array4 - - - -

Τι να διαλλέξω?????

spc βοήθα και θα σε κεράσω κοκορέτσι από τα χεράκια μου και τα αρνάκια μου (γάλακτος έτσι) όταν κατέβεις Τρίκαλα

επιλογή νο.1

ΥΓ

το μόνο που ξέχασα να σου πω χθες (από αυτά που σκέφτηκα) ήταν ένα reset bios το οποίο θα έφτιαχνε πιθανόν το πρόβλημα (αν και δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο ποτέ)

Το partition magic έκανε την δουλειά του. Εσύ είσαι αποδευσμευμένος με πολλά ευχαριστω εσύ κυρίως για την υπομονή σου και την επιμονή σου να με βοηθήσεις και όλοι όσοι θέλησαν να βοηθήσουν βέβαια:T: :T: :T: :T: :T: :T: :T: :T: :T: :T: :T: :T: :T: :T: :T: :T: :T: :T: :T: :T: :T: :T: :T: :T: :T: :T: :T: :T: :T:

Πάντως χωρίς πλάκα άν κάποια φορά σε φέρει ο δρόμος προς τα Τρίκαλα,(ή ακόμα και αν θέλεις έτσι για βόλτα ) PM me θα σε έχω του χεριού μου (με την καλη έννοια).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.