rs3 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2013 Μετά απο αυτό http://www.thelab.gr/internet-and-networking/pio-dual-band-modem-router-128026.html και μετά απο αρκετές προσπάθεις να τα συνδέσω σωστά μεταξύ τους, ναι μεν έχω internet αλλά είμαι σίγουρος πως είναι λάθος και θέλω τα φώτα σας..(τα μηχανάκια είναι : D-LINK DSL-2740R modem & TP-LINK TL-WDR3600 router. )
TifoziF1 Νοέμβριος 3, 2013 #2 Νοέμβριος 3, 2013 Για δώσε info ? Τι προβλημα υπάρχει ? πως τα σύνδεσες ? Με bridged PPPoe ?
rs3 Νοέμβριος 3, 2013 Author #3 Νοέμβριος 3, 2013 Στην αρχή όσες προσπάθειες έκανα δεν τα κατάφερνα να μπω στο internet και στο τέλος μετά απο reset του router πέρασα τα στοιχεία του isp μου και απλά έχω συνδεθεί αλλά χωρίς να πειράξω αυτήν τη φορά τίποτα στο modem...Υπάρχει κανένας step by step οδηγός για το τι πρέπει να κάνω στο καθένα?Και να ρωτήσω, το σήμα του είναι τόσο χαμηλό στο wi fi ? Τα έχω στο ίδιο μέρος με το d-link και, πιάνω full σήμα με το d-link και με το tp-link στα 2,4 ακριβός το μισό και στα 5 ακόμα πιο κάτω!!!!!
rs3 Νοέμβριος 4, 2013 Author #5 Νοέμβριος 4, 2013 [MENTION=2785]Efialtis[/MENTION] και με αυτό τι θα κερδίσω ?Κανείς να βοηθήσει?
slalom Νοέμβριος 6, 2013 #7 Νοέμβριος 6, 2013 Γιατι ειναι λαθος?Αν δουλευει γιατι θες να το πειραξεις?
rs3 Νοέμβριος 6, 2013 Author #8 Νοέμβριος 6, 2013 Δεν πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση στο modem και τις αντίστοιχες στο router ? Εγώ απλά τα σύνδεσα μεταξύ τους έτρεξα το setup απο το cd και αυτό είναι όλο? Τόσες ρυθμίσεις? Τί κέρδισα δηλαδή με την αγορά του ?
slalom Νοέμβριος 7, 2013 #9 Νοέμβριος 7, 2013 Έχεις περισσότερες παραμέτρους στο ΤΡSent from my GT-I9300 using Tapatalk
rs3 Νοέμβριος 7, 2013 Author #10 Νοέμβριος 7, 2013 Ωραία βρε παιδιά εδω ζητάω τη βοήθεια σας (γιατι περι δυκτιακών δεν έχω ιδέα ) και εσείς μου λέτε κλείσε το ασύρματο στο d-link ( που ενώ το έκανα δεν είδα καμία διαφορά στο σήμα του TP ) και πως στο TP έχω περισσότερες παραμέτρους.... Υπάρχει κάποιος να μου πει ποιες ακριβώς ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στο D-link και ποιες στο TP-Link ? Και άν υπάρχει τρόπος να βελτιώσω το σήμα? Υπάρχει??????
thaaanos Νοέμβριος 7, 2013 #11 Νοέμβριος 7, 2013 Τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις? με τα δύο modemακια που αγόρασες?
slalom Νοέμβριος 7, 2013 #12 Νοέμβριος 7, 2013 Ωραία βρε παιδιά εδω ζητάω τη βοήθεια σας (γιατι περι δυκτιακών δεν έχω ιδέα ) και εσείς μου λέτε κλείσε το ασύρματο στο d-link ( που ενώ το έκανα δεν είδα καμία διαφορά στο σήμα του TP ) και πως στο TP έχω περισσότερες παραμέτρους.... Υπάρχει κάποιος να μου πει ποιες ακριβώς ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στο D-link και ποιες στο TP-Link ? Και άν υπάρχει τρόπος να βελτιώσω το σήμα? Υπάρχει?????? Εγω καταλαβαινω οτι δεν ξερεις τι θες να κανεις με αυτα τα 2, ή αν θες, γιατι τα πηρες.
rs3 Νοέμβριος 7, 2013 Author #13 Νοέμβριος 7, 2013 Μετά απο αυτό http://www.thelab.gr/internet-and-networking/pio-dual-band-modem-router-128026.html και μετά απο αρκετές προσπάθεις να τα συνδέσω σωστά μεταξύ τους, ναι μεν έχω internet αλλά είμαι σίγουρος πως είναι λάθος και θέλω τα φώτα σας..(τα μηχανάκια είναι : D-LINK DSL-2740R modem & TP-LINK TL-WDR3600 router. )Δεν ξέρω αν διαβάσατε αυτό, αλλά μέσα σε αυτό ο φίλος [MENTION=559]vagsk[/MENTION] προτείνει αυτό: (Μπορείς να βάλεις το όποιο modem σε bridged mode και να έχεις ένα δυνατό router από πίσω να κάνει την διαχείριση. Το δικό μου modem ένα thomson 585v7 παρόλο που έπιανε καλές ταχύτητες με την γραμμή συνδέοντας πάνω το οικιακό δίκτυο και αρκετές ασύρματες συσκεύες κάποιες φορές έκανε restart από αδυναμία διαχείρισων αυτών.Με modem σε bridged και router από πίσω πάω καλύτερα σε torrent και γενικά μείωσα και 4-5ms το χρόνο στα pings σε σχέση με το παλιό δίκτυο που μάλλον το είχα μπουκώσει. Γενικά το DHCP των modem/router δεν είναι και για πολλά - πολλά (NAS - Wifi - 3DTV - HomeTh κτλ) ) Άρα ξέρω τι θέλω να κάνω. Το θέμα είναι πως....... δεν ξέρω πως.
