Jump to content

ερωτηση περι απομαγνητισμου δισκου και δεδομενων

sobi

Recommended Posts

καλησπερα, ανοιξα αυτο το θεμα καθως τις τελευταιες μερες μου εχει καρφωθει μια ιδεα για τοποθετηση ολων των δισκων μου (συνολικα 4χ3.5 και ενος ssd) μεσα στο κουτι της υπογραφης μου. (corsair air 540)

λαμβανοντας υποψιν οτι το κουτι μπορστα εχει θεση για 2 δισκους και με ενα scratch στην πισω μερια θα τοποθετησω τον ssd ο μονος διαθεσιμος χωρος για την τοποθετηση των 2 υπολοιπων σκληρων δισκων ειναι πανω απο το τροφοδοτικο.

η ερωτηση μου ειναι η εξης.

θα εχω θεμα απομαγνητισμου των δισκων / corrupted files / bad sectors αν οι δισκοι τοποθετηθουν πανω απο το τροφοδοτικο μου (ΑΧ850) λογω των πηνιων κλπ που ειναι μεσα στο τροφοδοτικο ?

Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα μιας και εαν ήταν τόσο πολύ ευαίσθητοι οι σκληροί στις ηλεκτρομαγνητικές ζήτω που καήκαμε...

Εγώ όμως θα σου πρότεινα και κάτι άλλο να σκεφτείς σαν εναλλακτική που τουλάχιστον εγώ χρησιμοποιώ και με έχει βολέψει αφάνταστα...

Φαντάζομαι οτι οι 4 δίσκοι που έχεις είναι λογικά για αποθήκευση και κατά πάσα πιθανότητα δεν τους χρησιμοποιείς όλους σε καθημερινή βάση...

Μπορείς λοιπόν να πάρες ένα multi-bay που να υποστηρίζει hotswap και να εναλλάσεις τους δίσκους ανάλογα με το ποιον θες κάθε φορά.

Εκτός της ευελιξίας που σου προσφέρει ένα hotswap multi-bay, κερδίζεις και σε κατανάλωση (την όποια κατανάλωση) μιας και θα ανοίγεις κάθε φορά αυτόν που θες και εκτός των άλλων οι δίσκοι που θα μπορείς να χειρίζεσαι πρακτικά είναι απεριόριστοι μιας και έχοντας ήδη 4 μηχανικούς δίσκους,σίγουρα κάποια στιγμή μελλοντικά θα αγοράσεις και κάποιον άλλο-άλλους επιπλέον.

Προσωπικά είχα βάλει στο δικό σύστημα ένα multibay 3 θέσεων για δίσκους ,της Sharkoon το οποίο δέσμευε 2 θέσεις 5,25 στο κουτί.

Εαν σου φαίνεται υπερβολή οι 3 θέσεις μπορείς να πας και σε μονό bay hotswap.

Κυκλοφορούν και bay τα οποία ναι μεν έχεις το δίσκο μέσα (και τον βγάζεις όποτε θες) αλλά επιπλέον έχει διακοπτάκι power και τον ενεργοποιείς όποτε και όταν θες εσύ.Όταν δεν τον χρησιμοποιείς άλλο, απλά του κάνεις μια ασφαλή κατάργηση και τον σβήνεις.

Εγώ πχ έχω πάρει επιπλέον ένα μονό της ORICO

Υπάρχει και πανελ μόνο με power switch με το οποίο έχεις μόνιμα μέσα τους δίσκους στο κουτί σου και ανάλογα ποιον θες να ενεργοποιήσεις πατάς το αντίστοιχο διακοπτάκι.Είναι το Orico HD PW6101 και υποστηρίζει μέχρι 6 συσκευές.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.