Jump to content

ΜΥ i5 laptop got problem!

TheHacker

Recommended Posts

Καλησπερα,αρχικα θα ηθελα να σας περιγραψω το laptop το οποιω εχω ...λιγο απο ολα δλδ...!ειναι ενα pavilion dv6 tou 2010 αν θυμαμαι καλα... εχει enan intel core i7 430 sta 2.2 Ghz ,μια nvidia geforce gt 320 M και 4gb μνημης και 15αρα οθονη ..!εδω και 3 χρονια λειτουργιας του με ικανοποιηουσε αρκετα καλα σε οτιδηποτε ...μην φανταστειτε τιποτα εξωφρενικο...λιγο Hon ...λιγο photoshop..λιγο browsing...το τελευταιο 3μηνο ομως αντιμετοπιζω καποια προβληματα....!Αρχικα προσπαθησα να παιξω ενα pro evolution 2013 με κατι φιλους..ομως στα 5 λεπτα λειτουργιας ξαφνικα ο υπολιγστης σβηνει...! :S με τα λιγα που ξερω προκειτε για καποιο προβλημα στην καρτα γραφικων ...ετσι δεν ειναι? δεν μπορω να καταλαβω εαν φταιει η καρτα που απλα δεν το "σηκωνει" ή εχει καποιο προβλημα που προεκυψε τον τελευταιο καιρο... ειπα να δοκιμασω κατι αλλο.Ετσι κατεβασα ενα αλλο παιχνιδι για να δοκιμασω οπως το hitman absolution και δεν μπορω να το παιξω ουτε καν με low resolution!Ανοιγει και σε 5-10 λεπτα λογω ζεστης κλεινει..!εκανα το εξης: εβαλα εναν ανεμιστηρα να φυσαει ακριβως πανω στο μερους που υπερθερμενετε η καρτα γραφικων... και βουαλα ..ολα τελεια! λειτοργει μια χαρα με τον ανεμιστηρα :S..ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΕΕΕΝΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ ΝΑ ΦΥΣΑΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΟ FULL (3 SPEED) ΩΣΤΕ ΝΑ μπορω να κανω την δουλεια μου ή να παιξω :S ...any ideas?καθαρισμα? προβλημα? κατι?

ευχαριστω εκ των προτερων

(σορρυ αλλα οταν το πρωτοεγραψα δν ειχα το μυαλο μ εκει και εγραφα οτι ναναι )

[MENTION=4508]Dem[/MENTION] για disassembly δεν το ρισκαρω μιας κ δν εχω τοση ιδεα απο laptop ....τα temps με το προγραμμα "core temp" δειχνουν να ειναι αρκετα υψηλα της ταξεως των 80c μεχρι και 90c :o σε καποια games :S ...πρεπει να ψηνεται το μηχανημα...!|

[MENTION=3559]Oric[/MENTION] φιλε μου αν ηθελα να αγορασω νεο laptop ηξερα πως να το κανω xD ...το θεμα ειναι να λυσουμε το προβλημα οχι να παρω αλλο..Lol ...επισης δεν νομιζω πως το Laptop αυτο δεν αντεχει ενα απλο game οπως το pro σε low resolution ..φιλικα

καποια αλλη ιδεα για το τι ειναι το προβλημα S:?

[MENTION=15582]fantomas[/MENTION] φιλε μου την ψιλιαστικα την δουλεια και πριν αγορασω δοκιμασα 2-3 βασεις φιλων αλλα τιποτα δεν ητανε ισχυρες αυτες ... για αυτο κ δεν αγορασα αφου δν εκαναν δουλεια...:S

[MENTION=30541]TheHacker[/MENTION]: Απόλυτα κατανοητό! Αν χρησιμοποιείς το λάπτοπ σαν σταθερό, μόνιμα δηλαδή επάνω στο γραφείο, αφαίρεσε τα καπάκια πρόσβασης στο δίσκο και τη RAM, όπως δείχνει το βίντεο παραπάνω, ώστε να εισρέει ο αέρας ευκολώτερα, και δώσε στον ανεμιστήρα 5V (αντί 12), ώστε να πέσουν οι στροφές του και ο θόρυβος...

Πρέπει να καταλάβεις ότι με τον καιρό τα λάπτοπ γεμίζουν τρίχες, σκόνη, και χνούδι, τα οποία πάνε και κάθονται στην έξοδο του συστήματος ψύξης, με τα γνωστά αποτελέσματα που ξέρεις. Υπερθέρμανση και απότομο κλείσιμο δηλαδή. Η μόνη λύση είναι να μάθεις να το καθαρίζεις μόνος σου. Βρες έναν φίλο σου που ξέρει, δώστου ένα κατσαβίδι και ανοίξτε το παρέα. Είναι εύκολο και ανώδυνο. Καθάρισμα θα κάνεις 1 φορά το χρόνο, ειδικότερα πριν το καλοκαίρι. Πιο μετά θα μάθεις και πως αλλάζεις θερμοαγώγιμη πάστα στον επεξεργαστή, το οποίο καλό είναι να γίνεται κάθε 3 χρόνια το αργότερο. Αν σου φαίνεται βουνό, δεν είναι. Άνοιξε πρώτα το κάτω καπάκι του λάπτοπ να δεις πως είναι μέσα το μηχάνημα, να εξοικειωθείς με το εσωτερικό του, και το άλλο το κάνεις άλλη φορά.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.