Jump to content

Προτάσεις για ανεμιστήρες σε Black Ice GTX360

kazaboy

Recommended Posts

Καλημέρα σας, νομίζω πως ο τίτλος τα λέει όλα. Θέλω να μου πείτε ποιούς ανεμιστήρες προτείνετε για το Black Ice GTX360, δυστυχώς ή ευτυχώς έχω στην κατοχή μου δύο από αυτά τα οποία θα τα χρησιμοποιήσω σε ένα project custom pc case. Λέω δυστυχώς επειδή όλοι ξέρουμε πόσο απαιτητικά είναι σε θέμα airflow αλλά το ευτυχώς πάει στο ότι είναι απ΄τα καλύτερα ψυγεία στην αγορά, άλλωστε για αυτό τα πήρα. Εγώ προσωπικά έχω "ψιλο"καταλήξει σε αυτούς εδώ Enermax Cluster Advance 12cm πάντα με γνώμονα βάση τιμής/απόδοσης και επειδή βλέπω πως λιγο πολύ αναφέρεστε σε BeQuiet,Noctua και Scythe θα ήθελα τα φώτα σας. Βέβαια υπάρχει και το θέμα του χρώματος το οποίο στην προκειμένη περίπτωση θα προτιμούσα σε άσπρο. Επίσης γνώμες πάνω σε 140 mm,200mm & 230mm fan δεκτές, εγώ έχω αυτούς στο μυαλό μου Bitfenix Spectre Pro 140,200mm & 230mm. Τέλος για να μην κουράζω όποιος γνωρίζει από θέμα βαφής, με τι είδους μπογιά να βαφούν τα ψυγεία π.χ.( χρώμα αυτοκινήτου, ηλεκτροστατική κλπ);

Αναμένω τις προτάσεις σας, ευχαριστώ προκαταβολικά :).

Με τέτοιο ψυγείο χρειάζεσαι στατική πίεση. Ξέχνα τους cluster, bequiet, noctua κτλπ.

Η πιο λογική λύση είναι οι GT-15. Κοίταξε αν μπορείς να συμβιβαστείς με αυτούς, αν οχι θα πρέπει να αναζητήσεις πιο εξωτικές λύσεις. Στα 1800 rpm o gtx σου θα αποδίδει ελαφρώς χειρότερα απο έναν ut60. Κανονικά θέλει 2500rpm+ για να δικαιολογήσει τον high fpi σχεδιασμό. Οπότε σκέψου λίγο τις επιλογές σου και συνυπολόγισε όλες τις μεταβλητές συμπεριλαμβανομένου και του θορύβου.

Σε ευχαριστώ για την βοήθεια, αντε ξανά απ' την αρχή...:blink: βρήκα και αυτό το βίντεο παρουσίασης [ame=http://www.youtube.com/watch?v=0KL8Et8vk8o]PC Radiator Fan Testing and Comparison : Part 2 - YouTube[/ame], τώρα έχω κι άλλες επιλογές αλλά πια είναι όμως η καλύτερη δυνατή?

Πρέπει να καταλάβεις οτι το ψυγείο του βίντεο, που είναι το rx360 αυτό που έχω και εγώ, είναι το ψυγείο με το μικρότερο fpi που παίζει στην αγορά. Το δικό σου είναι απο τα μεγαλύτερα, ίσως και το μεγαλύτερο δεν είμαι σίγουρος. Υπάρχει χαώδης διαφορά ανάμεσα στα 2.

Ιδανικά το ψυγείο σου θέλει 2500+rpm και ίσως θα ήταν καλή ιδέα να δείς και βιομηχανικούς ανεμιστήρες σε αυτά τα rpm πέρα απο υπολογιστή ΑΝ σε ενδιαφέρει να το πας εκεί.

