Jump to content

Πολύ φθηνό κατεβαστήρι

yz3427

Recommended Posts

Αγαπητοί λαμπήτες καλησπέρα σας. Όπως θα καταλάβατε και από τον τίτλο, θέλω να φτιάξω ένα πολύ φθηνό κατεβαστήρι, το budget είναι αρκετά περιορισμένο. Κουτάκι υπάρχει, δεν μας ενδιαφέρει. Δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα παιχνίδια, ούτε οι επιδόσεις. Με ενδιαφέρει ένα pc το οποίο να το χω 24/7 ανοιχτό, χωρίς να φοβάμαι μην κάνει μπούμ. Το θέλω να το αφήνω να κατεβάζει και να ανεβάζει αλλά παράλληλα να μπορώ να μπαίνω και στο internet αμα το χρειαστώ. επισης να πώ ότι δεν με ενδιαφέρει ο χώρος, οποτε δεν πάμε σε μεγάλο δίσκο καθώς θα τα γράφω σε δισκάκια και θα τα βλέπω στην tv.

Επισης αφήνουμε εξω το λειτουργικο ας ειναι καλά ο θείος :p όπως και την οθόνη.

Και με 200 ευρώ αν μπορούσα να φτιάξω κάτι θα ήμουν υπερευχαριστημένος.

Σας ευχαριστώ εκ των προτερων για την οποια προταση :)

Μπορείς και με λιγότερα από 150. Αλλά γιατί να μπεις στην ταλαιπωρία να γράφεις δισκάκια και να μην το συνδέσεις απευθείας στην tv;

Για πλατφόρμα Ιντελ μπορείς να βάλεις κάποιον celeron διπύρηνο, την πιο φθηνή μητρική socket 1150 (Haswell) που θα βρεις, μνήμη 4 γίγα επίσης την πιο φθηνή που θα βρεις, και έναν σκληρό δίσκο 500άρη. Αυτά όλα τα βρίσκεις άνετα κάτω από 150 ευρώ.

Υπόψη ότι αν θέλεις να βλέπεις δισκάκια μέσω οικιακού player, θα πρέπει να μετατρέπεις τα βίντεο που θα κατεβάζεις, διότι από όσο ξέρω οι οικιακοί players δεν παίζουν αρχεία mkv. Επομένως είναι πολύ καλύτερα να συνδέσεις απευθείας το pc στην tv.

Σας ευχαριστώ πραγματικά όλους.

Μπορείς και με λιγότερα από 150. Αλλά γιατί να μπεις στην ταλαιπωρία να γράφεις δισκάκια και να μην το συνδέσεις απευθείας στην tv;

Για πλατφόρμα Ιντελ μπορείς να βάλεις κάποιον celeron διπύρηνο, την πιο φθηνή μητρική socket 1150 (Haswell) που θα βρεις, μνήμη 4 γίγα επίσης την πιο φθηνή που θα βρεις, και έναν σκληρό δίσκο 500άρη. Αυτά όλα τα βρίσκεις άνετα κάτω από 150 ευρώ.

Υπόψη ότι αν θέλεις να βλέπεις δισκάκια μέσω οικιακού player, θα πρέπει να μετατρέπεις τα βίντεο που θα κατεβάζεις, διότι από όσο ξέρω οι οικιακοί players δεν παίζουν αρχεία mkv. Επομένως είναι πολύ καλύτερα να συνδέσεις απευθείας το pc στην tv.

Δεν με πειράζει η μετατροπή, αλλά θέλω να τα χω και σε cd. Πάντως αυτό με την τηλεοραση δεν το ειχα σκεφτει. Μπορεις να γίνεις πιο συγκεκριμένος ως προς την συνθεση; Να αναφερω οτι ολα καινουργια τα θελω, ειμαι κατά του μεταχειρισμένου οπότε μην με στείλεις αγγελιες του lab. :p

Σας ευχαριστώ πραγματικά όλους.

Δεν με πειράζει η μετατροπή, αλλά θέλω να τα χω και σε cd. Πάντως αυτό με την τηλεοραση δεν το ειχα σκεφτει. Μπορεις να γίνεις πιο συγκεκριμένος ως προς την συνθεση; Να αναφερω οτι ολα καινουργια τα θελω, ειμαι κατά του μεταχειρισμένου οπότε μην με στείλεις αγγελιες του lab. :p

Κοίτα, εξακολουθώ να θεωρώ ότι η στρατηγική σου είναι λανθασμένη. Πέρασα και εγώ από αυτό το στάδιο, αλλά πριν χρόνια όταν τα γίγα στους σκληρούς ήταν ακριβά. Τώρα με 80 ευρώ παίρνεις δίσκο 2ΤΒ. Έχεις σκεφτεί πόσα δισκάκια θα χρειαστείς για να καλύψεις 2 τέρα; Και πόσο κόπο; Ενώ μπορείς πολύ απλά να πάρεις έναν τέτοιο δίσκο και να έχεις εκεί το backup των ταινιών σου. Εγώ αυτό έχω κάνει, εδώ και χρόνια.

