Jump to content

Πρόβλημα θερμοκρασίας με Nvidia 9600GT

giorgosgeo4

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Όπως αναφέρει και ο τίτλος έχω πρόβλημα με τις θερμοκρασίες της κάρτας γραφικών μου.

Έκανα μια μικρή αναβάθμιση στο Desktop και αποτελείτε απο τα παρακάτω

Οθόνη: Samsung Syncmaster 2032BW

Σκληροί δίσκοι: 2X WD 640GB Sata 2, 1 samsung ssd 120GB Evo

Κάρτα γραφικών: Gigabyte GeForce 9600GT Cuda GV-NX96T512H-P 512MB PCI-E

Μνήμη Ram: 2X DDR 2 667MHz 2GB PC5300

Επεξεργαστής: Intel core 2 Quad core Q8200 2,33GHz LGA 775 1333FSB

Μητρική: GIGABYTE GA-G31M-S2L

Τροφοδοτικό: bequiet! straight power BQT E9-CM-580W +Gold

Κουτί: Fractal Design Define Mini

Πρίν την αναβάθμιση η θερμοκρασία στην κάρτα γραφικών ήταν 30 με 45 βαθμούς με κανονικά χρήση, δηλαδή σερφάρισμα και MS Office.

Πλέον μετά την αναβάθμιση οι θερμοκρασίες είναι στους 70 με 80 βαθμούς με την ίδια πάντα χρηση.

Την κάρτα γραφικών την έχω περίπου 5 χρόνια.

Τι μπορεί να φταίει για αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες;

Μήπως η κάρτα είναι στα τελευταία της;

Αυτή είναι η κάρτα?

2023_m.jpg

και αυτό το κουτί?

Large%20(1%20of%2016)_678x452.jpg

Το κουτί είναι μέρος της αναβάθμισης; Από ροή αέρα πως πάμε; Ανεμιστήρες υπάρχουν; Βάλε έναν στα πλάγια που έχει θέση αν δεν έχεις βάλει. Δεν χρειάζεται να είναι δυνατός. Βάλε και έναν πίσω ή απάνω αν δεν έχεις. Αν δεν υπάρχει ροή αέρα η κάρτα αυτή θα ανεβάζει θερμοκρασίες.

Πιστεύω και ανεμιστήρες των 1000 στροφών να αρκούνε.

Απο ροή αέρα βρίσκομαι σε πολύ καλα επίπεδα! Βασικά σε πολύ καλύτερα επίπεδα απο ότι με το παλιό κουτί.

Παρακολουθώ τις θερμοκρασίες μου με το CPUID HWMonitor και σε σχέση με το παλιό κουτί οι θερμοκρασίες παντού (CPU, HDD) είναι κατα πολύ χαμηλότερες, εκτός απο την κάρτα γραφικών.

Και το θέμα είναι πως έχω τέτοιες θερμοκρασίες στην GPU με τα πλαινά ανοιχτά στο κουτί!!!

Έξτρα ανεμιστήρες δεν θα ήθελα να βάλω λόγω του θορύβου, για αυτό τον λόγο πήρα και το συγκεκριμένο κουτί. Λόγω εργασίας μένει ανοιχτός ο Η/Υ πολλές ώρες και είναι πάνω στο γραφείο οπότε θέλω να είναι αθόρυβο.

Αλλα η ροή του αέρα είναι πολύ καλη, το βλέπω πχ απο την CPU που με την στανταρ ψύκτρα της INTEL έχω πολύ χαμηλοτερες θερμοκρασίες απο οτι είχα στο παλιό κουτί.

Μήπως η άνοδος της θερμοκρασίας της GPU είναι σημάδι οτι ψιλοπεθαίνει;

Ανεμιστήρες έχω αυτούς του κουτιού [ame]http://www.amazon.co.uk/Fractal-Design-SILENT-SERIES-120MM/dp/B008K6CRDE/ref=sr_1_fkmr0_1?ie=UTF8&qid=1383483742&sr=8-1-fkmr0&keywords=fractal+silence+series+120mm[/ame] , εναν μπροστά και εναν πίσω. Επίσης αγόρασα αλλον εναν ίδιο για να μπει μπροστα και να υπάρχουν δυο.

