Jump to content

120hz refresh rate - VA panel, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !

GruntGR

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

coca cola zero :hehe:

EIZO_FORIS_FG2421_01.jpg

EIZO Releases the FORIS FG2421 240 Hz Gaming Monitor | techPowerUp

500 ευρω λεει, πολυ τιμια για αυτα που προσφερει IMO μιας και IPS 120αρι με το glow και το ghosting που πεφτει δεν θα το επαιρνα που να μου το χαριζανε.

Μενει να δουμε μονο πως θα τα πηγαινει σε κινουμενη εικονα γιατι αποτι καταλαβα δεν πρεπει να υποστηριζει lightboost.

Eυχάριστη είδηση. Ίσως αν εξελιχθεί και άλλο (που φυσικά και θα γίνει) σε 10-12 μήνες θα προσφέρει και full hd

Eυχάριστη είδηση. Ίσως αν εξελιχθεί και άλλο (που φυσικά και θα γίνει) σε 10-12 μήνες θα προσφέρει και full hd

1080p ειναι !

επιτέλους μια από τις ωραιότερες ειδήσεις που περίμενα εδώ και καιρό αν και όχι ολοκληρωμένη λόγω ανάλυσης - αλλά σε καλό δρόμο είμαστε !

άντε να ξυπνήσουν και οι υπόλοιπο και να αρχίσουν να βγάζουν 1440p σε 120hz και άνω με ωραία panels,γιατί έχουμε μπαφιάσει με τις π@π@ριες τα 5" στα 1440

We also examined color gradation with our various color gradient test patterns. Eizo FG2421 is obviously not a monitor intended for professional photographers and graphic artists, but because of the VA panel it actually has the potential to be one of the few gaming monitors that can serve amateur photographers and graphic artists’ needs, too (just like some of Eizo’s 60 Hz IPS gaming monitors). And color reproduction is indeed quite good after calibration.

Ti συμπερασμα να βγαλω με τα gradient??

Το παλευει οντας 8βιτο VA ..ή δεν το παλευει oντας gaming monitor?

Tζαμπα πηγε η παραγραφος μου φαινεται...

Εγώ καταλαβαίνω ότι το παλεύει. Δεν είναι για τον επαγγελματία φωτογράφο που θέλει το κορυφαίο, αλλά αν κάνεις κάποιο retouch στα διαλείμματα από το παιχνίδι, δε θα έχεις πρόβλημα. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για Eizo. Δεν την έχω δει από κοντά, αλλά δε νομίζω να συγκρίνεται με οθόνες των 180-300€ που χρησιμοποιούν αρκετοί και κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους.

Aφου το καναν το τεστ..ας ελεγαν και το αποτελεσμα..

Να υποθεσω δεν "ηθελαν".

We also examined color gradation with our various color gradient test patterns. Eizo FG2421 is obviously not a monitor intended for professional photographers and graphic artists, but because of the VA panel it actually has the potential to be one of the few gaming monitors that can serve amateur photographers and graphic artists’ needs, too (just like some of Eizo’s 60 Hz IPS gaming monitors). And color reproduction is indeed quite good after calibration.

Ti συμπερασμα να βγαλω με τα gradient??

Το παλευει οντας 8βιτο VA ..ή δεν το παλευει oντας gaming monitor?

Tζαμπα πηγε η παραγραφος μου φαινεται...

Οτι και να λενε δεν μπορει να φτασει το χρωμα ενος ips panel ας ειναι και 8bit λογω va. Αν ηταν pva κατι μπορει να γινοταν αλλα για να το λενε αυτο μαλλον ειναι mva. Ωστοσο εναν gamer δεν νομιζω να τον απασχολουν αυτα και απο ενα tn 120hz αυτο εδω δειχνει σαφως καλυτερο,αρκει να μην εχει θεματα με overdrive trail που συνηθως εχουν τα va.