Τώρα, όσον αφορά την σύνθεση, αν θέλεις την τελευταία πλατφόρμα της Ιντέλ, τον Haswell που καίει λιγότερο ρεύμα (άρα είναι ότι πρέπει γι' αυτό που ζητάς), πρέπει να πας σε Pentium, που κοστίζει λίγο παραπάνω από τον Celeron ( ~ 10 ευρώ), καθώς δεν είχα αντιληφθεί ότι ακόμα η Ιντελ δεν κυκλοφόρησε Celeron Haswell. Έτσι λοιπόν μια απλή πρόταση έχει ως εξής (τα λινκς είναι από e-shop γιατί με βολεύουν, μπρορείς να ψάξεις τα προϊόντα και στο skroutz, όπου πιθανότατα θα τα βρεις ακόμα πιο φθηνά):

Επεξεργαστής: INTEL PENTIUM DUAL CORE G3220 3.00GHZ LGA1150 - BOX - - CPU -

Μητρική: MSI H81M-P33 V2 RETAIL - -

Μνήμη: KINGSTON KVR16N11S8/4 4GB DDR3 1600MHZ PC3-12800 - RAM -

Σκληρός: HGST DESKSTAR 7K1000.C HDS721050CLA362 500GB HARD DISK DRIVE - - (Τον έχει και σε "προσφορά" τώρα) τρία χρόνια εγγύηση!

Σύνολο: 193,25 €.

Αν πας σε Ivy Bridge (την προηγούμενη πλατφόρμα της Ιντελ) θα βρεις επεξεργαστή με 40 € και μητρική με 40 €, οπότε κερδίζεις ένα 20άρι. Εντάξει, έπεσα λίγο έξω στην τιμή, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μέσα στον προϋπογισμό σου. :yes4:

Αν δεν βαριέσαι διάβασε το παρακάτω...

Έχεις πολλές επιλογές αλλά υπάρχουν υπέρ και κατά.

Δεδομένα.

- Κατεβαστήρι 24/7.

- Αποθήκη ταινιών.

- Αναπαραγωγή ταινιών.

Κατεβαστήρι

Μπορείς να στήσεις ακόμα και ένα ΡΙΙΙ μηχάνημα που λέει ο λόγος με κόστος λιγότερο από 30 ευρώ αν βρείς κάτι τόσο παλιό βέβαια.

Το πρόβλημα με αυτά τα μηχανήματα είναι ότι έχουν συνήθως λίγη μνήμη και σε δεσμεύουν στο λειτουργικό π.χ. σηκώνουν μόνο μέχρι winXP ή κάνα περίεργο linux που απαιτεί μια εξοικείωση.

Επίσης είναι αρκετά γερασμένα τα περισσότερα πλέον.

Υπέρ, σχεδόν μηδενικό κόστος και αν βρείς κανένα επώνυμο Dell, HP, κλπ είναι παντελώς αθόρυβα.

Με λίγο παραπάνω χρήματα (50-80 ευρώ) βρίσκεις ένα πλήρες Ρ4 ή Athlon μηχάνημα που μπορεί να σε εξυπηρετήσει εξίσου καλά.

Μείων εδώ είναι συνήθως η κατανάλωση ρεύματος και ίσως ο αυξημένος θόρυβος λόγο ανεμιστήρων.

Αποθήκη ταινιών

Τα παραπάνω απαιτούν να υπάρχει ένας δίσκος αποθήκη για τις ταινίες και η καλύτερη λύση είναι εξωτερικός usb που τον μεταφέρεις εύκολα παντού.

Η λύση τώρα με τα δισκάκια που έχεις στο μυαλό σου αφενώς μακροπρόθεσμα ΔΕΝ σε συμφέρει οικονομικά, αφετέρου θα πρέπει να επεξεργάζεσαι κάθε φορά την ταινία πριν την κάψεις, άρα θα χάνεις χρόνο.

Αναπαραγωγή ταινιών

Οπότε, μπορείς να συνδυάσεις ένα μηχάνημα από τα παραπάνω, με έναν εξωτερικό usb δίσκο ΚΑΙ ΜΕ ένα εξωτερικό media player π.χ. media player - Media Players | Skroutz.gr

Πέρνεις ένα φθηνό, το συνδέεις μόνιμα πάνω στην TV και απλά όταν θες να δείς ταινία του κοτσάρεις επάνω τον εξωτερικό usb δίσκο αποθήκη και καθάρισες... :jump:

Αν δε, το media streamer είναι δικτυακό, τότε θα είναι μόνιμα συνδεμένο με το κατεβαστήρι και απλά θα στριμάρει κατευθείαν από εκεί τις ταινίες...

