Jump to content

προβλημα acer

cos1968

Recommended Posts

Εχω ενα λαπτοπ acer aspire 5741-g με επεξεργαστη i3 και αντιμετωπιζω το εξης προβλημα οταν ανοιγει δουλευει 5-10 λεπτα και μετα σβηνει .

Το ελυσα και αλλαξα την παστα αγωγιμοτητας και ελενξα το ανεμηστιρακι αλλα και ολλα τα καλωδια του μηπως επεζε κατι απο εκει αλλα τιποτα κανενα αποτελεσμα.Εβαλα να τρεξει το software pass mark και απο το τεστ που εκανε στα 2d graphics αλλα και στα 3d graphics δεν εδειχνε την εικονα σχεδον καθολου το animation αλλα και αν ειχε προβλημα η καρτα γραφικων θα δουλευε η δεν θα επρεπε να μην ανοιγει καν τα windows???

:wall:

Το λέω συνέχεια και σε όλους... Μακριά από Turbo-X και από ACER... Κανείς δεν μ'ακούει, φυσικά λόγω χαμηλού κόστους, και είναι απολύτως δεκτό και κατανοητό. Αλλά με την χαμηλή διάρκεια ζωής τους, ουσιαστικά πληρώνουν περισσότερα όταν μετά από 2 χρόνια παίρνουν καινούριο laptop ή desktop (αναφέρομαι περισσότερο στα turbo-x μιας και η acer δεν βγάζει desktop).

Επι του θέματος τώρα. Κάτω από τί χρήση σβήνει; Το ανάβεις, το αφήνεις ανοιχτό στο desktop και σε 10 λεπτά σβήνει; Αν ναι, τότε αυτό που χρειάζεται το μηχάνημα είναι ΨΥΞΗ. Το πιο πιθανό κιόλας, αν σκεφτώ οτι σχεδόν όποιος πελάτης μου ή γνωστός μου έχει Acer, του υπερθερμανόταν και του είπα να αγοράσει βάση laptop με ψύκτρα για να στρώσει... Δοκίμασε το εξής. Άνοιξε το κάτω καπάκι (ολόκληρο) και βαλ'το να δουλέψει ανάποδα (με την κάτω όψη προς τα πάνω, για να φεύγει η θερμότητα από την αντίθετη πλευρά του πληκτρολογίου. Αν σου σβήνει και πάλι, σημαίνει οτι ναι μεν θέλει ψύξη, αλλά το πρόβλημα πλέον δεν είναι σε πάστες και μειωμένες επιδόσης μετάλλων της ψύκτρας με την πάροδο του χρόνου κλπ.. Αλλά χαλασμένα sensors της μητρικής, ή ακόμη και κάποιο χαλασμένο (πολυκαιρισμένο) chipset, gpu chip, ή ακόμα και cpu. Μπορείς να κατεβάσεις το Aida64 ή το Everest για να τσεκάρεις τα sensors της μητρικής. Για να τσεκάρεις αν το κάνει μόνο στο cpu ή στο gpu, δοκίμασε να τρέξεις το cinebench για τον cpu, και το 3DMark για την GPU. Όταν διαπιστώσεις τι φταίει από τα 2, μπορείς να αφαιρέσεις την ψύκτρα και (αν είναι μεταλλικό και όχι με τυπωμένο αυτοκόλλητο το chip) να του βάλεις πάστα υδραργύρου, ή ακόμα και καθαρό υδράργυρο από σύριγγα. Αν δεν στρώσει και με αυτόν τον τρόπο, πας για αντικατάσταση του chip. Εγώ προσωπικά γνωρίζω μόνο έναν σε όλη την Αθήνα που να κάνει αυτή τη δουλειά σχετικά "καλά"..... Και ελπίζω να μην είναι αυτό, γιατί δεν ξέρω και αν συμφέρει..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.