Jump to content

Χρονισμοί μνήμων

anonymous-root

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

Σκέφτηκα πως ήρθε η ώρα να ρυθμίσω στα μέτρα μου το BIOS, το οποίο είχα αφήσει σχεδόν στο default.

Κοιτάω τις ρυθμίσεις για το χρονισμό της μνήμης, και είναι άπειρες.

Θέλω να ρωτήσω, εάν πειράξω τις ρυθμίσεις για καλύτερο χρονισμό, θα δω κάποια ουσιαστική διαφορά; Ή τζάμπα κόπος και διάβασμα;

Το σύστημα είναι i7-2600, 16 Gb ram.

Ευχαριστώ!

γενικα , αν θες να ασχοληθεις με ram clocking , καλο θα ηταν να ξερεις ακριβως το μοντελο της μνημης σου , καθως και τα timings τα οποια λεει ο κατασκευαστης.

Το γραφει στο αυτοκολητακι που ειναι κολημενο πανω στις μνημες (αν εχεις πεταξει την αρχικη συσκευασια).

Απο κει και περα εγω θα ελεγα τσαμπα το διαβασμα γενικα.

Βεβαια αν θες να ασχοληθεις , γραψε ακριβως τι μητρικη εχεις και ακριβως τι μνημες εχεις και εδω ειμαστε ^^

edit κι απο cpu - z μπορεις να δεις τα στοιχεια

Δε με ενδιαφέρει να ασχοληθώ πολύ με -clocking γενικώς, απλά θέλω να έχω τις βέλτιστες ρυθμίσεις σε κάθε περίπτωση.

Η μητρική είναι AsRock Extreme4 Gen3 Z68 chipset.

Οι μνήμες είναι στο συνημμένο.

Αυτή τη στιγμή τα έχω όλα στο Auto. Θέλω να ξέρω, εάν πειράξω τις ρυθμίσεις θα έχει κάποιο νόημα (εκτός προδιαγραφών) ή να τα αφήσω auto;

Θενξ.

post-1361-1416077869,227_thumb.jpg

post-1361-1416077869,3187_thumb.jpg

E ωραια.

Οι μνημες που εχεις τωρα τρεχουν στα 1333 mhz (667χ2) , timings 9-9-9-24. και 1,5volt

Μπορεις να κανεις το προτινομενο overclocking αν θες στα 1600 , με 9-9-9-27 και 1,65v (ειναι στην πρωτη φωτο που εδειξες τερμα δεξια).

Μπαινεις bios και το κανεις.

Απο κει και περα , ειτε το κανεις ειτε οχι , καποια διαφορα δε θα δεις.

Αν θες καντο , βλεποντας το απο εκπαιδευτικη σκοπια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.