bZrOo Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2004 Καταρχήν να σας πω τα συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που έχετε κάνει όλοι στο φόρουμ αλλά και με τα guides ώστε όποιος μπαίνει ,γνωρίζοντας από τίποτα έως πάρα πολύ λίγα ,να μπορεί να ξεκινήσει πολύ άνετα την ενασχόληση του με το w/c (όχι την τουαλέτα έτσι ). Περνώντας τώρα στο θέμα θα ήθελα να μου διευκρινίσετε κάποια πράγματα. Εγώ έχω έναν P4 3.2c πάνω σε μια Abit IC7-G και μετά από αρκετό διάβασμα ,στο φόρουμ αλλά και του guide αρχικά, κατέληξα να έχω αποφασίσει στο περίπου από τι κομμάτια θα αποτελείται το w/c μου. Παραθέτω λοιπόν τα κομμάτια και μετά θα σας ρωτήσω αυτά που θέλω . Pump : Eheim 1250 CPU block : Από eleven (του έχω στείλει email για να μου πει τι blocks φτιάχνει για P4 και τι τιμές έχουν ,αν και από ότι κατάλαβα μόνο το Crusader είναι.) Radiator : Λέω από Transit Tubes : Clearflex Και ίσως VGA block και Chipset block. Και αρχίζουμε από την αντλία . Αθήνα πήγα και ρώτησα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και την φέρνουν με 100 , υπάρχει εδώ Αθήνα πιο φτηνά η μπα ; Το ψυγείο από το transit παίζει κάποιος αθηναίος να μου πει που πήγε ακριβώς να το πάρει και σε τι τιμή ; Και τα ρακορ που χρειάζεται το transit πώς να τα ζητήσω για να είναι συμβατά με το υπόλοιπο σύστημα . Επειδή το ψυγείο θέλω να το φτιάξω μόνος μου με τα ρακορ ,υπάρχει κάποια φωτογραφία στο φόρουμ που να φαίνεται η μετατροπή ; Τώρα , οι σωλήνες Clearflex μου φαίνονται σαν την καλύτερη λύση για να μην ξοδέψω τρελά λεφτά για αυτήν την δουλεία , μόνο που από όσο έχω διαβάσει στο φόρουμ δεν μπορώ να καταλάβω αν υπάρχουν Ελλάδα κάπου Αν υπάρχουν μπορεί κάποιος που τους έχει πάρει από Αθήνα να μου πει από πού ; Αυτές τις (λίγες ; )ερωτήσεις είχα να σας κάνω , ότι έχετε ευχαρίστηση λοιπόν κυρίες και κύριοι Υ.Γ.: Αυτό το παλιόμουτρο ο sPi που είναι ; Μπαίνει καθόλου στο φόρουμ ; Υ.Γ. 2 : Συγγνώμη για το μέγεθος του πόαστ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdrogas Οκτώβριος 6, 2004 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2004 Καλημερα για τους σωληνες απ οσο ξερω εχει η checkmate, αντλια κι εγω που ειχα ρωτησει 90 με 100 ευρω ζητανε αλλα δεν γνωριζω να σου πω που πουλανε γιατι δεν μενω Αθηνα αλλα αποψη μου και με μια HYDOR L20 κανεις πολυ καλα τη δουλεια σου για ενα μπλοκ και ειναι και αρκετα φτηνη 30 ευρω απο hacshop.Επισης υπαρχει και η επιλογη της L30 (αυτη εχω εγω τωρα ) με 50 ευρω γιατι μου εσπασαν τα νευρα να ψαχνω για eheim και δεν εχει κανενα προβλημα.Για τρανσιτ με βοηθησε ενας συντροφος εδω στο lab και μου το αγορασε απο Θεσσαλονικη και μου το εστειλε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Οκτώβριος 6, 2004 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2004 Η 1250 ειναι αρκετά ακριβή αντλια, και δε νομιζω οτι τη χρειάζεσαι σε πρώτη φάση. Καλύτερα βολέψου με μια L20 η οποια ειναι φτηνη και δοκιμασμένη και αν αργότερα προσθέσεις και vga+chipset τοτε ισως να τη χρειαστεις. Επισης σα μια πρωτη και φτηνη λύση , μπορεις να αγοράσεις eheim λάστιχα απο petshop, να φτιάξεις το συστημα σου και αργότερα τα αλλάζεις. Συνηθως με την πρώτη προσπάθεια δε γίνεται και ότι καλύτερο με το w/c, θελει μερικές βελτιώσεις... Καλως ήρθες στο lab Link to comment Share on other sites More sharing options...
