haris1984 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2004 παιδια...σημερα εστησα ενα pc ενος φιλου με π4 πρεσκοτ 3.0...με το που το στηνω βλεπω στο bios της albatron 60 βαθμους την cpu....σοκαριστηκα για να ειμαι ειλικρινης...στο μεταξυ το παιδι ειναι με την στοκ ψυκτρα μιας και δεν τον ενδιαφερει το overclock...οταν ανοιξα την ψυκτρα ειχε απο κατω μια γκρι βλακεια περιπου μισο χιλιοστο παχος αν οχι παραπανω...αυτο το πραμα αν και δεν μου εκανε για θερμοαγωγιμη το εβαλα οπως ηταν...σκεφτομουν να βαλω πανω σεραμικ και να βγαλω την βλακεια της ιντελ....αλλα μετα θα σφιξει καλα η ψυκτρα πανω στον επεξεργαστη ή οχι?καμια ιδεα πως να στηριξω εναν μεγαλυτερο ανεμιστηρα πανω στην στοκ ψυκτρα??
Ilias83 Οκτώβριος 5, 2004 #3 Οκτώβριος 5, 2004 Νομίζω οτι δεν θα πρέπει να σε απασχολεί...Είναι μια παχιά γκρι βλακεία σαν πλαστελίνη, σωστά???Στην ψύκτρα του AMD μου αυτήν είχε (και δεν έχει και καλά αποτελεσματα) και εγώ στην αρχή το σκεφτόμουνα... Μετά από 3 μήνες όμως που έβγλα την ψύκτρα είδα οτι είχε πιεστεί τόσο πολύ στο σημείο που πάταγε και είχε μείνει ένα λεπτό στρώμα απλά...έβαλα Ceramique και βρίκα την υγειά μου...Σου λέω την εμπειρία μου...Δεν σου λέω κάνε ή μην κάνεις... Δρας πάντα με δική σου ευθύνη...Θα σου πρότεινα όμως να κάνεις το ίδιο που έκανα και εγώ...’στην λίγο καιρό πάνω και μετά βγάλτην να δεις αν την έχει πιέσει μέχρι πολύ κοντά στην ψύκτρα, όπως την δική μου....
Artist_ Οκτώβριος 5, 2004 #4 Οκτώβριος 5, 2004 Αυτή η παχιά γκρι βλακεία με τον καιρό και με την θερμοκρασία που αναπτύσσει ο πυρήνας την λιώνει και βοηθάει στην μεταφορά της θερμοκρασίας. Στην ουσία είναι πάστα.
Ilias83 Οκτώβριος 5, 2004 #5 Οκτώβριος 5, 2004 Χαίρω πολύ...Όλοι ξέρουμε οτι είνια κάποιο θερμοαγώγιμο υλικό...Με τη διαφορά οτι τα αποτελέσματα που έχεις με την Ceramique (στην περίπτωσή μου) είναι πολύ καλύτερα...
haris1984 Οκτώβριος 5, 2004 Author #6 Οκτώβριος 5, 2004 ρε παιδια με τις θερμοκρασιες της αλμπατρον τι παιζεται?ειναι η 865 pe pro...ξερουμε οτι οι ασους δειχνουν χαμηλοτερα και οι abit υψηλοτερα απο το κανονικο...οι αλμπατρον?
AGAP Οκτώβριος 9, 2004 #7 Οκτώβριος 9, 2004 Ειχα μια msi865pe και μου εδειχνε στον π4 3.0 39~40 C idle και 50 με 55 φουλ loaded. Αγορασα την albatron 875 p και την ιδια μερα που την αλλαξα στο ιδιο case με την ιδια μαμισια ψυκτρα μου εδειξε 50~53 idle και 65~69 loaded.Πιανω την ψυκτρα με το χερι και βλεπω οτι δεν εκαιγε πολυ.Αρα μαλλον οι albatron δειχνουν 8~10 βαθμους παραπανω απο το κανονικο.Εκτος και αν οι οι msi δειχνουν λιγοτερο απο το κανονικο.Μαλλον καπου στη μεση ειναι η αληθεια.
