Jump to content

Αναβαθμιση CPU & RAM για socket 775

llldoomlll

Recommended Posts

Γεια σε ολους,

Ψαχνω για επεξεργαστη και μνημες (2x2GB DDR3) καθως αυτα που εχω τωρα θα χρησιμοποιηθουν για ενα δευτερο μηχανημα.

Απο τη στιγμη που καηκε η μια ddr2 μνημη το μηχανημα σερνεται και ο επεξεργαστης ζοριζετε πολυ στο multitasking.

Αυτη τη στιγμη εχω

ASRock G41C-GS

Intel Pentium D 930 3GHz

2GB DDR2

GeForce 8800 GTX

2x 700GB HDD

PSU 550W

Windows 7 Ultimate 32-bit

Εχω βρει τους υποστηριζομενους επεξεργαστες ASRock > G41C-GS

Και ειμαι μεταξυ core 2 duo kai core 2 quad. Ενας Core 2 Quad 2.33GHz ή και στα 2.66 βρισκεται σε πολυ καλες τιμες (χωμα) μεταχειρισμενος και σε αντιστοιχες τιμες με εναν core 2 duo στα 3GHz - 3.16Ghz. Οποτε μπορω να δωσω και κατι παραπανω για εναν καλυτερο.το θεμα ειναι αν αξιζει ή αν ειμαι καλυμενος με εναν core 2 duo.

Θελω να ειναι αξιοπρεπες με παλια παιχνιδια και να να μην σερνετε στο multitasking.Δηλαδη στην πιο extreme περιπτωση tune up,rainmeter και antivirus τρεχουν απο πισω ++Chrome+ Firefox με 5-6 καρτελες,τορρεντ στο background,thunderbird για τα mail και VLC για μουσικη ή βιντεο.

Θελω να ρωτησω τι σημαινει ο κωδικος μεσα στην παρενθεση και αν πρεπει να προσεξω κατι π.χ.E8500(E0)

Οι μνημες που θα παρω αξιζει να εχουν ιδιο FSB με τον επεξεργαστη? Επειδη το motherboard υποστηριζει ddr3 1333 με overclock.

Ή να παω safe σε ddr3 1066?

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Το σύστημα σου είναι αρκετά παλιό πλέον. Σίγουρα ο Core 2 Duo μια χαρά καταφέρνει την 8800 GTX. Από κει και πέρα εξαρτάται πόσο σκοπεύεις να κρατήσεις την πλατφόρμα αυτή. Αν θα αναβαθμίσεις σε μερικούς μήνες/χρόνο βάλε κάνα C2D ότι πιο οικονομικό βρεις ή ακόμα και Pentium D. Αν θα την κρατήσεις καιρό ακόμα σκέφτεσαι και τον quad. Το τροφοδοτικό σου επαρκεί.

Ο κωδικός στην παρένθεση είναι το revision. Έχει να κάνει με specs επεξεργαστή και βοηθάει σε overclocking καταστάσεις. Αν το δουλέψεις σε stock συχνότητες μην δίνεις σημασία σε αυτή τη λεπτομέρεια.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!!

Σκοπευω να το κρατησω αυτο το συστημα για αυτο θελω να το βελτιωσω και οσο παει.

Αξιζει να παω για dual channel 2x2gb? OCZ OCZ3G1333LV4GK 4GB (2X2GB) PC3-10666 XTC GOLD DUAL CHANNEL KIT - RAM -

Kαθως βρισκω τις τεσσαρες σε ιδιες τιμες . 40e

E-SHOP.GR: RAM

Τι σου προσφερει αυτο το συστημα και θες να το βελτιωσεις οσο παει??

Aυτο εδω http://www.thelab.gr/genika-gia-tous-i-y/cpu-ram-mb-100eyro-ti-na-epileksw-128228.html#post1063580408

ειναι καλυτερο απο οτιδηποτε διπυρηνο στησεις σε αυτη τη πλατφορμα.

Μη σου πω και μερικα 4cores..αλλα οκ..

σατα3 usb3 δε θα χρειαστεις ποτε στο δευτερο pc?

Πουλα οτι σου εμεινε(mb+cpu+ddr2) ενα 50αρικο και τσονταρε στο δευτερο pc..ή στο πρωτο.

ddr3 παρε της προκοπης.

Αν παει οπως το θελεις για δευτερο ..παρε ενα 4αρι ..1600αρι ..ή μεγαλυτερο.Ολα εχουν συμπιεστει τιμολογιακα στο 40αρι περιπου.Κριμα να το πεταξεις για 2χ2 @1333.

(και ναι..στο 775 θα τις δει ουτε σαν 1333..αλλα who cares..θα την εχεις καβατζα για κατι σοβαροτερο..στην ιδια τιμη παντα μιλωντας).

ΠΧ.. pc1.gr :: Online Store

Εχω μεινει πολυ πισω δεν ηξερα οτι πεσαν τοσο οι τιμες :agree:

Παγιδευτηκα καθως εχω 2 motherboard 775 :boxed: και ηθελα να εκμεταλευτω και την παλια motherboard ep31-ds3l,με ενα 2ο μηχανημα που θα το εχω στο σαλονι μονο για ταινιες με μια καρτα με hdmi.

Μπορω να ειμαι σιγουρος ομως οτι θα την διαβασει την 1600 ?

«(αποριας αξιο βεβαια ποιος θα τα παρει εδω μεσα με τοσο θαψιμο που πεφτει..αλλα οκ)»

ποτέ δεν ξέρεις :-) Είχα προσθέσει RAM σε 775 εν γνώσει μου ότι θα έπαιρνα σύστημα σύντομα με το σκεπτικό «ΟΚ για ένα 20άρικο γλυτώνω λίγο σιχτίρισμα τους 3-4 μήνες μέχρι την ολική αλλαγή.»

Στο φίλο που έκανε την αρχική ερώτηση θα συμφωνούσα με τον NTG, ολική αλλαγή εκτός αν είσαι τρομερά πιεσμένος οικονομικά ώστε και το 50άρικο να είναι πολύ δύσκολο.

Και εγώ εμφατικά υπέρ της ολικής αλλαγής. Ο i3 4130 που πήρα στο γραφείο είναι σαφώς πιο γρήγορος, πολύ πιο οικονομικός και αθόρυβος από τον Q6600 που είχα στο καλό PC στο σπίτι (χωρίς να υπολογίζω το Overclocking βέβαια): Intel Core 2 Quad Q6600 vs Core i3-4130

Για τον Ε8400 που είχα στο γραφείο βέβαια δεν το συζητάμε: Intel Core 2 Duo E8400 vs Core i3-4130

H πλατφόρμα 775 για μένα είναι πια τελείως νεκρή.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.