Η πιο λογική λύση είναι να πας σε 'κανονικούς' ανεμιστήρες με καλή στατική πίεση με τον χαμηλότερο δυνατό θόρυβο. Κάπου στα 1800rmp αυτοί είναι οι GT που σου έγραψα. Καλοί σε PWM είναι οι apache και οι NB e-loop. Αν δεν σου κάνουν αυτοί σαν απόδωση θα πρέπει να ανέβεις σε στροφές (και θόρυβο).

Παρεμπιπτόντως το βίντεο που πόσταρες έχει πάρα πολλά προβλήματα σαν μεθοδολογία μετρήσεων.

Χεχε...μου φαίνεται πως κάθε φορά θα τα κάνεις πιο δύσκολα τα πράγματα για μένα, αλλά φαίνεται τουλάχιστον ότι το κατέχεις το πράγμα και κάπου θα βγάλει αυτό. Δε λέω καλοί οι Typhoon αν και απ' τα ποιό άσχημα fan που έχω δει αλλά τι να λέμε τώρα... Εξίσου καλοί είναι και οι akasa apache απλά με προβληματίζουν οι χαμηλές στροφές αλλά έχει πολύ καλές απ' τις καλύτερες θα έλεγα τιμές σε στατικές πιέσεις.Δεν ξέρω τι να πω.... Οι δε ΝΒ δεν πλησιάζονται λογω τιμης.

Άσχημα και παλιά αλλά αν εξαιρέσεις μερικά θέματα ποιότητας ήχου, είναι κορυφή. Μπορείς να τους βάψεις αν θές, υπάρχουν οδηγοί online.

Όσον αφορά την τιμή των Nb ok...όλοι οι ανεμιστήρες που συζητάμε, συμπεριλαμβανομένων των enermax είναι πανάκριβοι.

Ε τι εννοείς ακριβοί εγώ το πολύ που μπορώ να διαθέσω είναι μέχρι 13 άντε βαριά 15 ευρώ εντάξει δεν είναι και λίγα αλλά απέναντι στα 20 και βάλε... ε έχουν μια διαφορά αν αναλογιστείς πως θα πρέπει να παρθούν 8 με 10 από δαύτους εεε.. πάει πολύ το θέμα, ήδη έχουμε φάει τόσα και παραπάνω για σκελετό,ψυγεία και αντλίες και έχουμε πολύ πράμα ακόμη μπροστά μας.:suicide:

20 και βάλε που το είδες? 18 κάνουν στην Ελλάδα 16 στην Ευρώπη. Οι Gt κάνουν 15 εδώ. Αλλά γενικά ναι αν είναι 8-10 ανεμιστήρες η διαφορά είναι αισθητή. Καλά πόσα ψυγεία θα βάλεις?

Ε εντάξει κι έσυ όχι Γιάννης .. Γιαννάκης, ebay από 22 και πάνω είναι, δεν παύει πάντως να είναι ακριβοί. Όπως είχα αναφέρει και στην αρχή του post έχω 2 το ένα πρόλαβα και το ξέντισα απ' το χρωματάκι του μολις βγήκε απ' το καβούκι του και τώρα αν θα παρθούν μαύροι ανεμιστήρες τι γίνεται αφου θα βάφονταν όλα άσπρα, την τύχη μου μέσα...

Καταρχάς μπέρδεψα τους cluster advanced με τους απλούς. Οι advanced σε perofmance mode φαίνονται σχετικά καλοί ανεμιστήρες αν μπορείς να παραβλέψεις οτι κάνουν σαν ΤΡΕΝΟ (μόλις τους άκουσα σε βίντεο σε σύγκριση με ανεμιστήρες που έχω ακούσει κανονικά).

Λοιπόν τιμές Ελλάδας για 8 ανεμιστήρες

Cluster advanced 112Ε

Gentle typhoon 15 119E

NB e-loop B12-3 (ή 4) 144Ε

έχουν και οι 3 γενικά καλή απόδοση και απο θόρυβο είναι

1) Cluster

2) E-loop

3) GT

με τους Cluster να είναι οι πιο θορυβώδεις. Ζύγισε τα όλα και αποφάσισε. Οι διαφορές στην τιμή εμένα δεν μου φαίνονται και τραγικές. Επίσης bear in mind οτι οι e-loop δεν κάνουν για pull.

