LowInertia Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2013 Γεια χαρα.Μετα απο κρασαρισμα σκληρου, (bad sectors) αναγκαστηκα να αγορασω νεο σκληρο και να εγκαταστησω εξαρχης τα xp στο laptop. Μετα απο το φορματ, και μετα απο αρκετο ζορι στη εγκατασταση των drivers, ξεκινησα να το δουλευω κανονικα αλλα αρχισε να παρουσιαζει προβληματα με την αναπαραγωγη video. Στην αρχη μονο με τα αρχεια του σκληρου αλλα πλεον κολλαει ακομα και στο youtube, ενω οταν το ζοριζω αρκετα με το bsplayer καθως και αλλους player, ανεβαζει παρα πολυ τη χρηση CPU και freezαρει, οποτε και το κλεινω απο το κουμπι πανω αριστερα.Ο παλιος σκληρος ηταν 80gb και ο καινουριος ειναι 60. Δεν νομιζω να παιζει καποιο ρολο αλλα δεν ειμαι και σιγουρος. Το laptop ειναι HP zv5000, αρκετα αρχαιο δηλαδη(2005 αν θυμαμαι καλα).Τα specs του ειναι:ΜS Windows XP Professional SP3Intel Pentium 4 CPU 3.2 GHz 956 RAMATI MOBILITY RADEON 9000/9100 IGPKαμια ιδεα για την αιτια και/ή τη λυση?
gdp77 Νοέμβριος 3, 2013 #2 Νοέμβριος 3, 2013 boot-αρε με ένα live lubuntu να δεις αν κάνει τα ίδια.(κατεβάζεις το iso, καις σε ένα dvd και boot-άρεις με αυτό)
dpolal Νοέμβριος 3, 2013 #3 Νοέμβριος 3, 2013 Δεν έχει να κάνει με τον νέο δίσκο.Κάτι δεν έχει εγκατασταθεί σωστά και πιθανότατα να χρειάζεται και ένα καθάρισμα ο ανεμιστήρας της ψύκτρας.Δυστυχώς αυτός ο επεξεργαστής ήταν ότι χειρότερο για φορητό από άποψη θερμοκρασιών.
LowInertia Νοέμβριος 3, 2013 Author #4 Νοέμβριος 3, 2013 Θα το κανω αυτο με το ubuntu οποτε μπορεσω. Λετε να φταιει ο επεξεργαστης ρε παιδια? Το θεμα ειναι οτι πριν το φορματ ολα πηγαιναν gg. Οσο gg μπορει να πηγαινει ενα laptop 8ετιας, . Εαν κατι δεν εχει εγκατασταθει σωστα, οπως ενας driver π.χ. η λυση ειναι ξαναφορματ? Γιατι πραγματικα δεν εχω καμια ορεξη να του ξανακανω φορματ. Αν δοκιμασω με κανενα driver pack solution για να βρει εαν καποιος driver θελει αναβαθμιση? Τι λετε?
Alexgk Νοέμβριος 7, 2013 #5 Νοέμβριος 7, 2013 Κάνε ένα test στον σκληρό και στις μνήμες (για τις μνήμες είναι καλό to memtest). Επίσης πήγαινε στη Διαχείριση Συσκευών και δες αν υπάρχει κάποιο θαυμαστικό που σημαίνει πως κάποιος driver δεν έχει περαστεί.
LowInertia Νοέμβριος 7, 2013 Author #6 Νοέμβριος 7, 2013 Λοιπον, κατεβασα το driverscanner οπως μου προτεινε ενας φιλος και βρηκε κατι updates για την καρτα γραφικων μου. Οντως εχω δει διαφορα αλλα και παλι βλεπω υψηλο CPU usage σε αναπαραγωγη video, streaming και απο το laptop, χωρις να τρωει freezariσματα ομως. Στο skype παλι, σε διαστημα 4 ωρων μου εχει κολλησει 4 φορες και αναγκαστηκα να του κανω επανεκκινηση. Σκεφτομαι οτι ισως εχει μαζεψει σκονη οποτε θα παω σε ενα βενζιναδικο να το φυσηξω εξωτερικα μπας και εχουν μαζεψει σκονη τα ανεμιστηρακια και φταιει αυτο, αν και δε νομιζω.Τον σκληρο, αδερφε πως να τον τσεκαρω και για τι?