bZrOo Οκτώβριος 6, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2004 Γεια σας ξανά και ευχαριστώ για το καλωσόρισμα . Τώρα όσον αφορά την Hydor L20 έχω διαβάσει στο δικό σας φόρουμ ότι έχει παρουσιάσει προβλήματα ποιότητας (διαρροές λόγο ραγίσματος νομίζω), και έχοντας υπόψη και την μελλοντική χρήση VGA+Chipset block δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να πληρώσω τώρα μια Hydor L20 και αργότερα μια Eheim 1250 ενώ μπορώ να ησυχάσω από αυτό το θέμα μια και καλή. Σωστό είναι να παίρνεις ακριβώς ότι χρειάζεσαι δεν αντιλέγω, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση καλό δεν είναι να καλύψω μελλοντικές μου ανάγκες μειώνοντας το συνολικό κόστος ; Το ίδιο ακριβός πράγμα σκέφτομαι όταν λέω πως θέλω σωλήνες Clearflex , υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για να πάρω πιο φτηνούς για αρχή ; Ίσως να μιλάω εν αγνοία μου αλλά δυστυχώς δεν πολύ κατάλαβα τι εννοείς φίλε Trooper λέγοντας : Συνήθως με την πρώτη προσπάθεια δε γίνεται και ότι καλύτερο με το w/c, θέλει μερικές βελτιώσεις... Αν μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο καλύτερα θα με βοηθούσε πολύ @ jdrogas : Φίλε μου, την Hydor L30 την έχει ένας φίλος με Asetek w/c και παρόλο που δουλεύει άψογα όπως μου λες και εσύ , σαν ποιότητα κατασκευής δεν μου γεμίζει το μάτι , βέβαια αυτό είναι ιδιοτροπία δικιά μου γιαυτό και θα την πληρώσω αδρά . Όσο για το ψυγείο μήπως έχεις καμία φώτο κοντινή στα ρακόρ για να δω περίπου τι παίζει ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
bZrOo Οκτώβριος 9, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2004 Συγνώμη για το double post αλλά δεν έχω κανένα νέο από eleven (όσον αφορά το email) και είδα ελάχιστη ανταπόκριση από τους αρκετούς χρήστες του φόρουμ σας. Δυο άτομα προθυμοποιήθηκαν να μου απαντήσουν σύντομα και παρόλα αυτά δεν έχουν καλυφθεί κάποιες βασικές απορίες μου , και σκεφτόμενος ότι κάποτε θέλω να αρχίσω να στήνω το w/c μου θα ήθελα να μου πείτε ότι μπορείτε και γνωρίζετε μπας και δω και εγώ καμία άσπρη μέρα . Αν γίνομε υπερβολικός μην με παρεξηγείτε ,είναι από την ανυπομονησία μου ,ξέρετε Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Οκτώβριος 9, 2004 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2004 Όσο αφορά την αντλία θα συμφωνήσω μαζί σου.Ο ακριβότερος σωλήνας όμως δεν εξυπηρετεί κάτι, πέραν της εμφάνισης. Ο eheim που σου προτείνει ο Trooper είναι άριστος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdrogas Οκτώβριος 9, 2004 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2004 Αρχική απάντηση από bZrOo [06-10-2004 12:23] Γεια σας ξανά και ευχαριστώ για το καλωσόρισμα . Τώρα όσον αφορά την Hydor L20 έχω διαβάσει στο δικό σας φόρουμ ότι έχει παρουσιάσει προβλήματα ποιότητας (διαρροές λόγο ραγίσματος νομίζω), και έχοντας υπόψη και την μελλοντική χρήση VGA+Chipset block δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να πληρώσω τώρα μια Hydor L20 και αργότερα μια Eheim 1250 ενώ μπορώ να ησυχάσω από αυτό το θέμα μια και καλή. Σωστό είναι να παίρνεις ακριβώς ότι χρειάζεσαι δεν αντιλέγω, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση καλό δεν είναι να καλύψω μελλοντικές μου ανάγκες μειώνοντας το συνολικό κόστος ; Το ίδιο ακριβός πράγμα σκέφτομαι όταν λέω πως θέλω σωλήνες Clearflex , υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για να πάρω πιο φτηνούς για αρχή ; Ίσως να μιλάω εν αγνοία μου αλλά δυστυχώς δεν πολύ κατάλαβα τι εννοείς φίλε Trooper λέγοντας : Συνήθως με την πρώτη προσπάθεια δε γίνεται και ότι καλύτερο με το w/c, θέλει μερικές βελτιώσεις... Αν μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο καλύτερα θα με βοηθούσε πολύ @ jdrogas : Φίλε μου, την Hydor L30 την έχει ένας φίλος με Asetek w/c και παρόλο που δουλεύει άψογα όπως μου λες και εσύ , σαν ποιότητα κατασκευής δεν μου γεμίζει το μάτι , βέβαια αυτό είναι ιδιοτροπία δικιά μου γιαυτό και θα την πληρώσω αδρά . Όσο για το ψυγείο μήπως έχεις καμία φώτο κοντινή στα ρακόρ για να δω περίπου τι παίζει ; Καλημερα κοιταξε με την L30 μπορει να καλυφθεις σε πολλα πραγματα αποψη μου τωρα οσο για τα ρακορ εχω μια φωτο απο το κινητο για να δεις το ψυγειο και τα ρακορ με τους σωληνες αν μπορεις να καταλαβεις κατι απο αυτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdrogas Οκτώβριος 9, 2004 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2004 Τωρα οσο για σωληνες clearflex εχει η checkmate και ρακορ βρισκεις παντου και πολυ φθηνα ουτε ενα ευρω το ενα δεν κανουν .Θα τα βρεις σε καταστηματα με βιομηχανικα ειδη ειναι τα κλασσικα ρακορ που εχεις δει ισως και σε μια βρυση που εχεις στην αυλη σου η καπου αλλου στο σπιτι σου. Δες εδω στη φωτο μαζι με ενα τανκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bZrOo Οκτώβριος 9, 2004 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2004 Ευχαριστώ πολύ jdrogas για τις photos , από ότι βλέπω τα ρακορ τα βάζουν με καλάι πάνω στο ψυγείο (εκτός αν δεν φαίνεται καλά από την photo). Πάντως για να ξεκαθαρίσω και κάτι που δεν είμαι σίγουρος , οι σωλήνες eheim δεν έχουν πράσινη απόχρωση όλοι ; Αν είναι πράσινοι όλοι δεν ψήνομε να πάρω κάτι διαφορετικό από διάφανους , οπότε τα πράματα είναι όπως ακριβώς τα είπες φίλε ΓιαγκΤ , είναι θέμα εμφάνισης . Ωραία , οπότε το μόνο που μένει είναι να μου πει και κάποιος που παίζει να βρω το transit κάπου συγκεκριμένα στην Αθήνα και θα έχω ολοκληρωθεί ως μελλοντικός νερουλάς Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdrogas Οκτώβριος 9, 2004 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2004 Eτσι ακριβως λοιπον θα παρεις τα ρακορ στο χερι και θα πας σε εναν ψυγεια και θα του πεις βαλε μου τα ρακορ στο ψυγειο, παραπανω απο 5 ευρω δεν νομιζω να σου παρει και εισαι ετοιμος Link to comment Share on other sites More sharing options...