Αν είναι να πάρεις απ'έξω και κοιτάς για φτηνούς ρίξε και μια ματιά σε XSPC xinruilian 2000rpm, άλλες επιλογές είναι Noctua NF-F12, SCYTHE Gentle Typhoon ap-15 και Corsair SP120 ΗP, τους τελευταίους τους έχω στις 1400 στροφές είναι αθόρυβοι (τουλάχιστον για τα δικά μου αυτιά) από τις 1600 και πάνω τους ακούς αρκετά ειδικά στις 2200 αλλά δεν γίνετε να τα έχεις όλα…

Βιομηχανικούς κοίτα για Nidec Servo (Φτιάχνει και τους GT)

Ναι τους είδα κι αυτούς απλά αν είχες τα χρήματα ποιούς θα έπερνες εσύ ή ποιούς πιστεύεις καλύτερους, σε ευχαριστώ πάντως για την βοήθειά σου και καλό βράδυ.

GT>SP 120>NF-F12

δείτε τους στο ίδιο airflow σε ψυγείο 12fpi

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=4thL33rPlfY]R12GentleTyphoonAP-15 - YouTube[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=hAfAwG2Fk5k]R12Corsair-SP120-HP - YouTube[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=cwT0mfr-YhY]R12Noctua-NF-F12 - YouTube[/ame]

Τα είδα αυτά τα βίντεο και πολλά άλλα για αυτό έχω μπερδευτεί, η σειρά που τα κατανέμω βάση απόδοσης/τιμής κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι : 1)Akasa Apache 2) Gentle Typhoon Ap-15 3) XSPC Xinruilian -1650 4) NB e-Loop B12-14

Γενικά δεν θέλω να σου πω πάρε αυτό είναι το καλύτερο το έχω και εγώ :p

Πέρα από τους corsair τους άλλους δεν τους έχω δοκιμάσει, noctua δεν επέλεξα επειδή είναι άσχημοι και αρκετά ακριβοί, GT δεν ήταν pwm και XSPC επειδή δεν τους έβρισκα, δεν ήθελα να περιμένω 10 μέρες για να τους πάρω, οπότε τι μένει? :p

Προσωπικά νομίζω ότι οι καλύτεροι από static pressure είναι οι corsair, oi noctua με τους GT 1850rpm και τους XSPC είναι τα ίδια με τους noctua ίσως λίγο πιο αθόρυβους και τέλος οι XSPC οι πιο θορυβώδεις.

post-14015-1416077868,8625_thumb.jpg

Μετρήσεις σε εργαστήριο, είναι από linus.

Ναι αλλά έχει μονο 3-4 συγκεκριμένες μάρκες λείπουν αρκετές, όσο τωρα για τους Corsair νομίζω πως κάνουν αρκετή φασαρία.

Στις 1300-1400 στροφές είναι αθόρυβοι, μην ξαναλέω τα ίδια... το θέμα είναι το κόστος.

Παίδες καλημέρα, για να μην χρονοτριβούμε και ταλαιπωρώ κοσμάκι, αν υποθέσουμε πως δεν υπάρχει περιορισμός χρημάτων, ποιές θα ήταν οι προτάσεις σας στο ερώτημά μου. Όπως όλοι μας ψάχνουμε, ήσυχοι - αποδοτικοί & φθηνοί (χωρίς περιορισμό τιμής αυτή την φορά) ανεμιστήρες. Περιμένω για μία τελευταία φορά τις επιλογές σας, όσοι είναι γνώστες, για να ξεδιαλύνουμε την υπόθεση "The best choice for fan on a Black Ice GTX360 Radiator" ευχαριστώ.:hmm:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.