Alexgk Νοέμβριος 10, 2013 #7 Νοέμβριος 10, 2013 Κατέβασε το hdsentinal και δες την κατάσταση του σκληρού σου. Υπάρχει μία πιθανότητα το πάγωμα να οφείλεται σε bad sectors του σκληρού.
das Νοέμβριος 10, 2013 #8 Νοέμβριος 10, 2013 Κατεβασε και κανένα core temp η αντιστοιχο και κανα gpuz να δεις τις θερμοκρασιες απο cpu -gpu ,μονο έτσι θα οδηγηθείς σε συμπέρασμα.
dimgr Νοέμβριος 10, 2013 #9 Νοέμβριος 10, 2013 Κάνοντας τον δικηγόρο του διαβόλου, γιατί να μην φταίει το ότι απλά ο επεξεργαστής είναι ΠΟΛΥ παλιός και απλά δεν σηκώνει τα βίντεο/φλας; Για τι είδους βίντεο μιλάμε; Αν είναι hd/x.264 είναι πολύ λογικό να μην τα σηκώνει το laptop σου.Δοκίμασε να τα αναπαραγάγεις με τον VLC player. Είναι ο πιο ελαφρύς player που υπάρχει. Αν και με αυτόν δεν παίζουν ομαλά τα βίντεο, απλά δεν κάνει πλέον το lap γι' αυτήν τη δουλειά.
LowInertia Νοέμβριος 10, 2013 Author #11 Νοέμβριος 10, 2013 Λοιπον, προς μεγαλη μου εκπληξη ανακαλυψα οτι ο ενας απο τους ανεμιστηρες δε λειτουργει οποτε πιστευω οτι αυτο προκαλει ολη τη.. δυσφορια μιας και τα ιδια προβληματα μου παρουσιαζε και το desktop οταν ειχε θεμετα με την ψυξη του. Εχετε καμια ιδεα για την αντικατασταση ανεμιστηρα σε laptop? Κοστος και εργασια δηλαδη? Σκεφτομουν να παω επισης να το φυσηξω γιατι εχει μαζεψει σκονη αλλα το θεμα ειναι οτι φοβαμαι μην καταστρεψω και αυτον που δουλευει. Καμια ιδεα?
das Νοέμβριος 10, 2013 #12 Νοέμβριος 10, 2013 Να το φυσηξεις έτσι όπως ειναι κλειστό,δεν ξέρω αν θα κάνεις καλο.Η αντικατάσταση δεν ειναι τρελά δύσκολη,αν πιάνουν λιγο τα χέρια σου.Και για το καθάρισμα της σκόνης πιο καλα θα ηταν αν μπορούσες να το ανοίξεις και να βάλεις ηλεκτρική σκουπα και πινελακι.Ανεμιστηρακι θα βρεις λογικά eBay ,βλεπωντας τον κωδικό πάνω στο ανεμιστηρακι για πιο στανταρ,η και με το μοντέλο του λαπτοπ.Edit Μπας κι έχεις κανα θέμα με drivers της mobo και δε δουλεύει ο ανεμιστήρας;Ειναι κάπως δύσκολη η σύμπτωση με το φορματ
LowInertia Νοέμβριος 10, 2013 Author #13 Νοέμβριος 10, 2013 Επεμβαση σε laptop δεν εχω κανει ποτε μου η αληθεια ειναι αλλα αν δε θελει κανενα τρελο επιπεδο skill, πιστευω το εχω. Ειναι δυσκολο το ανοιγμα του laptop για την αντικατασταση του ανεμιστηρα?edit: Βρηκα αυτο το [ame=http://www.youtube.com/watch?v=9TpjHTF9ggQ]video[/ame] το οποιο πιστευω οτι κανει και για το δικο μου μιας και ειναι σχεδον το ιδιο μοντελο. Αυτα που κανει ο τυπος δε φαινονται πολυ δυσκολα. Καμια παρατηρηση?
das Νοέμβριος 10, 2013 #14 Νοέμβριος 10, 2013 Συνήθως οχι,στα πιο πολλα αν βγάλεις το πίσω μέρος,τα έχεις ολα φόρα παρτίδα και βλεπεις απο που κρατιέται το ανεμιστηρακι και τα υπόλοιπα
LowInertia Νοέμβριος 10, 2013 Author #15 Νοέμβριος 10, 2013 Ενταξει λοιπον. Οταν με το καλο βρω τα εργαλεια, παρω και την παστα, θα κανω τη μαγκια. Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας, και ειδικοτερα τον das. Να σαι καλα αδερφε. Θα ενημερωσω για την εκβαση.
LowInertia Νοέμβριος 11, 2013 Author #16 Νοέμβριος 11, 2013 Iτ ιζ νταν! Το εκανα! Του αλλαξα την παστα (απο την παλια ειχαν μεινει κατι σημαδια σαν τσιχλα) και του εβγαλα τη σκονη (οχι οση περιμενα αλλα ειχε καμποση). Μεχρι τωρα βλεπω χαμηλοτερη χρηση CPU στην αναπαραγωγη video αλλα λογω του οτι το ενα ανεμιστηρακι δε δουλευει, δεν ειναι τοσο χαμηλη οσο θα επρεπε. Παντως σας ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες σας παιδες! Δεν ηταν τοσο δυσκολο οσο περιμενα! Η μονη @@@@ που εγινε ειναι οτι μολις το συναρμολογησα δεν ειχα βαλει καλα την καρτα μνημης και δεν ανοιγε τo laptop οποτε και πηγε η ψυχη μου στην κουλουρη αλλα μετα απο 2 προσπαθειες ανοιξε. :D
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.