Jump to content

D-Link modem / Tp-link router συνδεσμολογία...

rs3

Recommended Posts

τότε είναι σωστά αρκεί να μην συνδεθεί τίποτα απευθείας στο πρώτο. στο πρώτο ουσιαστικά πρέπει να απενεργοποιήσεις το router κομμάτι του modem/router αυτό σημαίνει όχι NAT, DHCP, DNS services αυτά πρέπει να γίνονται αυτόματα όταν το βάλεις σε bridge mode λογικά δεν έχει ούτε IP.

Δεν γινεται να μην εχει ip...δεν πρεπει να εχει public ip.

Εφόσον λειτουργεί μόνο σαν modem δεν πρέπει να παίρνει ούτε private ip νομίζω. Αλλιώς δουλεύεις με 2 routers και 2 subnets και πρέπει να κάνεις ματσακουλίες με τα routing tables για να δρομολογεί τα πακέτα για το εσώτερο subnet στο εσώτερο router. Νομίζω :neo:

Έκανα αυτά που λέτε και ενώ είμαι στο internet, δεν μπορώ να μπώ πια στο modem εμπαινα 192,168,1,1 και τώρα δεν το βρίσκει πως θα το βρώ?

Έκανα αυτά που λέτε και ενώ είμαι στο internet, δεν μπορώ να μπώ πια στο modem εμπαινα 192,168,1,1 και τώρα δεν το βρίσκει πως θα το βρώ?

αν δουλεύει όπως νομίζω οτι δουλεύει full/transparent bridge τότε δεν έχει IP.

αλλά για δοκίμασε την public IP σου. Μήπως και δουλεύει σε half bridge και είσαι τυχερός.

Σε κάθε περίπτωση για πιο λόγο να το δεις? αφού δουλεύει :p

αλλιώς factory reset και από την αρχή

public ip? ποιά είναι αυτή ?

θέλω να μπώ κυρίως για να δώ τα στοιχεία της γραμμής ή σε περίπτωση που θέλει reboot και τέτοια ή μπορώ να τα δώ και απο το TP-Link (router ) δεν τα είδα όμως πουθενά...

Μονο απευθείας με καλώδιο ή wifi. Μέσω του router δε μπορείς.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Σε bridged mode ξεχνάς την σύνδεση με το modem/router. Δεν μπορείς να μπεις στο interface εκτός και αν προσωρινα αποσυνδέσεις το modem από το router και στη θέση του βάλεις έναν υπολογιστή. Λογικά αν το έχεις στήσει σωστά το username/password της σύνδεσης έχουν δοθεί στο router και μεσολαβεί αυτό και όχι το modem για το authentication της σύνδεσης με τον ISP. Επίσης αν και δεν κερδίσεις τίποτα σημαντικό ακόμα με αυτό τον τρόπο αν το router είναι IPv6 συμβατό μπορείς να έχεις και IPv6 internet/connectivity.

Λοιπόν το έκανα έτσι όπως λέτε ( bridge ) και πάει αρκετά καλύτερα σε ταχύτητα (τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έχω) αλλά μόλις κολλήσει θέλει restart το modem (d-link ) αλλιώς δεν ανοίγει ούτε σελίδα. (Παρατηρώ πως το d-link ζεσταίνετε πολύ...)

Ωστόσο η ισχύς του ασύρματου του TP-Link είναι κατά πολύ πιο χαμηλή απο το D-Link και ακόμα και απο του ZTE που μου έδωσε η Wind (το έβαλα στα 40Hz και πάλι τίποτα ) και τα έχω όλα στο ίδιο σημείο..

Και τέλος μέσα στις ρυθμίσεις του TP-Link είδα πως έχει ρυθμίσεις IPv6 αλλά δεν έχω ιδέα ούτε τι είναι αυτό ούτε τι και αν μπορώ να κάνω με αυτό αλλά και ούτε πως να κάνω ρυθμίσεις...

Έχεις λιγότερες παρεμβολές στα 5 Ghz αλλά αν παρεμβάλονται περισσότεροι τοίχοι μπορεί να είναι και χειρότερη η απόδοση. Δοκίμασε και την συχνότητα των 2.4 Ghz. Νομίζω πρέπει να αλλάζουν οι κεραίες στο TP-LINK σαν έσχατη λύση για να βελτιώσεις εμβέλεια-σήμα.