Λύση 1

- Κατεβαστήρι 24/7. (οποιοδήποτε παλιό μηχάνημα από αγγελίες συν ότι ανταλλακτικά έχεις εσύ ήδη - κόστος ανάλογα, 40-80 ευρώ)

- Αποθήκη ταινιών. (εξωτερικός usb δίσκος, περίπου 50 ευρώ για 500Gb)

- Αναπαραγωγή ταινιών. (media player από 50ευρώ)

Η επόμενη λύση.

Αυτό που σου πρότειναν τα παιδιά παραπάνω.

CPU & board & ram & disk & PSU.

Μηχάνημα όλα σε ένα δηλαδή, με χαμηλή κατανάλωση ρεύματος αλλά αρκετά δυνατό έτσι ώστε να παίζει οποιαδήποτε ταινία απευθείας στην τηλεόραση ΣΥΝ την δυνατότητα να παίζεις και κάνα παιχνιδάκι όταν βαριέσαι, να σερφάρεις, skype στην tv, κλπ κλπ κλπ...

Έχεις μεγαλύτερη ευελιξία, πέρνεις κάτι καινούργιο που θα σου μείνει, δεν έχεις πολλές συσκευές να ασχολήσε...

Μειονεκτήματα εδώ δεν υπάρχουν εκτός μόνο από το αυξημένο κόστος λόγο της αγοράς όλων των παραπάνω.

Επειδή η κεντρική μονάδα θα πρέπει να μπεί δίπλα στην TV σε κάνα σαλόνι τώρα, ενδεχωμένος να σκεφτείς και την προοπτική αγοράς μπάνικου κουτιού οπότε το κόστος ίσως να ανέβει λίγο παραπάνω. :meeting:

Λύση 2

Όπου καταλήξεις, κόστος περίπου 200 ευρώ. (βάζω και την αγορά τροφοδοτικού μέσα ή μπορείς να πετύχεις κάτι καλό στις αγγελίες αλλά κάπου στα 150+ θα είσαι)

Και το ένα και το άλλο θα σε καλύψουν εξίσου καλά.

Αν αποφασίσεις υπερ του πρώτου ψάξε λίγο παραπάνω το θέμα το media player καθώς δεν είναι όλα το ίδιο καλά και δεν παίζουν όλες τις ταινίες αβάδιστα καθώς υπάρχουν περιορισμοί ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενώς...

Προσωπική άποψη, πηγαίνε σε μία all around λύση του τύπου HTPC με πράγματα τα οποία δεν θα καταναλώνουν πολύ αλλά θα κάνεις και δουλειά όταν χρειαστεί (ταινίες, skype, internet κτλ)

Asus F1A55-M LX R2.0 | Skroutz.gr

AMD A4-3400 Box (AD3400OJHXBOX) | Skroutz.gr

40-50€ RAM (4GB) ή αν βρεις μεταχειρώ με πολύ λιγότερα

κουτί άλλα 50€ με 70€ μαζί με PSU.

και μετά μένουν οι δίσκοι

Μηχάνημα το οποίο θα καίει συνολικά λιγότερο από 40Watt (τόσο έκαιγε ο FM1 που είχα με 2 δίσκους 3ΤΒ και 1 SSD) και δεν είχε κανένα θέμα να κάνει και όλα τα παραπάνω μαζί με playback ταινιών 1080p.

Σε λίγες μέρες θα έχετε νεώτερα με το τί πήρα. Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας.

Guys το μέλλον για αυτά είναι το nas, γιατί τον ζαλιζεται να στήσει pc???

Στάλθηκε από το HTC One S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

για φέρε ενα παραδειγμα και για τι κοστος μιλαμε. Επισης αυτο πως θα δουλευει;

Τι του λέτε για XP του ανθρώπου; Που θα βρει drivers για ολοκαίνουρια συστήματα;

Σου λέμε για 4 γίγα μνήμη, διότι θεωρούμε αυτονόητο ότι θα βάλεις 64μπιτα Windows. 7άρια κατά προτίμηση ή 8άρια. Τα 32 bit έχουν πεθάνει πλέον και η υποστήριξή τους από εφαρμογές στο μέλλον είναι αμφίβολη. Όταν παίρνουμε καινούριο μηχάνημα, το παίρνουμε με όσο το δυνατόν μακρύτερη χρονικά προοπτική.

Τα Nas είναι αποθηκευτικοί χώροι και κατεβαστήρια, δεν παίζουν ταινίες και δεν είναι υπολογιστές. Εγώ προτιμώ την συνολική λύση του υπολογιστή, που αύριο μεθαύριο αν αλλάξεις γνώμη μπορείς και να του αλλάξεις τη χρήση χωρίς πρόβλημα.

Οι NAS εκτός από όλα τα αλλά αν είναι DLNA compatible κάνει streaming.

Κοίτα qnap-synology...

Στάλθηκε από το HTC One S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Kάνα 200άρι είπε ο άνθρωπος ότι μπορεί να διαθέσει.

Για σκληρό δίσκο + NAS πόσο θα του βγούν τα qnap/synology ;;;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.