Eννοω οτι θα πρεπε να κοιταμε για oled μερια.Ηδη εχουν βγει τηλεορασεις σε ανταγωνιστικες τιμες.Εχουν τρομερα χρωματα αντιθεση μαυρο και χρονο αποκρισης.

Γενικα τα LCD TN,IPS,VA ειναι για μενα μια inflated κατασταση η οποια τραβαει τα τελευταια 5 χρονια και γενικα αποτελεσμα δε βγαινει εκτος απο το να τα σκαμε καθε λιγο και λιγακι και να μενουμε ανικανοποιητοι στην τελικη.Τελειο monitor LCD δε υπαρχει.

Δηλαδη ταχυτητα monitor TN-Lightboost με γωνιες θεασης για τα πανηγυρια και μετριοτατα χρωματα απο την μια

Απο την αλλη τρομερα monitor τσιμπημενα στην τιμη για χρωματα αντιθεση μαυρο και γωνιες θεασης αλλα παναργα για gaming

Aν θελετε σας δινω και link κινεζοεταιρια που εχει ηδη βγαλει τηλεοραση 4k 60hz στα 1000- € για να δειτε ποσο γρηγορα θα βγει EoL η τεχνολογια LCD απλα αρμεγουν οτι μπορουν απο το παλιο R&D

Ενταξει και τα OLED παραγωγης δε ειναι βελτιστοιημενα ακομη αλλα πιστευω μεσα στον επομενο χρονο θα γινει μεγαλο μπαμ

Eγω έχω χάσει την μπάλα. Πριν μερικούς μήνες όλοι λέγαμε για τις ips τι φοβέρες είναι και δεν συμμαζεύεται και συγκεκριμένα για την dell ultrasharp. 24 .

Μαζεύω και εγώ τα λεφτά να την πάρω Σαν καλός στρατιώτης και λέω τελευταία στιγμή, δεν κάνεις μια βόλτα από τα φόρουμ να δεις αν έχει αλλάξει κάτι?

Και τι είναι αυτά τώρα οι ips είναι για τα μπάζα?

Εντάξει έχω καταλάβει ips = χρώματα = ταινίες - φώτο , αλλά για τον μέσο χρήστη που θέλει να τα κάνει όλα μοιρασμένα εξίσου, αρκετά καλά και χωρίς συμβιβασμούς, τι πρέπει να πάρει τελικά?

Ποιος μεσος χρηστης θελει 120hz και χρωματα και καλο-σωστο gradient ?

(εγω ,ειναι μια αποψη..αλλα πραγματικα τα 120hz θα ειναι το κερασακι στη τουρτα καθοτι δε τρελλαινομαι γενικα για οποιοδηπτε game.)

Αυτή η είδηση είναι ιδιαίτερα ευχάριστη(γράφω με την ιδιότητα του χρήστη/gamer με VA panel από το 2006*)! Πολύς κόσμος που δεν ικανοποιείται από τα χαρακτηριστικά των ips και των tn θα ανοίγει τώρα σαμπάνιες!

Όσο για τις OLED, ακόμα περιμένουμε. Παρουσιάζονται ως λύση για πάσα νόσο και πάσα ******* και ελπίζω να είναι έτσι, αλλά μέχρι να έρθουν και να μπορούμε να τις αγοράσουμε(1-2-3 χρόνια), αναγκαστικά κάποιο monitor χρειαζόμαστε!

ΥΓ Δε χρειάζεται να σκοτιζόμαστε πολύ για gaming monitor... Το oculus rift έρχεται!!!

*

Το 1ο μου va monitor είχε τραγικό ghosting (iiyama με au optronics) και τα fps games ήταν καθαρός πονοκέφαλος. Τότε το έριξα στα adventures και τα strategy

:p. Στο επόμενο monitor πάντως (ένα γερμανικό με au πάλι) τα πράγματα έστρωσαν πάρα πολύ και τώρα στο LG που έχω το ghosting είναι σχεδόν ανύπαρκτο και φαίνεται μόνο σε συγκεκριμένα χρώματα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.