Απο ροή αέρα βρίσκομαι σε πολύ καλα επίπεδα! Βασικά σε πολύ καλύτερα επίπεδα απο ότι με το παλιό κουτί.

Παρακολουθώ τις θερμοκρασίες μου με το CPUID HWMonitor και σε σχέση με το παλιό κουτί οι θερμοκρασίες παντού (CPU, HDD) είναι κατα πολύ χαμηλότερες, εκτός απο την κάρτα γραφικών.

Και το θέμα είναι πως έχω τέτοιες θερμοκρασίες στην GPU με τα πλαινά ανοιχτά στο κουτί!!!

Έξτρα ανεμιστήρες δεν θα ήθελα να βάλω λόγω του θορύβου, για αυτό τον λόγο πήρα και το συγκεκριμένο κουτί. Λόγω εργασίας μένει ανοιχτός ο Η/Υ πολλές ώρες και είναι πάνω στο γραφείο οπότε θέλω να είναι αθόρυβο.

Αλλα η ροή του αέρα είναι πολύ καλη, το βλέπω πχ απο την CPU που με την στανταρ ψύκτρα της INTEL έχω πολύ χαμηλοτερες θερμοκρασίες απο οτι είχα στο παλιό κουτί.

Μήπως η άνοδος της θερμοκρασίας της GPU είναι σημάδι οτι ψιλοπεθαίνει;

Ανεμιστήρες έχω αυτούς του κουτιού http://www.amazon.co.uk/Fractal-Design-SILENT-SERIES-120MM/dp/B008K6CRDE/ref=sr_1_fkmr0_1?ie=UTF8&qid=1383483742&sr=8-1-fkmr0&keywords=fractal+silence+series+120mm , εναν μπροστά και εναν πίσω. Επίσης αγόρασα αλλον εναν ίδιο για να μπει μπροστα και να υπάρχουν δυο.

Οπότε έχεις δύο ανεμιστήρες. Βασικά το κουτί είναι καλύτερο να είναι κλειστό. Αν το αφήσεις ανοιχτό δεν έχεις ροή αέρα. Βάζοντας τα πλαϊνά, μπορεί να δεις άμεση βελτίωση.

Επειδή στο νέο κουτί το τροφοδοτικό είναι κάτω και επειδή η ψήκτρα της Intel ρίχνει τον αέρα προς όλες τις κατευθύνσεις και όχι συγκεκριμένα προς το πίσω ή το πάνω μέρος του κουτιού θα ήταν καλύτερα να βάλεις τους ανεμιστήρες στα πλάγια, πίσω και πάνω. Μην σε απασχολεί το μπροστά. Ένας δίσκος δεν νομίζω να είναι πρόβλημα, να ζεσταίνεται τόσο πολύ. Αν βάλεις τρεις ανεμιστήρες βάλε τους στα πλάγια, πάνω και πίσω. Αν βάλεις μόνο δύο ανεμιστήρες βάλε τον έναν πλάγια να χτυπάει στην κάρτα και τον άλλο πίσω.

H ανοδος της θερμοκρασιας δεν σημαινει οτι η καρτα χαλαει.

Στην θεση σου δεν θα με απασχολουσε καν.

Αφου εσενα σε απασχολει, κατ'αρχας ελεγξε οτι δουλευουν σωστα οι σενσορες & τα μετροπρογραμματα και δεν ειναι καποιο bug/glitch.

Δοκιμασε το gpuz και ελεγξε θερμοκρασιες.

Μετα κανε κατι να ριξεις θερμοκρασιες (ανοιξε καπακια/ ανοιξε aircondition στο κρυο/ βαλε ανεμιστηρα δωματιου να βαραει την καρτα) να δεις αν ανταποκρινεται ο σενσορας και πεφτουν οι θερμοκρασιες στο gpuz ή μενουν σταθερες.

Φίλε μου,το πιο πιθανό θέλεις απλά ξεσκόνισμα και κυρίως αλλαγή πάστας και θα ειναι πάλι όπως πριν.

Η αλήθεια είναι πως πάστα άλλαξα μόνο στην CPU κατά την μικρή αναβάθμιση που έκανα.

Πόσο εύκολο είναι να αλλάξω την πάστα στην GPU;

Οκ θα δω και κάνα βίντεο να κατατοπιστω.

Sent from my HTC One using Tapatalk

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.