Jump to content

Ψάχνω ψηφιακή κάμερα, ακούω προτάσεις!

Recommended Posts

Εχω ήδη μια ψηφιακή αλλά μιας και ειναι στα 3.2mp , θα ήθελα κάτι καλύτερο, τουλάχιστον στα 5, ή ακόμα καλύτερα στα 6mp.

Τι ψάχνω σε μια κάμερα? Να ειναι οσο το δυνατόν μικρή, και να βγάζει γρήγορες φωτογραφίες, ακόμα και οταν δεν έχει καλό φωτισμό.

Το ζοομ δε με πολυνοιάζει, δηλαδη, θα ηθελα να μην έχει ενα μαρκούτσι μπροστά (φακός :p), να ειναι δηλαδη όσο πιο μικρή γίνεται.

Οποιος έχει καποια καλή τέτοια κάμερα, και έχει δηλαδη εμπειρία, αυτούς περιμένω να ακουσω ..

Ευχαριστώ :rolleyes:

Αρχική απάντηση από unstoppable

Καλο ειναι να πεις και τι budget εχεις.

Προς το παρον δεν έχω κατι στο μυαλό μου, βλεποντας και κάνοντας... Πάντως κατω απο 300 ευρώ δε νομίζω να πέσω... οπως και πάνω απο 600 αρχίζουν να γίνονται αρκετα....

Αρχική απάντηση από paschalia

Εχεις και καμια προτιμηση σε μαρκα ?

Νομιζω οτι και αυτο μετραει στο τι ψαχνεις .

Σε μάρκα όχι, δε θα ήθελα να πάω σε κάτι noname βέβαια.

Αρχική απάντηση από unstoppable

Απο τα πολυ λιγα που ξερω και οσα ειχα διαβασει οταν εψαχνα για μενα θα πηγαινε σε nikon 5200 η 5400 .

Aν αναζητας κατι super μικρο εχει καποια πολυ καλα μοντελα η Sony.

Οι nikon έχω ακούσει οτι ειναι καλές, αλλα δεν έχω προσωπική εμπειρία οποτε δε ξέρω. Αν έχει κάποιος μπορεί να με διαφωτίσει.

Οι sony έχουν το κακό οτι θέλουν δικές τους μνήμες πράγμα που δε μου πολύ αρέσει προς το παρόν.... Βεβαια αν καταλήξω προς τα εκεί, αυτό δε θα με απασχολήσει πολύ.

Για ποιο λόγο χρειάζεσαι πολλά ΜΡ? Το λέω αυτό γιατί σε μηχανές μικρού μεγέθους τα πολλά ΜΡ δρουν ενάντια στην ποιότητα εικόνας. Όσα περισσότερα ΜΡ στριμόχνουμε σε δεδομένο μέγεθος αισθητήρα τότε αυξάνει ο ψηφιακός θόρυβος ακόμα και σε χαμηλά ISO, μειώνεται η ευκρίνεια και η δυνατότητα της μηχανής να επιτυχει ικανοποιητικά αποτελέσματα σε έντονες αντιθέσεις.

-Αυτή τη στιγμή μπορείς να βρεις μοντέλα 5-6ΜΡ που έχουν αισθητήρα 1/2,5'' ίντσες. Τα πολλά ΜΡ σε συνδυασμό με το μικρό αισθητήρα δίνουν άσχημο αποτέλεσμα.Ωστόσο οι μηχανές λόγω μικρού αισθητήρα(άρα και φακού) έχουν μικρές διαστάσεις.

-Υπάρχουν μοντέλα 4-6ΜΡ σε 1/1,8''. Εδώ η κατάσταση στα 4ΜΡ είναι πολύ καλή(ίσως ιδανική για compact), στα 5ΜΡ υποφερτή και στα 6ΜΡ αρχίζουν πάλι και χειροτερεύουν. Οι μηχανές είναι και αυτες σε σχετικά μικρό μέγεθος.