SlotKiller Οκτώβριος 10, 2004 #8 Οκτώβριος 10, 2004 8-10 C πανω απ το κανονικο πολυ μου ακουγεται, που μετραει ξερεις? Εχει θερμοδιοδο (κατω απο τον cpu ισως?)? Παντως το pro2 με northwood 3.0 μετραει αρκετα καλα! Αν εχεις ceramique και δεν βαριεσαι βαλε...
AGAP Οκτώβριος 10, 2004 #9 Οκτώβριος 10, 2004 Οι θερμοκρασιες που προανεφερα ηταν στην μαμισια με arctic 3 και στο msi και στο albatron.Σιγουρα το albatron μετραει παραπανω (ποσο δεν ξερω) διοτι η ψυκτρα ειναι παντα χλιαρη,ποτε δεν καιει πολυ (με την αφη) οταν ειμαι στους 60 C.Για λογους ψυχολογικους χωρις να εχω κανενα προβλημα με την μαμισια intel στον northwood 3.0(οχι πρεσκοτ),πηγα και αγορασα την zalman 7000cu,με την οποια επεσα 4~5 C,οποτε τωρα παιζω 50 idleκαι max 60 C,ΚΑΙ Η ZALMAN ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΡΥΑ.Σιγουρα η albatron μετραει λαθος,οποτεδεν εχει νοημα πλεον να κοιτω τις θερμοκρασιες.Ελπιζω σε κανενα νεο bios το οποιο θα βελτιωσει την κατασταση στις ενδειξεις.Γενικα οι μετρησεις των mobos δεν ειναι οτι καλυτερο.Ολες οι μετρησεις γινονται παντα με arctic silver 3.Και να βαλω κεραμικ αποκλειεται να κατεβω 10 C και να μου δειχνει τις μικρες ενδειξεις της msi.
SlotKiller Οκτώβριος 10, 2004 #10 Οκτώβριος 10, 2004 Αλλο ενα AN7! το ιδιο ακριβως με mobile @ 1.688V και tt polo με ceramique. Χλιαρη ψυχτρα και φτανει 58-60 νομιζω! Μετραει απο διοδο δυστυχως!
Nos-Dio Οκτώβριος 10, 2004 #11 Οκτώβριος 10, 2004 Αστο οπως ειναι!Η γκρι βλακεια κανει την δουλεια της οπως πρεπει!Απλα η Αλβατρον δειχνει ψηλα...μην δινεις σημασια!.Το μονο να κοιταξεις να δουλευει καλα το ανεμιστηρι του πρεσκοτ το οποιο ρυθμιζει τις στροφες αναλογα με την θερμοκρασια
Ilias83 Οκτώβριος 10, 2004 #12 Οκτώβριος 10, 2004 Εδώ σε Albatron KX600 (για AMD δηλαδή μιλάμε) μετράει κανονικά...Μπορείς να δεις την "σωστή" θερμοκρασία από SpeedFan αν το βάλεις να μετράει από SMBus (αν το βάλεις από ISA Bus προφανώς θα δείχνει τις ίδιες θερμοκρασίες με το BIOS)Υ.Γ.: Κάποιος να το δοκιμάσει έχω και εγώ απορία...
haris1984 Οκτώβριος 11, 2004 Author #13 Οκτώβριος 11, 2004 οκ....μαλλον θα παω να βγαλω την γκρι πατατα και να βαλω καμια καλη θερμοαγωγιμη...το παλικαρι δεν ενδιαφερεται για oc καθολου...και δεν ασχολειται και καθολου με hardware... αρα να του βαλω ceramique ή arctic silver 5?εγω χρησιμοποιω την πρωτη...αλλα ρωταω γιατι εχω διαβασει οτι η δευτερη μπορει να κρατησει μεχρι και 5 χρονια ενω η πρωτη 2...ισχυει?
SlotKiller Οκτώβριος 11, 2004 #14 Οκτώβριος 11, 2004 Βαλ'του AS5 για να την ξεφορτωθεις! Τρελη απατη αυτη η θερμοαγωγημη! Χιλιες φορες καλυτερη η AS3 και η ceramique.
johns Οκτώβριος 11, 2004 #15 Οκτώβριος 11, 2004 Δεν νομιζω να δεις συμαντικη διαδορα με την αλλαγη της θερμοαγωγημης μονο Θα πρεπει να του αλλαξεις ολη την ψηχτρα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.