SetoS Οκτώβριος 9, 2004 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2004 Αρχική απάντηση από jdrogas [Σήμερα, στις 09:35] Τωρα οσο για σωληνες clearflex εχει η checkmate και ρακορ βρισκεις παντου και πολυ φθηνα ουτε ενα ευρω το ενα δεν κανουν .Θα τα βρεις σε καταστηματα με βιομηχανικα ειδη ειναι τα κλασσικα ρακορ που εχεις δει ισως και σε μια βρυση που εχεις στην αυλη σου η καπου αλλου στο σπιτι σου.Δες εδω στη φωτο μαζι με ενα τανκ. ΠΟλυ ωραιο τανκ ποιο ειναι??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Οκτώβριος 9, 2004 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2004 Δεν είναι ανάγκη να παρεις ντε και καλά transit, υπάρχουν και άλλα ψυγεία, αρκεί να ειναι κυψελωτά και όχι σωληνωτά (για να εχεις καλή ροή) και με αρκετό πάχος - απόσταση στα fins ώστε να δουλεύουν αποδοτικά. Εγώ έχω ένα τριπλό (όχι 2πλό που είναι το transit) απο mercedes και καινούριο το πήρα 40 ευρώ απο μαγαζί στην δάφνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bZrOo Οκτώβριος 9, 2004 Author #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2004 Σωστό αυτό που λες jogi , δεν είναι αναγκαστικό να πάρει κανείς ντε και καλά από transit αλλά είσαι ο μοναδικός σε αυτό εδώ το φόρουμ που είδα εγώ να προτείνει κάτι διαφορετικό ,όποτε όπως είναι φυσικό κάποιος που διαβάζει αυτό το φόρουμ θα προτιμήσει αυτό που βλέπει να χρησιμοποιούν οι περισσότεροι, και αυτό γιατί είναι δοκιμασμένο. Αν παίζει κάποια photo από το δικό σου ψυγείο θα με ενδιέφερε ,λόγο και της χαμηλότερης τιμής, αλλά φοβάμαι πως θα παραείναι μεγάλο για να μπορέσει να ενσωματωθεί μέσα σε ένα CM Stacker που πρόκειται να πάρω. Κάτι που έχω παραβλέψει εντελώς είναι το θέμα tank , θα προτιμούσα να φτιάξω κάτι μόνος μου αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να προσέξω στην κατασκευή του (ροή ,μέγεθος κλπ), οπότε μάλλον θα τα σκάσω για κάτι έτοιμο , όπως το Fass-O-Matic ή το Tank-O-Matic της Innovatek απο εδω : http://www.coolercases.co.uk/wc_reservoirs.htm Υ.Γ. Εδώ έχει και αυτό που σου άρεσε Setos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Virus Οκτώβριος 9, 2004 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2004 @Jogi.Εχεις καμια φωτο απο το ψυγειο?Ειναι χαλκινο κυψελωτο?Απο ποιο μοντελο ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Οκτώβριος 9, 2004 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2004 Αρχική απάντηση από bZrOo Γεια σας ξανά και ευχαριστώ για το καλωσόρισμα . Τώρα όσον αφορά την Hydor L20 έχω διαβάσει στο δικό σας φόρουμ ότι έχει παρουσιάσει προβλήματα ποιότητας (διαρροές λόγο ραγίσματος νομίζω), και έχοντας υπόψη και την μελλοντική χρήση VGA+Chipset block δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να πληρώσω τώρα μια Hydor L20 και αργότερα μια Eheim 1250 ενώ μπορώ να ησυχάσω από αυτό το θέμα μια και καλή. Σωστό είναι να παίρνεις ακριβώς ότι χρειάζεσαι δεν αντιλέγω, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση καλό δεν είναι να καλύψω μελλοντικές μου ανάγκες μειώνοντας το συνολικό κόστος ; Το ίδιο ακριβός πράγμα