-Απο εκεί και πέρα σε αισθητήρες 2/3'' και μεγαλύτερους μιλάμε για μεγέθη SLR που δεν σε καλύπτουν.

Για να βγάζει γρήγορες φωτογραφίες σε χαμηλό φως δυστυχώς εκτός απο ανοικτό διάφραγμα (μικρό f) φακού χρειάζεσαι και χαμηλό θόρυβο σε υψηλα ISO, δλδ τα πολλά ΜΡ θα σε δυσκολέψουν. ’ν χρειάζεσαι εκτυπώσεις Α4 ή ακόμα και λίγο μεγαλύτερες θα σου έλεγα ότι τα 4ΜΡ είναι πολύ καλή επιλογή και αυτό που θα κοίταζα πλεον είναι ο ποιοτικός και γρήγορος φακός.

Μια καλή μηχανή και μικρή στα 5ΜΡ είναι η Minolta G500 καθώς και η Canon IXUS 500 ή Canon IXUS 400.

Αν μπορείς να αντέξεις λίγο πιο μεγάλο μέγεθος πολύ καλή επιλογή είναι η Canon A80 και η Nikon 4300 με το πλεονέκτημα ότι διαθέτουν πλήρες χειροκίνητες ρυθμίσεις.

Καλή επιλογή σε αυτό το μέγεθος και η Sony V1.

Αν θες κάτι πιο μικρό ακόμα θα σε συμβούλευα να εξετάσεις προσεκτικά δείγματα ειδικα από νυχτερινή φωτογράφηση να δεις αν σε ικανοποιούν. Προσωπικά πιστεύω ότι η Minolta G500 ή οι Canon IXUS συναδυάζουν πολύ μικρό μέγεθος με αισθητήρες 1/1,8'' και δίνουν πολύ καλή ποιότητα.

Αυτα απο εμένα και sorry για το κατεβατό.

kekropas, σε ευχαριστώ πολυ για το ποστ σου, ηταν παρα πολυ διαφωτιστικό! :) Και οι 2 μηχανες που μου προτείνεις ειναι πολυ ομορφες, και θα τις λάβω σοβαρά υπόψιν.

Δεν ήξερα οτι το μέγεθος στις μηχανές ειναι πρόβλημα οπως λες, αλλα οι μεγάλες μηχανές δε με βολεύουν γιατι βαριέμαι να τις κουβαλάω :rolleyes:

Η μηχανή που έχω τώρα, εαν δεν έχει πολύ καλό φωτισμό, αργεί παρα πολυ να βγάλει (1-2 ή και 3 sec) και πολλές φορές σε εκνευρίζει μιας και αν βγάζεις ανθρώπους κουνιούνται και χαλαει η φωτό. ’λλες φορές, τις περισσότερες δηλαδη, εστω και λίγο να κουνηθείς, η φωτο βγαίνει κουνημένη...:( ειδικά για σκοτεινές/βραδυνές λήψεις μιλάω...

Σωστό αυτό, προκειμένου να πάρεις μια μεγάλη μηχανή που δε σε βολεύει και θα μείνει στο ράφι μια ζωή προτίμησε μια μικρή. Ωστόσο μην το παρακάνεις!!! ;):)

Για τη Sony T1 μάλλον πιο πολύ σαν παιχνίδι την αντιμετωπίζω παρά σαν μηχανή.Επίσης έχει τρομακτικά αργό φακό οπότε νυχτερινά θεματα τα ξεχνας με αυτή τη μηχανή!

