Jump to content

Βοήθεια για δικτύωση κινητού Android με δίκτυο Windows

dimgr

Recommended Posts

Παιδια ζητώ την βοήθειά σας!

Πήρα χθες το πρώτο μου smartphone, Sony Xperia L, το οποίο έχει λειτουργικό Android (την έκδοση Jelly bin νομίζω). Το θέμα μου είναι ότι θέλω οπωσδήποτε να το δικτυώσω στο home δίκτυό μου και δεν μπορώ.

Στο σπίτι έχω τον home server μου με λειτουργικό Windows Home Server, και επιπλέον άλλα τρία PC. Όλα τα PC έχουν 7άρια ή 8άρια και επικοινωνούν μια χαρά μεταξύ τους (μέσω Wi-Fi), με το σύστημα του Username & Password (έχω το ίδιο όνομα χρήστη και κωδικό σε όλα τα PC). Διάβασα ότι το Android δεν επικοινωνεί εγγενώς με τα Win (δεν βρήκα και κάτι στις εφαρμογές που είχε το κινητό) και μετά από googling βρήκα αυτό και αυτό και κατέβασα την εφαρμογή ES File Explorer. Έχω κάνει όλα όσα λένε τα άρθρα, αλλά ΔΕΝ! Το κινητό μου βρίσκει τις IP όλων των PC, πατάω να συνδεθώ, μου ζητάει domain name, username κλπ., τα βάζω όλα και όταν πατάω ΟΚ για να συνδεθώ, μου βγάζει ΑΜΕΣΩΣ αποτυχία σύνδεσης!

Έχω απελπιστεί, διότι θέλω οπωσδήποτε να μεταφέρω τα αρχεία μου από και προς κινητό και server! Καμια βοήθεια από τους γνώστες;

Να πω ότι όσον αφορά το Wi-Fi και την σύνδεση στο Internet, το κινητό συνδέθηκε αμέσως μόλις έδωσα κωδικούς κλπ., οπότε δεν είναι ζήτημα Wi-Fi! :help1: :help:

Κατέβασε από το play μια εφαρμογή που λέγεται Fing, μπορείς να κάνεις ένα scan στο δίκτυο σου και όταν βρεις το pc κάνε ένα scan services. Πρέπει να βλέπει ένα service στην πόρτα 445 (SMB) για να έχεις shares.

Κατέβασε από το play μια εφαρμογή που λέγεται Fing, μπορείς να κάνεις ένα scan στο δίκτυο σου και όταν βρεις το pc κάνε ένα scan services. Πρέπει να βλέπει ένα service στην πόρτα 445 (SMB) για να έχεις shares.

Τα έκανα! Το Service υπάρχει κανονικά, ενώ η εφαρμογή αυτή (καταπλητική) βλέπει και όλα τα PC του δικτύου, το domain, τα ονόματα των PC όπως είναι στα Win κλπ. Τι στο *** κάνουμε τώρα; :rant:

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, αλλά απογοητεύτηκα πλήρως. Κατέβασα και την δεύτερη εφαρμογή, αλλά αυτή δεν βρίσκει καν τα άλλα PC. Κάποιο κλείδωμα πρέπει να έχει κάνει η Sony, δεν εξηγείται αλλιώς.

Κατέβασα και διάβασα το manual. Εκεί λέει ότι πρέπει να κάνεις, μέσω USB καλωδίου, pair το PC με το κινητό, για να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω Wi-Fi. Το έκανα, δούλεψε οπως προβλέπεται, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι το PC βλέπει τις μνήμες του κινητού (εσωτερική και sd card) και μπορείς με το PC να κάνεις μεταφορές αρχείων κλπ., πράγμα το οποίο είναι και το μόνο που λέει το manual ότι γίνεται (εννοώ ότι εξηγεί μόνο αυτή τη διαδικασία). Εγώ όμως θέλω το ΑΝΤΙΘΕΤΟ, το κινητό μου να βλέπει το PC, ώστε από το κινητό να κάνω τις μεταφορές αρχείων. Δυστυχώς, ακόμα και μετά το pairing και ενώ το netbook μου βλεπει μια χαρά το κινητό, είναι αδύνατον μέσα από τις παραπάνω εφαρμογές του κινητού να κάνω το αντίθετο και να δω τα PC μου. Παίρνω συνεχώς το μήνυμα "Αδυναμία σύνδεσης".

Μάλλον έπρεπε να πάρω Windows phone για να κάνω τη δουλειά μου; Αλλά είναι πολύ ακριβά τα άτιμα!

Φτιάξε ένα account στο μηχάνημα με απλό κωδικό. Επίσης στις ρυθμίσεις των Windows μην είναι 128bit η κωδικοποίηση.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Ούτε και αυτό δούλεψε (τα 128 bit), ούτε και η απενεργοποίηση χρήσης κωδικών στο δίκτυο, ούτε και η χρήση λογαριασμών και κωδικών για σύνδεση σε άλλους υπολογιστές. Με λίγα λόγια, καμία αλλαγή στις ρυθμίσεις δικτυακής συμπεριφοράς των Win δεν έφερε αποτέλεσμα. Το κινητό δεν μπορεί με τίπτα να δει τα shares των Win. :rant: :(

Έχω στερέψει από ιδέες!

Μπορεις να εχεις και Ftp server στο κινητο για τετοιες δουλειες σε περιπτωση που δε βγαλεις ακρη

Τι εννοείς; Όπως έχω πει παραπάνω εγώ θέλω το κινητό να βλέπει τα PC με τα Win, όχι το αντίθετο, το οποίο γίνεται με τον τρόπο που λέει η Sony στο manual.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.