σκέφτομαι όταν λέω πως θέλω σωλήνες Clearflex , υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για να πάρω πιο φτηνούς για αρχή ; Ίσως να μιλάω εν αγνοία μου αλλά δυστυχώς δεν πολύ κατάλαβα τι εννοείς φίλε Trooper λέγοντας : Συνήθως με την πρώτη προσπάθεια δε γίνεται και ότι καλύτερο με το w/c, θέλει μερικές βελτιώσεις... Αν μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο καλύτερα θα με βοηθούσε πολύ Η Εheim 1250 ειναι πολυ δυνατή αντλία, και αρκετά ακριβή. Βεβαια το ποιοτικό το πληρώνεις. Απλα εγω οταν ξεκίνησα με το watercooling, πηρα οτι μπορούσα την εποχή εκεινη και μετά εκανα βελτιώσεις. Δηλαδη, οταν θα το στήσεις με το καλό, θα δεις οτι πχ, ισως να μπορουσες να βαλεις το ψυγειο εδω, αντι για εκει κλπ, να δεις μια φωτο καπου και να παρεις μια διαφορετική ιδέα και να θελησεις να κανεις διαφορετικό. Οταν έχεις πληρώσει τα λάστικα 10 ευρώ το μέτρο και τα έχεις κόψει, ε μετα δε τα πετάς ετσι απλά. Ενω με καποια πιο φτηνά , δε σε πολυνοιάζει... αυτό εννοώ... Και η L20 δεν ειναι ιδιαίτερα ακριβή 30 ευρώ νομίζω... αν δε σου κανει, την κρατάς για backup και πέρνεις μια δυνατότερη... Εγω ετσι νομίζω, οτι το w/c δεν ειναι κατι που το βάζεις και μένει ετσι για πάντα. κατι θα θελήσεις να προσθέσεις-αφαιρέσεις κλπ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdrogas Οκτώβριος 9, 2004 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2004 Αρχική απάντηση από SetoS [Σήμερα, στις 13:55] ΠΟλυ ωραιο τανκ ποιο ειναι??? Ειναι το critical waterplant. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bZrOo Οκτώβριος 9, 2004 Author #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2004 Η Eheim 1250 είναι λίγο πιο δυνατή από την Hydor L30 , έτσι δεν είναι ; Τέλος πάντων , η γενικότερη ιδέα ,όσο αφορά το μελλοντικό μου setup , είναι να αγοράσω ένα ποιοτικό και ευρύχωρο κουτί (CM stacker) , να πάρω τα κομμάτια του w/c μου και να μοντάρω όσο χρειαστεί το κουτί ώστε να τοποθετηθούν όλα μέσα στο κουτί. Μετά από πολύ ψάξιμο όλα αυτά ώστε να μην χρειάζονται περαιτέρω επεμβάσεις βέβαια. Αυτά από εμένα , θα έχετε νέα μου για το όλο θέμα από την επόμενη βδομάδα ,ώστε να κάνω και τις ψαχτηκές μου . Btw με τον Eleven τι πρέπει να κάνω για να πάρω ένα από τα πολυπόθητα block του; Έχω στείλει mail αλλά δεν έχω νέα του ακόμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Οκτώβριος 10, 2004 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2004 Το ψυγείο μέσα στην κατασκευή για την φιλοξενία του wc (εξωτερική τοποθετηση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Virus Οκτώβριος 10, 2004 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2004 Ωχ καλη φαση κ εγω θελω κατι τετοιο...Απο που το αγορασες?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bZrOo Οκτώβριος 10, 2004 Author #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2004 Πο πο είναι ψιλοτερατάκι το ψυγείο σου Jogi, δεν νομίζω πως θα μπορούσα ποτέ να χωρέσω κάτι τέτοιο στο κουτί. Να σε καλά για την φωτο πάντως Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.