rs3 Νοέμβριος 7, 2013 Author #15 Νοέμβριος 7, 2013 Φίλε slalom αυτά είναι λόγια του φίλου vagsk ( (Μπορείς να βάλεις το όποιο modem σε bridged mode και να έχεις ένα δυνατό router από πίσω να κάνει την διαχείριση. Το δικό μου modem ένα thomson 585v7 παρόλο που έπιανε καλές ταχύτητες με την γραμμή συνδέοντας πάνω το οικιακό δίκτυο και αρκετές ασύρματες συσκεύες κάποιες φορές έκανε restart από αδυναμία διαχείρισων αυτών.Με modem σε bridged και router από πίσω πάω καλύτερα σε torrent και γενικά μείωσα και 4-5ms το χρόνο στα pings σε σχέση με το παλιό δίκτυο που μάλλον το είχα μπουκώσει. Γενικά το DHCP των modem/router δεν είναι και για πολλά - πολλά (NAS - Wifi - 3DTV - HomeTh κτλ) )όχι δικά μου, εγώ απλά σύνδεσα τα 2 μηχανήματα μεταξύ τους και απλά έχω internet αλλά δεν ξέρω αν το έχω κάνει σωστά !!!!!Αυτό ρωτάω, τον σωστό τρόπο σεταρίσματος των 2 συσκευώνείναι τόσο δύσκολο να μου απαντήσει κάποιος που ξέρει αν απλά δεν πρέπει να κάνω τίποτα άλλο ή αν πρέπει να κάνω κάτι?Τόσο δύσκολο θέμα άνοιξα?(Με συγχωρείτε αν σας κουράζω μα νομίζω πως αν και κάποιος άλλος εχει τις ίδιες απορίες με εμένα και διαβάσει αυτό το θέμα δύσκολα θα του απαντηθούν... )
slalom Νοέμβριος 7, 2013 #16 Νοέμβριος 7, 2013 Δεν εχεις να σεταρεις κατι στο modem σου. Πλέον παραμετροποιεις το ΤΡ. Τώρα το τι συνέβη σε άλλο σπίτι με άλλο δικτυο ΟΤΕ, άλλο παροχο και άλλο modem, μη περιμένεις να συμβεί το ίδιο και σε σένα. Με το Thomson είχα και εγώ πρόβλημα με το wifi στα κινητά μου και πήρε πόδι. Έβαλα ένα Netgear και δουλεύουν όλα. Δεν πήγα στη λυση δεύτερης συσκευής. Κάποιος ομως μπορεί να έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις και να θέλει κάτι ειδικό. Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
johngamer Νοέμβριος 8, 2013 #17 Νοέμβριος 8, 2013 Ειμαι και γω στην ιδια θεση με σενα, δεν ειμαι σιγουρος αλλα σου λεω τι εχω κανει. Εχω ενα Linksys wag120n (γτπκ) για μοντεμ και ρουτερ το ASUS RT-N56U. το linksys εχω βαλει σε bridged mode, εχω απενεργοποιησει φυσικα το ασυρματο, και για να ειμαι σιγουρος απενεργοποιησα και το dhcp. Οταν ειναι σε bridged νομιζω ειναι απενεργοποιημενο και το nat. Αρα το μοντεμ δεν χρειαζεται αλλη αλλαγη. Απο κει και περα ο,τι αλλο κανεις το κανεις στο ρουτερ! Στο ρουτερ θα πρεπει να βλεπεις σαν wan ip μια public ip. Αν βλεπεις τοτε εισαι ενταξει!
thaaanos Νοέμβριος 8, 2013 #18 Νοέμβριος 8, 2013 ok ο vagsk προτείνει 1 modem και 1 router κάτι σαν και αυτό νομίζω ... δες εδώ ADSL Modem / router full bridge mode tutorial
thaaanos Νοέμβριος 8, 2013 #20 Νοέμβριος 8, 2013 τότε είναι σωστά αρκεί να μην συνδεθεί τίποτα απευθείας στο πρώτο. στο πρώτο ουσιαστικά πρέπει να απενεργοποιήσεις το router κομμάτι του modem/router αυτό σημαίνει όχι NAT, DHCP, DNS services αυτά πρέπει να γίνονται αυτόματα όταν το βάλεις σε bridge mode λογικά δεν έχει ούτε IP.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.