Μια παρατήρηση για νυχτερινή φωτογράφηση:

Για νυχτερινά τοπία χρειάζεται οπωσδήποτε απενεργοποίηση του φλας και χρήση τριπόδου για σωστά αποτελέσματα. πχ για αυτή τη φωτογραφία χρειάστηκα 8 δλ χρόνο έκθεσης(θα έβγαινε και με 4):

http://photobucket.com/albums/v72/kekropas/Digital%20Album/?action=view&current=bridge2.jpg

Για να βγάλεις ανθρώπους ή γενικά κινούμενα αντικείμενα αυτό που χρειάζεσαι είναι

-μικρό f το οποίο σε αυτή την κατηγορία δύσκολα βρίσκεις κατω απο f2,8

-δυνατό φλας

-όσο το δυνατό μικρό θόρυβο σε υψηλά ISO άρα ο αισθητήρας 1/1,8'' στα 4ή το πολύ 5ΜΡ μονόδρομος

Αλήθεια έχεις σκεφτεί να πουλήσεις και αυτή τη μηχαν'ή που έχεις και να πάρεις 2 μηχανές. Μια Canon IXUS 400πχ ή G500 που να μεταφέρεται παντού και μια F717 πχ για ειδικές-δύσκολες περιπτώσεις!!!

Sorry ξέχασα τελείως τις Panasonic FX1 και FX5

Πολύ καλές με Leica φακό και σταθεροποιητή εικόνας που ελαχιστοποιεί το φαινόμενο των κουνημένων φωτογραφιών. Επίσης πολυ μικρές σε μεγεθος.

Επειδή τπτ δεν είναι τέλειο όμως έχουν σχετικά μικρό αισθητήρα. Πάντα όταν κερδίζεις κατι κάπου χάνεις

''Sorry ξέχασα τελείως τις Panasonic FX1 και FX5'' αν και άργησα λίγο θέλω να πω πως το Stabilizer της Panasonic είναι απο τα καλύτερα όντως. Απ'οτι κατάλαβα όταν λες μικρή ενοείς όντος μικρή ενω εγω όταν λεω μικρή ενοώ κάτι σε Olympus c-770 :) Τέσπα η αλήθεια είναι πως δεν σου χρειάζονται τόσα MP 4 είναι αρκετά ;)

Αρχική απάντηση από RGR

''Sorry ξέχασα τελείως τις Panasonic FX1 και FX5'' αν και άργησα λίγο θέλω να πω πως το Stabilizer της Panasonic είναι απο τα καλύτερα όντως. Απ'οτι κατάλαβα όταν λες μικρή ενοείς όντος μικρή ενω εγω όταν λεω μικρή ενοώ κάτι σε Olympus c-770 :) Τέσπα η αλήθεια είναι πως δεν σου χρειάζονται τόσα MP 4 είναι αρκετά ;)

Ναι οταν εννοω μικρή, εννοώ πραγματικά μικρή... Ειδα την Cannon IXUS 430 , καλή φαίνεται αλλα θελω να δω και τις άλλες πριν αποφασίσω. Μου προτείνανε και την casio στα 4mp η οποια ειναι σα πιστωτική κάρτα στο μέγεθος...

Αρχική απάντηση από XTCgr

Sony T1 ή T3 και για ακόμα πιο compact διαστάσεις L1-απόγονος της σειράς U

H sony μου την έχει σπάσει με τις μνήμες της... Δεν έχω δεί βέβαια τι φωτογραφίες βγάζει, αλλα προς το παρόν την έχω σε δεύτερη μοίρα..

Αρχική απάντηση από Trooper [Σήμερα, στις 10:14]

....

H sony μου την έχει σπάσει με τις μνήμες της... Δεν έχω δεί βέβαια τι φωτογραφίες βγάζει, αλλα προς το παρόν την έχω σε δεύτερη μοίρα..

Κλίκαρε στην απάντησή μου πιο πάνω να δεις ένα review με pics από Τ1... ;)

Αρχική απάντηση από Trooper [Σήμερα, στις 12:36]

Ναι εντυπωσιακή μηχανή δε λεω, αλλα το οτι δείχνει μονο φωτό ημέρας με κάνει δύσπιστο... Παντως εμφανισιακά ειναι πολυ καλή.

Έχω δει βιντεάκι της μέσα σε σκοτεινό club με τα φωτορυθμικά στο full και τον κόσμο να χορεύει και απλά έμεινα άφωνος! Καθόλου pixelιασμα και ο ήχος χωρίς παραμόρφωση!!! Καντην ένα Test-Drive! ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.