Υ.Γ. Για IPv6 δεν είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα αλλά πρώτα πρέπει να υποστηρίζει ο ISP σου. Δεν είμαι σίγουρος ότι υποστηρίζουν όλοι οι εναλλακτικοί ipv6.

Λοιπόν όπως ήδη έχει αναφερθεί την επικοινωνία με το modem την ξεχνάς από την στιγμή που έγινε bridge, έτσι και αλλιώς δεν χρειάζεται κάτι άλλο να ρυθμίσιες εκεί.

Αν χρειαστεί ποτέ αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να επαναφέρεις τις εργοστασιακές ρυθμίσεις με κάποιο reset που λογικά έχει.

Όσο για το ασύρματο ισχύει οτι τα 5GHz έχουν καλύτερη ταχύτητα και σήμα εφόσον δεν παρεμβάλονται πολλοί τοίχοι και επίσης είναι προτιμότερο γιατί είναι σε συχνότητα όπου δεν εκπέμπουν οι μύριες άλλες συσκευές.

Στα 2.4GHz μπορείς να πειραματιστείς με τα κανάλια εκπομπής ώστε να βρείς κάποιο όχι τόσο "μπουκωμένο" από γειτονικές εκπομπές.

Το 3600 μπορεί να εκπέμπει και στις δύο συχνότητες ταυτόχρονα και εξαρτάται από την wifi κάρτα του Η/Υ σε ποιά θα συνδεθεί. Επιπλέον μπορείς να επιλέξεις από τις ρυθμίσεις του 3600 σε ποιά μπάντα θα εκπέμπει.

Το IP6 να μην σε απασχολεί τουλάχιστον προς το παρόν γιατί πρέπει να αλλάξουν οι providers υποδομές για την πλήρη υποστήριξή του.

Τώρα το κόλλημα που λές οτι παθαίνει μήπως έχει να κάνει με torrents κλπ?

Αν ναι να μειώσεις τις συνδέσεις που κάνει o client που χρησιμοποιείς. Λογικά όμως θα είχες το ίδιο και νωρίτερα όταν ήταν μόνο το d-link.

Οκ, δεν με ενδιαφέρει και τόσο η επικοινωνία με το modem ( απλά ήθελα να βλέπω το status και τα HEC Errors και να μπορώ να κάνω το restart απο "μακριά" ειδικά τώρα που κολλάει κάθε μισή με μια ώρα)

Για το ασύρματο εννοείται πως συγκρίνω το παλιό 2.4 με το 2.4 του TP-Link και οχι με το 5Ghz και εννοείται στο ίδιο κανάλι (το είχα στο 11 το παλιό και εκεί το έβαλα και το νέο ) Και εννοείται με κλειστό το ασύρματο του D-Link για τυχόν παρεμβολές. Και πάλι είναι στο μισό!

Τώρα το IPv6 όπως και εσείς λέτε, δεν με απασχολεί ακόμα.

Αυτό που με απασχολεί είναι τα "μπουκώματα" που στο παλιό ενώ "μάζευε", δύσκολα κολλούσε (έπρεπε τα HEC Errors να είναι κάτι χιλιάδες για να το κάνει αυτό ενώ τώρα ενώ δείχνει να πηγαίνει γρηγορότερα και πιο σταθερά θα έλεγα, όταν μπουκώσει δεν ανοίγει ούτε σελίδα όπως σας είπα και πιο πάνω!!! Και όχι δεν έχω καμία σχέση με torrents...

Φαντάζομαι εννοείς το modem D-Link.

Μήπως ξέρει κανείς να μου πεί τις σωστές ρυθμίσεις για το modem της Wind γιατί έχω δοκιμάσει τα πάντα αλλά δεν τα καταφέρνω, για να δώ αν τελικά φταίει το D-link

κοιτα αν ζεσταίνεται και κολάει θα φταίει το modem. πάνω κάτω τα ίδια θα είναι δεν ξέρω αν θα μπαίνει σε bridge.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.