giorgosgeo4 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2013 Μετά από 4 χρόνια θα κάνω μια μικρή αναβάθμιση στο PC.Θα αλλάξω κουτί, τροφοδοτικό και θα μπει και ένας SSD.Είχα να ανοίξω το κουτί περίπου 3 χρόνια, με το που το άνοιξα αυτό που είδα ήταν αναμενόμενο, όλα μέσα στην σκόνη και τα χνουδια.Επειδή δεν έχω πιστόλι με αέρα, τι άλλες λύσεις υπάρχουν εκτός από βουρτσακι;Επίσης πρέπει να αλλάξω την πάστα για στον ανεμιστήρα της cpu;Τον ανεμιστήρα της cpu, τον μανησιο της Intel επειδή είναι υπερβολικά βρώμικος, αξίζει να τον καθαρίσω ή να βάλω έναν άλλον καινούργιο;Και αν ναι ποιον προτείνετε σε ένα εύρος τιμής 10-25€;Sent from my HTC One using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakinor Οκτώβριος 28, 2013 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2013 δεν αξιζει να δωσεις ουτε ενα ευρω για να αλλαξες την στοκ ψυχτρα .καλυτερα δωσε 30 ευρω να παρεις μια καινουργια!παστα ναι, καλο ειναι να την αλλαζουμε. εγω καθε 6-9 μηνεςμπορεις να δοκιμασεις επισης με πιστολακι μαλλιων στο κρυο αερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skfn Οκτώβριος 28, 2013 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2013 Τι σύστημα έχεις?Το καθάρισμα καλό θα σου κάνει.Αν δεν έχεις φυσητηρι, δοκίμασε με πινελάκι, που δεν μαδάει, να ξεκολλήσεις τη σκόνη και μετά φυσά το με το πιστολάκι για μαλλιά. Πριν μπεις σε ιστορίες με αλλαγές, καθάρισε τη ψυκτρα και τσεκάρισε θερμοκρασίες με HWmonitor και πράττεις αναλόγως . Η αλλαγή η πάστας καλό κάνει, αλλά καμιά φορά και προβλήματα. Αν η ψυκτρα είναι με push pins μπορεί να έχουν ξεραθεί και να σου σπάσει κανένα. Αν ξέρεις καν το.Στα 15 ευρώ δύσκολα θα βρεις καινουριο πόλυ καλλιτερο απο αυτο που εχεις.Αν πας 20 και στα μεταχειρισμένα ίσως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosgeo4 Οκτώβριος 28, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2013 Το σύστημα είναι CPU Intel Q8800 τετραπυρηνο, GPU nvidia 9600GT και 4gb ram.Οι θερμοκρασίες μου είναι από 40 με 45 σε idle και με λίγο φόρτωμα έως 68 με 70.Σκέφτομαι να βάλω την ψυκτρα της noctua την NH-U9B SP2 F που κάνει και για το socket μου. Και διαβάζω τα καλύτερα, την βρίσκω στα 46,90 και βλέπω το πακετάκι περιλαμβάνει και την πάστα.Το ερώτημα είναι πως καθαρίζουμε την ξεραμενη πάστα που θα έχει μείνει πάνω στην CPU;;;Μια ανακεφαλαίωση για την αναβάθμιση,Κουτί θα βάλω το fractal design define mini στα 82,89€, τροφοδοτικό be quiet! CM BQT E9-CM Straight Power 580Watt +Gold στα 102,89, SSD Samsung 840 evo 120GB στα 89,89€ και ίσως 3 ανεμιστήρες noctua NF-S12 PWM 120mm στα 19,90€ ο καθένας, για την ψύξη του κουτιού δηλαδή δυο ανεμιστήρες μπροστά και ένας πίσω. Δηλαδή σύνολο αναβάθμισης 382,27€. Επίσης ήδη υπάρχουν στο σύστημα και τρεις μηχανικοί δίσκοι του ενός ΤΒ ο καθένας.Βέβαια κάποια στιγμή στο μέλλον θα γίνει και η ανάλογη αναβάθμιση cpu-gpu-mb-ram.Ενα κύριο μέλημα είναι να είναι όσον το δυνατόν πιο αθόρυβο γίνεται το μηχάνημα.Sent from my HTC One using TapatalkSent from my HTC One using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Οκτώβριος 28, 2013 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2013 «Το ερώτημα είναι πως καθαρίζουμε την ξεραμενη πάστα που θα έχει μείνει πάνω στην CPU;;;»με ισοπροπυλική αλκοόλη μου είπαν, google it και την βρίσκεις και σε φαρμακεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Οκτώβριος 29, 2013 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2013 Καταρχην καθαριζει και με σκετο οινοπνευμα.Κατα δευτερον ..αν δωσεις τοσα λεφτα για ψυκτρα ,ανεμηστηρες ..παρε απο τωρα κατευθειαν αλλο συστημα.Ειναι σαφεστατα πιο κρυα (οι ιντελ) απο αυτο που εχεις.Τελος για καποιο λογο νομιζω οτι με ενα καλο καθαρισμα, νεα παστα, ολα θα γινουν οπως πρωτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosgeo4 Οκτώβριος 29, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2013 Αν κόψω κάτι θα είναι τα ανεμιστηρακια. Γιατί βγαίνουν ένα 60€, ίσως μείνω με αυτά που θα έχει το κουτί έως ότου γίνει και η υπόλοιπη αναβάθμιση CPU κλπ.Νομίζω πως η ψυκτρα τα αξίζει τα λεφτά της και το λέω αυτό έχοντας στο μυαλό μου και την μελλοντική αναβάθμιση. Βέβαια δεν ξέρω ακριβώς αν θα χωρέσει στο κουτί, πρέπει να μετρήσω. Νομίζω πως μετά από 4 χρόνια τα έφαγε τα ψωμιά της η στοκ ψύκτρες της Intel.Sent from my HTC One using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Οκτώβριος 29, 2013 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2013 ψυκτρα ειναι ...δε παθαινει κατι.Εκτος αν εχει αποκτησει προβλημα η εδραση του ανεμηστηρα(πτερυγιων) στη βαση ..οποτε θα ακους εξτρα θορυβο απο αυτον που εκανε καποτε.Οπως ειπα με ενα καθαρισμα και νεα παστα θα ειναι ενταξει.Αν σκοπευεις να αλλαξεις μηχανημα μη δωσεις τοσα λεφτα για να μειωσεις τον θορυβο σε αυτον.Οι νεοτεροι απεχουν αρκετα απο αυτο που νομιζεις.Τελος με 47€ παιζει και αυτο.eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosX Οκτώβριος 29, 2013 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2013 με πιστολακι μαλλιών μια χαρά θα καθαρίσεις (αν θες παίρνεις και ενα σπρέι συμπιεσμένου αέρα για τα δύσκολα)Το κυριότερο είναι μετά ν α το ανοίξεις απο πίσω και να το καθαρίσεις (αν όντως χρησ. και σε μαλλιά ετσι )Προσωπικά με βοηθάνε και οι μπατονέτες και το μπλέ οινόπνευμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosgeo4 Οκτώβριος 29, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2013 ΟΚ, Πρώτα θα δοκιμάσω να κάνω ένα καλό καθάρισμα με όλες τις συμβουλές που δώσατε και μετά ανάλογα με τις θερμοκρασίες βλέπουμε και κάνουμε.Παράγγειλα προς το παρόν το τροφοδοτικό, το κουτί και τον ssd λογικά παρασκευή με σάββατο θα τα έχω οπότε θα κάνω και το καθάρισμα.Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και τις πολύτιμες συμβουλές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.